Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Часовник Атлантик мнение

Featured Replies

преди 5 минути, mitakdj написа:

Предложението ти издиша,защото първо това е японски часовник,а не швейцарски и водоустойчивоста и качеството са далеч от този който аз съм посочил

Какво от това че, по дяволите, не е швейцарски. Гаче ли само братовчеда на Щирлиц, оттатък границата може да прави часовници. Поредната митологема, която се насажда в главите на малоумниците, с добре разработена рекламна стратегия. Предполагам, си направил собствени тестове(мани ги рекламните от нета, те поне 90% не са достоверни) затова си уверен в това което твърдиш? Отделно, никак не си те представям да се гмуркаш на 200 метра и въобще като екстремен спортист, който има вероятност да изпадне в ситуация, в която да нанесе щети на часовника си.

• Отговори 60
  • Прегледи 6,4k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор
преди 4 минути, sliderum написа:

Какво от това че, по дяволите, не е швейцарски. Гаче ли само братовчеда на Щирлиц, оттатък границата може да прави часовници. Поредната митологема, която се насажда в главите на малоумниците, с добре разработена рекламна стратегия. Предполагам, си направил собствени тестове(мани ги рекламните от нета, те поне 90% не са достоверни) затова си уверен в това което твърдиш? Отделно, никак не си те представям да се гмуркаш на 200 метра и въобще като екстремен спортист, който има вероятност да изпадне в ситуация, в която да нанесе щети на часовника си.

Ето сега това е твое мнение което ми харесва,че е по темата.Аз съм общо взето новобранец също,но понеже наистина ми се превръща в страст и прочетох това и онова за часовниците.Да оставим рекламата настрана.Аз не се зарибявам от години по рекламите.Не могат да ме зарибят те.Швейцарските майстори датират от по-миналия век и са известни с това,че са най-добрите я света.Не случайно има поговорка "Швейцарска точност"Японците започнаха да правят часовници от 40те години на 20 век,но много бързо набраха популярност  като качество в  света.Не ги отричам,но все още не са като Швейцарските майстори,които правят най-качествените и точни механизми.Пък и нямат такава история като тях.Не случайно и цените им са такива,макар че и те взеха да вадят по-високи класове.Часовника наистина когато е качествен си има душа дето се вика,но това може да го разбере някой който разбира.Точно и затова не става да зарибяваш гаджета с него по спирките, защото едва ли ще намериш там такива които разбират за да се впечатлят.За там може и един китайски лъскав за 5лв. от Алиекспрес 😆

преди 7 минути, mitakdj написа:

Не случайно има поговорка "Швейцарска точност"

Същата работа, рекламата не е измислена от вчера, дори е вкарана във фолклора, както се вижда. Не са само швейцарците, които се занимават от дълго време с направата на часовници...Отделно, това не може да е аргумент срещу фирми и страни, в които няма чак толкова дълги традиции...Виж, бих те разбрал, ако швейцарските майстори на часовници живееха колкото шотландският боец и можеха да трупат трудов опит и навици  толкова време, колкото този артистичен герой, ама нъцки.  Няма никакви тайни в тоя занаят, които те да знаят, а другите по-новите им конкуренти от чужбина - не. Това е точна наука, всичко се смята, чертае и т.н. не е въпрос на налучкване.

• Автор
преди 1 минута, sliderum написа:

Същата работа, рекламата не е измислена от вчера, дори е вкарана във фолклора, както се вижда. Не са само швейцарците, които се занимават от дълго време с направата на часовници...Отделно, това не може да е аргумент срещу фирми и страни, в които няма чак толкова дълги традиции...Виж, бих те разбрал, ако швейцарските майстори на часовници живееха колкото шотландският боец и можеха да трупат трудов опит и навици  толкова време, колкото този артистичен герой, ама нъцки.  Няма никакви тайни в тоя занаят, които те да знаят, а другите по-новите им конкуренти от чужбина - не. Това е точна наука, всичко се смята, чертае и т.н. не е въпрос на налучкаване.

Да,може и да си прав за това.Все пак има много хора които предпочитат да си купят японски часовници.Въпрос на предпочитание,но аз все пак направих едно мое си проучване и реших,че ако си купувам часовник,искам да бъде швейцарски и в никакъв случай да не е с дигитален циферблат.Искам да е със стрелки.Даже ми се иска и да не е кварцов,ами да е механичен.Аз си падам по по-класическите модели.Точно и затова,се чудя за този,защото наистина е голям и е като водомер.Не знам, може би няма да бързам с решението си, защото наистина искам като го нося,да ми носи вътрешно удовлетворение.Пак казвам,не искам часовник за да се фукам.И без това във времена на дигитални технологии,никой няма да го разбере.Ако исках да се фукам,щях да си взема айфон,а не нокия 7.1 😆. Това за часовника е друго.Имам приятел,който купува стари ретро коли и ги ремонтира.Даже не ги кара по улиците.Стоят му в гаража и си ги чопли през свободното време.Това му е страст.Луди пари дава по тях.

