Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

България - първенство сезон 2006/2007 г.

Featured Replies

Много се кефя на Ботев Пловдив. Още от едно време, когато бяха Тракивя са ми любимци.

Добър мач направихте срещу Локото. Само похвални думи.

А така , един път и ти да кажеш нещо хубаво biggrin.gifbiggrin.gif:)

• Отговори 268
  • Прегледи 22,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

• Автор
А така , един път и ти да кажеш нещо хубаво biggrin.gifbiggrin.gif:)

Нали. Само да не е за първи и последен път. Незнам обаче съм забелязал, че Ботев винаги се измъкват на косъм от изпадането и то в последните кръгове!

Нали. Само да не е за първи и последен път. Незнам обаче съм забелязал, че Ботев винаги се измъкват на косъм от изпадането и то в последните кръгове!

Да , ама пък този полусезон направиха някои много добри мачове , да не кажа отлични ...

абе хора я да ви питам.В тоя форум има ли почитатели на пловдивския футбол. ;):wors:

[/

И аз съм им голям почитател

Напредканари победата е наша!!!!!! :wors:

• 3 месеца по-късно...
  • Автор

Ангел Ангелов ще свири ЦСКА - Черно море, Антон Генов отива в Самоков

01 март 2007 | 14:10 | Агенция "Фокус"

София. Ангел Ангелов ще свири мача ЦСКА - Черно море от 16-ия кръг на "А" група, предаде репортер на Агенция "Фокус". Името на столичния рефер бе изтеглено на жребия в БФС. Рефер №1 Антон Генов ще ръководи двубоя Рилски спортист - Локо (Пд), а на Николай Йорданов е поверен мачът Славия - Беласица. Реферът от Габрово Георги Йорданов ще направи дебют в "А" група на двубоя Левски - Черноморец.

СЪДИЙСКИ НАЗНАЧЕНИЯ ЗА МАЧОВЕТЕ ОТ 16-ИЯ КРЪГ В "А" ГРУПА:

ЦСКА - ЧЕРНО МОРЕ Ангел Ангелов

РИЛСКИ СПОРТИСТ - ЛОКО (ПД) Антон Генов

СПАРТАК (ВН) - ЛИТЕКС Цветан Георгиев

ЛЕВСКИ - ЧЕРНОМОРЕЦ Георги Йорданов

СЛАВИЯ - БЕЛАСИЦА Николай Йорданов

ЛОКО (СФ) - ВИХРЕН Ахмед Ахмед

БОТЕВ (ПД) - РОДОПА Мартин Богдев

БЕРОЕ - МАРЕК Александър Костадинов

Дано бъде интересно. Ама като гледам проблемите с корупция и съдии почнаха още от сега. Не че някога са спирали де.

Какво ще става в последствие... предстои да видим.

Гледахте ли Коритаров онази сутрин, когато на гости му бяха от БФС? Смеееееех.

Успех на всички.

А така хубаво си беше докато нямаше нашенски мачове, от време на време по някоя новинка от подговката и ... толкоз. Сега започва нов полусезон, нови мъки. Даже преди да са започнали мачовете, някои съдии го отнесоха - бившият председател на фенклуба на ЦСКА в Белене Момчил Врайков е със спрени права.

Аз лично не мога да разбера хора, които са доста по- предани фенове на чужди първенства и отбори, отколкото на такива от собствената им страна. Моят живот става поне с една идея по- интерсен с подновяването на бг първенството.

Мисля, че ако всички, прекарващи почти целите си уикенди в гледане на мачове от Англия, Испания и т.н. ( а те няма спор, че са десетки хиляди), започнат да посещават бг мачове, качеството на първенството ни ще поч1не да се повишава. Поне играчите ще имат доста по- голямо настроение за игра и ще се получават доста по- динамични и завързани двубои или нещо такова.

Така че пичове, гасете диемите и ходете по- често на бг мачове, щото това си е нашето първенство и можем да участваме в неговата промяна към по- добро.

А префинените господа и дами, неможещи да търпят "пошлата", "примитивна" и "просташка" атмосфера в и около

нашите стадиони, трябва най- накрая да разберат, че футболът както в България, така и където и да било, не е някое Евгени-Минчев-Парти.

