Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Що е секта?

Featured Replies

Би било добре, ако нещо се приема от всички. Не съм против нормите и правилата но смятам, че те трябва да помагат, не да пречат. Понякога хората задълбават излишно в дреболии. Правилата се превръщат в окови на свободата и духа. Всеки човек има моменти когато ги престъпва. Това прави ли го престъпник за винаги? Винаги ли ще остане грешен?

Няма по-благородно нещо от това да прощаваш. Егото е това. което кара хората да бъркат. С постъпките си понякога те нараняват останалите. Който избира да прости всъщност дава втори шанс. Става недосегаем за болката.

Няма човек, който през живота си да не съм наранил. Най-много съм наранявал тези, които най-много обичам. Просто с тях съм бил по-откровен и за това.

Всички сме взаимно свързани и изграждаме едно общество, което от нас зависи дали дали ще бъде толерантно или не. Не става въпрос за някой духовен водач, религия или философия. Става въпрос за нас. Време е да изгладиме различията, а където е невъзможно-да ги приемем.

Време е да бъдем братя!

Надявам се че ми прощавате, за това, че съм жив, че съществувам , и съм тук с вас. Това е мое рождено право и не зависи изцяло от мен.

МОЛИТВА ЗА СВОБОДА

Създателю на вселената, днес те молим да дойдеш и да споделиш с нас силния съюз на любовта. Знаем, че истинското ти име е Любов, че за да общуваме с теб означава да споделим твоите вибрации, твоята честота, защото ти си единственото, което съществува във вселената.

Помогни ни днес да бъдем като теб, да обичаме живота, да бъдем живот, да бъдем любов. Помогни ни да обичаме като теб, безусловно, без очаквания, без задължения, без да съдим. Помогни ни да обичаме и да приемаме себе си, без да се съдим, защото когато се съдим, ние се намираме за виновни и изпитваме нужда да бъдем наказани.

Помогни ни да обичаме безусловно всяко твое творение, особено другите хора, особено близките си -всичките си роднини и хората, които така се стараем да обичаме. Защото когато ги отхвърляме, ние отхвърляме себе си, а когато отхвърляме себе си, ние отхвърляме Теб.

Помогни ни да обичаме другите такива, каквито са, безусловно. Помогни ни да ги приемаме такива, каквито са, без да ги съдим, защото когато ги съдим, ние ги намираме за виновни, обвиняваме ги и изпитваме необходимост да ги накажем.

Днес изчисти сърцата ни от цялата емоционална отрова, освободи умовете ни от критичността, за да живеем в пълен покой и в съвършена любов.

Днес е специален ден. Днес ние отново отваряме сърцата си за любовта, за да можем да си кажем един на друг: „Обичам те", без никакъв страх и от сърце. Днес ние ти се принасяме в дар. Ела при нас, използвай гласовете ни, използвай очите ни, използвай ръцете ни и сърцата ни, за да осъществим съюз на любовта с всеки. Създателю, помогни ни днес да бъдем като теб. Благодарим ти за всичко, което получаваме днес, особено за свободата да бъдем самите себе си. Амин.

• Отговори 59
  • Прегледи 10,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Испанското правосъдие даде статут на религиозна общност на сциентоложката църква, която в много европейски страни е смятана за ерес, и я включи в Регистъра на религиозните общности

Взето от тук

След като Trichocephalus не даде определение за "официалното религиозно учение" ще трябва аз да предложа. Предлагам под "официалното религиозно учение" да разбираме религия призната от официалните власти в съответната страна. Съгласни?

Редактирано от m75 (преглед на промените)

Здравейте.Това е много интересна и полезна тема.Ако се върнем в началото и прочетем първия пост и няколко мнения след това,може да стигнем до извода,че всички секти свързани с християнството, произхождат от Православието.Ще поясня.Като се има прдвид,че Католическата църква се е отделила след Събора в Никея-325г и бива заклеймена като секта от Православната църква,Протестанството пък на свой ред се е отделило от Католицизма,а след това многобройните протестански деноминации,то"църквата майка"на всички(християнски) е Православието.(Спомням си един,който каза"То и Христос да беше православен,ехее...")А ако приложим следните думи като показател за разпознаване на сектите:"Никоя секта не признава, че Исус Христос е Самият Бог, който се е въплътил в човек.",то в кюпа на сектите вече влизат"всички религии",както Мааt отбеляза,с изключение на Православието,разбира се.Има,обаче, нещо смущаващо,което WhiteDove забеляза.Продължението на нейната мисъл е това,което Библията недвусмислено казва:Исус е Божий Син,но не и самият Бог!

