Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вградена видео карта на Intel Core i7-9750H

Featured Replies

Привет приятели ! Вчера реших да си сменя машинката с нова и си взех лаптоп с Core i7-9750H и видео Nvidia gtx 1650. Направи ми впечатление, че този процесор няма вградена видео карта ?? Старият модел който имах беше Core i7-8750H и там имаше заделено видео Intel HD 630 мисля. Никъде не намерих инфо защо новият процесор няма видео... Въпроса ми е... Дали това ще създаде някакъв проблем на отделеното видео ? Дали е някакъв дефект на процесора ? Или има модели без вграденото видео. 

Поздрави. 🙂

Ти как разбра ,че няма ?

• Автор
преди 17 минути, Ивайло Димов написа:

Ти как разбра ,че няма ?

Хардуерно не ми я намира системата. Слагах драйвери, трих... после слагах други, но ми излиза, че хардуерно просто няма такава карта. 😑

Според производителя има вградено видео !В диспечера на устройствата имаш ли не открит хардуер ?Какъв е точно лаптопа,с каква ОС си ?

преди 4 минути, Орлин Обрешков написа:

Хардуерно не ми я намира системата. Слагах драйвери, трих... после слагах други, но ми излиза, че хардуерно просто няма такава карта. 😑

Драйвър за интел се инсталира от официалният им сайт.От тук Automatically update your drivers Следваш автоматично откриване и инсталиране на точният драйвър.

Погледни в биоса да не е избрано само дискретното видео.

Провери в device manager под display adapters какво има налично. Имаш ли устройства с липсващи драйвери? Точен и пълен модел на лаптопа? Възможно е производителя да го е деактивирал.

Интересно,и при мен е същата работа.Уж имам вградено,но в Device Manager,не излиза.Ще следя темата.

П.П.Може да е тъп въпроса,но ако си с две видео карти,и двете ли е добре да са включени?

И ти не си дал точен модел на машината си. Прочете ли ми горния коментар, разбра ли какво съм писал? И като са 2 видеокарти какво значи "и двете да са включени"? Можеш ли да изключиш отделната видеокарта, когато не я ползваш и как?

преди 5 минути, Raze написа:

И ти не си дал точен модел на машината си. Прочете ли ми горния коментар, разбра ли какво съм писал? И като са 2 видеокарти какво значи "и двете да са включени"? Можеш ли да изключиш отделната видеокарта, когато не я ползваш и как?

Спокойно.Не съм упоменал лаптопа за да не се бъркам в темата на човека.Затова написах,че ще я следя.Иначе прочетох твоите указания и проверих в Device Manager.Всичко е ок.Но е възможно както си казал,производителя да го е деактивирал,предполагам от Биоса.Нека да му се помогне на питащия,и ако аз не се оправя,ще питам конкретно.А под включени,може би съм имал в предвид активирани видео карти.

• Автор
преди 26 минути, Raze написа:

Лаптопа е:  Lenovo Legion Y540 

Core i7 9750h, видео nvidia gtx 1650 4gb gdr 5, 16 gb ddr4 2666mhz ram, 500 gb ssd

Когато вляза в device manager-а не ми излиза никъде интелското видео. Само gtx-a

преди 1 час, zlinaka написа:

Погледни в биоса да не е избрано само дискретното видео.

За биоса къде точно мога да видя дали е активирана или деактиворана картата

преди 2 часа, Ивайло Димов написа:

Според производителя има вградено видео !В диспечера на устройствата имаш ли не открит хардуер ?Какъв е точно лаптопа,с каква ОС си ?

Лаптопа го посочих в един от коментарите, а ОС ми е Уиндолс 10 про 🙂

Този клип казва всичко .....................там в конфигурация може да се избира с кое видео да е 

ХУбавото на тези лаптопи ,че възможността да си избираш видео картата ..............когато едната е disable от bios тя реално я няма като хардуер :)

преди 43 минути, Орлин Обрешков написа:

Лаптопа е:  Lenovo Legion Y540 

Core i7 9750h, видео nvidia gtx 1650 4gb gdr 5, 16 gb ddr4 2666mhz ram, 500 gb ssd

Когато вляза в device manager-а не ми излиза никъде интелското видео. Само gtx-a

За биоса къде точно мога да видя дали е активирана или деактиворана картата

Лаптопа го посочих в един от коментарите, а ОС ми е Уиндолс 10 про 🙂

https://www.notebookcheck.net/Lenovo-Legion-Y540-15IRH-Laptop-Review-A-good-gaming-laptop-with-a-GeForce-GTX-1660-Ti-GPU.430271.0.html

Цитат

Lenovo equips the Y540-15IRH with a 57 Wh battery, which is on par with most of our comparison devices. However, the company disables the integrated Intel GPU by default, causing the machine to rely on its more powerful NVIDIA GPU for all tasks.

