Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнение за кола автоматик

Featured Replies

95% от пишещите тука си залагам главата на масата,че знаят само да си вдигат капака на автомобила и да си отварят капачката на резервоара и до там.Ама то от такива,хората по два сервизи си отвориха и къщи си построиха.Маслото на автомата не се било сменяло дрън дрън.Я да ги питам тия ,,разбирачи,, ,ако имат фритюрник в къщи,дали и там никога не е сменяна мазнината,или да ли биха яли храна изпържена във фритьорник, на който никога не му  е била сменяна мазнината?Въобще имат ли си хабер, маслото в тая кутия, колко загрява? Това,че бай х*й е изкарал 320 000км без смяна, ме подсеща за един комарджийски лаф:  ,,Не си насилвай късмета, да не те насили той,,

• Отговори 247
  • Прегледи 33,9k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 58 минути, Бай Тошо написа:

Въобще имат ли си хабер, маслото в тая кутия, колко загрява?

От 60 до 250 - само, че знаш ли кога стигаш 250? При цивилно или по- точно казано цивилизовано каране температурата варира около 80- те градуса, да речем в яка жега стигне до 100 - ууууу голям проблем, голямо чудо, дай и маслото на дифа да сменим, а? И прочее добре, че ще смениш маслото на кола все още в гаранция, за която производителя изрично е написал lifetime с червени букви на жълт фон и удивителен накрая - е не, че не можеш, ама .......

А знаеш ли в БГ кои/ кога са най- честите оплаквания за проблем с автоматика? - след смяна на маслото. Та - не, че не се сменя, а се сменя според предписанието на производителя, а не дай да сменим за всеки случай.

преди 10 часа, Random41 написа:

Кое му е мъката? Не можеш да натиснеш съединителя, да си мръднеш ръката и да отпуснеш съединителя. 

Леле каква мъка, каква болка, каква драма... 

Автоматиците са за тези дето не могат да карат. Заради такива като вас сега измислиха и тъпни като автопилот и автоматично спиране, не можете да карате ама трябва да имате кола. Като не можеш или не искаш да караш хващаш автобус, такси, влак и това е. Нямаше да ми е проблем ако тия системи не бяха задължителни ама заради джендъри като вас скоро няма да се шофира, после и жените няма да можем да си ги таковаме, като в оня филм със Силвестър Сталоун и Уесли Снайпс дето ги бяха замразили. 

Аз не мога да карам, за това съм само на автоматици. Какво да направя? Искам си автоматика, защото не мога да натискам съединителя, така и не се научих кога точно се натиска и кога точно се отпуска. 

преди 11 часа, zemonti написа:

Иначе във връзка с дискусията днес на идване от Монреал се забавлявах да карам с ръчно превключване. Кола която изрежда 6 предавки  от 0 до 60 и толкова тих двигател,  че трябва да следиш оборотомера за да не прескочиш някоя. Трябва да си безумен инат за да твърдиш, че можеш да го направиш по-ефективно с 5-степенна ръчка.

Ти да не си глух? 

А и какво говориш за 5-степенна ръчка? Тука вие постоянно говорите за 8 и 10 степенни автомати. 

Айде като ще е така да говорим и за 7-степенни ръчки, а? 

преди 10 часа, zemonti написа:

Помпай си ти самочувствието.

Навъртях почти половин милион км на седани с ръчка преди да мина на ванове и джипове с автоматик.

Направо мини на влак или автобус

преди 5 часа, insec написа:

От 60 до 250 - само, че знаш ли кога стигаш 250? При цивилно или по- точно казано цивилизовано каране температурата варира около 80- те градуса, да речем в яка жега стигне до 100 - ууууу голям проблем, голямо чудо, дай и маслото на дифа да сменим, а? И прочее добре, че ще смениш маслото на кола все още в гаранция, за която производителя изрично е написал lifetime с червени букви на жълт фон и удивителен накрая - е не, че не можеш, ама .......

А знаеш ли в БГ кои/ кога са най- честите оплаквания за проблем с автоматика? - след смяна на маслото. Та - не, че не се сменя, а се сменя според предписанието на производителя, а не дай да сменим за всеки случай.

Бъркаш температурата на охладителната течност на двигателя и температурата на течността на автомата. 

