Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съмнение, че процесорът ми спъва видеокартата

Featured Replies

• Автор

да оправя се но при старата видео карта при новата не

преди 5 часа, Кико написа:

Въпросът бе риторичен. Няма през 3 години да давам по 800-1000 лева за процесор нали?  Отделно, че процесорът ми си работеше на 4.6 GHz  след клок. Сега вече си е на стандартни честоти.   И пак ще кажа, че ако не бе DDR4, Сандитата още щяха да са на мода с техните 5 GHz.

Да, така и предполагах, написаното от мен няма нищо общо с това, което изкарват тези калкулатори (трябваше да го напиша). Ако си закупил твоя i7 6700K през август-септември 2015г. и ъпгрейднеш сега, това са три години и половина, ако си направил ъпгрейд при покупката на 2080 (ако си я закупил когато я пуснаха), това са 3 години. Процесорите са еднакви, да, но с 8700К имаш 50% повече ядра, което ще ти донесе доста голямо покачване в производителността в някой заглавия, особено ако си на 1920х1080 (120Hz+), приемайки че имаш добра памет която няма да го спъва. Явно имаш добра бройка 6700K, но с 8700К ще спечелиш поне още 200MHz в най-лошия случай, или 500-600MHz ако имаш късмет. В горния ми коментар забравих да добавя, че получаваш и по-добър контролер на паметта. Към днешна дата със спекулативните цени обаче ще излезе солено и не си заслужава, освен, ако не си на 1080x1080(120+) и искаш да си разгърнеш картата. Когато беше 300-320 беше приличен процесор.

Ако август-септември 2015г (или още по-добре по-късно) беше закупил i7 5820K с четири стика прилична памет и прилично дъно за клок + което има повече пинове нямаше да се налага смяна, но и най-вероятно щеше да излезе малко по-скъпо (най-вече зависи от това какво е 1151 дъното). Тогава обаче най-бързата карта все още беше GTX 980TI/Titan X, а и едва ли някой е предполагал че игрите че ще са това което са в момента. Е, определено има и заглавия от 2013/2014/2015г. в който 5820K ще е по-добрия процесор от 6700К, но определено тогава нещата не са били както в момента.

Sandy-тата определено все още не са за изхвърляне, по конкретно Sandy Bridge-E и 6-ядрените модели. Със клок, хубава четириканална памет и с PCI-E 3.0 пач определено вършат работа в новите игри. Е, определено не бих ползвал RTX 2080 ранг GPU, при 1920х1080 със 3930K например. Със Sandy Bridge мисля не може да ползваш PCI-3.0, дори и на 3.0 сертифицирано дъно, но би трябвало да има някакво алтернативно решение, ако човек има такова дъно със 2600К/2700К. Впрочем Sandy Bridge за 5GHz не изискват ли доста високо напрежение, което не е препоръчително за нормално 24/7 ползване и би деградирало процесора след време ?

преди 5 часа, Кико написа:

И как така го изчислиха, че с i7 8700K ботълнека е 0, а с i7 6700K 20-30% или там колкото е? Що, да не би RTX 2080  да не е спъвана от i7 8700K  на 1080p? Ама тия сериозно ли? И какво разбират под ботълнек? Имат ли си понятие какво изобщо пишат и препоръчват на канарчетата?

Аз споменах i7 8700K,  но реално те ми препоръчват и разни скапани ризени, дето ги изравняват с i7 8700k!

Явно ''изчислява'' само по броя на ядрата и по-броя на паметта. при HEDT процесори дори няма опция за повече от два модула памет. Избора на дискове също не оказва никакво влияние, което е още по-нелепо. Ясно е че подобни ''калкулатори'' са за забавление и нищо повече. Със 6700К и 2080 има 29.63% спъване, а със 1950X има 4.79%. Ако някой пусне 1950X във NUMA режим със 2080 на 1080p и дори 1440P определено няма да има добро изживяване, меко казано. Интересното е че като алтернатива посочи доста процесори, всичките доста различни като възможности XD.

