Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнение за кола автоматик

Featured Replies

преди 16 минути, ivan_pop написа:

Това, че някой друг взема решения вместо мен хич не ме кефи!

В моментите в които "те кефи" да ръчкаш и имаш 2 свободни ръце на разположение винаги можеш да ползваш типтроника.

Ти май беше разбирачът дето изтипоса, че "съединителят на автоматиците бързо се скапвал". 🤣

• Отговори 247
  • Прегледи 33,9k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 22 минути, ivan_pop написа:

Това, че някой друг взема решения вместо мен хич не ме кефи!

То туй си е твай проблем!

Една нова кола със механична скоростна кутия ако струва 50 000 лева, то същатат такава със автоматична скоростна кутия струва 60 000 че и повече???

Ние Българите сме много заядливи, зависливи и злобни хора. Когато някой притежава нещо по-хубаво от нас, ние веднага започваме със злоба да изопъчаваме по-хубавото, със цел да го изкараме че е по-зле от нашето. Само и само, за да се почустваме по-добре. Моята кола не е автоматик, за което съжалявам. Хубав ден.

преди 6 часа, zemonti написа:

Ти май беше разбирачът дето изтипоса, че "съединителят на автоматиците бързо се скапвал". 🤣

Разбирач е баба ти, аз не съм разбирач а най-нормален човек!А ти май нещо някакви комплекси избиваш тук!?

преди 6 часа, ДзВяРа! написа:

То туй си е твай проблем!

Не, не е проблем за мен.Аз доста успешно си решавам проблемите!

преди 57 минути, ivan_pop написа:

Разбирач е баба ти, аз не съм разбирач а най-нормален човек!А ти май нещо някакви комплекси избиваш тук!?

Не, не е проблем за мен.Аз доста успешно си решавам проблемите!

Като те чете човек изглежда, че си сериозен мъж, ама кажи за "съединителят на автоматиците бързо се скапвал", ча аз знам обратното - за съединителя на ръчките, който е само един, ползва се и за полусъединител, при това на сухо.

на 14.08.2019 г. в 1:51, zemonti написа:

Да попитам сега за 5-ти път - какво можеш да направиш с ръчката, дето да не можеш с типтроника, ако имаш 2 свободни ръце?

Ми не може да направи от некадърния шофьор кадърен.Защото то ,ако беше същото , учебните коли нямаше да бъдат все  още с механични скоростни кутии.Хората знаещи само да управляват автоматик, че дори и тип троник, ако се качи в автомобил с механична скоростна кутия, той ще те пребие.Поради този факт хората научени на типтроник, получават категория B1, а не B.Сега ме питай , ако искаш за шести път,защо не е същото.

Аз за теб попитах, не за някоя 18 годишна ученичка.

Защото отговорът е ясен - ти - нищо.

на 14.08.2019 г. в 12:47, zemonti написа:

В моментите в които "те кефи" да ръчкаш и имаш 2 свободни ръце на разположение винаги можеш да ползваш типтроника.

Спри да се излагаш. Безумно е да сравняваш типтроник с ръчка. Да, и на типтроника можеш да сменяш скорости с перата от волана или със скоростния лост, но няма нищо общо с ръчката, ама абсолютно нищо общо. 

преди 3 часа, ostavime написа:

Спри да се излагаш. Безумно е да сравняваш типтроник с ръчка. Да, и на типтроника можеш да сменяш скорости с перата от волана или със скоростния лост, но няма нищо общо с ръчката, ама абсолютно нищо общо. 

Нали? Типтроника е много по-бърз, плавен и ако ти се допие кафе, допуши, досърби, или нещо друго просто оставяш превключването на автомата.

на 14.08.2019 г. в 20:46, zemonti написа:

Като те чете човек изглежда, че си сериозен мъж, ама кажи за "съединителят на автоматиците бързо се скапвал", ча аз знам обратното - за съединителя на ръчките, който е само един, ползва се и за полусъединител, при това на сухо.

Съединителя при механичните скоростни кутии се скапва средно на около 150 000 км и струва между 300 и 1000 лева с подмяната.

преди 1 час, Радуил написа:

Съединителя при механичните скоростни кутии се скапва средно на около 150 000 км и струва между 300 и 1000 лева с подмяната.

Именно!

преди 32 минути, zemonti написа:

Именно!

С това обаче се изчерпват всичките кахъри около тези кутии. При нормална експлоатация те са практически вечни.

преди 36 минути, Радуил написа:

С това обаче се изчерпват всичките кахъри около тези кутии. При нормална експлоатация те са практически вечни.

