Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнение за кола автоматик

Featured Replies

преди 16 минути, Random41 написа:

ей ТИЯ съединителИ - от А до Д. 

И кой от тях "бързо се скапвал"?!?  🙂

Щото скромният ми опит и познания показват, че съединителните дискове в планетарната трансмисия, която си постнал са отделни комплекти за всяка предавка,  потопени са в течност (не сухи) и нямат триене в режим полусъединител, поради наличието на конвертор. Тоест жовотът им е В ПЪТИ по-дълъг от сухия съединител на ръчката.

Та, кой от тях "бързо се скапвал"?!? Или и ти сега ще се окажеш прекалено зает да отговаряш, като другите умници?

• Отговори 247
  • Прегледи 33,9k
  • Създадено
  • Последен отговор
на 7.08.2019 г. в 21:26, zemonti написа:

Не се прави на утрепан с нелепи отклонения.

Кажи какъв бил този "съединител" при автоматиците, дето "по-бързо се скапвал"?!?

Съединитела е хидротрансформатор и помпа.И олио има там и филтри и соленоиди.В темата става въпрос за кола Н-та ръка която се кара в България и е на около 160000-180000км. "реални".Видял съм поне 5 автомобила с автоматични скорости, дето като се скапят скоростите, собственика сменя кутията с ръчна!Не зная защо!?В това видео се обяснява горе-долу как стои въпроса с автоматичните скорости!

преди 2 часа, zemonti написа:

И кой от тях "бързо се скапвал"?!?  🙂

Щото скромният ми опит и познания показват, 

Какво работиш и къде?

преди 9 минути, ivan_pop написа:

В това видео...

В това видео обяснява ли се за "съединителя на автоматиците дето се бил скапвал много бързо"? Или пак бягаш по тъча?

преди 17 часа, zemonti написа:

или се извини

Извинявай, не видях, че става дума за автобус, при тях нещата стоят малко по-различно.

На всички, дето харесват автоматичните скоростни кутии, ще предложа следното. В техниката всеки елемент или възел от елементи се изпитва на надежност. Ще пропусна подробностите, в крайна сметка, като резултат от изпитанието, се появява едно число, винаги по-малко от единица, което дава обща представа за тази надежност. Например, тя на една обикновена вещ е 0.8-това значи, че при обичайния начин на екслоатация има вероятност 80% да работи и 20% да се развали. При сложни изделия, състоящи се от няколко отделни звена, надежността е произведение от надежностите на отделните елементи. Или (на пример) 0.8х0.8х0.8=0.512. Всичко това, приведено към нашата тема ще рече-автоматичната скоростна кутия, съдържаща много повече елементи от ръчната, като някои от тях са с критична важност за функционирането й, задължително има много по-ниска надежност от ръчната. Това е причината, независимо от висококачественото производство, да се развалят много повече, особено без реална поддръжка. 

Вече се разводни темата, аз съм аут.

преди 11 часа, zemonti написа:

В това видео обяснява ли се за "съединителя на автоматиците дето се бил скапвал много бързо"? Или пак бягаш по тъча?

Не бягам по тъча!Каквото и да кажеш съм съгласен с теб.И да кажеш на черното бяло, пак съм съгласен.

Съгласен съм защото по-умния винаги отстъпва!!:)

То да споря с радиото............

преди 5 часа, B3M2W0 написа:

Извинявай, не видях, че става дума за автобус, при тях нещата стоят малко по-различно.

Глупости. За седана на жена ми цената е пак едноцифрена. Просто се изказа некомпетентен и сега допълнително се омазваш. Филтрите на автоматиците били "много скъпи" и не ги били сменяли. Смях.

преди 3 часа, ivan_pop написа:

Съгласен съм защото по-умния винаги отстъпва!!

По-умният явно няма да подкрепи с нищичко простотията, че "съединителят при автоматиците бързо се скапвал" и сега отстъпва, а?

Aма пичове, карайте ги тия автоматици бе, недейте само да ги плюете. И като казвам да ги карате, нямам предвид да се качите на приятел на автоматика за едно кръгче. Щот иначе само си лалате. Аз съм на автоматици от 2004-та, само веднъж съм сменял съединители и веднъж един синхронизатор. Масло сменям само на dsg-тата. Как пък не се чупят тиа толкова чупливи кутии със скъпи ремонти и без сервизи, дето да ги ремонтират? Късметлия ли съм? 

