Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

моето коте вече го няма

Featured Replies

преди 10 минути, Plami Ivanova написа:

Не е фалшива, ни най-малко. Не мисля, че нормален човек би се шегувал с подобно нещо, колкото и смешно да се струва на някои това.

Чудя се дали да ти разкрия една покъртителна истина за нормалното психическо състояние на повечето интернет потребители.

преди 1 час, ice_lion__01 написа:

и да го направи нищо няма да се промени. Мъката е огромна и никога не изчезва. Като дълбока рана е, зарства, но остава белег и винаги ще го помни това коте.

Бате, немам нерви да чета такива изхвърляния. То не е нормално това което пишеш и ако следва такава депресия заради една мачка, при следващия хвърлил топа домашен любимец какво, да си метаме клупа и да виснем ли.

преди 22 минути, sliderum написа:

....То не е нормално това което пишеш и ако следва такава депресия заради една мачка,....

Аз не съм в депресия никак даже. Котките, особено някои имат способността да ти "влизат под кожата". Правят много бели и колкото повече се ядосваш на белите им толкова повече ги харесваш и се привързваш към тях. Всеки ден посрещаше всеки влязъл през вратата, а на мен ми подушване устата докато се събувах. Дори ми даваше да я погаля(нещо което никога не даваше). Много силен характер имаше, но за съжаление беше в етап в който нямаше как да и се помогне. Организмът и беше много отслабнал и имаше риск да не преживее евентуална операция. Няма как да го разбереш. Само ако си имал котка дълги години ще знаеш какво е. Имал съм и зайци, но те имат много слаба имунна система, лесно се разболяват и почти не се лекуват. Питай Мойра, тя е имала котки и знае за какво става въпрос. Като член от семейството е.

преди 16 минути, ice_lion__01 написа:

Аз не съм в депресия никак даже. Котките, особено някои имат способността да ти "влизат под кожата". Правят много бели и колкото повече се ядосваш на белите им толкова повече ги харесваш и се привързваш към тях. Всеки ден посрещаше всеки влязъл през вратата, а на мен ми подушване устата докато се събувах. Дори ми даваше да я погаля(нещо което никога не даваше). Много силен характер имаше, но за съжаление беше в етап в който нямаше как да и се помогне. Организмът и беше много отслабнал и имаше риск да не преживее евентуална операция. Няма как да го разбереш. Само ако си имал котка дълги години ще знаеш какво е. Имал съм и зайци, но те имат много слаба имунна система, лесно се разболяват и почти не се лекуват. Питай Мойра, тя е имала котки и знае за какво става въпрос. Като член от семейството е.

Нездрави са тия връзки, за които говориш. Дори да ги има, това показва нуждата от посещение на психолог, нищо друго. Виж да ставаше въпрос за привързаност към друг човек, да, ама към животното си е диагноза.

преди 1 час, Plami Ivanova написа:

нормален човек би се шегувал

Дефинирайте нормален, защото за младите е характерно да се шегуват с какво ли не ... дори със смъртта ... не само на животни, а и на прочие ...

преди 57 минути, bornofash написа:

Чудя се дали да ти разкрия една покъртителна истина за нормалното психическо състояние на повечето интернет потребители.

То пък чак покъртителна ... хм ... нещо обикновена е тази истина, т.е. нека да не изпадаме в статистика, моля ...

преди 25 минути, ice_lion__01 написа:

Правят много бели

Определено не познаваш котките ... хм ... зелен си ... и определено си под давлението на някаква гордост ...

• Автор
преди 6 часа, дръндю написа:

като че ли в тая тема, само Борното е в час
всички други се бъзикат, а после всички се възмущават...ама защо в чужденецките форуми са учтиви, а в тука не са

Защото сме България, за това... Не знам кое е по-лошо. Това, че аз съм потърсила някаква помощ тук или това, че масово пишат хора с основно образование и никакви житейски ценности във всяко отношение!...

преди 6 минути, Plami Ivanova написа:

Защото сме България, за това...

Хм, .... не така! Моля!

Имаш пълно право да си там където ти харесва!

Що не научиш някакъв друг език и не повдигнеш в някой друг форум въпросната тема, която да не е в България, а?!

Или може би това очакваш, а?! Т.е. знаейки, че си в България да получиш това което се сервира в момента в твоята тема, а?!

Ето защо някой смятат, че не си искрена, а че се ... прочие ...

Ако гледаш сериозно на въпросната си мъка, то не би обиждала България!

Преди да кажеш нещо в повече, то малко помисли ... хм ... или ще се скриеш зад временно невменяемост или невнимание, а?!

