Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

BitDefender 9.5 или KIS 6.303 ?

Featured Replies

BitDefender 9.5 или KIS 6.303 ? - какво вие бихте избрали (предпочели)?

Категоричен отговор няма,Касперски интернет секюрити в тая версия при опит за деинсталация изтрива системни файлове.

Която и да избереш няма да сбъркаш...и двете се обновяват често,сканират дълбоко,имат възможност за прецизни настройки според нуждите на потребителите...Аз съм за Касперски (само че 6-та версия не съм я тествал и си карам без проблеми на 5.0.676).Ако потърсиш в търсачката на kaldata ще разбереш предимствата и недостатъците на 2-та продукта ,но всичко е много относително и всеки си има лични предпочитания откъм използвани системни ресурси ,ефективност при засичането на познати/непознати/специфични и редки вируси ,интерфейс и т.н.

И двете са добри. Ако не най-добрите.

Дефендъра не съм го пробвал и не знам как е, но чувам само добри неща за него.

В момента ползвам KIS и не съм имал никакви проблеми. От години е така. За няколко седмици реших да пробвам nod32. Опари ме вирус. Даже няколко. KAV ги изчисти и не смятам да я сменям. Екстра е.

Успех

Редактирано от MDMA (преглед на промените)

Преди месец бях си сложила BitDefender 9.5 ,но ми се лепнаха няколко вируса,че в чудо се видях докато си почистя компютъра.Сега съм с KIS 6.303 - за сега се държи добре . :)

Категоричен отговор няма,Касперски интернет секюрити в тая версия при опит за деинсталация изтрива системни файлове.

Аз проблеми с инсталацията и деинсталацията не съм имал. Качвах я на 3 компютъра - деинсталирах я на 2, но после пак качих АВ-то на Касперски! Може би се е получил конфликт в самата ти система!

Аз бих предпочел КИС (и го ползвам). БитДефендер е също доста добра, но според мен има малки пропуски (е то всяка АВ има). Та моето мнение е КИС!

Глас за KIS, без да отричам достойнствата на BitDefender.

Понякога ползвам онлайн скенера на румънците и ми прави впечатление твърде ниската скорост на сканиране, разбирам, че по-добре бавно, но сигурно, но чак пък толкова... а и никога не ми е намирал нищо (не че имам желание за това, разбира се). Имам приятел, който ползва обратния вариант - инсталиран BitDefender, а пък руският онлайн скенер му хваща това-онова от време на време, а и сканира значително по-бързо.

От друга страна, при максимално високата оценка, която давам на KIS 6.0.0.300, ползвам и се доверявам категорично на онлайн скенера на Panda... не е лесен изборът, нали?

Аз пък не съм доволна от дефендера.Да си призная-доста стара версия съм ползвала, преди почти година.Но пропусна много вируси които чистих с касперски и онлайн-скенера на симантек.Сега съм с KİS2006 и не се оплаквам.

stu, моя съвет е да ги изпробваш и двете и сам да прецениш. :down:

Аз пък не съм доволна от дефендера.Да си призная-доста стара версия съм ползвала, преди почти година.Но пропусна много вируси които чистих с касперски и онлайн-скенера на симантек.Сега съм с KİS2006 и не се оплаквам.

stu, моя съвет е да ги изпробваш и двете и сам да прецениш. :yanim:

Как ги правите тези работи , че ви налазват вируси? Заради форума тук, не слагам АВ.Право напред.

до stu,

Нито едно от двете.KIS 6.303 ? Сега научавам, че има такава.

Как ги правите тези работи , че ви налазват вируси? Заради форума тук, не слагам АВ.Право напред.

до stu,

Нито едно от двете.KIS 6.303 ? Сега научавам, че има такава.

О-любопитно същество като мен прави това-научих се да пиша думата вируси на английски и я пускам в Гугъл.После ровя из посочените адреси. biggrin.gif

А ти какво ползваш, щом не си чувал дори за KIS 6.303?

KIS - Kaspersky Internet Security мисля, че това значеше или нещо подобно но, това е "Kaspersky" и ме съмнява да не си чувал ;)

Редактирано от krisku (преглед на промените)

Все едно да запита някой ЦСКА или Левски

Поне аз този въпрос го слагам в една графа със този за вечното дерби в българският футбол.

Аз давам гласа си за KIS 2006

Ще изброя причините поради което го правя

1 По лека ,че дори когато сканира прави по-малко CPU

2 По голяма база данни

3 Не дава фалшиви тревоги колкото BitDefender

4 По-лесна за използване,особено ако пипнеш малко опцийте.Дори да я оставиш в ръцете на човек който не разбира след като си нагласил опцийте както трябва .Въпросният човек няма да има нужда да я отвори дори да направи една операция със нея .