А оплакванията идват от това че дълго не е била сменяна, хидротрансформатора е заминал и като се смени поради разликата във вискозитета приплъзва. 

Като не знаеш нищо не се обаждай. 

преди 8 часа, Бай Тошо написа:

95% от пишещите тука си залагам главата на масата,че знаят само да си вдигат капака на автомобила и да си отварят капачката на резервоара и до там.

Приемам залога. За съжаление струва колкото всичките ти дрънканици.

За първи път съм сменял съединител преди абитуриентския си бал в началото на 90-те. Оказа се че ръчните също искали поддръжка и ремонти.

преди 1 час, Random41 написа:

А и какво говориш за 5-степенна ръчка? Тука вие постоянно говорите за 8 и 10 степенни автомати. 

Айде като ще е така да говорим и за 7-степенни ръчки, а? 

9 степенна автоматична трансмисия е нещо съвсем нормално за днешния пазар, а и 10 вече не е резервирана само за супер коли.  От друга страна 7 - ръчна е изключение за няколко спортни изгъзици. Миналия месец се назландисвах на един 9-степенен Chrysler 200 за жена ми, но реших, че може да изкара още една година с нейния дърт Avenger. Тя стига за 10 минути до работа и даже си няма идея колко цилиндъра има. Знае само, че кара сребрист Додж. 🙂

преди 2 часа, Random41 написа:

А оплакванията идват от това че дълго не е била сменяна, хидротрансформатора е заминал и като се смени поради разликата във вискозитета приплъзва. 

Хидротрансформаторът бил "приплъзвал"?!? Леле... Ми на него това му е работата. Той друго освен да "приплъзва" не прави бе!

За жените автомата е рай.Едно бивше гадже не можа да изкара книжка на ръчни ,но на автоматика взе тапията от първия път и си кара ,без проблеми.

Едно от малкото приемущества на ръчните е ,че ти и съединителя са ти ,,антибуксуващата система" и при сняг и лед е по добре и от към цена.Но ако имаш парички за нещо с ,,антибуксуваща система" пак автомата е едни гърди напред.Баща ми караше една цедка автоматик и само и сложи няколко торби пясък в багажника и излиза там където излизаше алекото ....

преди 3 часа, ostavime написа:

Аз не мога да карам, за това съм само на автоматици. Какво да направя? Искам си автоматика, защото не мога да натискам съединителя, така и не се научих кога точно се натиска и кога точно се отпуска. 

То и не ти итрябва,щом си свикнал с автомата ,на дали някога ще предпочетеш ръчка...

преди 15 минути, Anjel Dimitrov написа:

То и не ти итрябва,щом си свикнал с автомата ,на дали някога ще предпочетеш ръчка...

Днес, както всяка понеделник-сутрин колата ми се оказа разхвърляна, електронната ми цигара неизчистена, поставката за кафе заета.... Половината път до Монреал съм оправял преди да мога спокойно да си изпуша кафето. Ръчна?!? Не, мерси!

преди 9 часа, insec написа:

В България няма условия за дълги и продължителни пътувания с високи скорости,където да натовариш и кутия и двигател до границата.В Германия съм товарил автомат до дупка,като спрях и му вдигнах щеката беше станало на вода маслото,но беше сравнително на скоро сменяно и естествено правилното масло, та явно за това не беше влезнала кутията в авариен режим,понеже това се случва като прегрее.Иначе оплаквания след смяна на маслото идват предимно от пълни малоумници, които са пишат на майстори,но незнаят,че както двигателно,така и това масло за автомата се дели на вискозитети минерални,полусинтетични и т.н. и т.н., и ако това объркаш почват пробемите.Друго реално няма там какво да се обърка,защото е само една смяна на масло с промивката разбира се.

преди 1 минута, Бай Тошо написа:

В България няма условия за дълги и продължителни пътувания с високи скорости,където да натовариш и кутия и двигател до границата.

Е, и?

Претоварване на трансмисията идва не толкова  от високи скорости, колкото от товарене по баири. Не напразно собственици на големи моторници, къмпинг каравани и работни фургони си инсталират допълнително охлаждане.

Един автоматичен бръмбъзък с тъп, или млад шофьор, които юрка на максимум от София до Боровец с още 4 приятелчета в колата + багаж... ето от такава неграмотност се скъсява живота на трансмисията. Не че не съм виждал неграмотно каране на ръчка с пушещ съединител и 2-ра универсална...

