Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнение за кола автоматик

Featured Replies

преди 3 часа, Емил Костов написа:

Не говоря за упорство. Всеки може сам да се поразрови в интернет, по форуми или да се консултира със специалист. За съответните модели си има изисквания кога и на колко километра да се сменя маслото. То се продава в магазините, в сервизите . Във всеки един форум, независимо от модела на автомобила се препоръчва смяна на маслото на автоматичната скоростна кутия, че даже и на ръчната. Аз си смених на моята ръчна кутия и нещата са в пъти по-добре. Никъде не видях коментари като глупак, пии си хапчетата, ставаш за смях и прочие. 

Аз съм дал просто едно мнение. Никой не е длъжен да го спазва. Не знам за какъв смях съм станал но само няколко човека се заяждат с мен, ти не си сменяй маслото на кутията щом не искаш, това е твое решение. Автомобилът си е твой. Важното е постващият темата какво ще прави и какво ще реши.

Стига с тоя интернет, с тия форуми и клипчета. Ти в интернет ли живееш или в реала? 

Аз ти показах какво пише производителя, истинския, а не форумни драскачи като нас, ти продължаваш да ми говориш за клипчета и форуми. Казах ти, не е срамно да си признаеш, че си сгрешил. 

И разбери, това не е мое решение, а на Мазда. Те казват, че маслото в кутията НЕ СЕ СМЕНЯ. Как по-ясно да ти го напиша?!? 

Дано и Филипов да го прочете. Ако нещо... ще му го напиша на руски. ;) 

• Отговори 247
  • Прегледи 33,9k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 1 час, Емил Костов написа:

Освен обиждане, не видях нито един нормален коментар от хората, които пишат срещу мен освен, че този бил глупав, другият тъп, третият да си пие хапчетата.

Това е лъжа. Аз определено пиша СРЕЩУ ТЕБ, но не ползвам никакви обиди, или обидни намеци загатващи посочените от теб епитети. Постнал съм ти 2 доказателства за автоматици, харчещи по-малко от аналогичните ръчни. Едно от производител и друго от правителствен сайт. Ти опонираш, цитирайки легенди от други форуми и безнадеждно остарели блогове.

Ако обичаш да подкрепиш с официален източник твърдението си, или да се извиниш за грешката (без сарказъм). Прояви достойнство!

Ето още един за десерт:

hondacivic.jpg

преди 16 минути, ostavime написа:

Стига с тоя интернет, с тия форуми и клипчета. Ти в интернет ли живееш или в реала? 

Аз ти показах какво пише производителя, истинския, а не форумни драскачи като нас, ти продължаваш да ми говориш за клипчета и форуми. Казах ти, не е срамно да си признаеш, че си сгрешил. 

И разбери, това не е мое решение, а на Мазда. Те казват, че маслото в кутията НЕ СЕ СМЕНЯ. Как по-ясно да ти го напиша?!? 

Дано и Филипов да го прочете. Ако нещо... ще му го напиша на руски. ;) 

Кое не се сменя? Всъщност нормално, те и Воксхол разправят че автомобилите им са вълнуващи...

преди 28 минути, ostavime написа:

Аз ти показах какво пише производителя

Найстина не знам кой крив,кой-прав(вероятно в някаква степен всички са прави),но като спомена пройзводителя,се сещам,че много пройзводители в рекламите си за продуктите си пишат и говорят страшни небивалици,така че и твоето не е кой знае какъв довод..............сещам се за дезодорантите дето с едно пръскане пазят от изпотяване под мишниците 24 часа и тем подобни смехории!

Абе аман от идиоти дето вярват на всичко дето производителя пише. 

Вечна течност, хахахаха. 

По-нисък разход, ХАХАХАХА. 

Били прости? Абе вие от Марс ли идвате? То е хидравлика, то е електроника, механика, просто друг път. И стига говорихте за dsg при бюджет 4000лв. Тия кутии са доказано чупливи, неслучайно най-разпространени са автоматите с хидротрансформатор. 

Като ви чете глупостите човек ще вземе да си помисли че мехатрониката и 5 годишно може да я диагностицира и ремонтира... 

преди 8 часа, ostavime написа:

Те казват, че маслото в кутията НЕ СЕ СМЕНЯ.