15 Ако някой изповяда, че Исус е Божият Син, Бог пребъдва в него, и той в Бога. 1Йоан4:15

Ако си припомним още един случай от Йоан 5:18,където юдеите обвиняват Исус в това,че богохулства и се прави равен на Бога,той им отвърнал така:19 Затова Исус им рече: "Истина, истина ви казвам, не може Синът да върши от само Себе Си нищо, освен това, което вижда да върши Отец; понеже каквото върши Той, подобно и Синът го върши."

А ето как Исус се помолил:"1 Това като изговори Исус, дигна очите си към небето, и рече: Отче настана часът; прослави Сина Си, за да Те прослави и Сина Ти,

2 според както си Му дал власт над всяка твар да даде вечен живот на всички, които си Му дал.

3 А това е вечен живот, да познаят Тебе, единия истинен Бог, и Исуса Христа, Когото си изпратил.

Присъединявайки се към мнението на ohubohu,също ви моля,преди да нарочите някой за сектант изследвайте Писанието.

Защо има толкова много религии?Този въпрос си задават много хора и постоянно търсят отговора.Има един,който има за цел да отдалечи хората от Бога,да ги заблуди.(Познавам доста хора,които си казват-"Аз не съм толкова наивен,че да ме заблудят разни там...и не си дават сметка,че

2 Тимотей 2:26

и да изтрезнеят, като се избавят от примката на дявола, (от когото са уловени живи),. )" "оная старовременна змия която се нарича дявол и сатана, който мами цялата вселена;"Той обвини Бога в лъжаsad.gif" Истина ли каза Бог да не ядете от всяко дърво в градината?... Бог каза: Да не ядете от него, нито да се допрете до него, за да не умрете.4 А змията рече на жената: Никак няма да умрете; ") и оттогава непрестава да заблуждава всеки и по всякакъв начин.Не мислите ли,че наличието на толкова много религии е доста добър план за отклоняване от истината?Помислете!Всеки има свободната воля,да вярва в каквото си поиска,това е вярно,но накрая от всеки един от нас ще бъде потърсена сметка за избора,и това е вярно!

А това е моят любим текст от Библията,с който не ангажирам никого:11 Сине мой, бъди мъдър и радвай сърцето ми, За да имам що да отговарям на онзи, който ме укорява. Притчи27.

Здравейте.Това е много интересна и полезна тема.Ако се върнем в началото и прочетем първия пост и няколко мнения след това,може да стигнем до извода,че всички секти свързани с християнството, произхождат от Православието.Ще поясня.Като се има прдвид,че Католическата църква се е отделила след Събора в Никея-325г и бива заклеймена като секта от Православната църква,Протестанството пък на свой ред се е отделило от Католицизма,а след това многобройните протестански деноминации,то"църквата майка"на всички(християнски) е Православието.(Спомням си един,който каза"То и Христос да беше православен,ехее...")А ако приложим следните думи като показател за разпознаване на сектите:"Никоя секта не признава, че Исус Христос е Самият Бог, който се е въплътил в човек.",то в кюпа на сектите вече влизат"всички религии",както Мааt отбеляза,с изключение на Православието,разбира се.Има,обаче, нещо смущаващо,което WhiteDove забеляза.Продължението на нейната мисъл е това,което Библията недвусмислено казва:Исус е Божий Син,но не и самият Бог!

15 Ако някой изповяда, че Исус е Божият Син, Бог пребъдва в него, и той в Бога. 1Йоан4:15

Ако си припомним още един случай от Йоан 5:18,където юдеите обвиняват Исус в това,че богохулства и се прави равен на Бога,той им отвърнал така:19 Затова Исус им рече: "Истина, истина ви казвам, не може Синът да върши от само Себе Си нищо, освен това, което вижда да върши Отец; понеже каквото върши Той, подобно и Синът го върши."

А ето как Исус се помолил:"1 Това като изговори Исус, дигна очите си към небето, и рече: Отче настана часът; прослави Сина Си, за да Те прослави и Сина Ти,

2 според както си Му дал власт над всяка твар да даде вечен живот на всички, които си Му дал.

