Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с усилвател.

Featured Replies

Много по-лесно щеше да бъде просто да свържи едни слушалки към 1 или 7 извод на NJM4560, вместо да разпоява интегрални от двустранно фолирана платка и то не една, ами две, можеше просто да си купи една резервна и с нея да пробва, но и това е излишно. Едва след теста може да се установи дали крайното стъпало е повредено. Все пак не е направена и диагностиката в изходната верига, която схема както казах е малко по-сложна от стандартните. И други причини може да има, няма симптом крайното стъпало е изгоряло, при такава неспецифична повреда.

преди 31 минути, AAUUXX написа:

Следващата я съобрази със захранването което имаш. 

Какво да подава и стига с тези кондензатори нещо са ти фетиш май. 

Като заобиколи ОУ какво от това след като има дефект в крайния чип? 

Хайде да ни обясниш сега на нас как ще направи от стерео режим 2.1? По твоята ли схема, ама едва ли, кажи от къде ще се появи трети канал свирещ в моно режим със суб бас филтър? 

Разбира се че схемата може да се разложи по моят опростен пример, иначе за какво съм я публикувал тази бивша, изтрита тема? Третият канал си го имаш готов, т.е. десният или левият, който си избереш, той няма да се пипа и той ще остане за субуфера. Разбира се може и 2.1 конфигурация да се свърже в мост, даже е по-лесно, защото изходните кондензатори са свързани откъм страната на масата и те няма да се използват, защото и без това капацитетът им ще падне наполовина и ниските ще се изгубят. Производителят е направил удобства за тази цел. Въпросът е как ще се конфигурират входовете, но това е друг въпрос.

• Отговори 102
  • Прегледи 12,9k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 6 минути, peppone1 написа:

Третият канал си го имаш готов, т.е. десният или левият, който си избереш, той няма да се пипа и той ще остане за субуфера. 

:offtopic_s:

Защо ме караш сега да цапам темата на човека с това да ти обяснявам глупостите. И като го направи пак няма да има субуфер, защото няма го филтъра и освен това няма да има и стерео! 

На схемата са изписани параметрите на елементите. Вземи една лупа и провери всичко ли си е на мястото и съответстват ли си показанията на всички елементи. 

От къде го купи този амп? Ако е от Алито изпрати един клип на китаеца и му кажи да ти изпрати друг или да ти връща парите.

• Автор
преди 3 часа, AGD написа:

На схемата са изписани параметрите на елементите. Вземи една лупа и провери всичко ли си е на мястото и съответстват ли си показанията на всички елементи. 

От къде го купи този амп? Ако е от Алито изпрати един клип на китаеца и му кажи да ти изпрати друг или да ти връща парите.

Взех го от България от един търговец , след като му казах проблемите реши да ме блокира отвсякъде и номера даже ми блокира

Нещото вероятно е работело, не знам какво се търси от търговеца - да се занимава с неграмотни ли? За първоначално ограмотяване има по-евтини китчета.

Възможно да е купен ползван кит и търговеца да е скрил за дефекта. 

След всичките му изпълнения с лаптопски захранвания така ли мислиш? Сигурен съм че не е бил запояван иначе щеше да напише. Търговците гледат да си изтъргуват стоката и приберат печалбата. Оборот да става.

Абсолютно е така, но аз имах предвид тези търговци които продават из olx и базара техника със съмнителен произход и неясно състояние. 

• Автор
преди 1 час, Филипов написа:

След всичките му изпълнения с лаптопски захранвания така ли мислиш? 

Че аз мога да правя каквото искам с мойте си неща нито съм се оплакал от нещо, нито ме е жал за нещо както се разбрахме с @AAUUXX няма да се ремонтира,ще се вземе нов кит, и стига нападайте всеки един,който е не е такъв професор като вас.

Аз никого не нападам. Можеш да правиш каквото искаш с твоите неща, дори да ги изгориш. Само ще ти почна да имаш претенции към неизвестен на нас тъерговец че не плаща за твоите изпълнения и те е "отсвирил".

