Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнение за кола автоматик

Featured Replies

преди 4 часа, Емил Костов написа:

И я по-точно да видим какъв бисер казах? Факт автоматиците горят повече. Карал съм 2 модела.

Не те знам какво си карал и на базата на какви стари знания поучаваш съфорумниците си, но автоматиците еволюират СЪЩЕСТВЕНО със всяко следващо поколение автомобили. Едновремешните 4-степенни трансмисии с грубо механично управление наистина горяха повече от ръчните и лесно се повреждаха. От края на миналия век и последния производител въведе много по-плавно и икономично компютърно управление. Последните 10 години вече е нормално (не задължително) даже и за бюджетните бръмбъзъци да са със 6-9 степенни автоматици, ГОРЯЩИ ПО-МАЛКО от ръчните си аналози. 

manual-vs-auto-2-840x555.jpg

Иначе няма спор, че кварталните сервизчета не трябва да отварят непознати автоматици. Всичко може да се поправи и се продават части за всякакви трансмисии, но обикновеният "майстор" има по-голям шанс да прецака механизма, или даже да не успее да го сглоби, та му е по лесно да го обяви за непоправим и да ти препоръча цялостна смяна.

• Отговори 247
  • Прегледи 33,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Емката учи в движение в момента каквото му постнеме да му покажем че не е прав след това ни цака с него, много е елементарен.

Емо от 10 кладенеца вода ще докара, само и само да не признае и да каже: Да, сгреших, това не съм го знаел, прави сте. 

Така че, каузата е загубена. 

Предишният ми джип беше един голям Endeavor, който изкара до 320'000 км докато един дърт грък не го помля на паркинга. Понеже беше спортно ориентиран често си играех с типтроника да намалявам на завоите, но при ускоряване беше толкова тих, че трябваше да следя стрелката на оборотомера за да знам кога да превключва на следващата предавка. Съответно се отказах и оставих компютъра да превключва. Той е несравнимо по-бърз от мен и усеща всеки паунд натоварване.

В новата ми кола (7-местна) няма нищо спортно, та типтроника го разръчках само за експеримент и го оставих. Само понякога включвам/изключвам икономичния  режим в зависимост колко бързам.

преди 14 минути, zemonti написа:

Не те знам какво си карал и на базата на какви стари знания поучаваш съфорумниците си, но автоматиците еволюират СЪЩЕСТВЕНО със всяко следващо поколение автомобили. Едновремешните 4-степенни трансмисии с грубо механично управление наистина горяха повече от ръчните и лесно се повреждаха. От края на миналия век и последния производител въведе много по-плавно и икономично компютърно управление. Последните 10 години вече е нормално (не задължително) даже и за бюджетните бръмбъзъци да са със 6-9 степенни автоматици, ГОРЯЩИ ПО-МАЛКО от ръчните си аналози. 

manual-vs-auto-2-840x555.jpg

Иначе няма спор, че кварталните сервизчета не трябва да отварят непознати автоматици. Всичко може да се поправи и се продават части за всякакви трансмисии, но обикновеният "майстор" има по-голям шанс да прецака механизма, или даже да не успее да го сглоби, та му е по лесно да го обяви за непоправим и да ти препоръча цялостна смяна.

Колкото и да еволюират, стават все по-сложни. По-сложни означава сериозна поддръжка. Задължително профилактика и смяна на масло както казва производителят иначе се сбогуваш с кутията. И ти гарантирам, че автоматик гори повече от ръчна скоростна кутия. Всеки даже, който иска може да тества и да се убеди сам. Дадох даже и линк, където се описва, точно това, което твърдя. 

Колкото до ремонт, в никой сервиз не се наемат да ремонтират проблемна автоматична кутия. Заменят я с нова или рециклирана, но дори и това не искат защото сумата е солена, а и не могат да дават гаранция.

Постващият е поискал мнение и аз съм му го дал. Той ще си купува кола, а не аз.

преди 6 минути, Емил Костов написа:

И ти гарантирам, че автоматик гори повече от ръчна скоростна кутия.