Ходих специално в голям автосервиз в моя град да питам по темата. Там казват така-маслото след една година експлоатация( 30х км) вече е като боза и показателите му са силно променени- дори да е най-скъпото фирмено масло. "Те казват" (производителите на автомобили) че не се сменя, за да подлъжат някой и друг будала да избере тяхната марка. Освен това маслото вече е замърсено с фин метален прах, продукт на износване на триещи се повърхности, който не може да бъде премахнат с никакво филтриране. Това го превръща в крайно нежелано присъствие в кутията. Можеш да не го сменяш-твоя работа, последствията обаче са също твоя работа.А за увеличения разход на гориво и тромавостта на автоматиците изобщо няма спор. Като поставиш между двигателя и колелата един агрегат с двойно по-голяма съпротивление и двойно по-нисък КПД, няма начин да е другояче. В сервиза имало счупени кутии при опит за палене с бутане-още един минус за тях. Както всичко на този свят-удобството се заплаща с други недостатъци. А Емо да не се сърди за обидите-един куп млади телета, чули-недочули, налапани с разни реклами и шаблони, като нямат реални аргументи, какво им остава, освен да обиждат....

преди 4 часа, B3M2W0 написа:

В сервиза имало счупени кутии при опит за палене с бутане

Ето това е единственото смислено нещо от целия пост. Не напразно  и аз и жена ми имаме кабели за запалване в багажниците. Канадската зима носи рискове.

Иначе компетентните глупости за "бозата", двойното съпротивление (двойно?!?) и по-големият разход подхождат на човек, който има информация само от минали век.

Ето още една

3fed907e59394eecabe3098bbf4c88e8

преди 2 часа, zemonti написа:

по-големият разход подхождат на човек, който има информация

Всички тези данни напомнят на онези, дето Фолксваген беше публикувал за своите автомобили и зарад които стана за резил пред цял свят. Дори да допуснем, че данните са верни, то тези изпитания се провеждат по регламентирани цикли, които нямат много общо с реалните условия на експлоатация. Сутринта забравих (нали съм от миналия век) да напиша, че специалистът по тези въпроси в сервиза, който ми е приятел, каза, че голяма беда за автоматиците е несменянето на специален филтър за маслото, понеже е доста скъп. Това води до силно влошаване на условията за смазване и съкращаване на срока за експлоатация. Западняците карат, до като се изчерпи този ресурс и после продават колите си на сиромасите като нас, да му берат гайлето. А на Монтито му препоръчвам да си купи сибирски клозет, състоящ се от две пръчки-като закъса някъде и му се препикае, забива едната пръчка и се държи занея, да не го отвее вятъра, а с другата да пъди вълците.

току-що, B3M2W0 написа:

Сутринта забравих (нали съм от миналия век) да напиша, че специалистът по тези въпроси в сервиза, който ми е приятел, каза, че голяма беда за автоматиците е несменянето на специален филтър за маслото, понеже е доста скъп.

Доста скъп?!? За минутка проверих в Amazon, от където обикновено пазарувам и видях, че филтърът за трансмисията на моята кола е $7.66 USD, което го прави с $1 по-евтин от филтъра ми за моторно масло.

Страшен "специалист" е твоят приятел.

На долната картинка, от програма за автомобили е показано от къде се точи и от къде се налива маслото на автоматична кутия на Мазда 6,1.8L.Според мен дали е читав някой конкретен екземпляр автомобил, може да се разбере като и направиш обслужване и след това я покараш поне 1000км.Джамбазите знаят много трикове да скрият проблеми по автомобилите които продават.На автомата му е малко по-скъпа поддръжката защото по-бързо му се скапва съединителя и спирачките.Ако има интерес мога да намеря и на какви километри се сменя маслото на автомата!

А читава кола под 6000лв. трудно може да се намери!

mazda.jpg

преди 16 минути, ivan_pop написа:

На автомата му е малко по-скъпа поддръжката защото по-бързо му се скапва съединителя и спирачките.

Съединителя?!? Той е хидравличен и е последното нещо, което се амортизира.

За износване на спирачки няма спор. Който е свикнал с автомат рядко му се занимава да спира на скорост (ръчният режим позволява).

преди 2 часа, zemonti написа:

Съединителя?!? Той е хидравличен и е последното нещо, което се амортизира.

Да, съединителя е хидроусилвател и помпа, а те са вечни!!!

Тука само професори :-))))) 

Аз казвам това, което ми е казано от дилъра и сервиза на Мазда. Повече нямам какво да добавя, за съжаление. 

А "големите" автосервизи, ако искат да го сменят на 10 000 хил. 

Пожелавам на всеки успех с избора на АСК или РСК. 

П.С. Тромавост, двойно съпротивление, два пъти по-малко КПД... да не живееш в 1970?!? Или евентуално... в Плевен? :-))))))))

преди 30 минути, ostavime написа:

Тука само професори :-))))) ... да не живееш в 1970?!? Или евентуално... в Плевен? :-))))))))

Такова грубо отношение към събеседника само дава повод да се оттегли с оправдание, че е обиден, дори и технически да си прав.

https://axleaddict.com/auto-repair/Automatic-Transmission-Fluid-Change-Interval

Споменато е и за life time маслата..има логика , прочетете цялата статия... Автора е представен като бивш механик на  автоматични скоростни кутии...