1. "Нормална експлоатация" е много разтегливи понятие. При "нормално" каране автоматиците са предвидени да надживеят двигателя и ламарините.

2. Немалко ръчни също искат периодична смяна на масло.

3. Автоматичните не искат такава периодична смяна на съединител, като ръчните. Там липсва сухото триене на полусъединителя.

4. Ръчните не са много по-"вечни" от автоматичните, но при проблем са по-лесно поправими. Няма спор по този въпрос. Спорът е, че се сравняват с крайности две различни платформи, които всъщност не се различават толкова драматично откъм експлоатационен живот/поддръжка. Има разлика, но си струва. Ако гледахме само по-простото и дълговечно още щяхме да караме с карбуратори, ръчни стъкла и огледала, без централно заключване, бордови компютър, ABS, TPMS и всички подобни елементи, които се водеха "екстри" в стари поколения автомобили.

преди 7 часа, zemonti написа:

Нали? Типтроника е много по-бърз, плавен и ако ти се допие кафе, допуши, досърби, или нещо друго просто оставяш превключването на автомата.

Абе ти зад волана на почивка ли си или да караш? 

Аз още не съм видял милионник автомат,дори полумилионник,който да се търкаля по улиците.Тука следа една програма за автомобили на над 500 000км, които все още се търкалят по улиците с валиден технически преглед, и отиват в сервиз, където един механик ги преглежда обстойно(карусерия,двигател,кутия).Всичките са с ръчни скоростни кутии,и без никакви проблеми по кутиите.Имаше някои само със съединител,който е за смяна.

на 14.08.2019 г. в 20:46, zemonti написа:

Аз вече казах, ама ти е къса паметта май!?

на 11.08.2019 г. в 9:18, ivan_pop написа:

Не бягам по тъча!Каквото и да кажеш съм съгласен с теб.И да кажеш на черното бяло, пак съм съгласен.

Съгласен съм защото по-умния винаги отстъпва!!:)

То да споря с радиото............

преди 8 часа, zemonti написа:

Ако шофираш в Гърция с тези навици, ще ти вземат колата и ако не те затворят ще се прибираш пеш до шибания Монреал!

Автоматиците имат по-голямо търсене, защото реално и човечеството към това се стреми и на там се развива.По-малко неща да прави,по-малко да си напъва мозъка и съответно и тялото.Едно доброволно удебиляване.Не е далеко деня, когато и чурката нямат да могат да си намерят, за да пуснат една вода като хората,и ще се пръснат като балон.

преди 55 минути, ivan_pop написа:

Не бягам по тъча!Каквото и да кажеш съм съгласен с теб.И да кажеш на черното бяло, пак съм съгласен.

Съгласен съм защото по-умния винаги отстъпва!!:)

Измъкване с бабешки клишета? Тоест неспособен си да подкрепиш изцепката, че "съединителят на автоматиците бързо се скапвал".

Каква изненада.  😉

преди 2 часа, Random41 написа:

Абе ти зад волана на почивка ли си или да караш? 

На връщане от работа - определено "почивка".

Ти май беше умникът, дето изтърси, че "Автоматиците са за тези дето не могат да карат." А колите не са ли за тези дето не могат да ходят? 😉

преди 10 часа, zemonti написа:

Не не, сега ти не се измъкваш по тъча. Говориш за това, че това, което правиш с автоматика/типтроника можеш да правиш и с ръчните скорости. Е, не можеш. Ако твръдиш обратното или никога не си карал автомат и ръчка, или си такъв лаик, че е по-добре да не пишеш в темата, защото не можеш да направиш елементарна разлика. Да, и с типтроник можеш да сменяш ръчно, но да твърдиш, че е еднакво е смешно и нелепо. 

преди 1 час, ostavime написа:

Не не, сега ти не се измъкваш по тъча. Говориш за това, че това, което правиш с автоматика/типтроника можеш да правиш и с ръчните скорости. Е, не можеш.

Моля? Би ли цитирал къде твърдя такова нещо? Май ме бъркаш с Бай Тошо, или си измисляш.

преди 18 минути, zemonti написа:

Моля? Би ли цитирал къде твърдя такова нещо? Май ме бъркаш с Бай Тошо, или си измисляш.

Май наистина си за психиятър момче.Или си смени дилъра:D

преди 4 часа, ostavime написа:

Говориш за това, че това, което правиш с автоматика/типтроника можеш да правиш и с ръчните скорости. Е, не можеш.

И какво толкова не можеш?

Оставям ви да си карате типтрониците, мултитрониците, парктрониците и всякакви други троници във форума :-)))

Аз ще пусна една нова тема, защото се качвам на ел. тротинетка в града. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.