Аз лично не мога да разбера хора, които са доста по- предани фенове на чужди първенства и отбори, отколкото на такива от собствената им страна. Моят живот става поне с една идея по- интерсен с подновяването на бг първенството.

Мисля, че ако всички, прекарващи почти целите си уикенди в гледане на мачове от Англия, Испания и т.н. ( а те няма спор, че са десетки хиляди), започнат да посещават бг мачове, качеството на първенството ни ще поч1не да се повишава. Поне играчите ще имат доста по- голямо настроение за игра и ще се получават доста по- динамични и завързани двубои или нещо такова.

Така че пичове, гасете диемите и ходете по- често на бг мачове, щото това си е нашето първенство и можем да участваме в неговата промяна към по- добро.

...

Ами да ти го обясня популярно, при изричното условие, че тук не става дума за преданост към чужди първенства, също както е неуместно да се говори за патриотизъм. А и защо не си отговориш на еди въпрос - публиката ли направи първенството ни толкова примитивно или причините са нейде другаде, а не по празните трибуни? И защо всъщност са празни? На "дерби" мачовете ходят по няколкохиляди души, дори Левски-ЦСКА често се играе пред полупразни трибуни. Защо? Преди години тия мачове са препълвали стадионите, правостоящите са били навсякъде. Ами и футболът не бе като днешния, играеха за по един дамски! часовник (справка интервюто с Димитър Пенев по повод на 1/2 финала за КЕШ) и по стотина лева, но играеха със сърцата и душите си, та и публиката бе много и ентусиазирана.

На сегашните келеши им дават луди пари, а медиите за един вкаран гол ги превъзнасят до небесата. Та защо му трябва на този голобрад момък с още жълто по устата да се хаби, щом има някакъв шанс да иде в чужбина (а къде точно, е друг въпрос).

Съдийството не подлежи на коментар, а и малцина включват нашенски мачове във фишовете си, не си струва.

За идиотизираните фенове, които вероятно и не знаят къде и защо се намират, да не говорим. И много пъти задавам въпроса (и не само аз, разбира се) как един баща да заведе детето си на мач, след като не е сигурен дали самият той ще се прибере жив и здрав? А стадионите на Острова са пълни с цели семейства, инвалиди и всякави други, които няма как да видиш по нашите трибуни. За тях поредният мач е повод за празник и го зачитат подобаващо, а тук всеки кръг е изпъстрен и всякакви задкулисни игри и игрици. Е, кое да ме накара да предпочета да отида на стадиона, вместо да седя пред съответната Диема?

Намираш ми кусури, че гледам английското първенство; упрекваш ме, че го предпочитам. Ами така е, не го отричам, но тук не става дума за чуждопоклонничество или там каквото си избереш (неслучайно сложих многоточие на мястото на последния абзац от поста ти), ама защо не погледнеш и от моята гледна точка, пък тогава пак ме обвинявай (сам разбираш, че не те репликирам персонално).

Левски разсипва Черноморец с 10:0

Шампионите от Левски унизиха последният в класирането Черноморец с 10:0 в първия си мач за пролетният полусезон. Попаденията реализираха Миро Иванов в петата минута, което бе и първо за пролетния дял. Останалите голове отбелязаха Сърмов, Домовчийски и Телкийски до почивката. През втората част Вагнер, на два пъти Домовчийски, Ники Димитров и два гола на Коприваров оформиха крайният резултат.

sportal.bg

Берое 1 - 1 Марек

Ботев 2 - 1 Родопа

Левски 10 - 0 Черноморец Бургас София (откъде всъщност е този отбор?)

Локо Сф 1 - 0 Вихрен

Рилски спортист 1 - 3 Локо Пд

Спартак 1 - 3 Литекс

Източник - http://livescore.com/default.dll?page=bulgaria

... ама си е наш.

Да, прав си - от това по-наш няма как да е. Някой да не е познал резултатите?