преди 1 час, zemonti написа:

каза се че ръчните също искали поддръжка и ремонти.

Така е, то и жена да си вземеш, и тя си иска подръжка и ремонти.Капиш? В случея обаче, ако търся ефтината подръжка, бих заложил точно на автоматик, защото в повечето случей тя започва и свършва само със смяна на масло и промивка и въобще не е трудоемка за майстора,защото цялата процедура се прави от робот.Цената варира единствена от цената на маслото, което е предписано за съответната кутия.До колкото при ръчната,съединитела винаги е скъпо, защото е трудоемко и изисква много ръчен труд и напън на майстора.Реално ако автомобила е с ръчна скоростна кутия без турбо ,съдинитела му е най-скъпия консуматив.И няма как да убедиш аудиторията,особенно шофьори като мен,къде само совалка още не съм карал, и обожавам да шофирам всякакви мпс-та,  какъв кеф е било да караш автомат,защото видиш ли можеш да си пиеш кафето и да си пуши спкойно цигарата.Неща които, по принцип се правят в заведения,в най-лошия случей в къщи,а не в автомобила.В автомобила влизаш да шофираш,и ако това ти доставя удоволствие наистина, с автомата ти го губиш половината, защото половината контрол на автомобила,вече е връцете на робот, а ти само въртиш геврека,нещо ,което бе проблеми може да прави толкова добре и човек, който не е преминал шофьорски курсове.

преди 12 минути, zemonti написа:

Един автоматичен бръмбъзък с тъп, или млад шофьор, които юрка на максимум от София до Боровец с още 4 приятелчета в колата + багаж... ето от такава неграмотност се скъсява живота на трансмисията. Не че не съм виждал неграмотно каране на ръчка с пушещ съединител и 2-ра универсална...

За големи изкачвания и спускания си има автомата отделни предавки от ,,D,, Ако не си бил освободено от часовете по физика,вероятно знаеш,че върху всяка една повърхоност,върху ,която има триене има и износване.Именно за това се налага навременната смяна на маслото.Ето ти малко образовател материял за теб и за друите, как се обслужва и кара автомата, а не само даване на газ и въртене на геврека.

преди 14 минути, Бай Тошо написа:

Така е, то и жена да си вземеш, и тя си иска подръжка и ремонти.Капиш? В случея обаче, ако търся ефтината подръжка, бих заложил точно на автоматик, защото в повечето случей тя започва и свършва само със смяна на масло и промивка и въобще не е трудоемка за майстора,защото цялата процедура се прави от робот.Цената варира единствена от цената на маслото, което е предписано за съответната кутия.До колкото при ръчната,съединитела винаги е скъпо, защото е трудоемко и изисква много ръчен труд и напън на майстора.Реално ако автомобила е с ръчна скоростна кутия без турбо ,съдинитела му е най-скъпия консуматив.И няма как да убедиш аудиторията,особенно шофьори като мен,къде само совалка още не съм карал, и обожавам да шофирам всякакви мпс-та,  какъв кеф е било да караш автомат,защото видиш ли можеш да си пиеш кафето и да си пуши спкойно цигарата.Неща които, по принцип се правят в заведения,в най-лошия случей в къщи,а не в автомобила.В автомобила влизаш да шофираш,и ако това ти доставя удоволствие наистина, с автомата ти го губиш половината, защото половината контрол на автомобила,вече е връцете на робот, а ти само въртиш геврека,нещо ,което бе проблеми може да прави толкова добре и човек, който не е преминал шофьорски курсове.

Ако шофирането ти е хоби ,много ясно ,че ще вземеш ръчна,...

преди 29 минути, Бай Тошо написа:

какъв кеф е било да караш автомат,защото видиш ли можеш да си пиеш кафето и да си пуши спкойно цигарата.Неща които, по принцип се правят в заведения,в най-лошия случей в къщи,а не в автомобила.В автомобила влизаш да шофираш,и ако това ти доставя удоволствие

В автомобила влизам всяка сутрин в 5, ама не за удоволствие, а за да отида на работа. Трудно ще ме накараш да тръгвам в 4:30 за да спирам в кафене, да поръчвам, чакам, плащам и пия кафе. Още повече през дългата канадска зима колата е единственото топло и комфортно място за пушене.