преди 12 минути, mitakdj написа:

Да,може и да си прав за това.Все пак има много хора които предпочитат да си купят японски часовници.

Нямам намерение да правя реклама, нито на марка, нито на модел, истината е, че в посоченото по-рано класиране на часовници, има поне още 10+ модела с такива, а някои може да са и с по-добри характеристики. Този го избрах, защото е в горната част на филтрираната цена, за да има и усещане за престиж, че се носи часовник не за 100лв, а за 150лв. Между другото, тоя специално модел, го има предложен и от друга фирма, но там е по-скъп(181лв)  а в амазона е ~100лв. което пък леко убива кефа, щото престиж нанай, ама пък кой би разбрал от хората покрай които минаваш и които биха видели часовника, дали струва 100лв или 1000лв. Сега видях, че модела за който се интересуваш е с кожена каишка, има и такива в класирането. Вземи все пак ги прегледай де, все пак толкова години си бил със сегашният си часовник, все ще намериш 1-2 часа да ги прочетеш и още няколко, за подробности в нета, ако се колебаеш между няколко от моделите.

• Автор
преди 7 минути, sliderum написа:

Нямам намерение да правя реклама, нито на марка, нито на модел, истината е, че в посоченото по-рано класиране на часовници, има поне още 10+ модела с такива, а някои може да са и с по-добри характеристики. Този го избрах, защото е в горната част на филтрираната цена, за да има и усещане за престиж, че се носи часовник не за 100лв, а за 150лв. Между другото, тоя специално модел, го има предложен и от друга фирма, но там е по-скъп(181лв)  а в амазона е ~100лв. което пък леко убива кефа, щото престиж нанай, ама пък кой би разбрал от хората покрай които минаваш и които биха видели часовника, дали струва 100лв или 1000лв. Сега видях, че модела за който се интересуваш е с кожена каишка, има и такива в класирането. Вземи все пак ги прегледай де, все пак толкова години си бил със сегашният си часовник, все ще намериш 1-2 часа да ги прочетеш и още няколко, за подробности в нета, ако се колебаеш между няколко от моделите.

Ами да,точно това е.Никой няма да разбере дали си с часовник за 100 или за 1000лв.,но швейцарските заради реклама или име са по-скъпи мамка му,а аз съм си навил в главата че трябва да е швейцарски.Майка ми има проблеми с кръвното и един ден тръгнах да и купувам апарат за мерене на кръвно.Мислех да и взема Сендо японски, защото за други не бях чувал.В четери от пет аптеки ми препоръчваха Микролайф защото са швейцарски и са били по-точни от Сендото и по-здрави.Сендо имали случаи да им връщат,докато микролайф нямали такъв случай.Само в едната аптека беше едно младо момиче на два петъка работа в аптеката и като я попитах какъв ще ми препоръча,механично каза Сендо, ама грам не се аргументира защо.Взех Микролайф и наистина не сгреших.Чак тъщата ходи при майка ми да си мери кръвното понякога, защото нейния е Сендо и не и мери така  точно.Та дори и тази случка ме кара да клоня към швейцарската машинка.Няма да бързам.Пък и един от момчетата тук правилно писа,че трябва да го меря на ръката.Не може да се взима така без да си го мерил дали ти отива.

преди 9 минути, mitakdj написа:

.Взех Микролайф и наистина не сгреших

След като не си взел и конкурентният модел не можеш да си правиш собствени изводи. Апаратът за кръвно, не мисля че е от значение чак толкова да е изключително точен. 1-2-3 единици разлика нямат значение. Достатъчно е да покаже кога има нужда да се приложи медикамент.

• Автор
преди 3 минути, sliderum написа:

След като не си взел и конкурентният модел не можеш да си правиш собствени изводи. Апаратът за кръвно, не мисля че е от значение чак толкова да е изключително точен. 1-2-3 единици разлика нямат значение. Достатъчно е да покаже кога има нужда да се приложи медикамент.

Така е прав си.Но аз го взех не на база собствени изводи.В аптеките където ги продават ме посъветваха кое да взема и защо.А аз им се доверих, защото не разбирам от апарати за кръвно.Смятам,че взех правилния,защото вече пета година може би ,няма грешка.

преди 48 минути, mitakdj написа:

Така е прав си.Но аз го взех не на база собствени изводи.В аптеките където ги продават ме посъветваха кое да взема и защо.А аз им се доверих, защото не разбирам от апарати за кръвно.Смятам,че взех правилния,защото вече пета година може би ,няма грешка.