Тези Черноморец са най-голямата издънка, някога влизала в А група :whist:

Съдийството не подлежи на коментар, а и малцина включват нашенски мачове във фишовете си, не си струва.

Днес бях за сефте на мач на Дунав. не бях ходил от няколко години. Преди това години наред не съм пропускал мач, даже и при гостуванията съм ходил! Загледах се в съдийството и поведението на играчи и тряньори. Съдията си свири, както той вижда нещата. В правилника никъде не пише, че трябва да се дава авантаж примерно. Обаче имаше такива ситуации, в които беше наложително да се даде авантаж и други, в които нямаше нужда от същия. Така, че съдията е в правото си да свири, както той види нещата. Имаше много опити за симулации и от двата отбора ( Другия беше на Вили Вуцов и сами се досещате какво шоу стана) В едно нормално първенство Вуцов трябваше да бъде изгонен и наказан веднага. Та той прекара почти цяло второ полувреме на тревата до страничната линия, та даже и на терена влизаше! Гледах мача безпристрастно, защото отдавна не ми тупти сърцето. Това е игра, в която се използват приьоми и от двата отбора. Когато трябва да лежиш, лежиш. Но защо да виним съдиите? Ако футболистите и треньорите приемат техните решения като закон божи, проблеми няма да има! Все пак винаги е възможно един съдия да сгреши, но аз видях, че точно на тоя мач съдиите се стараеха доста! Защо треньора на Дунав Мариян Тодоров един път не оспори съдийско решение или да покаже недоволство? Тоя шоумен Вили Вуцов не е за нашите терени. Нека търси причините за загубата на отбора си в себе си, защото се видя, че първото полувреме Калиакра минаваха центъра много рядко, но второто показаха, че имат потенциал. Мисля, че параноята, обзела ни относно съдиите е проблема на нашето първенство. Може да станат добри мачове, макар и на по-ниско ниво, но някои хора не трябва да бъдат допускани до нашия футбол или поне да им се налагат наказания, които да ги спират от ексцесии! Не визирам само Вили Вуцов, но тоя човек и спокоен разговор не може да проведе, камо ли да ръководи отбор! Бях си взел фотоапарата, но го забравих в колата за жалост преди да вляза на стадиона. Иначе щях да ви кача нещо от циркаджийската програма на Вили. Не може един човек, гледащ мача от централната линия на терена да изпада в истерия за засади и дузпа, която става на огромно разстояние от него! Съдията затова седи на 5 метра от топката.

Така, че ако повярваме на съдиите малко повече въпреки обсъжданията им, по нашите терени ще стават по-качествени мачове. А ако има нещо, което не се харесва на някой - има си записи за това. Нека протестите са след това.

За качеството на футбола: Футбол се прави не с пари, а с много пари. каква беше изненадата ми, когато на градския стадион в Русе видях само 2-3 реклами, а преди години бяха на няколко реда! За какъв футбол говорим тогава? Това, че има няколко отбора, спонсорирани добре, само ще задълбочи кризата. Ето, сега и Боримиров се изказа по канал 3, че трябвало да се намалят отборите в елитната група. Ами нека си направят тогава столично първенство, така и така всички спонсори си имат голям бизнес в София, за какво им е да се играе и в страната? Гледам сегашните футболисти и си спомням с умиление, как преди години във всеки отбор имаше поне по двама трима техничари, които водеха играта. Днес не видях подобно нещо. Изключение ми направиха само децата, които подаваха топката зад страничната линия. Има хляб в тях, но дали някой ще им помогне да стигнат там, където им е мястото? Не мисля! Ако евентуално стане нещо от тях по някаква случайност, те ще бъдат погълнати от големите клубове като Левски и ЦСКА, а ние тук в провинцията ще се радваме, когато на полусезона пристигне някой, дето е играл в ЦСКА или Левски. Изход не виждам от тая ситуация. Затова ще се чуват все повече мнения за намаляване на отборите, а няма да се учудя, ако някой предложи и обединяване на българското с румънското първенство!

