Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Моето име означава...

Featured Replies

Един приятел ми подхвърли идеята за тази тема и аз реших,че може би ще бъде интересно да научим повече за имената си.

Знаете ли какво е значението на вашето име,откъде прозхожда то и свързано ли е с някоя историческа личност? :)

Аз ще се включа разбира се,но малко по-късно. ;)

• Отговори 96
  • Прегледи 25,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Някои мислят, че съм цвете и ме поздравяват на Цветница. Други - че съм камък. Те пък на Петровден А съм кръстена на едни езера в Пирин.

• хахахахахха печелиш първа награда - боза с лимонтозу ама Линда може и Юлия да е. Или Августина. Може и Мартина....... Ина?

Ива - върба....ми кво да правя кът съм дръвченценце...

• Автор

Аз съм Нина - произхода му е гръцки,от името на основателя на асирийската държава Ninos,а някъде се споменава,че е име на светица покръстила части на Южна Гърция.

Димитър - което идва от Деметра (гр. Δημήτηρ) (гръцката богиня на земеделието и на зараждащия се живот, пазителката на брака и на свещенния съюз. Тя е наричана "носителка на сезоните" в Омировия епос)

Моето е Кремена. И доколкото съм запозната няма нищо общо с цветята, независимо, че на Цветница се побъркват да ме поздравяват. Значението на името ми се свързва с кремък /камък/ и по тази причина моят имен ден е Петров ден - 29.06., защото Петър също означава камък. Но по принцип нямам нищо против да приемам поздравления и малки подаръци два пъти. :baby:

Моето е Кремена. И доколкото съм запозната няма нищо общо с цветята, независимо, че на Цветница се побъркват да ме поздравяват. Значението на името ми се свързва с кремък /камък/ и по тази причина моят имен ден е Петров ден - 29.06., защото Петър също означава камък. Но по принцип нямам нищо против да приемам поздравления и малки подаръци два пъти. :baby:

Хаха и аз така съм приела - да имам два именни дни, мака че единия не еточно имен ден - Веднъж Ивановден а истинския - Цветница:)

Александра - покровителка на воините. Това е едно от имената на гръцката богиня Хера.

Виолета - Violette (фр.) - теменужка

Обаче и на мен всички като ми казват Вили и половината ми познати си мислят, че се казвам Величка :) и ми честитят на Великден d040.gif

Данаил - означава "Бог е мой съдия". Идва от името на библейският пророк Даниил. Иначе съм кръстен на дядо ми.

Валентина - лат. Valentinus - "здрав, силен" :)

Лора-Магдалена.Не зная значението на моето име, но знам, че Магдалена е библейско име, и българско, независимо от произхода му.А ТуК има интересно инфо за българските имена. :Иначе-на двете ми баби :) /защото близначката ми е починала, та и нейното име нося...Някой знае ли какво означава Лора?

1. Живка (от жив) - защитно име

2.ЖИBKA - женска форма на Живкo(ЖИBKO - жизнeн (славянски). Изpaз нa poдитeлcкoтo желaниe дeтeтo дa e "живo и здрaвo".). Живка празнува на деня на Живоприемни Източник (петъка след Великден - Светли). За 2006 г. това е 28 април.

Лора-Магдалена.Не зная значението на моето име, но знам, че Магдалена е библейско име, и българско, независимо от произхода му.А ТуК има интересно инфо за българските имена. :Иначе-на двете ми баби ;) /защото близначката ми е починала, та и нейното име нося...Някой знае ли какво означава Лора?

Ами в същото сайтче за Лора пише следното: "Лора - от Флора с изпадане на ф или разновидност на Лаура; разпространено и по литературен път" по тази логика...щом идва от Флора името ти означава цвете :)

Еми аз се казвам Станислав . Незнам много за името си ....Стани-слав , можеби означава стани славен !! А иначе името е славянско . Известна личност от световен мащаб с това име знам само Станислав Лем :P

Камелия-цветенце,произлиза от Георг Джоузеф Камел, който пръв е открил растението.Ето го и цветето

t-itsunoyume.jpg

Йордан - спускам се, тека ( от ивритското ha-yarden). Името идва от река Йордан

Я вижте кой,кога ще трябва да почерпи biggrin.gif

Именни дни за 2006 г.

.................

Юлия/н 16.07.

.................

Вчера е трябвало да почерпя, а приятелите ми мрънкат и врънкат, че цял месец е мой ред. infinity1305, според "Астрология на името" която си сложила е трябвало да изчакам 12 часа, но се радвам че не съм го направила. Юлия - предполагам произлиза от Юлий Цезар, на него е кръстен и месеца ми.
Лора-Магдалена.Не зная значението на моето име, но знам, че Магдалена е библейско име, и българско, независимо от произхода му.А ТуК има интересно инфо за българските имена. :Иначе-на двете ми баби ;) /защото близначката ми е починала, та и нейното име нося...Някой знае ли какво означава Лора?

Лора - лавpoвo дърво (от гръцкото laurus).

Магдалена - от Магдала (иврит). От библейската Мари-Магдалина.

lili-zora, тоя календар дето си го дала не го признавам - няма го моето име!

Как може да няма първия имен ден в годината?

Ивайло - име от среднобългарската история, възобновено в по-ново време,по значение почти същото като Иван

Димитър - което идва от Деметра (гр. Δημήτηρ) (гръцката богиня на земеделието и на зараждащия се живот, пазителката на брака и на свещенния съюз. Тя е наричана "носителка на сезоните" в Омировия епос)

ДЕМЕТРА - древногръцката богиня на земеделието. Дъщеря й Персефона била отвлечена от бога на подземното царство Хадес. Няколко години Деметра обикаляла света да я търси и по това време настъпил глад, защото нищо не поникнало. Зевс се смилил над хората и заповядал на Хадес да връща Персефона на майка й за 3 месеца в годината. Затова земеделските култури растат само един сезон - когато Деметра е щастлива. Тъй като земеделието позволило на хората да водят уседнал живот и им дало време да се занимават с философия и изкуство (а гърците много ценяли това), Деметра се ползвала с голямо уважение. Затова посветените на нея били много и към тях се обръщали с Demetrius или Димитър.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.