Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнение за кола автоматик

Featured Replies

преди 17 часа, zemonti написа:

Измъкване с бабешки клишета? Тоест неспособен си да подкрепиш изцепката, че "съединителят на автоматиците бързо се скапвал".

Каква изненада.  😉

Да, така е!Прав си!:masquerade2:

Ако търсиш някой с който да водиш безсмислен спор и да се заяждаш, не съм аз човека!:)

• Отговори 247
  • Прегледи 33,9k
  • Създадено
  • Последен отговор
на 16.08.2019 г. в 19:50, ivan_pop написа:

Ако шофираш в Гърция с тези навици, ще ти вземат колата и ако не те затворят ще се прибираш пеш до шибания Монреал!

Верно ,че гърците въведоха забрана да се пуши в автомобила и глобата е 1500 евра и знаеш ли кога ще отида в гърция да шофирам - точно на кукуво лято.Това с тая забрана е най-голямата тъпотия която съседите могат да измислят,защото все едно да ти забранят да си пушиш вкъщи.Тея гърци имам чувството ,че са някакви опитни зайчета...

Не виждам нищо странно в забраната за пушене в колата.Колата може и да е твоя собственост,но пътя е обществен.Голяма част от ПТП-тата на пътя стават понеже магарето зад волана е заето със всичко друго ,но не и шофиране.Да ли ще ядеш и пиеш,или ще пушиш или ще си цъкъш с някой на уатсап е едно и също.В едната ръка цигара, в другата кафе, и да ми държи волана,при една форсмажнорна ситуация, на която трябва мигновенна адекватна реакция птп-то е сигурно.Има си отбивки с пейки, маси за ядене,безплатно вифи, те с тая цел са направени.

преди 2 минути, Бай Тошо написа:

Не виждам нищо странно в забраната за пушене в колата.Колата може и да е твоя собственост,но пътя е обществен.Голяма част от ПТП-тата на пътя стават понеже магарето зад волана е заето със всичко друго ,но не и шофиране.Да ли ще ядеш и пиеш,или ще пушиш или ще си цъкъш с някой на уатсап е едно и също.В едната ръка цигара, в другата кафе, и да ми държи волана,при една форсмажнорна ситуация, на която трябва мигновенна адекватна реакция птп-то е сигурно.Има си отбивки с пейки, маси за ядене,безплатно вифи, те с тая цел са направени.

Айде де ,цигарите ме карат да шофирам по бавно и да се наслаждавам ,а и пушачите шофьори са много по спокойни.

преди 4 минути, Anjel Dimitrov написа:

Айде де ,цигарите ме карат да шофирам по бавно и да се наслаждавам ,а и пушачите шофьори са много по спокойни.

а и отбивките по пътя ,където е разрешено пушенето не са ли обществени?

преди 23 минути, Бай Тошо написа:

Да ли ще ядеш и пиеш,или ще пушиш или ще си цъкъш с някой на уатсап е едно и също.

Нали? Същата работа. Нищо, че един стар пушач няма нужда да отдели очи от пътя даже и при паленето. А с моите IQOS и това отпада. А това за пиенето...

преди 32 минути, Anjel Dimitrov написа:

На мен ми е некомфортно.Защото все гледам да тръскам в пепелника, а не извън него,което ми отклонява вниманието за секунда от пътя.

преди 9 минути, zemonti написа:

Нали? Същата работа. Нищо, че един стар пушач няма нужда да отдели очи от пътя даже и при паленето. А с моите IQOS и това отпада. А това за пиенето...

,,Едната ръка ти е заета с нешофиране,,  С тоя аргумент е забранено и говоренето по мобилен телефон без хендсфри.С тоя аргумент искаха и тука да забранят пушенето в кола ,обаче забуксува нещо това предложение.Апропо на теб не ти ли обяснено по време на шофьорските курсове,че и двете ти ръце трябва да са постоянно на волана,с изключение само когато превключваш,и това, ако него приложиш на изпита си скъсан.

преди 13 минути, Бай Тошо написа:

Апропо на теб не ти ли обяснено по време на шофьорските курсове,че и двете ти ръце трябва да са постоянно на волана,с изключение само когато превключваш,и това, ако него приложиш на изпита си скъсан.

Това било изключението? Верно? Определено сме карали курсовете в различни вселени.  За да си отвориш прозореца, смениш станцията, наместиш огледалото, свалиш сенника, пуснеш фаровете, усилиш/намалиш вентилатора, пуснеш отопление/климатик и подобни ти отбиваш и спираш ли? Майтап, а?

Тук даже имаш право да правиш корекции в GPS-а на телефона си, ако е щракнат за таблото. Само да държиш храна нямаш право (можеш да си взимаш хапки, ядки, бисквитки).

преди 1 минута, zemonti написа:

смениш станцията     (можеш да си взимаш хапки, ядки, бисквитки).

Интересено, как ще изпълняваш инструкциите на изпитващия,до като върху тях върви лейди Гага или някой радиоводещ дрънка лафове?Прозорци,климатици,на изпит, такива неща се настройват преди да потегли автомобила.Дори да ти се наложи да боравиш с тях по време на движение,естествено, че никой няма да те скъса за това,но да си цъкаш радиото,и да плюскаш ядки и тем подобни,еле пък да си натройваш GPS на телефона дори да е щракнат на таблото, или просто да си държиш дясната ръка на скоростния лост,в моментите ,когато не боравиш с него,един вид да го ползваш като подпиралка (какъвто навик са си изградили,повечето водачи на автомобили с ръчна скоростна кутия)  си скъсан безапелационно тука.