Българският футбол бе сринат в началото на деветдестте не от публиката, а като пряк резултат от беззаконието, мутризацията, корупцията и т.н. в страната по време на "тъмните" години на преход към демокрация или нещо такова.Поринцип за България това е напълно нормално, когато става въпрос за преход от една форма на управление към друга (справка- кървавите години след непосредствено след идването на комунизма- които също не са се отразили особено благоприятно на футбола ни-, предадените идеали на възрожденците в годините след Освобождението...). Тези явления стигат някаква критична точка, след което започва нормализация. За бг футбола тази критична точка според мен бяха времената, в които меко казано "сенчести" групировки от порядъка на SIC, MULTIGROUPE или пък тази на Гришата Ганчев стигаха до шампионската титла с едно щракване на пръста. Неслучайно по това време бг отборите биваха редовно унижавани в Европа (включително и някои "доказани евробойци") от първата срещната сбирщина от дървета с тактическа грамотност малко над елементарното ниво (Бран, Копенхаген, Олимпия и т.н.).

Така. Дотук с историята.

Мисля, че не е нужно да си кой знае какъв футболен спец, за да прозреш, че бг футболът днес е направил огромна крачка в развитието си в сравнение с тъмната епоха на 90- те.Поне що се касае до водещите ни отбори. Босовете общо взето осъзнаха, че купуването титли на килограм няма никаква реална (т.е. финансова) стойност, и почнаха да мислят в перспектива (идеален пример за това е Гришата). Май последем това разбра покойният бос на Локо ПД, но както и да е. Резултатите в Европа не закъсняха: полека-лека почнахме да бием чужси отбори от нашата черга сравнително редовно (Хайдук, Интер Братислава...), след това едни най- накрая успяха да елиминират немски отбор, при това никак не слаб, други преодоляха изкуствено насадените им еврокомплекси, стигна се и до пробив в груповата фаза на ШЛ.

Прогресът е налице. Но колко хора всъщност го оценяват? Тук не става въпрос за патриотизъм. Стадионите оредяват. Еврофутбол кръчмичките, смешните копия на ирландски пъбове и т.н. се пълнят, множат и просперират. Така е и по- лесно- топло, масичка, биричка, от талавизора просто струи естетика и хармоничност... За ко да ходиш да мръзнеш за някви дрисльовци, дето само хрантутничат по терена и прибират големите пари? Той бг Футболът- загубена кауза: много ясно, че Стиви Джи е с пъти по- възпитан и по- голям спортсмен от Топчо и пичовете от Коп, които определено никога не са ставали повод за масови ексцесии, са добросъвестни феи на зъбките в сравнение с нашенските сини, червни, зелени и т.н. терористични организации, които, освен че са простаци и псуват, трепат по 5 човека на мач.

Ко значение има прогресът в българския футбол- седи, грей се на топло - нали Левски никога няма да стигне Барселона?

В момента футболът ни е в застои и, за да продължи своето развитие, трябва да променим начина си на мислене. Всички.

Нищо лично

windowpane, гледам мачовете от Острова (а и не само тях) вкъщи, а не в какъвто и да е клуб, но това е без значение в случая. А и на "The Kop" не винаги всичко е било цветущо. Ексцесии и имало и вероятно ще има, но не и в размерите на нашите. Защо? Защото са въведени драконовски мерки за сигурност, за които можем само да си мечтаем. Ако съм истински фен и милея за съответния клуб, но ме грози съвсем реалната заплаха да не ме допуснат 10 години на любимия стадион, ако изобщо остана на свобода, то ще си отида на мач, ще си пея съответния химн и ще се държа съвсем цивилизовано. И няма и през ум да ми мине да хвърлям внесени по един или друг начин бомбички по пистата, та моят клуб да отнася зверски глоби от съответните централи. Фен съм на Левски и се радвам от сърце на успехите на тима през последните два сезона, дано съвсем да се забравят еврокатастрофите, за които говориш. Същото е и за останалите нашенски клубове и националния отбор, не мога да викам "Червени боклуци" на евромач на ЦСКА - това е простащина. Клубните пристрастия са едно, националната чест - съвсем друго. А и Левски също печели от успехите на другите наши клубове.