А ти сети ли се защо не ти цитирах целият предишен коментар. Конкретният израз, звучи като типичен лаф на някоя артистка играеща обикновена бабичка, в някоя от досадните реклами на телешопа, по-конкретно тия с космодиска, или наколенките на оня ливайн.

на 14.07.2019 г. в 14:03, mitakdj написа:

Ще се радвам,ако завалят предложения за други модели и марки часовници за да преценя какво фа си взема.

Е нали си хареса? Сега пък ще се радваш да те оборим, че избора ти е хубав. Ти искаш или не искаш да си купуваш водомер и ако не искаш да ти завиждат по спирките, само като си лягаш ли ще си го слагаш?

на 14.07.2019 г. в 14:11, Емил Костов написа:

Е нали се сещаш, че го казваме в преносния смисъл. И я ми кажи ти как щеше да реагираш ако 2000 година видиш часовник за 6-7000 долара, при положение, че в България руските струваха по 30-40 лева.

Определено няма да се подмокря като меркантилна ковра, ако това си се надявал да кажа. Ще съжаля неудачниците, които се налага да си плащат за да се чувстват ценни, и ще отмина, защото си избирам стоките не по цената, а по това дали ми харесват.

И със сигурност, ама 100%-ова сигурност, няма да позволя на друг да ми казва какво харесвам или да прави избори вместо мен. Аз купувам своите неща заради себе си, а не за да бъда паун, който харчи за да отговори на нечии очаквания, завист или златотърсачески подмокряния.

Тези, сред които се котира кича и парадирането с пари, не са моята ниша.

на 13.07.2019 г. в 22:55, mitakdj написа:

...

Не! С този брутален кич дизайн прилича на китайски часовник за 10$ и само логото ще връща у разбирача разминаването. С думи прости китайска илюзия на швейцарска цена. Към коя група ще го отнесеш?

• всекидневен
  • спортен
  • хронограф
  • дайвер
  • бизнес

Описанието написано от профан.

spacer.png

Хроногарафа куца.
Класически хронограф.

spacer.png

Секторите между минутите са разделени, а над тях сдвоени с деления изразени с цифри. При швейцареца 05-10-15 и т.н няма, а някакви анорексични чертички над основните деления. Хронограф е нищо повече от секундомер и в 2019г е излишно усложнояване на механизма. Аналогов секундомер ползван преди 20г от треньори, доктори и готвачи.

Сапфир-кристал. Пореден тъпизъм. Сапфир е изкуствено стъкло в часовникарската промишленост. Висока твърдост и много хрупкав. Носи драскания, но се пръска като изпусната видия на пода, за което под основа ползват минерално стъкло за демпфер/буфер. Скъпа резервна част и тук според диаметъра, и радиуса на купола.

Благородна стомана. Ново 20. Стоманата е сплав, а неръждаемата такава е благородна. Масово се ползва 316L и в нея няма нищо уникално. Драска се като 2 и 2.

Розово-златно PVD. Кич и ужас. PVD е вакуумно покритие с микронизиран прах. Не повече от 5микрона. След един месец носене и сбогом на ориенталщината.

Син ринг. Идва ми да повърна. Описателят никога не е чувал, че този елемент се нарича безел и в случая е фиксиран, а син за да подсили устрема към квартала на цар Киро.

Синя естествена кожа. Да, на мамутите кожата им е била синя. Плюс е, че не се наблюдава ефект епилиране от долнопробни метални верижки/браслети.

Водоустойчивост 10bar /плуване/. Бля, откога плуване и плаване станаха еднозначни, че това е още дайверски часовник. Ако короната е на резба и шпилката подсигурена от двоен 0-ring ще си върна думите назад и извиня. Тествай го под купол за налягане.

Швейцарците ползват готови калибри и само на доказани японски марки. Излиза японски механизъм, китайски дизайн, швейцарска цена. Вердикт - Фекал!

Първия кварцов часовник е дело на Seiko и това банкрутира много швейцарски кантори преди 40 години. Изпаднали в немилост, швейцарците също поеха този тренд, но с японски механизми. Кварцов часовник е белег на финансова несъстоятелност, защото днес часовникът  е аксесуар. Споделям същата любов към часовниците, следя развитието им, което прерастна в хоби с елементи на колекциониране. Преди месец си купих пореден модел на Citizen от Амстердам. Титанов, сапфир, слънчево зареждане на вграден акумулатор, радиосинхрон, 12 години гаранция. Разбира се, долбоните около мен забелязват промяната на което отговарям, че искам да задмина Кантария, Мелитон Варламович.

поздрави...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.