Аз отбелязах че има и други начини за научаване на нещата, като се почне с четене на книжки. И по-евтини китове за проби. Примерно с 2003 2030 и т.н.

• Автор

Добре ако причината беше от мен защо след като казах на търговеца ,че единият канал не работи той ме блокира отвсякъде и не ми отговаря на обажданията...?

А това свързване на заряднотата не води ли до по-висок волтаж и ампераж?

Редактирано от Филипов
Не се отговаря с цитат! (преглед на промените)

Че какво им е на лаптопските адаптори, много са си добре и стабилизирани и филтрирани и със защита? И какво като ги е свързал последователно, напрежението се сумира, което излиза че е в нормата. И нима мислите че КИТ усилвател с два филтрови кондензатора само по 1000 мкф може да се захрани с трансформатор? Предвиден е изцяло за импулсно захранване, че то кой вече се захранва с трансформаторно? При последователното свързване на зарядни, амперажът не се увеличава, той е равен на тока на по-слабият адаптор. Така че няма причина да е изгорял от захранването. И пак питам, преди само с едното зарядно имаше ли го проблема или се повреди след двата адаптора? Ако не, пробвай го пак с единият на минимално напрежение.

И този търговец продава ли и други бройки от този усилвател или този е бил единствения, гледайки да се отърве от него? И на каква цена? Ако купен по интернет, напиши коментар към търговеца или се свържи с екипа. И мен са ме лъгали за една леко пукната поставка за дискове, която уж била нова, на-малкото че новите се продават разглобени. Обади ми се един неграмотно говорещ селянин който почна да се кара на куриерите, че те са я пукнали, а аз не я прегледах и не можах да я върна. Поисках да ми прати снимки, а той ми прати такива с най-лоша резолюция, аз обаче успях да сваля тези от обявата и видях че тя е била пукната от него. Писах му че искам да я върна като си поема разноските, той като почна да се хили го разбрах. В началото пред да поръчам го попитал какви са размерите, той ми каза 25см., а то беше около 20см. Още в началото е почнал с лъжите и така и не се запря.

Аз почти винаги отказвам преглед на поръчката, особено ако са големи и чупливи неща, защото с прегледът ти се изчерпват всички права по рекламация и ако нещо си пропуснал да видиш, вината е твоя и ти казват "Да си гледал". Точно така съм купувал дефектен продукт от магазин, като дефекта се намираше под етикета за цената, но все пак останаха следи от лепенката.

преди 15 часа, Тайфун Веиз написа:

А това свързване на заряднотата не води ли до по-висок волтаж и ампераж?

Напрежението да, но тока не! 

• 1 месец по-късно...
  • Автор

Понеже не искам да направя нова тема направо ще Ви питам тук... Намерих си усилвателя ,който не беше ползван от дооооста дълго време до последно си работеше перфектно днес като го свързах ,за да проверя дали си работи срещан този проблем ----> https://dox.abv.bg/download?id=d55188aea1 Нито има изгоряло по платката , нито нещо пуши като е свързан.... всичко изглежда здраво , единственото нещо в което се съмнявам са бушоните (те са здрави но единият е 15А а другият 25А , и се чудя дали не е някакъв проблем от тях...

54254975_313923192641987_3965589604144250880_n.jpg

Марка и модел на усилвателя? По принцип стойността на бушоните на автоусилвателите е еднаква, независимо от бройката. Какво те притеснява, че гасне сам? 

• Автор
преди 8 часа, Stoyannnov написа:

Марка и модел на усилвателя? По принцип стойността на бушоните на автоусилвателите е еднаква, независимо от бройката. Какво те притеснява, че гасне сам? 

Mac Audio MX-4000, мислех си да не е нещо от бушоните...

Като за начало е добре да подмениш бушоните с 2 по 30A(зелени). Защото това са му оригиналните от производителя(поне така пише в manual-a). Protection светодиода светва ли в червено? При стартиране светва ли в зелено или веднага светва в червено? С какво захранваш усилвателя? Напрежението стабилно ли е? 