преди 1 час, Anjel Dimitrov написа:

И това поради каква приччина трябва да го приемем за вярно?

А... и мислех да те питам нещо странично. Тва "анжелизъм" не ти ли звучи малко като онанизъм?

преди 2 минути, Бай Тошо написа:

Прозорци,климатици,на изпит, такива неща се настройват преди да потегли автомобила.Дори да ти се наложи да боравиш с тях по време на движение,естествено, че никой няма да те скъса за това

Ти нещо се оплете. Нали преди няколко минути компетентно изтипоса:

преди 45 минути, Бай Тошо написа:

Апропо на теб не ти ли обяснено по време на шофьорските курсове,че и двете ти ръце трябва да са постоянно на волана,с изключение само когато превключваш

Май нямало такова правило/изключение.

преди 2 часа, Бай Тошо написа:

Не виждам нищо странно в забраната за пушене в колата.

Който не можел да кара си купувал автоматик, ма инак пушенето трудна и опасна работа, чак ПТП- та прайм. :Д

Е, че ако си неспособен да шофираш безопасно и да пушиш едновременно, ти ева шофера честно - ку си толкоз захлюпен ни автоматик спасява, ни забрани, ни нищо, само едно единствено решение има: въобще никакво право да управляваш автомобил. Туй щот някои си правели ПТП- та, докато пушат и дай да забраним пушенето със закон, е измиване на ръцете - тез хора съм сигурен, че и без цигарите пак ще правят ПТП- та. 

Дейба тъз логика дейба, а е не е чак толкоз трудна бе мамка й и логика - е да пусна ли един клип къде се обяснява, че който го може, го може; съответно, който не може, ами не може, баси, какво право да управлява автомобил, че дай заради него да ни трещат сичките и то в крайна сметка без никакъв положителен резултат.

преди 46 минути, insec написа:

Дейба тъз логика дейба, а е не е чак толкоз трудна бе мамка й и логика - е да пусна ли един клип къде се обяснява, че който го може, го може; съответно, който не може, ами не може, баси, какво право да управлява автомобил, че дай заради него да ни трещат сичките и то в крайна сметка без никакъв положителен резултат.

То хубаво логика..   ама по същата логика дай да разрешим пиенето и шофирането,защото някои даже пияни карали по-добре от други,които са трезвени.Защото го можели видиш ли.Имаша една приказка ,,Цял живот страдание,заради секунда невнимание,, Смятам,че е много на място и адекватна.Когато отнемането на човешки живот,започне по цял свят да се наказва с отнемане на човешки живот,смятам,че много тикви ще узреят.Ама защо винаги трябва да опира ножа до кокъла?

По тази логика, тез дет са трезвени, ма карат по- зле и от пияните, не трябва да имат книжка. Да направиш ПТП само щото си пушил цигара не е невнимание, а откровена некадърност.

Забраната в Гърция е с цел опазване здравето на пътуващите, а не предотвратяване на птп. 

А как въобще пушите, затворени в това тясно пространство, въобще не знам.

преди 29 минути, halek написа:

А как въобще пушите, затворени в това тясно пространство, въобще не знам.

Повечето автомобили освен с вентилация са оборудвани и със заводски отварящи се прозорци. Яко, а? 😀

Ще се изненадаш колко проветриво може да стане в една движеща се кола. 🚗

преди 14 часа, halek написа:

Забраната в Гърция е с цел опазване здравето на пътуващите, а не предотвратяване на птп. 

Тогава ще е много нелеп закон наистина.Винаги можеш някъде да спреш и пак да се тровиш.Иначе е връпрос на елементарно възпитание пушача да се съобразява с непушача, а не обратното.Когато пътувам без значения дали в моя кола,служебно моя, или чужда и има други спътници,които са непушачи, винаги питам да ли ще му пречи, ако запаля цигара.

преди 19 часа, Anjel Dimitrov написа:

а и отбивките по пътя ,където е разрешено пушенето не са ли обществени?

Според мен забраната за  пушенето при шофиране  в Гърция е по-вероятно за да не се хвърлят фасове  /незагасени/ през  прозорците. Честа практика на Ганьо е да го прави например.

преди 20 минути, bigiadri написа:

Според мен забраната за  пушенето при шофиране  в Гърция е по-вероятно за да не се хвърлят фасове  /незагасени/ през  прозорците. Честа практика на Ганьо е да го прави например.

Един фас за два месеца покрай пътя изчезва без да го тъпчеш.А като го тъпчат колите изчезва на 10-тата кола.Абе в Италия си хвърлят фасовете през прозореца(верно ,че ги гасят винаги преди да ги изхвърлят.Въпреки ,че вътре в градовете си ги хвърлят като стой та геледай и незагасени) та те гъците тръгнали да се правят на ного оправни...

А на бакшишите в бегето кога ще им се забрани? Това,че е взел някаква барака на лизинг,все пак се води обществен транспорт.

преди 8 минути, Бай Тошо написа:

А на бакшишите в бегето кога ще им се забрани?

За това вече съм с две ръце ЗА, при все, че съм пушач.

преди 22 часа, halek написа:

Е защо ще отваряш прозорците, нали целта на пушенето е да вдишваш пушека?

Нещо ти се губи принципа на тютюнопушенето. Гадно е да си пасивен пушач, даже и да си бил активен допреди минута.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.