3 А това е вечен живот, да познаят Тебе, единия истинен Бог, и Исуса Христа, Когото си изпратил.

Присъединявайки се към мнението на ohubohu,също ви моля,преди да нарочите някой за сектант изследвайте Писанието.

Защо има толкова много религии?Този въпрос си задават много хора и постоянно търсят отговора.Има един,който има за цел да отдалечи хората от Бога,да ги заблуди.(Познавам доста хора,които си казват-"Аз не съм толкова наивен,че да ме заблудят разни там...и не си дават сметка,че

2 Тимотей 2:26

и да изтрезнеят, като се избавят от примката на дявола, (от когото са уловени живи),. )" "оная старовременна змия която се нарича дявол и сатана, който мами цялата вселена;"Той обвини Бога в лъжаsad.gif" Истина ли каза Бог да не ядете от всяко дърво в градината?... Бог каза: Да не ядете от него, нито да се допрете до него, за да не умрете.4 А змията рече на жената: Никак няма да умрете; ") и оттогава непрестава да заблуждава всеки и по всякакъв начин.Не мислите ли,че наличието на толкова много религии е доста добър план за отклоняване от истината?Помислете!Всеки има свободната воля,да вярва в каквото си поиска,това е вярно,но накрая от всеки един от нас ще бъде потърсена сметка за избора,и това е вярно!

А това е моят любим текст от Библията,с който не ангажирам никого:11 Сине мой, бъди мъдър и радвай сърцето ми, За да имам що да отговарям на онзи, който ме укорява. Притчи27.

ПРАВИЛНО!

arenas, искаш да бъдеш мъдър, а знаеш ли, че змията в Библията е символ на мъдростта, в някои предхристиянски гностически школи е издигана дори в култ. Не съм съгласна с теб, че всички религии са секти, а Православието прави изключение. Не прави. Същата манджа е, брато, не показвай и ти сектанско мислене. Всички религии, без изключение са секти! Но съм съгласна с теб за това, че голямата им бройка е тази, която разделя хората помежду им и от там - тях от бога. За теб е добре, че си го проумял. Дерзай!

А на мен ми се струва, че само това си го пропуснала, затова ще ти го припомня:

".(Спомням си един,който каза"То и Христос да беше православен,ехее...")"

Arenas си споделя мнението и то съвпада с моето. "Егото" резонира на хвалба и казва "Правиш се на мъдър, а?".

Сега се сети самичка,

защо слагам "егото" в кавичка.

Дерзай, ай, ай.

Ако не срещу луната лай, ай, ай.

Eто друг православен сектант.

Ех, не искам да споря с вас, братлета, но не присвоявайте си и вие Христа, че е кощунство. Всеки го дърпа към себе си, как ни издържа до сега не зная.

Не разбирате ли, че правите като крадеца, който вика "дръжте крадеца".

Всички религии са секти, това пък е моето мнение, аренас разсъждава, ето кое ми харесва, аз не го убеждавам в нищо, казвам, каквото съм разбрала. А твоето мнение си е твое, няма лошо. Нали се сещаш, обаче, че не съм длъжна да го изповядвам и аз на всяка цена. Или това се опитваш да направиш - да ме вкараш в правия път. Не се опитвай - тежък случай на неопитомяемост съм.

Всъщност те карам да си защитаваш свободата. А ти смяташ , че ти давам други окови. Дали не чуваш звъна на твоите собствени?

Всъщност Иисус Христос принадлежи на цялото човечество и даже Исляма го споменава. Ти защо реши, че го искам за себе си, сестричке? Ето , давам ти го, прави с него каквото искаш...

А ти не забравяй, че аз съм завършен егоист и не ме интересува докъде си стигнала в "опитомяването". (Всъщност личното ми мнение е, че си стигнала доста далече но според критериите на толтеките).

А и да ти кажа нещо - ти си права а аз съм луд. Затова изобщо не смятай думите ми за меродавни. Просто споделям лудостта си...

Редактирано от mecholari (преглед на промените)

А дали ортодоксалните евреи го признават.Или тайничко се присмиват на "гоите" които почитат един евреин като бог?И защо не го признават?Всички в този форум сте интелигентни и образовани,защо не помислите без намесата на егото както ни посъветва mecholari .Не искам да се включвам в спора,но гледайки нещата отстрани -тезата на Maat ми звучи най-убедително! Религиите са част от историята на човечеството-сега вече са по-скоро вредни отколкото полезни.