Thankfully, this can be re-enabled in the BIOS

Както е показан BIOS в горния клип, отиваш на

graphic device

и си включваш вграденото видео.

преди 1 час, bojoviki написа:

Интересно,и при мен е същата работа.Уж имам вградено,но в Device Manager,не излиза.Ще следя темата.

П.П.Може да е тъп въпроса,но ако си с две видео карти,и двете ли е добре да са включени?

Аз написах решението на този проблем по горе.Ако питащият просто си беше обновил драйвъра от сайта на интел(който съм дал),щеше да е приключила темата.Направи си го поне ти,за да забравиш за този проблем.Ще получиш по този начин най-новият им ъпдейт.

преди 1 минута, Димитър 59 написа:

Аз написах решението на този проблем по горе.Ако питащият просто си беше обновил драйвъра от сайта на интел(който съм дал),щеше да е приключила темата.Направи си го поне ти,за да забравиш за този проблем.Ще получиш по този начин най-новият им ъпдейт.

Като е забранена видеокартата в BIOS как ще се реши проблема, би ли обяснил?!?

Накратко, проблемът не е проблем, а незнание, или по-скоро несхващане на ситуацията.

преди 1 минута, Raze написа:

Като е забранена видеокартата в BIOS как ще се реши проблема, би ли обяснил?!?

И аз имам подобен модел на лаптоп с такава видеокарта.За да е забранена във биос,трябва собственика да го е направил.Положението,което е описано в темата,беше същото при мен.Обновявах,инсталирах драйвър,през дивайс мениджъра,не се получи.Обновявах го от сайта на модела за Леново,стана,но не работеше добре.Накрая,когото го ъпдейтнах автоматично през  Интел сайта стана.

Хайде бе? Пак продължаваш с измишльотините си. Хем съм го написал, ама те мързи да четеш, интересно ми какъв програмист си като нищо не схващаш и не четеш... Повтарям специално за теб, връзката я има по-горе и това е за лаптопа на автора на темата:

Цитат

However, the company disables the integrated Intel GPU by default, causing the machine to rely on its more powerful NVIDIA GPU for all tasks.

Thankfully, this can be re-enabled in the BIOS

Ако не можеш, да ти го преведа и на Български?

преди 13 минути, Raze написа:

Хайде бе? Пак продължаваш с измишльотините си. Хем съм го написал, ама те мързи да четеш, интересно ми какъв програмист си като нищо не схващаш и не четеш... Повтарям специално за теб, връзката я има по-горе и това е за лаптопа на автора на темата:

Ако не можеш, да ти го преведа и на Български?

Няма нужда да се заяждаш!Просто собственика да натисне бутона F2,когато включва лаптопа и да види положението сам.А ако драйвъра на видеокартата не е инсталиран,в дивайс менъджъра не се вижда че съществува такава карта.Това беше при мен на лаптопа,с такъв модел карта.Няма да повтарям как се опрявя положението...

Вграденото видео е забранено в БИОС ,няма как да обновиш драйвер на нещо което не стартира като усъройство при вклю

чване на лаптопа.

• Автор
преди 7 минути, Димитър 59 написа:

Няма нужда да се заяждаш!Просто собственика да натисне бутона F2,когато включва лаптопа и да види положението сам.А ако драйвъра на видеокартата не е инсталиран,в дивайс менъджъра не се вижда че съществува такава карта.Това беше при мен на лаптопа,с такъв модел карта.Няма да повтарям как се опрявя положението...

Влязох в биоса само че при мен нещата в биоса са доста по различни. Нямам тази опция за сата. 

20191005_144713.jpg

преди 1 минута, Орлин Обрешков написа:

Влязох в биоса само че при мен нещата в биоса са доста по различни. Нямам тази опция за сата. 

20191005_144713.jpg

20191005_144725.jpg

С кой биос си :)

• Автор
преди 2 минути, Орлин Обрешков написа:

20191005_144713.jpg

20191005_144725.jpg

20191005_144732.jpg

Ето това ми излиза на биоса. Извинявам се че така наспамих снимките но съм от телефон.

преди 3 минути, Ивайло Димов написа:

С кой биос си :)

Bios version : BHCN26WW

Дай пълния номер на тоя лаптоп ,че са няколко модификации

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.