преди 19 минути, Silvering написа:

Aма пичове, карайте ги тия автоматици бе, недейте само да ги плюете. И като казвам да ги карате, нямам предвид да се качите на приятел на автоматика за едно кръгче. Щот иначе само си лалате. Аз съм на автоматици от 2004-та, само веднъж съм сменял съединители и веднъж един синхронизатор. Масло сменям само на dsg-тата. Как пък не се чупят тиа толкова чупливи кутии със скъпи ремонти и без сервизи, дето да ги ремонтират? Късметлия ли съм? 

Качвал съм се на автоматик и няма да повторя. 

преди 22 минути, Random41 написа:

Аз пък автоматик ми харесва много (докато си караш едната ръка ти е свободна...)

преди 1 час, zemonti написа:

По-умният явно няма да подкрепи с нищичко простотията, че "съединителят при автоматиците бързо се скапвал" и сега отстъпва, а?

Съгласих се с теб.Какво повече искаш?

преди 43 минути, Random41 написа:

И аз съм така!

преди 54 минути, Random41 написа:

Well.. Возило с размерите които ми трябват на тукашния пазар се прави САМО С АВТОМАТИЧНИ СКОРОСТИ.

Не, че ако имах избор бих взел ръчка. Аз докато карам пия кафе, пуша, ям, почесвам се... За удобството в задръстванията да не говорим. Защо зорлем да си усложнявам живота? Още повече съвременните 6-10 степенни автоматици бият ръчките по повечето показатели на поведение. 

преди 2 минути, zemonti написа:

Well.. Возило с размерите които ми трябват на тукашния пазар се прави САМО С АВТОМАТИЧНИ СКОРОСТИ.

Не, че ако имах избор бих взел ръчка. Аз докато карам пия кафе, пуша, ям, почесвам се... За удобството в задръстванията да не говорим. Защо зорлем да си усложнявам живота? Още повече съвременните 6-10 степенни автоматици бият ръчките по повечето показатели на поведение. 

Да допълня ,че автоматика уморява по-малко...

преди 17 минути, zemonti написа:

Защо зорлем да си усложнявам живота

Още двадесетте години на миналия век великият комбинатор Остап Бендер твърдеше: Автомобилът не е разкош, а превозно средство! Сядаш и си пренасяш задника от точка а до точка б( като може да си го почесваш в това време). За мен карането на автомобил е начин за създаване на една особена хармония на  познаването на двигател, натоварване, обороти и още ред други параметри на движението, който ми позволява да получа оптимално използване на наличната техника. Всичко това е много интересно и е поле за използване на натрупани знания и умения. Не мога да намеря в къщи една книга за шофьори от известен чешки пилот от едно време -Зденек Халабала,(да не се бърка с диригента), там той чудесно описва всички начини за натрупване на майсторско управление и изява на водача чрез своето продължение-автомобилът. Всичко това не става с автоматика.Така че както казват германците-Jedem-seine.

преди 25 минути, B3M2W0 написа:

Още двадесетте години на миналия век великият комбинатор Остап Бендер твърдеше: Автомобилът не е разкош, а превозно средство! Сядаш и си пренасяш задника от точка а до точка б( като може да си го почесваш в това време). За мен карането на автомобил е начин за създаване на една особена хармония на  познаването на двигател, натоварване, обороти и още ред други параметри на движението, който ми позволява да получа оптимално използване на наличната техника. Всичко това е много интересно и е поле за използване на натрупани знания и умения. Не мога да намеря в къщи една книга за шофьори от известен чешки пилот от едно време -Зденек Халабала, там той чудесно описва всички начини за натрупване на майсторско управление и изява на водача чрез своето продължение-автомобилът. Всичко това не става с автоматика.Така че както казват германците-Jedem-seine.