С какво гарантираш?  Да заложим по$1000 при независим арбитър?

преди 1 час, Емил Костов написа:

...

Каква поддръжка изискава една съвремна АСК, че не ми е ясно? Освен евентуално (но не винаги, защото както казах, на Мазда 6 след 2012 г. АСК кутията не се обслужва освен ако вие с Филипов не знаете повече от сервизният център на Мазда) една смяна на масло, как точно се поддържа АСК??? Аз ще ти кажа - НИКАК. Това ли е сериозната поддръжка. Да смениш едно масло веднъж на 5 години??? 

Емо, спри, че стана за смях пред всички и най-тъжното е, че не го осъзнаваш. Те го плюят, той си мисли, че вали. :-)))))))))))))) 

Аз като ти казвах, че си пълна трагедия (и това не е обида, а факт), ти не ми вярваше. :-)))))

Тия пък идиоти вярват на данните на производителя... 

Какво печели той като вие си купите ръчка вместо автомат? Нищо

Какво печели като си купите автомат? Пари, автомата в повечето случаи е опция, плащаш 2 бона минимум отгоре. 

преди 4 часа, ostavime написа:

Каква поддръжка изискава една съвремна АСК, че не ми е ясно? Освен евентуално (но не винаги, защото както казах, на Мазда 6 след 2012 г. АСК кутията не се обслужва освен ако вие с Филипов не знаете повече от сервизният център на Мазда) една смяна на масло, как точно се поддържа АСК??? Аз ще ти кажа - НИКАК. Това ли е сериозната поддръжка. Да смениш едно масло веднъж на 5 години??? 

Емо, спри, че стана за смях пред всички и най-тъжното е, че не го осъзнаваш. Те го плюят, той си мисли, че вали. :-)))))))))))))) 

Аз като ти казвах, че си пълна трагедия (и това не е обида, а факт), ти не ми вярваше. :-)))))

Хайде чети, а кой е станал за смях ще се види в последствие. А освен това може да се консултираш и със специалист. После пак ще говорим. С г-н Убиеца може да ми се подигравате колкото искате. Важното е този дето ще купува колата да не му си я кара безаварийно.

Хайде чети и за твоята МАЗДА

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

Ей, колко... упорит може да е човек?! 🙂

Даваш ми да чета форуми (прочел съм ги преди години). Да не говроим, че единия е на Шкода, а ние говорим за Мазда. Аз ти давам официално инфо от МАЗДА, от сайта на Мазда и от дилъра, както и от официалния и оторизиран (или както искаш го наречи) сервиз на марката. 

Цитат

You probably know by now how often you should be changing the oil in your Mazda, but what about the transmission fluid? Well, there’s a good chance the answer is “never.”

Or, at least, almost never. If you purchased your Mazda new and it is equipped with SKYACTIV® TECHNOLOGY, it will have lifetime transmission fluid that only requires changing should a critical component or the whole transmission need to be replaced. If you have one of the newer models produced in the last few years, there’s a good chance it has SKYACTIV® TECHNOLOGY, but be sure to contact us if you’re unsure

Цитат

It’s a good question to ask, and an important one too. Thankfully, there is a simple answer. Mazda vehicles equipped with SKYACTIV® TECHNOLOGY do not require transmission fluid changes, as they have a lifetime transmission fluid that should last throughout the ownership of the vehicle. The only time transmission fluid would need to be changed is when a major component or entire transmission needs to be replaced.

Надявам се да си го разбрал!!! По-ясно няма как да ти се каже. Ти си чети форуми. Там пишат такива лаици като тебе. 

Тъкмо и аз това щях да напиша. Градска легенда написана във форум, подкрепена за доказателство с цитат от друг форум. :-)

току-що, ostavime написа:

Ей, колко... упорит може да е човек?! 🙂

Даваш ми да чета форуми (прочел съм ги преди години). Да не говроим, че единия е на Шкода, а ние говорим за Мазда. Аз ти давам официално инфо от МАЗДА, от сайта на Мазда и от дилъра, както и от официалния и оторизиран (или както искаш го наречи) сервиз на марката. 

