Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Премиършип - футбол от Англия

18 гласували потребители

1. 1. Кой ще е шампион тази година?

• Арсенал
      5%
      1
    • Ливърпул
      5%
      1
    • Манчестър Сити
      27%
      5
    • Манчестър Юнайтед
      44%
      8
    • Нюкасъл
      0%
      0
    • Тотнъм
      0%
      0
    • Челси
      16%
      3

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Сложих само линкове към тях,да не ги гледаш директно. Ако не искаш да ги гледаш,не цъкай върху тях...

Мерси,говорех за горната снимка.Виждам,че си я махнал.

Знам какво е да те ритнат лошо и да ритнеш лошо.За това ми е гадно...На счупвания не съм бил свидетел и не искам да бъда...

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 112,5k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Мерси,говорех за горната снимка.Виждам,че си я махнал.

Знам какво е да те ритнат лошо и да ритнеш лошо.За това ми е гадно...На счупвания не съм бил свидетел и не искам да бъда...

А аз съм бил свидетел на доста . Виждал съм дори кост ( от крак ) да пробива кожата и да се подава извъна нея , а останалата част от крака да си виси надолу .. Много гадна работа :help wanted3:

Тази сутрин се обадих в сайта Gong.bg,защото бяха сложили 5-6 кадъра от близък план на контузията в поредица от самото влизане.В последствие с радост установух,че са ги махнали и съм и много благодарен за това.Все пак едно такова нещо не е красиво за да се показва толкова.Това е болката на един човек...

Редактирано от ivo23 (преглед на промените)

Тотнъм - Челси - 2:1 след продължения!! Бербо спечели най - накрая трофей!! ;) ;) :clap:

• Автор

Много добър мач на Тотнъм и заслужена победа

Бербо и Тотнъм триумфираха с Карлинг Къп

Публикувано изображение

С попадения на Димитър Бербатов от дузпа и Джонатан Уудгейт Тотнъм спечели трофея в турнира за Купата на Лигата на Англия след победа с 2:1 след продължения срещу Челси.

Още в 20-ата секунда на мача Жулиано Белети позволи на Роби Кийн да му отнеме топката, а ударът на ирландеца бе избит в корнер. После Паскал Шимбонда уцели напречната гледа с глава, а при поредното центриране в наказателното поле на Челси и Бербатов можеше да открие резултата, но ударът му премина на сантиметри встрани от целта.

След първоначалния натиск на "шпорите", възпитаниците на Аврам Грант постепенно се съвзеха и Франк Лампард стреля отдалеч, а след него и Дидие Дрогба пробва безуспешно късмета си от фаул.

В 39-ата минута Дидие Зокора повали Дрогба пред пеналтерията на Тотнъм и потърпевшият не остави шансове за лошо пласирания Пол Робинсън, за да изведе Челси напред.

"Белите" опитаха веднага да отвърнат на удара, но Роби Кийн и Бербо не сполучиха, като първият стреля право в тялото на Петер Чех, а Бербо се подхлъзна и не успя да овладее топката след подаването на Кийн.

След почивката "шпорите" като че ли страдаха от липса на достатъчно свежи идеи в нападение, но получиха право да изпълнят дузпа, след като Уейн Бридж игра с ръка в собственото си наказателно поле в опита си да спре Том Хъдълстоун при центриране отляво на Аарън Ленън.

Димитър Бербатов застана зад топката и хладнокръвно реализира за 1:1 20 минути преди края.

Изведнъж Тотнъм се превърна в доминиращият отбор, а Дидие Зокора пропиля изключително изгодна възможност да донесе победата на своите още в редовното време. Дефанзивният халф излезе сам срещу Чех, но чехът блокира изстрела му, а при добавката Зокора шутира над вратата.

Чех трябваше да демонстрира великолепния си рефлекс, за да отрази много опасен удар на Бербатов, но четири минути след началото на първото продължение вратарят на Челси сгреши фатално при центриране от фаул и позволи на Уудгейт да го изпревари и с глава да порази целта.

Резервата Саломон Калу пропусна най-добрия шанс за Челси да изравни, като ударът на нападателя от Кот д`Ивоар бе париран с крак от Пол Робинсън.