Глей ся,като правя скречове на гаджето по време на движение,ръчните скорости само прецакват работата,а защо като тръгнем на някъде ,да не стигнем задоволени вместо да се задоволяваме след шофирането.представи си само спокойно шосе,късно през ноща и изпращаш гаджето или се прибираш с женати вкъщи и си се задоволявате на път към вкъщи без да спирате и слизате от колата, и слизате от колата и се отдавате на почивка веднага  :)  това дали са го написали в книгата ?

Редактирано от Anjel Dimitrov (преглед на промените)

преди 6 минути, B3M2W0 написа:

За мен карането на автомобил е начин за създаване на една особена хармония на  познаването на двигател, натоварване, обороти и още ред други параметри на движението, който ми позволява да получа оптимално използване на наличната техника. Всичко това е много интересно и е поле за използване на натрупани знания и умения....Всичко това не става с автоматика.

Нелепо е да се твърди, че с ограничените си възприятия и бавно ръчно превключване ти си в по-добра хармония с един съвременен тих автомобил отколкото светкавичния компютър на една 6-10 степенна трансмисия с прецизните си сензори.

Пък ако си в настроение да се забавляваш (или доказваш хетеросексуалност) винаги можеш да използваш ръчния режим.

преди 3 минути, zemonti написа:

Пък ако си в настроение да се забавляваш (или доказваш хетеросексуалност) винаги можеш да използваш ръчния режим.

Да ,ама за ушета зад волана човека трябва доста да се изръси....

преди 4 часа, B3M2W0 написа:

Още двадесетте години на миналия век великият комбинатор Остап Бендер твърдеше: Автомобилът не е разкош, а превозно средство!

Само, че това е било през 20-те години на миналия век - отдавна автомобила не е само и просто превозно средство. Автомобилът е и разкош, а автомобила с автоматик още по- голям разкош, пък че разкоша струва пари не е новина. И прочее в спорта също забравиха за ръчките - това относно "особената хармония", нищо, че уж само за превоз било. По твоята логика не само автоматиците следва да пренебрегнем, но и турбото, и климатика, и инжекциона, и т.н., докато се върнем в 20- е години на миналия век - мерси, ама не. Към днешна дата единствения плюс на ръчката е, че има по- малка вероятност за повреда - всички останали негативи са преодолени вече, така че си е откровено тесногръдие да се отричат предимствата на автоматика. И аз не съм ги харесвал, но последните 10- 20 години технологията на автоматиците е очеизвадно подобрена и то с много - съвсем не е случаен факта, че със всяка изминала година автоматика се налага все повече и в Европа. Така ще е и за в бъдеще, и не виждам нищо лошо в това - на мен лично най- вече ми омръзна в този все по- натоварен градски трафик, да ръчкам постоянно 1-2-3-1-2-1-2, че съединител, че полу- съединител, че спирачки .... определено предпочитам да си цъкам само с единия педал и да си джарам лежерно по пътя, бахти кефа, те на това му казвам "особена хармония".

преди 6 часа, zemonti написа:

Нелепо е да се твърди, че с ограничените си възприятия и бавно ръчно превключване ти си в по-добра хармония с един съвременен тих автомобил отколкото светкавичния компютър на една 6-10 степенна трансмисия с прецизните си сензори.

Има ли нещо по-жалко от робот, който, въпреки вградения в него "светкавичен" компютър, се мъчи да ходи? Забравяте човешкия мозък-нали той е създал компютъра! А последния ,колкото и да е бърз, просто изпълнява една програмка и не може да мръдне извън нея. Тя е едно грубо и приблизително управление, далеч не можещо да обхване сложността на реалната обстановка. Колкото до сексуалните тъпотии, написаното само потвърждава причината да говорим на различни езици.

Никога повече ръчка. Това си е мъка. Малко са хората, които са се качили на автомат и после са се върнали на ръчка отново. 

Все пак, всеки има право на избор. 

преди 39 минути, ostavime написа:

Никога повече ръчка. Това си е мъка. Малко са хората, които са се качили на автомат и после са се върнали на ръчка отново. 

Все пак, всеки има право на избор. 

Кое му е мъката? Не можеш да натиснеш съединителя, да си мръднеш ръката и да отпуснеш съединителя. 

Леле каква мъка, каква болка, каква драма... 