Единствения AMD вариант освен 1950X беше 2700X, който ако се абстрахираме от глупостите на pcbuilds определено не е скапан и може да е добра конкуренция на твоя 6700К @4.7GHz в игрите.

преди 3 часа, Dj KingBG написа:

http://prntscr.com/n38e3s  като цяло на 100% съм сигурен че  е процесора преди понеже съм с два монитора и на 1 играя на другия гледам twitch или youtube като пусна fortnite правеше малък проблем като е пуснат google chrome или оpera примерно спирам ги и бам fps 120 сега има доста игри който вече съм с доста по голям fps

33 градуса по-врем на игра на Fortnite, определено не използваш интелското box недоразумение. Температурите са ти най-малкия проблем. Ако може да натъкмиш i5 9400F на твоето дъно добре, но ако не - не си струва инвестицията в официално поддържаните процесори за цокъла, нито втора ръка, още по-малко нови.

• 1 месец по-късно...
  • Автор

Какво ще кажете да сложа едно ново дъно b450  и един нов процесор амд Ryzen 7 1700 понеже проблема си го има още като се натовари процесора

преди 1 час, Dj KingBG написа:

Какво ще кажете да сложа едно ново дъно b450  и един нов процесор амд Ryzen 7 1700 понеже проблема си го има още като се натовари процесора

НЕ и НЕ.

Към днешна дата да купиш Ryzen 7 1700 за игри за мен е грешка.

Първо съвсем скоро излизат нови процесори, който се очаква да са осезаемо по-добри и с по добро съотношение цена/производителност, но дори да не вземеш от тях, тяхното излизане би трябвало да повлияе на пазара и цените на този въпросен Ryzen 7 1700.

Второ Ryzen 7 1700 или Ryzen 5 2600X е правилния избор за игри?

Честно казано в момента r7 1700  е 300лв. и не смятам ,че за тази цена може да се купи кой знае какво по-добро дори за гейминг .  До 1070ти/1080 видео карти не смятам ,че ще ги ботълнеква на FHD резолюция , така че   варианта за мен не е лош . Получаваш 8 ядра и 16 нишки , с други думи много висок перформънс  на мултитред .  Не вярвам новите райзени в този ценови диапазон да ти предложат кой знае колко повече , освен подобрение в еднонишковата производителност. 

• Автор
преди 1 час, pepy86 написа:

Честно казано в момента r7 1700  е 300лв. и не смятам ,че за тази цена може да се купи кой знае какво по-добро дори за гейминг .  До 1070ти/1080 видео карти не смятам ,че ще ги ботълнеква на FHD резолюция , така че   варианта за мен не е лош . Получаваш 8 ядра и 16 нишки , с други думи много висок перформънс  на мултитред .  Не вярвам новите райзени в този ценови диапазон да ти предложат кой знае колко повече , освен подобрение в еднонишковата производителност. 

И аз така мисля защото давам малко а получавам повече понеже никой не отговори дали мога да направя нещо по въпроса с лага от натоварения процесор и решението мисля че е бомба за 500 лв

преди 7 часа, Dj KingBG написа:

И аз така мисля защото давам малко а получавам повече понеже никой не отговори дали мога да направя нещо по въпроса с лага от натоварения процесор и решението мисля че е бомба за 500 лв

От трън та на глог е твоята. Гледай после да не съжаляваш.

на 26.03.2019 г. в 21:41, Dj KingBG написа:

да оправя се но при старата видео карта при новата не

на 26.03.2019 г. в 19:08, pepy86 написа:

Не разбрах от този пост , ако затвориш всички други ненужни браузъри , програми и каквото там си заредил по време на гейминг , fps оправя ли се ?

Нормално. Процесорът натоварен с множество приложения е спъвал и старата карта, но при новата, макар и спряни тези приложения няма шанс.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.