Въпреки масирания натиск на Челси, отбраната на Тотнъм, водена от Уудгейт и завърналия се в строя капитан Ледли Кинг издържа и "шпорите" отново триумфираха с този трофей след 1999 година, когато спечелиха финала срещу Лестър.

sport1.bg

Нямам думи! Щастлив съм!!! От 9 години чакам този момент и сега не съм способен да направя трезва преценка на мача! Ще ви кажа само едно - тази купа е само първото стъпало към завръщането на Тотнъм там,където му е мястото - сред водещите отбори в Англия! Glory Glory Tottenham Hotspur!!!

Публикувано изображениеПубликувано изображение

Редактирано от WhiteHart (преглед на промените)

Нямам думи! Щастлив съм!!! От 9 години чакам този момент и сега не съм способен да направя трезва преценка на мача! Ще ви кажа само едно - тази купа е само първото стъпало към завръщането на Тотнъм там,където му е мястото - сред водещите отбори в Англия! Glory Glory Tottenham Hotspur!!!

Публикувано изображениеПубликувано изображение

Честито WhiteHart :). И аз много се редвам за Тотнъм и за Бербо, защото му се откри такъв шанс да играе на Уембли и да отбележи гол и да спечели първата си голяма купа. И аз нямам думи да ти кажа :ph34r: Последните 10 минути едва не получих инфаркт, но в край на сметка всичко свърши добре. Още веднъж честито на шпорите Публикувано изображение

Капитанът на Тотнъм пиян като кирка

Публикувано изображение

Играчите на Тотнъм отпразнували с пиянска свада спечелването на Купата на лигата, твърди в. "Дейли Мейл". В неделя вечерта футболистите спретнали меле пред нощен клуб "Фейсис". Капитанът на Тотнъм Ледли Кинг бил изхвърлен от охраната на клуба. Той обаче не кротнал и след като бил изведен навън от двама бодигардове. Въпреки че едва се държал на краката си, защитникът се опитал да пробие с бой обратно в заведението. Крилото Арън Ленън също бил мъртвопиян. В неособено добра кондиция бил и десният бек Алън Хътън, който все пак смогнал да усмири Кинг и го качил на такси. В нощния клуб запивали още Джърмейн Дженас, Том Хъдълстоун, Стеед Малбранк, Паскал Шимбонда и Юнеш Кабул.

"Кинг очевидно беше тежко пиян и едва се крепеше прав - сподели свидетел на случката. - Той се ядоса, когато охраната го изведе навън. Кинг е доста едър и им беше доста трудно да го удържат."

Играчите на Тотнъм получиха специално разрешение от мениджъра Хуанде Рамос да отпразнуват първия трофей в клубната история от 1999 г.

- Пийнах с играчите в съблекалнята, макар да не ми личи - пошегува се Рамос пред медиите.

7sport.net

Хахахахаха Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение Браво на мойте хора - освинили са се като за световно Публикувано изображение

Ман Сити губи от Евертън

Публикувано изображение

Гостите от Ливърпул успяха да поведат в 30-та минута. Якубу се пребори с бранителите на „небесносините”, след това подаде на Кейхил, който върна към нигериеца и той вкара 16-то си попадение от началото на сезона.

Осем минути по-късно, в 38-та, Лескот засече хубаво центриране и успя да преодолее Харт за 2:0. При този резултат завърши и срещата.

Това е изключително важна победа за Евертън, който след 27-я кръг заема 4-то място с 50 точки. Ман Сити пък е на осмо място с 44 точки.

Мартин Петров получи първия си червен картон в английската Висша лига.Българинът посегна да ритне противник в самия край на мача и реферът Роб Стайлс го изгони. Решението бе малко пресилено, защото Мартин в действителност не докосна футболиста на Евертън, но Стайлс бе на друго мнение. Според правилата на ФА крилото ще бъде наказан за 3 мача, което сериозно ще затрудни наставника на "гражданите" Свен-Йоран Ериксон.

• Автор

Премиър Лийг Срещи Победи Равни Загуби Головe Точки

1 Арсенал 27 19 7 1 56:20 64

2 Манчестър Юн 27 19 4 4 55:15 61

3 Челси 26 16 7 3 38:17 55

4 Евертън 27 15 5 7 43:23 50

5 Ливърпул 26 12 11 3 43:19 47

6 Астън Вила 27 13 8 6 50:35 47

7 Портсмут 27 12 8 7 37:26 44

8 Манчестър Сити 26 12 8 6 34:29 44

9 Блекбърн 27 11 9 7 36:34 42

10 Уест Хем 26 11 7 8 31:23 40

11 Тотнъм 26 8 8 10 48:41 32

12 Мидълзбро 27 7 8 12 25:41 29

13 Нюкасъл 27 7 7 13 30:52 28

14 Уигън 27 7 5 15 26:42 26

15 Съндърланд 27 7 5 15 26:46 26

16 Болтън 27 6 7 14 27:39 25

17 Бирмингам 27 5 8 14 27:40 23

18 Рединг 27 6 4 17 31:55 22

19 Фулъм 27 3 10 14 25:45 19

20 Дарби Каунти 27 1 6 20 13:57 9

Сити издишат ...