преди 2 часа, ivan_pop написа:

Да, съединителя е хидроусилвател и помпа, а те са вечни!!!

Той и живота  е вечен...Глупости на търкалета. Всеки метал се износва.

преди 1 час, Sinbad_ написа:

https://axleaddict.com/auto-repair/Automatic-Transmission-Fluid-Change-Interval

Споменато е и за life time маслата..има логика , прочетете цялата статия... Автора е представен като бивш механик на  автоматични скоростни кутии...

Да, защото кутията е капсулована. И все пак, когато маслото освен, че смазва, то и почиства. След време, това масло става "мръсно". Ще загуби своите качества, но както пише в статията, кутията е по-вероятно да се развали преди това.

преди 2 часа, ostavime написа:

Тука само професори :-))))) 

Аз казвам това, което ми е казано от дилъра и сервиза на Мазда. Повече нямам какво да добавя, за съжаление. 

А "големите" автосервизи, ако искат да го сменят на 10 000 хил. 

Пожелавам на всеки успех с избора на АСК или РСК. 

П.С. Тромавост, двойно съпротивление, два пъти по-малко КПД... да не живееш в 1970?!? Или евентуално... в Плевен? :-))))))))

Това дали се отнася до мен, не зная?

С ДАП-аджийски ремонти не се занимавам.Занимавам се с други неща и може да не съм се изразил с точната терминология!

Постоянно чета и се образовам.На моята кола кутията е ръчна и и сменям чат-пат маслото.Сменям и спирачната течност.

Всеки има право на кой да се довери за поддръжка на каквото и да било!

А като се прибирам от морето, по пътя Попово-Бяла, преди Бяла има едно нанадолнище около 7-8км.По това нанадолнище, включвам на 5-та предавка и пускам педала на газта.През това време мотора работи на ППХ,климатика работи,генератора зарежда акумулатора а мотора не консумира гориво!

П.П.:ППХ означава Принудителен Празен Ход.Виж в интернет какво е това животно!

преди 6 минути, ivan_pop написа:

А като се прибирам от морето, по пътя Попово-Бяла, преди Бяла има едно нанадолнище около 7-8км.По това нанадолнище, включвам на 5-та предавка и пускам педала на газта.През това време мотора работи на ППХ,климатика работи,генератора зарежда акумулатора а мотора не консумира гориво!

П.П.:ППХ означава Принудителен Празен Ход.Виж в интернет какво е това животно!

Не се прави на утрепан с нелепи отклонения.

Кажи какъв бил този "съединител" при автоматиците, дето "по-бързо се скапвал"?!?

на 7.08.2019 г. в 7:33, B3M2W0 написа:

Там казват така-маслото след една година експлоатация( 30х км) вече е като боза и показателите му са силно променени- дори да е най-скъпото фирмено масло.

Бах туй масло, бах тоз сервиз, а западняците карали докато се изчерпи този ресурс - сиреч на 30К километра колата иде у местните автокъщи цъ цъ цъ па ний си мислим, че купуваме коли на половин милион километра.

на 7.08.2019 г. в 14:46, zemonti написа:

видях, че филтърът за трансмисията на моята кола е $7.66 USD

Напълно нормално за кола, която е купена за 200-300$, сигурно е китайски.

на 7.08.2019 г. в 18:51, ostavime написа:

Или евентуално... в Плевен

Това лош атестат ли е? В Плевен съм завършил ШЗО , когато ти си бил още в ташкент, един чудесен град с много сърдечни хора.

преди 52 минути, B3M2W0 написа:

Напълно нормално за кола, която е купена за 200-300$, сигурно е китайски.

Колата все още е последен модел, така, че си пропуснал една-две нули в предполагаемата цена. Ето една идея колко струва нова преди данъците и отстъпките. За $200 напълно размазана няма да намериш. Аз я купих втора ръка, но $200-300 не покриват и 1/4 от данъците ми по прехсърлянето, или застраховката ми за първите месеци.

5f5280e425d18d12f55fddb1a83c46f2x.jpg

Опитваш се да компенсираш собствената си некомпетентност, чрез язвителни подмятания? Нужно ли беше?

Просто подкрепи с линк за ценови диапазон тази си глупост, или се извини (без сарказъм):

на 7.08.2019 г. в 7:30, B3M2W0 написа:

голяма беда за автоматиците е несменянето на специален филтър за маслото, понеже е доста скъп.

на 7.08.2019 г. в 21:26, zemonti написа:

Не се прави на утрепан с нелепи отклонения.

Кажи какъв бил този "съединител" при автоматиците, дето "по-бързо се скапвал"?!?

fig4-1.jpg.a97ca0b8378e4be0d9e955bffeb53211.jpg

ей ТИЯ съединителИ - от А до Д. 

И това е автомат с хидротрансформатор (ZF 8HP)

Много си "умен"... 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.