Автоматиците са за тези дето не могат да карат. Заради такива като вас сега измислиха и тъпни като автопилот и автоматично спиране, не можете да карате ама трябва да имате кола. Като не можеш или не искаш да караш хващаш автобус, такси, влак и това е. Нямаше да ми е проблем ако тия системи не бяха задължителни ама заради джендъри като вас скоро няма да се шофира, после и жените няма да можем да си ги таковаме, като в оня филм със Силвестър Сталоун и Уесли Снайпс дето ги бяха замразили. 

току-що, Random41 написа:

Кое му е мъката? Не можеш да натиснеш съединителя, да си мръднеш ръката и да отпуснеш съединителя. 

Леле каква мъка, каква болка, каква драма... 

Автоматиците са за тези дето не могат да карат. Заради такива като вас сега измислиха и тъпни като автопилот и автоматично спиране, не можете да карате ама трябва да имате кола. Като не можеш или не искаш да караш хващаш автобус, такси, влак и това е. Нямаше да ми е проблем ако тия системи не бяха задължителни ама заради джендъри като вас скоро няма да се шофира, после и жените няма да можем да си ги таковаме, като в оня филм със Силвестър Сталоун и Уесли Снайпс дето ги бяха замразили. 

Ти от позицията на какъв се изказваш? Щот аз карам еднакво добре и ръчки и автомати. Имам по две и от двете. И ето, че аргумента ти автоматично увисва. Щот хем мога да шофирам, хем мога да не шофирам. Хем мога мойта жена да таковам, хем мога твойта жена да таковам. Тва, че предпочитам автоматик, не значи, че к*ра не ми става. Тва, че ти предпочиташ ръчка, не те прави Аертон Сена. С тия крайните изказвания показваш единствено един тесен мироглед, изкривен през едно колективно, телешко общосъзнание. Ти си типичния българин от меметата.

преди 13 минути, B3M2W0 написа:

Има ли нещо по-жалко от робот, който, въпреки вградения в него "светкавичен" компютър, се мъчи да ходи?

Ходещ робот? На къде се отплесна пък ти бе?

преди 15 минути, B3M2W0 написа:

...компютъра! А последния ,колкото и да е бърз, просто изпълнява една програмка и не може да мръдне извън нея. Тя е едно грубо и приблизително управление, далеч не можещо да обхване сложността на реалната обстановка.

Да бе! Освен, че е много по-бърз от теб, компютърът на една съвременна трансмисия усеща много по-добре натоварването от теб. 

Иначе във връзка с дискусията днес на идване от Монреал се забавлявах да карам с ръчно превключване. Кола която изрежда 6 предавки  от 0 до 60 и толкова тих двигател,  че трябва да следиш оборотомера за да не прескочиш някоя. Трябва да си безумен инат за да твърдиш, че можеш да го направиш по-ефективно с 5-степенна ръчка.

преди 7 минути, zemonti написа:

Кола която изрежда 6 предавки  от 0 до 60 и толкова тих двигател,  че трябва да следиш оборотомера за да не прескочиш някоя.

Забелязвам, че на няколко пъти споменаваш тишината - каква ти е колата? Аз сефте имах от опит такова преживяване, когато се качих в един скъпарски мерджан - влизам значи, пала аз машината, от бутон, натискам бутоня и чакам ся, и гледам като теле майка си. Първите няколко секунди не мога да разбера запалих ли девегето или още нещо се иска от мене - сещай се бако, при това дизел, егати дизела. Факт - толкова тиха кола, че наистина ще трябва да й гледам оборотомера, за да разбера дали доде време за превключване. И това бе преди 10 години. Пълна гавра ще е висок клас кола, ма на ръчка - вероятно има такива, ала .... заеви. Е дойде време не само скъпарските модели да са със тази най- готина екстра евър - автоматика. Че някои хора не са карали такъв след 80- та година големия сняг или ги тресе някакъв странен мачовски комплекс, че нема лост, за който да се държат - за щастие не се  оказват фактор в развитието на автомобилните технологии.

преди 59 минути, Random41 написа:

Автоматиците са за тези дето не могат да карат.

Помпай си ти самочувствието.

Навъртях почти половин милион км на седани с ръчка преди да мина на ванове и джипове с автоматик.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.