Редактирано от ToBy (преглед на промените)

Е аз какво да направя,че сме толкова добри.Ето,че вече сме пред Ливърпул,нищо че имат мач по-малко.В дербито ще си ги бием и сме твърдо на 4-то място Публикувано изображение

Публикувано изображение

ЕВЕРТЪН БИ ПОРТСМУТ И СИ ВЪРНА ЧЕТВЪРТОТО МЯСТО

Публикувано изображение

вертън постигна домакинска победа с 3:1 над Портмсут в последен мач от 28-ия кръг на Висшата лига. Така възпитаниците на Дейвид Мойс се завърнаха на четвъртото място в класирането, изпреварвайки съгражданите си от Ливърпул.

По-рано днес „червените” също постигнаха победа с 3:1 над Болтън като гост.

Двубоят започна доста щастливо за домакините, които поведоха в резултата още в първата минута на мача. След центриране от фаул в наказателното поле, най-съобразителен се оказа нападателят Якубу Айегбени, който прати топката зад Дейвид Джеймс.

Домакините продължиха да нападат, но противно на логиката гостите стигнаха до изравняване в 38-ата минута, когато Джърмейн Дефоу се възползва от пас на Глен Джонсън.

През втората част „карамелите” тотално наложиха своя стил на игра и в 73-ата минута Тим Кейхил овенча добрата си игра с попадение. Австралиецът засече с глава перфектно центриране на Стивън Пиенаар.

Девет минути преди края Якубу оформи крайния резултат, реализирайки втория си гол в мача.

След този успех Евертън събра актив от 53 точки, три повече от Ливърпул, и зае четвъртото място в подрeждането.

Gong.bg

• Автор

Е аз какво да направя,че сме толкова добри.Ето,че вече сме пред Ливърпул,нищо че имат мач по-малко.В дербито ще си ги бием и сме твърдо на 4-то място Публикувано изображение

Публикувано изображение

В дербито съдийте пак ще ви срежат ... Симпатичен отбор ми е Евертън , но ако Ливерпул вземат ШЛ, а са на 5-то място в Премиършип пак ще ги прецакат Публикувано изображение

В дербито съдийте пак ще ви срежат ... Симпатичен отбор ми е Евертън , но ако Ливерпул вземат ШЛ, а са на 5-то място в Премиършип пак ще ги прецакат Публикувано изображение

ъъъ, защо "пак" ? миналия път участваха и двата отбора, т.е. 5 от Англия. И сега май ще е така освен ако не са го променили...

Не е така...Ако Ливърпул спечелят ШЛ и завършат на 5 място,играят за УЕФА. Беше се получил парадокс миналия път,и тогава от УЕФА по изключение допуснаха Ливърпул да участва в Шампионска лига,но сега правилата са изяснени...Класират ли се извън четворката,могат да кажат "чао" на ШЛ :speak:

ааа, не ! Шампионите се класират по право. И в двата европейски турнира. Въпроса е дали УЕФА не въведе правилото, когато шампиона е 5-ти в класирането 4-ия да играе за Купата на УЕФА. Или носителя се класираше за сметка не на 4-тия от собственото си първенство, а на мястото на клуба с най-нисък коефициент класирал се за ШЛ. Не си спомням какво точно се случваше...