Да ти имах приоритетите! Ако ме удари критическата възраст след като са се изнесли децата може си си взема кола "за кеф". Сега комфорта ми е приоритет.

преди 42 минути, Бай Тошо написа:

За големи изкачвания и спускания си има автомата отделни предавки от ,,D,,

Предполагам сега ще се откажеш прекалено зает да ми цитираш нещо различно от друг форумен/блог смешник който да препоръчва "големи изкачвания на предавка, отделна от D".

За спускането ясно.

преди 22 минути, zemonti написа:

Предполагам сега ще се откажеш прекалено зает да ми цитираш нещо различно от друг форумен/блог смешник който да препоръчва "големи изкачвания на предавка, отделна от D".

За спускането ясно.

Ти за какво мислиш,имаш отделни предавки,1,2,3 които се превключват ръчно?За да може, кога ти писне ,,D,, да разнообразяваш ли? Отвори си ръководството за автомобила.Иначе автоматиците е ясно ,защото толкова са на мода в Америка,не защото са комфортни, а просто работните дни там на хората значи само работа и евентуално пътуване до работа.Кой ще те чака теб да пиеш кафета по бензиностации или у вас.Капиталиста цепи минутата на осемнайсе,защото за него времето е пари.Добре,че на времето ми дойде акъла и се отказах да сбъдвам ,,Американската мечта,, 

преди 9 минути, Бай Тошо написа:

Ти за какво мислиш...

Не ме пращай да размишлявам за нещо, което съм сигурен, че бъркаш. Поисках ти да ми цитираш "нещо различно от друг форумен/блог смешник който да препоръчва "големи изкачвания на предавка, отделна от D". 

Естествено, не можеш, щото е тъпотия на квадрат.

Изкуших се да си изкажа мнението и аз, макар че очаквам да ме критикувате. Аз, нито съм жена, нито съм монтьор, аз по професия съм шофьор! И имам милиони километри стаж зад волана, може би шофирам професионално от повече години, от колкото са хората пишешщи в темата коментари.

И така по темата, преди половин година, един колега който е на 51 години, му смениха камиона със по-нов, автоматик.  Говорихме си потелефона, и той ми се оплакваше колко кофти му било, как постоянно търсил скоростния лост от дясно на него. Как постоянно хфащал паркинга, ръчната спирачка която е вдясно, там където би трябвало да е скоростния лост. Как е връщал газта по нагорнищата и е търсил съединителя и още други. Та месец по-късно, мнението на този същия колега когато му се обадих да го чуя дали е свикнал беше, цитирам думите му: Иво аз цял живот съм се мъчил, цял живот, ако ме качът пак на камион със ръчни скорости НАПУСКАМ!

Аз съм карал автоматик Волво, много лесно се свиква на лесното, повярвайте ми, хиляди пъти по-добре е. Във момента карам Рено Премиум 460 ръчка, и ми е много кофти като знам автоматика колко по-лесно се кара, но нямам избор. Говоря за камиони. И последно искам да кажа че, и автоматика и ръчната скоростна кутия, след определен пробег си искат обслужване. Няма нищо вечно, при леките автомобили положението е същото. Освен ако не говорим за съзтезателни автомобили, там положението различно.

преди 1 минута, zemonti написа:

Не ме пращай да размишлявам за нещо, което съм сигурен, че бъркаш. Поисках ти да ми цитираш "нещо различно от друг форумен/блог смешник който да препоръчва "големи изкачвания на предавка, отделна от D". 

Естествено, не можеш, щото е тъпотия на квадрат.

Защо да бъркам?Тогава обясни го ти, защо са тия отделни предавки?Сигурен съм,че няма да можеш да дадеш логично обяснение.Мойто обяснение е,защото на тях най-малко се товари кутията, и най-малко се товари двигатела.Ти сам каза,че най-голямата чума за автомата е именно баирите, което е така, и на директна му е*ава мамата.

Защо да бъркам?Тогава обясни го ти, защо са тия отделни предавки?Сигурен съм,че няма да можеш да дадеш логично обяснение.Мойто обяснение е,защото на тях най-малко се товари кутията, и най-малко се товари двигатела.Ти сам каза,че най-голямата чума за автомата е именно баирите, което е така, и на директна му е*ава мамата.