В поста ти има много истини, действително мутризацията на нашенските клубове понамаля, но в никакъв случай не е отминала. Вярно, че си отидоха някои по-дребни новоизпечени бизнесменченца, но останаха едрите риби (без една-две по разни причини), тия със законния бизнес и законното право да викат "Ууууууу!" от треньорската скамейка.

Аз не си правя илюзии, че в останалите страни всичко е мед и масло - първенството на Ботуша перманентно се тресе от всякакви неуредици и дори трагични инциденти, корупция, отнемане на титли, подаряване на титли, наказания, реабилитиране, черни каси и т.н., обстановката в Италия съвсем не цветуща.

Покойният кмет на Марбеля Хесус Хил отнесе в отвъдното много истини за Атлетико Мадрид...

Прав си, че трябва да се промени начинът на мислене, ама кой трябва да направи първата крачка - аз (обикновеният зрител) или тия, заради които да пренебрегна поредното островно или друго дерби и да отида до стадиона? Аз ли трябва да отида и да подвикам от празните пейки на футболистите да играят, че е крайно време някой да направи нещо за българския футбол или футболните деятели трябва да направят нужното, та по мачовете да не ходят по един автобус зрители, а всеки мач да се превърне в празник за всички?

Значи феновете имат нужда от сигурност, като всеки нормален човек. ОК съгласен съм. Тя може да бъде осигурена обаче след получаването на стадионите за безвъзмездно ползване от страна на клубовете. Кой се бори за това? Феновете? Не- футболните босове.А в малка страна като България, при все че във футбола се завъртат страшно много пари според нашенските представи, най- големият капитал във футбола е публиката.

Бг футболната публика трябва да реагира по някакъв начин, пък било то и с някакъв митинг или нещо подобно. Не може някаква сбирщина от дърти пияндурници, които да цъфват в центъра на столицата с някакви абсурдни искания за премахване на акцизите за дом. алкохол, да са по- организирани от хората милеещи за бг футбола. Практиката показва, че ползата от митингите не е съвсем нулева А и полека- лека се задават избори- идеалното време за популистки ходове от страна на властимащите.

Проблемът на бг публиката е, че 90% от нея е супер статична, а в останалите 10% представлява някви вилнеещи олигофрени. Ако се пренебрегнат за един следобед клубните пристрастия и се съберат фенове от цялата страна пред Народното Събрание с едно просто становище от рода на: "В случай, че не желаете да поставяте здравето и живота на хората, чиито пари управлявате, по българските стадиони, или ги модернизирайте, или ги дайте на някои, който има възможността и желанието да го направи." Мисля, че това доста би уплътнили претенциите на босовете пред държавата и по този начин доста би наклонило везните в тяхна (т.е. в наша) полза.

Така, че клубовете от страна на техните ръководства вече са напривили нещо като първа крачка, остава само ние, феновете да ги подкрепим. Вместо да се чудим и маем дали Ето'о ке преодолее кризата или не.

Изяжте ме!

biggrin.gifbiggrin.gif

Сега ... каквото и да си говорим ... много жална игра на ЦСКА !

Да не говорим пък за съдийството...Не вярвам да има цесекар,който с ръка на сърцето да отрече,че имаше 2 стопроцентови дузпи за Черно Море...

Вижда се, че ЦСКА има много големи проблеми, когато играе срещу гъста защита. Иначе отборът не игра нищо по- различно от това, което демонстрира през последната година. Просто срещна един много мотивиран, организиран, вярващ си и кво ли още Черно Море. Срам и позор за бг футбол ще е този отбор на ЦСКА да стане шампион по някакъв начин.

Спор няма, но може и да си направим. :wors:

Имам съмнения за засада при втората, но след това при отиграването вече имаше нарушение. Дръпна го за ръката. Признавам.

При първата... също протегна крак, дали го закачи не знам, но можеше да се свири.

Две явни дузпи, едната за червен картон и един отменен видимо напълно редовен гол - това е в общи линии всички по-интересно от този определно сив мач.

Безобразно съдийство - Ангел Ангелов тръгна с грешка да поправя грешка, а това е най-лошото, което е във възможностите му.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.