Надявам се да си го разбрал!!! По-ясно няма как да ти се каже. Ти си чети форуми. Там пишат такива лаици като тебе. 

Не говоря за упорство. Всеки може сам да се поразрови в интернет, по форуми или да се консултира със специалист. За съответните модели си има изисквания кога и на колко километра да се сменя маслото. То се продава в магазините, в сервизите . Във всеки един форум, независимо от модела на автомобила се препоръчва смяна на маслото на автоматичната скоростна кутия, че даже и на ръчната. Аз си смених на моята ръчна кутия и нещата са в пъти по-добре. Никъде не видях коментари като глупак, пии си хапчетата, ставаш за смях и прочие. 

Аз съм дал просто едно мнение. Никой не е длъжен да го спазва. Не знам за какъв смях съм станал но само няколко човека се заяждат с мен, ти не си сменяй маслото на кутията щом не искаш, това е твое решение. Автомобилът си е твой. Важното е постващият темата какво ще прави и какво ще реши.

То заради изказвания от типа на "в България няма сервиз, който да ремонтира АСК", за тва.

Междудругото моето DSG гори по-малко от на комшията ръчката, еднакви коли и мотори.

преди 6 часа, Емил Костов написа:

Колкото и да еволюират, стават все по-сложни. По-сложни означава сериозна поддръжка. Задължително профилактика и смяна на масло както казва производителят иначе се сбогуваш с кутията. И ти гарантирам, че автоматик гори повече от ръчна скоростна кутия. Всеки даже, който иска може да тества и да се убеди сам. Дадох даже и линк, където се описва, точно това, което твърдя. 

Колкото до ремонт, в никой сервиз не се наемат да ремонтират проблемна автоматична кутия. Заменят я с нова или рециклирана, но дори и това не искат защото сумата е солена, а и не могат да дават гаранция.

Постващият е поискал мнение и аз съм му го дал. Той ще си купува кола, а не аз.

По-сложна ли? Ти отварял ли си скоростна кутия някога, изобщо, въобще? DSG-то, една от най-съвременните кутии, най-бързата от към превключване е толкова проста вътре,че даже племенника ми я разгада за 5 минути. Несериозни изказвания правиш, без база.

Маслото е консуматив и се сменя. Lifetime, както и при компютрите не означава не целия твой живот, а някакъв предварително разчетен срок на експлоатация, примерно 5 години. Или някакви километри, които цитирах. Ето още едно клипче подробно какво има вътре и други неща

Да, при магистрално каране изкарва повече. Но при градски задръствания натоварването на АСК е много повече и доста по-голямо износване. Пък най-зле е когато педалът се натиска до дупка - разни дрифтъри, състезатели и подобни.

А почналият темата никакъв го няма да си каже мераците. Май се уплаши,.

преди 34 минути, Silvering написа:

То заради изказвания от типа на "в България няма сервиз, който да ремонтира АСК", за тва.

Междудругото моето DSG гори по-малко от на комшията ръчката, еднакви коли и мотори.

По-сложна ли? Ти отварял ли си скоростна кутия някога, изобщо, въобще? DSG-то, една от най-съвременните кутии, най-бързата от към превключване е толкова проста вътре,че даже племенника ми я разгада за 5 минути. Несериозни изказвания правиш, без база.

Е тук вече се смея със съзли. Хайде направи едно клипче как племеникът ти отваря автоматична скоростна кутия и как я ремонтира. Горките сервизи и производители, направо вече фалирват.

Ето и малко информация. КОШМАР! Само това мога да кажа!

Ето и още малко информация

Какво клипче бе Емо, живота ти мина в клипчета на тебе. Два вала, един за четни и един за нечетни. Два превключвателя, по един за всеки вал. Един електронен блок управлява всичко. Два съединителя, които на първото поколение бяха проблемни. Сменят се и кутията няма грешка. Ма няма толкова проста кутия. И не на клипчета да гледаш, а да отвориш една, да се изцапаш малко, пък после да говориш по форуми. Лаик.