НАЙ-ГОЛЯМАТА чума за автомобила е самият шофьор!

преди 3 минути, Бай Тошо написа:

Защо да бъркам?Тогава обясни го ти, защо са тия отделни предавки?Сигурен съм,че няма да можеш да дадеш логично обяснение.

Дадох ти го още преди 2 поста. Написах "За спускането ясно".

Кажи ти сега защо трябвало да ползваме ръчен режим при "дълги изкачвания"! Трети път те питам, но нито отговор, нито извинение за тъпотията очаквам.

преди 14 минути, Бай Тошо написа:

Ти сам каза,че най-голямата чума за автомата е именно баирите, което е така, и на директна му е*ава мамата.

Ти си въобразяваш, че при автоматиците D означава "директна" ли бе?!?

Ето за такива изцепки се ползва емоджи "търкалящ се от смях".

преди 33 минути, zemonti написа:

Дадох ти го още преди 2 поста. Написах "За спускането ясно".

Кажи ти сега защо трябвало да ползваме ръчен режим при "дълги изкачвания"! Трети път те питам, но нито отговор, нито извинение за тъпотията очаквам.

Ще ти го обесня като на малоумен двойкаджия от прогимназията.Явно опитът ти като ,,шофьор,, стига до там да пушиш и пиеш кафета в колата.Е от такива като теб стават катострофи по пътищата.Позициите за директно шофиране 1,2,3 са измислени за ползване по наклони(изкачване и спускане) ,именно защото тяхното ползване позволява двигатела да се ползва като спирачка,а не самата спирачка.Особенно през зимата това е голямо предимство както и безопасно.Ползването на двигателя като спирачка,позволява подържането на една и съща скорост по наклон,което при ,,D,, невъзможно.Сега изяснилите се, или да ти го нарисувам?

преди 33 минути, zemonti написа:

Ти си въобразяваш, че при автоматиците D означава "директна" ли бе?!?

Всъщност ,,D,, официялно означава (Drive) БЕ!   Само, че в България малко хора го знаят това, повечето го наричат ,,Директна,, горублянски лаф БЕ!  Опитвам се да говоря на разбираем език, и за тези от едната страна на океана ,и за тези от другата.

преди 21 минути, Бай Тошо написа:

Позициите за директно шофиране 1,2,3 са измислени за ползване по наклони(изкачване и спускане) ,именно защото тяхното ползване позволява двигатела да се ползва като спирачка,а не самата спирачка.Особенно през зимата това е голямо предимство както и безопасно.Ползването на двигателя като спирачка,позволява подържането на една и съща скорост по наклон,което при ,,D,, невъзможно.Сега изяснилите се, или да ти го нарисувам?

Да задам за четвърти път въпроса: "защо трябвало да ползваме ръчен режим при "дълги изкачвания"! " ИЗКАЧВАНИЯ, не спускания. Ясно ти повтарям за трети път, че за спусканията съм съгласен. При ДЪЛГИТЕ ИЗКАЧВАНИЯ защо трябвало да се ползват ръчните предавки според теб?!?

преди 26 минути, Бай Тошо написа:

Всъщност ,,D,, официялно означава (Drive) БЕ!   Само, че в България малко хора го знаят това, повечето го наричат ,,Директна,, горублянски лаф БЕ!  Опитвам се да говоря на разбираем език, и за тези от едната страна на океана ,и за тези от другата.

Аз се въздържам да споря, че на трансмисионната течност викате "масло", защото както всяка друга хидравлична течност и тя има смазочни свойства.

Да наричаш D-предавката "директна" обаче те слага в съвсем друга категория "горублянски" разбирачи. И хич не ми се прави, че си знаел, че означава Drive. По-скоро току-що го прочете.  🙂

на 3.08.2019 г. в 23:49, B3M2W0 написа:

Колата с автоматична трансмисия ускорява по-бавно от нормалната поради загуби в хидротрансформатора, поради същата причина гори 10% повече

Предполагам, че и тези 10% са по данни от Горубляне за миналия век.