• Автор
преди 1 час, Stoyannnov написа:

Като за начало е добре да подмениш бушоните с 2 по 30A(зелени). Защото това са му оригиналните от производителя(поне така пише в manual-a). Protection светодиода светва ли в червено? При стартиране светва ли в зелено или веднага светва в червено? С какво захранваш усилвателя? Напрежението стабилно ли е? 

Светват и двете лампи и после червената спира и започва зелената да премигва , захранването е от компютър 360 вата , но също пробвах от акумулатора на колата и започват да се загряват кабелите 

А работи ли в колата или пак угасва? На изхода има ли свързан говорител или не? Кабелите загряват, защото са тънки и вероятно по-голямата част от тях е алуминий. Трябва ти кабел със сечение минимум 12m2 меден(OFC) или (OFHC). Като отпред до акумулатора трябва да имаш бушон, затова сечение и дължина от ~5м минимум 40-60 ампера. Като се постави на 40см от плюса на акумулатора. За предпочитане е да се използва ANL бушон. Като към него ще ти трябва и ANL fuse holder. 

За усилвателя ако и в колата не работи, не мога да кажа точно от какво е. Трябва се мери с мултицет като се тръгне от захранването на усилвателя. Лошото е, че трябва принципна схема на това "чудо", а това "чудо" е реплика, демек китайско. И схема намерих само в 1 сайт, но не можах я изтегля. Иска регистрация, а се затрудних при регистрацията. Някой с повече знания по-руски може да пробва да се регистрира и да изтегли схемата и да я качи тук.

Обикновено в тия китайски усилвателчета, се използват доста ниско качествени елементи и най-вече кондензатори, които бързо изсъхват. Имам съмнения за двата големи в дясно, те осигуряват ток на стъпалото. Няма как да ги провериш без мултицет. А дори и да са изсъхнали отвън нямат признаци за проблем т.е. видимо са здрави. Най-сигурния вариант е да се разпоят от платката, и да се мерят с читав мултицет, който измерва капацитет на електролитни кондензатори. Все пак това е предположение и говоря на сляпо, без схема и без много информация....

Ако става късо би трябвало да изгори един от бушоните. Провери дали не се стапят, защото има и такива случаи. Никой не може да ти каже къде точно е проблема, без да се мери с мултицет и без схема. Като в схемата е добре да са дадени и тоците, а не само сигналите.

• Автор
преди 20 минути, Stoyannnov написа:

Ако става късо би трябвало да изгори един от бушоните. Провери дали не се стапят, защото има и такива случаи. Никой не може да ти каже къде точно е проблема, без да се мери с мултицет и без схема. Като в схемата е добре да са дадени и тоците, а не само сигналите.

Бушоните нямат проблеми (аз вече ги смених с 30А) и тъй като се пробва с захранване от компютър , след като стъпалото се изключи и захранването гасне ,което е възможен признак за късо някъде...

Тоест не ,че стъпалото гасне а се изключват по едно и също време 

Късо прави някъде. Щом изключва веднага след включването, звучи като проблем с инвертора на усилвателя. Трябва да му се мерят транзисторите в началото. Сигурно е избил някой и дава към маса. Без принципна схема е трудно да се разбере какъв точно е транзистора и от каква част на усилвателя е. Трябва да махнеш металните притискатели и да прочетеш какво пише на него, и вече да провериш DataSheet-а му в нета. 

54254975_313923192641987_3965589604144250880_n.jpg.652f4b7c73bd5bf9182ba3d6ef7ff48c.thumb.jpg.cd5f779b8fbea68c0f0b8443fa670e26.jpg

• Автор

Всичко се измери и накрая се установи ,че тези двата транзистора дават по-високо напрежение , и третия канал избутва говорителя постоянно явно това обърка цялата схема 

received_1980943762200347.jpeg

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.