преди 6 минути, Silvering написа:

Какво клипче бе Емо, живота ти мина в клипчета на тебе. Два вала, един за четни и един за нечетни. Два превключвателя, по един за всеки вал. Един електронен блок управлява всичко. Два съединителя, които на първото поколение бяха проблемни. Сменят се и кутията няма грешка. Ма няма толкова проста кутия. И не на клипчета да гледаш, а да отвориш една, да се изцапаш малко, пък после да говориш по форуми. Лаик.

Хубаво. Информация колкото искаш в интернет. Иди обаче в сервиз и ги сменяй или я поддържай. Спор няма, че е хубава, но да не се чупи. И си иска нейното. Подръжката си е скъпа. Това се опитвам да кажа още в самото начало. Да не говорим, за нашите прекрасни пътища. Никъде не съм твърдял,. че автоматика или роботизираната скоростна кутия са нещо лошо.

Освен това забравяне, че постващият търси автомобил автоматик до 4000 лева. Никой не говори за нещо ново.

Мани кво пита автора, темата вече се изроди в друго. 'своето' за една кутия е масло. Тва е. 

преди 51 минути, Емил Костов написа:

Освен това забравяне, че постващият търси автомобил автоматик до 4000 лева. Никой не говори за нещо ново.

До 4000 лева ше земе съвременен автоматик, ама друг път! За тия пари никъв читав автомат няма да вземе. Та правилно хората са го насочили към ръчка, ама калдата професорите да демонстрират малко знания, че иначе няма къде.

преди 2 часа, Емил Костов написа:

Аз съм дал просто едно мнение. Никой не е длъжен да го спазва.

Просто мнение? Не си този който компетентно изтипоса: 

на 3.08.2019 г. в 16:55, Емил Костов написа:

Колкото до автоматиците от една страна за удобни и лесни за каране. Лошите страни са, че горят повече

Цитат

Съветите са ми точни и ясни и заставам зад тях.

Цитат

И ти гарантирам, че автоматик гори повече от ръчна скоростна кутия.

А този смешен блогър дето си постнал за пример... Трябвало през зимата да загрявам двигателя 10 минути + 2-3 минути за трансмисията?!? От кога и къде е крадена/превеждана тази статия? Лапландия 1945? Тук в Монреал зимата е много дълга и студена. Сутрешни температури от -40 не са изключение, а -25 са направо ежедневие.

8f79-idling-metal-sign.gif

Та как "гарантираш" по високия разход на автомака?

Освен обиждане, не видях нито един нормален коментар от хората, които пишат срещу мен освен, че този бил глупав, другият тъп, третият да си пие хапчетата.Има доста информация по форуми и постващият може да се допита до тях, както и да види как се води диалог или спор. Освен това винаги може да говори и със специалист.Дадох и достатъчно линкове. Явно е, че в този форум комуникацията отдавна липсва. Спирам да пиша по темата няма смисъл. Който иска да мисли да мисли. Аз кола имам, постващият ще реши сам.

За тези пари няма да намери читав автоматик. Или ще е някъв смотан, или ще е с проблем. Ремонтите са скъпи.

То за 4000лв. читави коли няма камо ли с автомат.

Става въпрос че Емката подхвана поредното убеждение че нямало сервизи в България които да поправяли автомати и затова хората си хвърляли директно колите щом им се счупи автомата.След това му показах сервиз и ценоразпис, по нататък в неговия неграмотен стил започна да замазва в други посоки.

Проблема е че не разбира от нищо а се опитва да се прави на компетентен и като се наака започва да маже още по-големи ла.на с извинение.

Каззвал съм го много пъти не е срамно да не знаеш срамно е да се правиш че знаеш.

Това не му е първата нито ше му е последната тема в тоя неграмотен стил, защото не си зима бележка а продължава да затъва в глупости.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.