Редактирано от rvp (преглед на промените)

1 Arsenal 28 12 3 0 32 9 7 5 1 25 12 +36 65 2 Man Utd 28 12 1 1 32 5 8 3 3 26 10 +43 64 3 Chelsea 27 8 5 0 23 8 9 2 3 19 9 +25 58 4 Liverpool 28 7 6 1 33 11 7 5 2 17 9 +30 53 5 Everton 28 9 2 3 27 12 7 3 4 19 12 +22 53

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Бербатов отново вкара на Челси в спектакъл

Публикувано изображение

Димитър Бербатов се разписа във втори пореден мач срещу Челси, а Тотнъм направи 4:4 в изключителен двубой, игран на "Уайт Харт Лейн". Срещата започна вихрено и още в третата минута Дидие Дрогба изведе гостите напред. Отборът на Хуанде Рамос бързо отговори с попадение на Джонатан Уудгейт. На почивката Челси водеше с 2:1, след като Есиен се разписа, а в началото на второто полувреме Джо Коул вкара трети гол за тима на Аврам Грант. В 60-ата минута Бербатов върна Тотнъм в мача. Капитанът на националния вкара след удар с глава. Влезлият като резерва Том Хъдълстоун изравни резултата 15 минути преди края, а до последния съдийски сигнал драмата бе допълнена от голове на Джо Коул и Роби Кийн.

sportal

Отново невероятен спектакъл с участието на Тотнъм...Затова си ги обичам - късат ми нервите понякога,но винаги правят шоу... Публикувано изображение

Отново невероятен спектакъл с участието на Тотнъм...

Вярно, голямо шоу стана!

мда така е ;) бая се биха макар ида заспах Публикувано изображение по едно време

Зрелище се получи! Само ако защитата им беше по-добра, щяха да са в играта поне за УЕФА...

Зрелище се получи!

Само ако защитата им беше по-добра, щяха да са в играта поне за УЕФА...

Те така или иначе си осигуриха място в УЕФА,спечелвайки Карлинг Къп...За лятото Рамос готви голяма чистка,и се очаква да получи голям бюджет за селекция,така че съм оптимист за следващия сезон. Поне имаме треньор от световна класа
  • 3 седмици по-късно...

Или как един учител от Лийдс е напът да реформира английския футбол

В края на изминалия месец, уважаеми читатели, наградата за най-успешен и бързо развиващ се проект за работа с деца във Великобритания получи програмата SOCATOTS. Вероятно не сте чували за нея, но това е уникална система, единствената в света, която обучава на футболни умения... пеленачета. Учебният процес започва на 6 месеца и до тригодишна възраст хлапетата са толкова технични и уверени с топка в крака, колкото самият Роналдиньо. Авторът на идеята Саймън Клифърд е убеден, че до 2025 г. всички английски национали ще са плод на тази школа. В края на този текст сами ще се убедите, че човекът не говори глупости.

Саймън Клифърд е на 36 години и по образование е учител. Никога не е вдигал трофей над главата си, не е вкарвал важен гол и не се е борил за титулярно място. Просто защото никога не е бил професионален играч. Клифърд обича футбола, но стихията му е работата с хлапета

Преди десетина години Саймън все още преподавал в едно начално школо в Лийдс и след часовете ритал на двора с първолаците. През 1995 г. по странно стечение на обстоятелствата се запознал (и впоследствие сприятелил) с новозакупената бразилска звезда на Мидълзбро Жуниньо. Станал му нещо като гид в дебрите на британския градски живот, с който кариоката трябвало тепърва да свиква. Основната тема за разговор между двамата естествено била футболът и веднъж Клифърд малко наивно попитал Жуниньо на какво според него се дължи фактът, че бразилците са с пъти по-добри от всички останали играчи по света. Плажовете, климатът, тренировките? "Нямам представа, отвърнал футболистът, аз така или иначе не съм ритал нормална топка до 14-годишна възраст."

С огромно учудване английският учител разбрал, че не само Жуниньо, но и повечето велики играчи от страната на кафето започнали кариерата си с малко по-различен вид футбол - "футебол де салео", или иначе казано футбол в зала - по-тясно поле, по-бърза настилка и значително по-малка от обикновената топка

Именно на тази топка бразилските хлапета дължали техническите си умения. Никой в Европа до този момент не си давал сметка, че отвъд Океана невръстните играчи използвали такова учебно пособие в пътя си към славата.

Саймън Клифърд незабавно поръчал по пощата половин дузина от бразилските малки топки, а после помолил за заем училищното настоятелство и заминал за страната, за да се убеди сам, на място, в особеностите на тренировъчния процес. На връщане от Бразилия Саймън донесъл още оригинални топчици за футебол де салео, с които първолаците в училището му започнали да се упражняват, вместо да се мъчат с възголемите за габаритите им обикновени топки. Резултатът бил главозамайващ. Само за няколко месеца групата малчугани на Клифърд толкова надобряла, че славата й се разнесла из региона и все повече дечурлига се събирали на тренировките. Скоро човекът зарязал редовната учителска работа и се отдал единствено на футболното преподаване. От онези момченца днес четирима са английски младежки национали и трима - шотландски. По-малките възрастово групи на представителните гарнитури на Острова също периодично се попълват с момчета от школата на Саймън Клифърд.