5 Актуализирането при двете е що годе на едно ниво ,но KIS го оправи по-интелегентно и особено ако играеш онлайн игрички няма да имаш проблем ,а Defender-а ще ти скъса нервите от лаг във играта докато си направи ъпдейта.

6 За защитните стени няма смисъл да говориме то е ясно ,че Kaspersky са били винаги една обиколка преди BitDefender.

7 Антиспай, и двете програми имат ужасни антиспай модули ,но този на Kaspersky взеха ,че го пооправиха

преди във бетата беше ужасен,а за BitDefender да ме пази от спай ,специялно аз не бих му се доверил.

8 Антивирусите са на едно ниво почти ,но братушките както казах имат по-голяма база данни ,а румънците имат същите енджини както във версия 8

9 Сканирането при Kaspersky става доста бързичко особено ако сканираш за втори път

10 Ако помисля още малко ще се сетя и за него biggrin.gif ,но прегледай и другите мнения и там ще блесне то

Успех при избора

Редактирано от wowgeleto (преглед на промените)

Преди няколко дена качих BitDefender, 1-2 дена я разучавах, в крайна сметка се върнах на KIS, защото има по-разширени възможности, по-удобен интерфейс и защитната му стена просто е една от най-добрите и лесни за настройка. Пък относно коя колко вируси фаща, не мога да кажа, не съм на Ти с вирусите, отдавна не сме се виждали :)

Бе то .....най-хубаво е да си с двете......ма как да стане......Ползвай KIS и горе-долу можеш да си спокоен cool.gif

Бе то .....най-хубаво е да си с двете......ма как да стане......Ползвай KIS и горе-долу можеш да си спокоен cool.gif

Проблем ли има да е с две или повече? Примерно оставя само KIS да го пази в реално време, а Bitdefender само за сканиране. Да не работят едновременно и двете. cool.gif

Така няма проблем,обаче ако бачкат и двете едновременно има проблем.

Определено и двете са твърде сериозни продукти и едва ли биха могли да работят успоредно без да се конфронтират, а и вероятно биха натоварили доста сериозно и безсмислено компютъра.

Предлагам варианта, който ползвам вече около година и половина - KIS (преди появата й - КAV+KAH) инсталирана и онлайн скенер (препоръчвам този на Panda). В добавка и достатъчно яка antispyware програма.

Та като става въпрос за двете дали могат да работят заедно ще споделя ,че точно преди 1 седмица имах такъв случай ...

Ето какво стана инсталирам нова оперативна система на

AMD Athlon 64 1800МHz 3000+

1024 RAM

Слагам му аз KIS след инсталацията .Обаче веднага след мене сяда един всезнайко на компа и решава ,че нямало антивирусна и инсталирва

BitDefender 9,5

Веднага след това компютъра започва да работи толкова бавно ,че повече от 1 минута се влизаше "във MyPC например'

И човечеца "собственика на компютъра" ми се обади за да видя какво му става на компа и защо е толкова бавен .

Като видях ,че има двете програми много се смях ,дезинстаирах BitDefendera и компютъра заработи нормално.Оказа се ,че двете антивирусни са се неутрализирали една друга и бяха влезнали няколко вирусчета.

Извода тука какъв е ,че и двете немогат да се използват едновременно със реална протекция.

Затова избери си едната от двете и няма да имаш проблеми със защитата на компютъра!

Редактирано от wowgeleto (преглед на промените)

По принцип именно касперски не се търпи с други антивирусни.

Аз веднъж след формат инсталирах касперски и нортън.И...последва нов формат. :no-no:

Така ако иска и двете има няколко възможности...

1.Инсталира си KIS и Bitdefender 8 Free Edition (предлага същите възможности за сканиране като новите версии само че няма защита в реално време) и така избягваш конфликти

2.Използвай програмка с оптимизиран engine от двата продукта...GDATA AntiVirusKit 2006 (Kaspersky + Bitdefender)

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...37&hl=GDATA

По принцип именно касперски не се търпи с други антивирусни.

Аз веднъж след формат инсталирах касперски и нортън.И...последва нов формат. :friends1:

Права си. За момиче доста разбираш от тези работи(Приеми го като комплимент). Наистина Касапа не съжителства с други антивирусни. Даже като се инсталира ънинсталира ако има такива.

Моя съвет е НЕ СЛАГАЙ И ДВЕТЕ.

Успех и поздрави

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.