Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

undervolt-ване на процесор

Featured Replies

Удачно ли е да се undervoltne- не процесор, с цел по-ниски температури и сътветно по-добро ниво на представяне в игрите?

Какво ти пречи да пробваш? Всичко си е относително, няма гаранция, че ще се получи. Тези неща се правят на принципа проба/грешка, докато се намери стабилния волтаж на съответните честоти.

Ако процесора тротълва, помисли за по-добро охлаждане/профилактика.

• Автор

Пробвах да намаля с до 0.155V, след което машината се изклюва. Честно казано няма никакъв резултат от намаляне на волтажите 

Не е нормално това:

csc.jpg

Напълно нормално е, още повече, ако став въпрос за лаптоп, понеже там процесорите са с максимално намален волтаж. Направи профилактика, смени термопастата или охлаждането, ако е десктоп.

• Автор

Имам предвид, че не е нормално да поддържа 90 градуса по време на стрес теста. В нормален режим си поддържа 70-80 градуса, което няма как да е нормално. Иначе да, най-вероятно трябва да се смени термопастата и да се тества пак.

Дори да намаля волтажите поддържа същите градуси

Какъв ъндерволт на тоя процесор бре .......това го имаше при старите поколение Core 2 Duo............новите ревизии при спад на честотата пада и волтажа ..........

• Автор
преди 4 минути, Ивайло Димов написа:

Какъв ъндерволт на тоя процесор бре .......това го имаше при старите поколение Core 2 Duo............новите ревизии при спад на честотата пада и волтажа ..........

Значи да си сменя термопастата щом поддържа такива високи градуси?

Ами дай инфо за машината ,от кога не е сменяна ...........понякога може само това да не помогне ...........може да им някой скрит процес който натоварва процесора и прегрява..........

• Автор

НАтоварването на процесора в нормален режил е 10%-15% най-много 20%, наскоро имах проблем със заета на 90% рам памет, но след като си премахнах антивирусната всичко се оправи. Ще си сменя термопастата и ще видим дали ще се оправи 

Така и не разбрахме за какъв процесор и машина става въпрос, както и какво е охлаждането и кога е правена профилактика. Температурите са високи, но ако при нормална работа няма проблеми/тротълване, толкова си може охлаждането. Стрес тест е нереално състояние на машината, което евентуално може да се постигне нормално при много тежки задачи (видеообработка, процесорно зависими игри и така нататък).

Става дума за лаптоп и за поредния наивен собственик на лаптоп. Не, че аз нямам, но не очаквам неземно ниски температури при стрес тест НА ЛАПТОП - машина с дебелината на цигла и решетка с ширината на мъжки портфейл. Да пипаш волтажи/честоти на лаптоп е безсмислено. Лаптопът си иска чистене и смяна на пастата(говорим за момента, в който лаптопът сам се изключва под товар и всичко друго му е изрядно).

Някъде пишеше, че 6/7 поколение интел за лаптоп се undervolt много добре и дава доста ниски температури след процедурата, който иска, може да си потърси информация. Ако автора каже точния модел на процесора, може да потърсим и за него, щом го мързи да го направи сам. Аз имам 4 поколение I7 и там също няма промяна при undervolt, а и възможностите за това са много ограничени, ако се направи твърде много, машината се рестартира или дава сини екрани при натоварване.

А може просто да избере някой от наличните енергопестящи режими на работа и да не се занимава с ръчно сваляне на напрежението.

Така ще спаднат честотата на процесора и температурите, но е възможно и да му спаднат кадрите в игрите, които той иска да увеличи.

Процесорът, ако е от предната тема на автора -i7-8750H, сигурно е нормално да вдига високи градуси...Ако undervolta не ти помага пробвай да ограничиш turbo boost честотата през това Intel utility, което си свалил...с температурата, може да спадне и FPS....

Ако при игри няма тротълинг и спадане на кадрите, не виждам смисъл да се правят някакви гимнастики.

• Автор

Quake CHampions ми върви гладко на Ultra настройки, но има зацикляния, които се дължат на загряването. Иначе  i7 8750h ми е процесора. Иначе тротълинг ако не се лъжа има

Това, което съм оградил в червено не малко пъти светка веднъж на 10 секунди  в жълто 

dasdasda.jpg

Edit: Сега забелязах, че двата индикатори за тротлинг ми светкат в жълто при нормален режим

asdadasd.png

Спри турбо буста през windows, след това няма да имаш проблеми. Задай максималната честота на 99%:

https://www.tenforums.com/tutorials/2843-change-power-plan-settings-windows-10-a.html#option1

https://www.tenforums.com/tutorials/95574-change-maximum-processor-frequency-windows-10-a.html

Може и през Intel XTU да го спреш, ако ти позволява.

Най-добре е почистване и смяна на термопастата.

преди 8 часа, Raze написа:

Така ще спаднат честотата на процесора и температурите, но е възможно и да му спаднат кадрите в игрите, които той иска да увеличи.

Иска да не храни магарето ма то да тегли повече каруцата. . Докато аз предлагам да го храни по-качествено, а по-качествено от това което, образно госпот бок, пардон интел, неговият създател(и тия мъдрили и лаптопа с магарето в последствие) е предвидил, едва ли има. Над тия режими на работа са бачкали хора, всеки един от които сигурно има знанията на половината форум взет като цяло, ако не и повече по въпроса, който касае неговата работа. Пък и не е бил сам в тази си работа, а екип от не знам си колко си.

• Автор

Това са температурите, които поддържат главните хардуерни компоненти по време на игра. Всичко бях изключил, само играта вървеше 

weqeqw.jpg

• Автор

Това става като си премахнеш праха от вътрешностите на лаптопа!

dasdff.jpg

Аз колко пъти да го повтарям това... Направи ли честотата на процесора на 100%, нещо ниска ми се вижда?

• Автор

Смених си термопастата на процесора и видео картата, на останалите места, където имаш също старата термопаста е като дъвка. Да я сменям ли и там?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.