Резултатът от особения тренировъчен процес на странния даскал не останал незабелязан и на високо ниво. Скоро към практика с малки топки проявили интерес тогавашният треньор на Англия Глен Ходъл и звездата на тима Майкъл Оуен. Оказало се, че

Оуен не умее и половината от триковете които правели с топка в крака момчетата на Клифърд, а Ходъл поискал съвет как да подготви по-добре отбора за предстоящото световно през 1998, така че избраниците му да играят като бразилците. "Трябва де са започне от най-малките, в тях ни е надеждата", посъветвал го Клифърд. "Нямам време да започвам от най-малките, имаме само няколко месеца до проклетото световно", отговорил селекционерът. Така Саймън не успял да помогне на националите, но пък се родил проектът SOCATOTS - колкото по-рано децата свикнат с топка, подходяща за ръста им, толкова по-уверени ще се чувстват с нея на по-късен етап.

Системата на Клифърд е нещо като футболна ясла, където занимавките започват още преди бебетата да са проходили. Всъщност в началото футболът не е кой знае колко, но прохождането става с топка в крака. През втория етап на обучение, който започва от прохождането и трае до втората година, малчуганите се учат да жонглират, финтират и подават, както и да общуват с останалите деца от отбора.

Педагогическите умения на Саймън допринасят за това малките футболисти дори да проговарят по-рано от връстниците си. Третият етап започва на 2 години и продължава до първи клас. В него децата придобиват такава увереност в боравенето с топка и толкова добри умения с двата крака, че не отстъпват по нищо в техническо отношение на най-талантливите професионални играчи. Изумен от резултата останал дори легендата на южноамериканския футбол доктор Сократес, който, както знаем, е не само сред най-добрите халфове в света, но е и лекар физиолог по образование. Ето защо изобщо не е за чудене, че докторът подкрепи Клифърд, като изигра няколко официални мача под негово ръководство.

Но да караме по реда си. За да има къде децата да започнат да играят на следващо ниво, на Саймън му бил необходим отбор. Не му се искало да разпилява талантите си и да разваля уменията им, като ги праща по далечни клубове, пък били те и известни. Ето защо човекът си купил тим - задлъжнелия и полупрофесионален миньорски клуб Гарфорд Таун. За дебюта на новия отбор в състава били включени поостарелите, но легендарни доктор Сократес, Карека и бившият английски национал Лий Шарп (и тримата горещи привърженици на новаторския треньорски метод). Единствената причина все още да не сте чули за ФК Гарфорд Таун е, че най-добрите му играчи са едва 15-16-годишни и често пъти биват примамвани от по-изгодни финансови предложения. Амбицията на Клифърд обаче е този клуб да стане най-голямата люлка за таланти на Острова и дори да спечели Премиършип през 2025 г.. Това е и годината, в която амбициозният учител очаква всички английски национали да са отгледани по системата SOCATOTS.

Ако подобен план ви изглежда неосъществим, нека добавим, че към този момент по метода на Клифърд във Великобритания, САЩ, Австралия и Далечния изток се обучават над 850 000 хлапета

Основният спонсор на SOCATOTS е гигантът LEGO, който е насочил в проекта цялата си благотворителна инвестиционна политика за Великобритания и Ирландия. Това означава, че Клифърд разполага ежегодно със седемцифрена сума, неограничена свобода да я харчи и общонационална подкрепа. От края на миналия месец прибавете към това и наградата за най-проспериращ проект на Острова. И всичко това започва от една съвсем проста идея и няколко мънички топки за футзал. Следващия път, когато видите подобна топчица, си спомнете, че именно началният даскал Саймън Клифърд я откри за Европа, а там някъде има половин милион бебета, които ежедневно се учат на футбол с нея. Сравнено с родните пропорции на детско-юношеските школи, визията е наистина впечатляваща. Все още ли смятате, че план 2025 е неосъществим?

www.7sport.net

Публикувано изображение

Това е жестоко! Някой ден, когато имам дете се хващам и заминавам за Англия. Още новородено от корема на майка му го връчвам на Саймън Клифърд. Да го използва както намери за добре. :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.