Моля ... ако е сериозно за теб въпросния твой проблем, то се въздържай от обиди към етноса или прочие ...

Не искам да ти цитирам нито Конституцията на България или визирам някое правило на форума.

п.п. Не всичко е твоята емоция която преживяваш!

преди 49 минути, sliderum написа:

Нездрави са тия връзки, за които говориш. Дори да ги има, това показва нуждата от посещение на психолог, нищо друго. Виж да ставаше въпрос за привързаност към друг човек, да, ама към животното си е диагноза.

Значи всички собственици на домашни любимци да отидат на психолог? Тия форумни диагнози ако не ги пишеш друсан или на нещо значи да ти давам номера на др. Николов?

• Автор
преди 28 минути, ДиоиД написа:

Хм, .... не така! Моля!

Имаш пълно право да си там където ти харесва!

Що не научиш някакъв друг език и не повдигнеш в някой друг форум въпросната тема, която да не е в България, а?!

Или може би това очакваш, а?! Т.е. знаейки, че си в България да получиш това което се сервира в момента в твоята тема, а?!

Ето защо някой смятат, че не си искрена, а че се ... прочие ...

Ако гледаш сериозно на въпросната си мъка, то не би обиждала България!

Преди да кажеш нещо в повече, то малко помисли ... хм ... или ще се скриеш зад временно невменяемост или невнимание, а?!

Моля ... ако е сериозно за теб въпросния твой проблем, то се въздържай от обиди към етноса или прочие ...

Не искам да ти цитирам нито Конституцията на България или визирам някое правило на форума.

п.п. Не всичко е твоята емоция която преживяваш!

Не обиждам никого и каму ли по етнос- къде видя това???..., просто помолих за помощ, но на някои от хората  им е много смешно. Да така е, ако не им харесва темата, ако им е смешна и незначителна просто да не пишат, нали така? Никъде в заглавието не съм подчертала с червена дебела лента отдолу или с главни букви, че е задължително всеки да даде мнение за нея!

преди 1 час, Plami Ivanova написа:

...просто помолих за помощ, но на някои от хората  им е много смешно.

Я , чЕкай и аз да се включа - ей така , за игрЪта ! :) (щото такава тема друго не може да бъде)

Гледането на домашни любимци (не със стопанска цел - примерно котката лови мишки) , определено покрива някакви психически дефицити......! Зарежи го това коте и погледни на вътре в себе си за какво в същност става дума ! :nono:

Моят съвет по предположение (нямам достатъчно информация от писаното ти) е , ако си толкова отговорна за Живота въобще и си на достатъчна възраст , изпълни предназначението си ........омъжи се и си направи бебе ! Поне да има някакъв смисъл от отглеждането.....Котето за какво ти е?....

Ако по някаква "техническа" причина е невъзможно , насочи се към Голяма Цел в творческа сфера...

Ако и това е твърде много знай , че всеки оставя някаква следа след себе си за другите след него - това е смисълът на Живота !....

преди 1 час, Kieli написа:

Значи всички собственици на домашни любимци да отидат на психолог? Тия форумни диагнози ако не ги пишеш друсан или на нещо значи да ти давам номера на др. Николов?

Не, само тия които имат желание да ги следват и в гробищата и въобще, тия които явно предпочитат животните пред хората.

Вече имаме тема

преди 15 часа, ДиоиД написа:

Определено не познаваш котките

Като обършем сополите и сълзите, остават фактите. Котката е един жесток хищник, способна да разкъса един гълъб и да го изяде. Ако тя усети че може, ще нападне и изяде и стопанина си-без да и мигне окото. Погледнете я в очите от близо-едни студени и жестоки очи. Тя, за разлика от кучето и коня, не е приятел на човека-не случайно се привързва към къщата. Котката и жената си приличат-не че ти трябват, но като гледаш , че комшията има, си взимаш и ти.

преди 15 часа, by_chechi написа:

Зарежи го това коте и погледни на вътре в себе си за какво в същност става дума ! :nono:

Философе :) та нали именно домашните любимци ни помагат да се вгледаме в себе си . Ако можеш и ако имаш достъп, те ще те научат на много добри неща, както и на добър език , търпимост, съвест и поведение.

Но виждам си се оградил със собствени високи  стени, прикриващи самотата ти.

преди 2 часа, B3M2W0 написа:

Тя, за разлика от кучето и коня, не е приятел на човека-не случайно се привързва към къщата.

