Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Поддръжката на Уиндоус 8.1?

Featured Replies

bg_windows_8.1_with_update_x64_dvd_6051472.iso
https://software-download.microsoft.com/db/Win8.1_Bulgarian_x64.iso?t=119730e0-6af0-4458-be20-68d4728ca74f&e=1561748750&h=239513e516067e2225167f47e03ab267

en_windows_8.1_with_update_x64_dvd_6051480.iso
https://software-download.microsoft.com/db/Win8.1_English_x64.iso?t=c53d46ba-ee31-48df-a8d6-f8ec380541a4&e=1561748794&h=9e8a3121a7a96cd74c86970c180c26ee

Home и Pro са в един имидж.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 3 часа, Pig написа:

И защо не свалиш последната версия на 8.1 от нета ? А инсталираш толкова стара версия която се ъпдейтва часове !?

Аз свалих през април. Имам същите ебавки - не се ъпдийтва. Пробвах десетки пинизи, не става. Но никак не ме бърка, понеже компът е за неотговорни задачи, а си работи безупречно. Само забелязах, че макар да спрях автоъпдейтите, винаги зарежда един процес за ъпдейт, който спирам ръчно, щото ужасно ме дразни - държи процесора (i3 530) на 22%. Не знам дали е важно, писах само да изразя съпричастие с автора, мин година той мн ми писа по повод един мой прецакан принтер, та така. Сега ще ида да направя снимка на диспечера на задачите.

като пусна компа:

preedi.jpg.1f70019cd8ed869fe64febf98734dc74.jpg

и като спра процеса:

sled.jpg.9dddd7c3d96400092b0358ed6ab2bc89.jpg

Без претенции  това дали решава проблема:

Поправка на грешки с Windows Update

Прилага се за: Windows 8.1Windows 10Windows 7
Цитат

Как работи това?

Първо ще ви зададем въпроси за версията на Windows, която използвате, и проблема, който срещате. След това ще ви преведем през серия от стъпки за разрешаване на проблеми, които са специфични за вашата ситуация. В края на всяка стъпка ще бъдете попитани „Това разреши ли проблема?“ Ако той е разрешен, изберете „Да“ и сте готови! Ако не е разрешен, изберете „Не“ и продължете с ръководството.

Проблема с безкрайното търсене на актуализации се решава така:

в инструмента за търсене до старт менюто се пише cmd и се избира с десен бутон върху него - изпълняване като администратор

в отворилия се прозорец се пише

net stop wuauserv    (ентер)
net stop CryptSvc     (ентер)
net stop BITS              (ентер)

и се инсталира Windows8.1-KB3138615-x64 (x64 предполага че си с 64-битова версия на уиндоуса)

рестартира се когато инсталатора поиска и след рестарта актуализациите се намират в течение на няколко минути

Последната налична версия на 8.1 за теглене от микрософт  не решава проблема и се налага дори и при нея да се приложи тоя трик

Препоръчаните актуализации е по-добре да не се включват защото тогава се инсталират куп ненужни неща най-вече свързани с телеметрия и 8.1 ще заприлича на 10  по шпионирането :)

А ако причината за проблемите с разни забрани е някакъв вирус, тези неща може да не помогнат

Още веднаж благодарности на всички, опитах какво ли не-до като това е така, нищо не може да се направи-ОС е променена необратимо. Целта явно е да се елиминира възможността аз да командвам играта с актуализациите. Всички предложения да се инсталира ,напр.КВ 3138615 се сблъскват с въведената забрана и не стават. 8.1 остава на доизживяване, а моята лоялност към Майкрософт отива в коша.

33.jpg

Изтегли iso от линка по-горе, стартирай инсталатора и направи надграждане.
[Няма начин да няма начин]

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

Ти си ангел-спасител! За това ще питам още нещо-сега се сетих, че преди време, когато всичко беше наред, с програмата AOMEI Bacupper си направих бекуп на пустия му 8.1 и го записах на един външен харддиск. Дали да опитам да го използвам и какво ли ще стане? В ранния следобед почвам опитите. Ще използвам и твоя линк и ще пиша. За сега от него се отваря това:

45.jpg

Нали знаеш, че ше възстанови към момента на направата архива. Да, ще възстанови системата.

Списък с безопасни актуализации:
http://www.bifido.net/tweaks-and-scripts/6-security-only-quality-update-list.html

Ако искате пуснете една проверка с FRST за да видим какво ще излезе:

https://www.kaldata.com/forums/topic/132819-системата-ми-е-инфектирана-какво-да-правя-сега/

А иначе можете да пробвате с Tweaking.com да използвате опцията:

10 - Remove Policies Set By Infections

https://www.kaldata.com/forums/topic/272108-проблем-с-отварянето-на-appdata/?do=findComment&comment=4112732

Злото е победено! Благодарение на известна предвидливост и направа на бакуп преди време, положението е спасено. Включих си външния харддиск, където бях записал бакуп файла, задействах програмата и след петнадесетина минути Уиндоус 8.1 отново си е само мой. Всички програми  и приложен софтуер си е на мястото и работи. И познайте кое е първото, което направих-да запуша дупката, през която Майкрософт може отново да влезе и да съсипе чудесната ОС! Тази AOMEI е много ценна програма!

33.PNG

22.jpg

Аз нямам бекъп и се отказах. От сутринта пробвах тук изложените препоръки. Бях пробвал преди време, но сега опитах отново. Ами, не иска и не иска. Теглих ново копие, то се оказа същото мое от април-май. Системата си зарежда и работи безукорно, само дето не ебава да ъпдейтва. Мен пък ме дразни да нямам контрол в/у моите си вещи и сега инсталирам Десетка. Та така. БЛАГОДАРЯ за съветите!

Дано да правиш разлика между "не иска да ъпдейтва" и му е забранено да ъпдейтва. Отвори си прозореца за ъпдейтване и влез в "Промяна на настройките"-там ще видиш как е положението. Ако ги няма промените, дето забраняват( виж  в началото на темата), използвай инструмента за поправка на Уиндоус ъпдейт (в мрежата е Windows Update).

54.PNG

Изпробвах десетки пъти десетки методи. Споменах го. Всеки път даваше различни грешки, които инструментът УСПЕШНО поправяше. Но на практика ъпдейтването се изчерпваше със зеления червей. 

Както и да е, важното е, че при теб нещата тръгнаха, а при мен се поправиха, макар и доста радикално😀

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.