O, повярвай ми, че и без да е човек ортодоксален юдеист пак може достатъчно добре да се посмее на много от писанията на някои псевдо философи тук. Не вярвам в прераждането освен в прераждането на глупостта. cool.gif

А аз отново съм учуден защо поддържате абсурдната теза "за всички религии" ? И защо отново се цитира християнския Бог ?

Нима на света има само християнство?

O, повярвай ми, че и без да е човек ортодоксален юдеист пак може достатъчно добре да се посмее на много от писанията на някои псевдо философи тук. Не вярвам в прераждането освен в прераждането на глупостта. cool.gif

Колко малко хора се опитват да размиват хората. Да си глупак е истинска благословия. Умниците пък искат да покажат колко псевдо важни са глупаците. Та важна ли е усмивката? Кой какво иска да подарява?

Аз си членувам в сектата на глупаците. Твоята религия да не ме отрече, умни ми човече?

Подарявам ти това мое стихотворение в знак на добрата воля, която изповядва моята секта към твоята религия:

МЕЧТА

Аз искам да съм крава тревопасна,

блажено дъвчеща трева.

За мен картинката е ясна -

ще дрискам купища ла**а.

Но от ла**ата миризливи,

цветенце малко ще расте,

и пеперудите игриви

ще кацат върху него те.

Вземи цветчето, закичи го

на твойто хубаво лице,

че то е толкова красиво,

усмивка сладка ще ти донесе.

Вдъхни със ноздрите блажено

прекрасният му аромат,

признай заслугата ми ценна,

от моя шоколад.

Между другото, Калтор, да ти споделя и аз, макар темата да е друга.

Значи, всички изявяваме еготата си тук. Поради различността ни като личности, то е ясно, че ще става по различни начини. Изразните средства, заредеността, категоричността са различни. Някои изглеждат видимо по-твърди, в очите на останалите, някак по-агресивни. Интересното става когато останалите започнат да индикират това като чужд недостатък и не съвсем познавайки го - го етикетират. Това е една, ни по-голяма, ни по-малка изява на егоцентричността от другата. Всички сме били и от двете страни, но имаме различна критерийност и чувствителност в това отношение.

Винаги толерантността се губи в името на толерантността. Разбира се, пречим и на възприятията си, пречим на познавателността си, като чиста такава. Но, ей, именно това е човекът, като личност. Изживяването му, непосредствено, става в различни етапи, в различна плътност, с различна сила, по специфични начини. Помоему обаче, винаги трябва да дойде този момент, за да провидим самите граници на егоцентризма, които винаги се крият зад хуманизъм и алтруизъм. Тук е мястото да кажем, че освен в друга тема сме и точно в тази.

Та значи, тук сме да се учим. Затуй, всеки който дръзне нещо да ни поучава - да бъде пребит с камъни. А иначе, има ли нужда да се преуточняваме, че няма как във форумния ни формат да правим друго, освен да изказваме личните си мнения. Е, имаме и опревделени форумни лица, но дори те, въпреки че са много груби, пак не биха могли да бъдат чисти в очите на другите, а минават през личните им призми. Всъщност, "лични" и "призми" са почти синоними.

Между другото, тези, които биват определяни тук като поучители, навярно трябва да се ласкаят, понеже не се самоопределят като по-малко загубени в света от безсветост, но нарочното сочене с пръст към тях явно ги отличава. Веднъж в обвинение за мега-егоцентрираност, веднъж в някакъв вид звучене-учене. И всичко това, на фона на откритостта и непосредственост чужда. Винаги най-категорични са обвиненията в категоричност. Винаги по-егоцентрични са обвиненията в егоцентричност, макар аз с открито сърце да мога да обвиня всеки човечец в нея, но най-вече себе си.

Та по силата на това обвинение решавам да спирам с актичните си форумствания. Но ми липсва контакта с вас и после се връщам. Понякога съжалявам, понякога повече. После пак решавам да спирам. Понякога повече. Но все пак ви обичам, доколкото ми позволява личността. Понякога по-малко.

И илюзорността преживявам, но предимно не на света, на себе си. Е, аз съм му отражение, но предпочитам да съм нищо. Понякога повече. Най-често до болка.

И що е секта? Ами, мен май не ме вълнува.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.