До някъде е така, но не съвсем. Със сигурност кучето е доста по искренно и без заднимисли :) 

Затова  при загуба ни липсва повече от човек дори. Защото сме видели че човека не е най искрения или добър приятел.

По студенина змиите са най лошите домашни.

Сещам се по дискавъри ли беше дето една се радва че нейната змия ляга до нея в леглото и се изпъва... Пък ветеринаря и вика - не се радвай, тя те премерва дали ще се събереш  ако те погълне някоя нощ.

преди 11 минути, miro20 написа:

Философе :) та нали именно домашните любимци ни помагат да се вгледаме в себе си .

Да бе ! Личи ти от всякъде ! С нищо не си ги надраснал....не са ти помогнали да се вгледаш в себе си ! :lol6:

Те , хората се опитват да ти помогнат , ама не прихващаш ! :nono:

....Както е казано - само с ядене не става ! ....:lol6:

преди 10 часа, miro20 написа:

Ако можеш и ако имаш достъп, те ще те научат на много добри неща, както и на добър език , търпимост, съвест и поведение.

Доказват го собствениците на бойни и въобще едри пумияри, чийто изроди прескачат оградите и ядат минувачите, а собственика им не го е еня за пострадалите, а само гледа как да отърве песовете от това, да се пратят където им е мястото  -  под земята. Ай сиктир, вътрешното им аз, изглежда е на ниво под това на сметта на бунището. Дори, милите вгледали се във вътрешното си аз изроди, направиха закони да пазят бесните псета, човекоядци от изтребление и да имат повече права от хората. Ако пес изяде човек нищо няма да му сторят, за обратното ще пратя човек в затвора. Същата история като с транджендеризма. Малцинството с повече права от мнозинството, което е напълно в разрез с принципите на демокрацията.

преди 4 часа, sliderum написа:

Доказват го собствениците на бойни и въобще едри пумияри, чийто изроди прескачат оградите и ядат минувачите, а собственика им не го е еня за пострадалите, а само гледа как да отърве песовете от това, да се пратят където им е мястото  -  под земята. Ай сиктир, вътрешното им аз, изглежда е на ниво под това на сметта на бунището

Един кухненски или друг вид нож, 99.999% от хората го ползват за битови полезни неща , и представи си , дори за изкуство - дърворезба, а лекарите  хирурзи , представи си ! - го ползват да спасяват човешки живот.

0.00001 % го ползват за убийства. 

Ти ми говориш за последното.

Да, по принцип си прав, но не вървиш.

преди 4 часа, sliderum написа:

Същата история като с транджендеризма

Общото е само едно - изкривеното ти мислене и евтина пропаганда.

преди 3 часа, miro20 написа:

Общото е само едно - изкривеното ти мислене

Ммм, твоето е такова и като всеки луд не можеш да го осъзнаеш. Но пък модерния неолиберизъм тика лудите напред с диагнозите.

на ‎17‎.‎6‎.‎2019‎ г. в 18:35, haidukpikaso написа:

Вече имаме тема

Да, но някой цели друго с тази тема ....

Забрави в днешно време да се чете, прочита или прочие ... направо в "дълбокото море" .... и моя проблем не е точно това което имаме в разгледания ... аз изпитвам вина ... хм ... то май по е подходяща за раздела "Психология и Психотерапия", но така са младите ... не ориентирани, та бъркат, а и не забравяй къде бе създадена въпросната тема ... ;) Та някак си някой я е "сортирал" поне в правилния раздел ... че иначе бе заприличала на .... прочие ...

Както и да е .... аз не решавам до колко и как да се разпределят и прочие темите в този форум ...

Котето е мъртво, да живее евентуално новото коте! Амин

• 6 месеца по-късно...

От такива теми по-интелигентния читател разбира защо никога няма да се оправим!

Два линка, не най-представителните, но все пак матрял:

https://kosmatko.com/curiosity/367-citati-na-izvestni-lichnosti-otnosno-jivotnite

http://mediaplus.bg/mydri-misli-za-kucheto-mediaplus-bg/

на 17.06.2019 г. в 0:01, Plami Ivanova написа:

Здравейте, започвам по същество тъй като съм много зле. Наскоро моето коте почина и то заради мен, направих го без да искам, не ме разбирайте погрешно, но аз бях виновната. Много ми е тежко не знам какво да правя. Кажете ако на някой от вас се е случвало и какво да правя? Чувството е ужасно

Как е посъвзехте ли се? Взехте ли друго животинче? Ако сте готова за нова връзка има котета , които ви очакват.

https://www.olx.bg/zhivotni/kotki/q-подарявам/

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.