преди 1 час, Бай Тошо написа:

Ще ти го обесня като на малоумен двойкаджия от прогимназията.Явно опитът ти като ,,шофьор,, стига до там да пушиш и пиеш кафета в колата.Е от такива като теб стават катострофи по пътищата.Позициите за директно шофиране 1,2,3 са измислени за ползване по наклони(изкачване и спускане) ,именно защото тяхното ползване позволява двигатела да се ползва като спирачка,а не самата спирачка.Особенно през зимата това е голямо предимство както и безопасно.Ползването на двигателя като спирачка,позволява подържането на една и съща скорост по наклон,което при ,,D,, невъзможно.Сега изяснилите се, или да ти го нарисувам?

Не съм съгласен със теб, изобщо даже! Разбирам те какво се опитваш да обясниш, но не ти се получава!

Да изполваш двигателя когато се спускаш по голям наклон, не е желателно, а е задължително! Говоря за камионите, не че е по-различно при колите, при продължително спускане на стръмен наклон, СЕ използва двигателя като спирачка. Ако не се използва, спирачките загряват, прегряват и стават неефективни! Или казано на български свършват, няма ги. При камионите има моторна спирачка, която представлява една клапа, която запушва изпускателната система или а успуха. Което води до намаляне на скороста, но има ефект САМО когато караш, шофираш на НИСКА предавка, иначе няма ефект. Моторната спирачка най-често е на две степени. Има друга спирачка, Ретардер, Интардер и при автобусите ТЕЛМА. Ретардера, Интардера представлява едни лопатки които са във скоростната кутия, и при завъртането си, оказват голямо съпротивление което намалява скороста, но само на диференциала. ТЕЛМАТА е един огромен електромагнит, който влияе противоположно на въртящият момент, не момент а посока на КАРДАНА, И е може би най-ефективната от всички спирачки, но за съжаление не може да се монтира на камион.

А при изкачване на наклон...... оф не ми се пише.

Съвременните скоростни кутии са със така нареченото УМНО УПРАВЛЕНИЕ, при което не е важно че си на D drive или както там му викате ДИРЕКТНА. При продължително задържане на спирачката, дори и да не намалява автомобила, кутията веднага реагира и автоматично минава на ниска предавка, и дори да премахнеш кракъ си от спирачката, няма да премине на по-висока предавка, освен ако не натиснеш газта!

Абе АВТОМАТА си е кеф, преди когато Хаимбоаза беше затворен за ремонт, и всички камиони минаваха през ШИПКА помните ли че след почти всеки камион миришеше на изгоряло феродо. Ако сега отворят  Шипка за товарни автомобили, няма да е така, предвид че почти всички вече карат евро 5.

преди 10 минути, ДзВяРа! написа:

Съвременните скоростни кутии са със така нареченото УМНО УПРАВЛЕНИЕ, при което не е важно че си на D drive или както там му викате ДИРЕКТНА. При продължително задържане на спирачката, дори и да не намалява автомобила, кутията веднага реагира и автоматично минава на ниска предавка, и дори да премахнеш кракъ си от спирачката, няма да премине на по-висока предавка, освен ако не натиснеш газта!

Аве колкото и да умно управлението на ДИРЕКТНА, не е ли умна главъта на раменете, рано или късно канавка,да не говорим,че има държави където опасни нанагорнища не са обезопасени с мантинели и  в зимни условия на изкачаване на баир на висока предавка с ниски обороти(,както е настроен всеки автомати да върви фабрично с плавно подаване на газ) ,колата поднася и си лека нощ.

в зимни условия на изкачаване на баир на висока предавка с ниски обороти(,както е настроен всеки автомати да върви фабрично)

Поредни горублянски бисер! Висока предавка на баир? Сериозно?

Аве колкото и да умно управлението на ДИРЕКТНА, не е ли умна главъта на раменете, рано или късно канавка,да не говорим,че има държави където опасни нанагорнища не са обезопасени с мантинели и  в зимни условия на изкачаване на баир на висока предавка с ниски обороти(,както е настроен всеки автомати да върви фабрично) ,колата поднася и си лека нощ.

Виж сега приятелю, не искам да те убеждавам във каквото и да е било! Явно ти си със много по-голям стаж от нас във шофирането. Продължавай да си караш ръчните скоростни кутии, щом те кефи. Не ни обръщай внимание, пък каво ли разбираме и ние.

Но ти препоръчвам при първа възможност, да се качиш и да покараш автоматик малко, много бързо се свиква и ще си промениш мнението след това.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.