Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Моля за помощ за гейминг конфигурация

Featured Replies

Значи за 70 лв. ще си купи дъно и кутия така ли? Явно охладител и SSD не са предвидени.

Райзен идва с свой охладител.

преди 12 часа, plamen_petrov_80 написа:

Защо толкова държиш на този твърд диск?

Не държа предложи ти диск 4 ТБ бърз и да поеме поне 10  заглавия нови игри и фалове снимки филми.. Съотношението му е много добро цена пространство.

преди 7 минути, Alletheya написа:

Райзен идва с свой охладител.

Не държа предложи ти диск 4 ТБ бърз и да поеме поне 10  заглавия нови игри и фалове снимки филми.. Съотношението му е много добро цена пространство.

5900 оборота в минута - колко да е бърз?

Как определихте, че трябва да събира 10 игри, защо трябва да има филми и снимки?

преди 12 часа, plamen_petrov_80 написа:

5900 оборота в минута - колко да е бърз?

Диска е 7200 оборотен и бърз https://www.vario.bg/seagate-skyhawk-st4000vx007

• Автор

аз мисля че мога да мина и с 1 терабайт хард диск и може би ssd че игрите лоудват по бързо

преди 11 минути, Alletheya написа:

Диска е 7200 оборотен и бърз https://www.vario.bg/seagate-skyhawk-st4000vx007

seagate-surveillance-st4000vx000-4tb-hdd-review

Seagate SkyHawk 4TB Surveillance Internal Hard Drive HDD – 3.5 Inch SATA

Като знаеш и предназначението на цялата серия и вкараш малко логика е ясно на кого да вярваш повече!

Преди да спориш - проверявай фактите от няколко източника!

преди 13 часа, plamen_petrov_80 написа:

Преди да спориш - проверявай фактите от няколко източника!

Изобщо някоя от описаните технически спецификации на компонентите отговаря ли на това,което пише и се показва на картинката с това което ще получи реално потребителя.Силно ме усъмнихте.Mай едно е качено и се плаща ,а съвсем друго се получава от купувача точно това ми казвате.Май ще се окаже,че видеокартите също са втора- трета ръка на които е извършван майнинг и се препродават без кутии за нови. В сайтове за техника в България термина 'REFURBISHED' ЛИПСВА, а той означава НЕново отпечатано,ползвано известно време и препродавано производство.В нормалните държави там цената е с голям дискаунт. Каква е вероятността полученото да няма нищо общо с описваните от продавачите технически спецификации.Като гледам вероятността клони на 100% и дано хард диска не е представителна извадка на всичко останало.Защо ли не ме учудват и цените на хардуера тук.Бавни дискове продавани за бързи в официалният сайт на хардуерен търговец Vario и той се вoди 'добрият търговец'. представете си какви ще са другите.Детайлни спецификации на компонентите- zip Захранванията и рам паметите -наливни.Лаптопите ги  тестват с години нищо ,че ги продават за абсолютно нови.Дайте готова конфигурация с ИСТИНСКИ бърз диск преди да е размислил някой напълно.

Нито за първи, нито за последен път ще срещнете несъответствия!

Кой, как и защо е написал този диск като 7200 - не мога да знам и ще е спекулация от моя страна. Има умишлени грешки има и технически грешки, а има и много голяма липса на знания.

Специално при HDD не е проблем да се вземе ''refurbished''. Даже понякога е за предпочитане. Но да се предлагат дискове за видеонаблюдение за игрова конфигурация е несериозно. Най-малкото цената. Интересно ми стана за игрите, които заемат 200GB след инсталация. Бихте ли дали примери?! Права сте, че 500GB ssd не е достатъчно, но има и с по-голям обем на добра цена. 

преди 17 минути, Alletheya написа:

...

преди 12 часа, Jorge написа:

Интересно ми стана за игрите, които заемат 200GB след инсталация. Бихте ли дали примери?

Elder Scrolls Online ...

Gears of War 4 -200 -350GB
Call Of Duty: Modern Warfare 175 GB

Final Fantasy XV...

преди 3 минути, Alletheya написа:

Elder Scrolls Online ...

Final Fantasy XV...

Отговорих Ви на ЛС, което ми писахте. Да не се цитирам и тук, но сте в грешка.

преди 27 минути, Alletheya написа:

Elder Scrolls Online ...

Final Fantasy XV...

Ако накачите всичките измислени от всякакви пичове DLC-та на някои игри, може и терабайт да не стигне :D Може да си фантазирате дори на такава тема. Тук обаче тематиката е конкретна, авторът на темата желае качествени препоръки, надявам се да се съобразите, иначе ще се наложи модераторска намеса.

2060 SUPER - http://nikem-bg.net/cart/63554p1r63088p1r63407p1r63386p1r63025p1r55985p1r63289p1r63411p1r61712p1rf.html

5700 XT - http://nikem-bg.net/cart/63554p1r63088p1r63407p1r63386p1r63025p1r55985p1r63411p1r61712p1r63589p1rf.html

п.с. За паметта се чака. Ако се бърза следващия вариант излиза + 14 лв.

Два модула от тази - http://nikem-bg.net/computer-components/8G-DDR4-3200-ADATA-GAMMIX-D30/

на 12.10.2019 г. в 9:33, How not to Basic написа:

Мисля за дъно да сложа MSI B450 PRO

преди 14 часа, Roujin Z написа:

п.с. За паметта се чака. Ако се бърза следващия вариант излиза + 14 лв.

ASROCK B450M PRO4-F AM41139.22 лв.139.22 лв.

AMD Ryzen 5 6C/12T 3600 4.2GHz 36MB 65W AM4 box with Wraith Stealth cooler1435.27 лв.435.27 лв.

Super Flower 600W 80 Plus Bronze King ECO SF-600P14HE1114.15 лв.114.15 лв.

Kingston A2000 500GB M.2 PCIe 3.0 x4 NVMe SA2000M8/500G1131.80 лв.131.80 лв.

Toshiba P300 2TB 7200RPM 64MB NCQ AF HDWD120UZSVA bulk1120.08 лв.120.08 лв.

G.SKILL DDR4 2x8GB 3200MHz RipjawsV F4-3200C16D-16GVKB1144.30 лв.144.30 лв.

PALIT RTX 2060 SUPER DUAL 8GB GDDR6 NE6206S018P2-1160A1836.13 лв.836.13 лв.

DeepCool Case ATX - DUKASE v3 USB3.0 DP-ATX-DUKBK-V3185.91 лв.85.91 лв.

Arctic CPU Cooler Freezer 12 ACFRE00027A

СЕРИОЗНО ЛИ ПРЕДЛАГАТЕ ЗА 2000 ЛВ ТОВА.

MSI е най добрият вариант за  B450 с 30 градуса по ниски VRМ температури

Screenshot_17.jpg.f0f72c8576ac0556ce214faea56920e0.jpg

Охладител .Ryzen идва с собствен такъв. 16ГБ памет ???? след като може да сложи 32ГБ на 3000 мгх и леко да пипне в настройките до  3200MHz. RX5700  -пълна измишльотина след като с 2 пъти по евтина карта може да играе напълно флуентен фрейм предостатъчен и за 4к ,2К и 1080P.Да не говорим ,че в същата цена влиза много по мощният 3600X.Плюс това до нова година има поне още 500лв спад и така може и да се включи момчето в толкова бленуваната в тоя форум 5700 предлагаща 2 фрейма повече в подбрани заглавия .

Резултати https://www.gpucheck.com/gpu/amd-radeon-rx-590/amd-ryzen-5-3600/

Screenshot_4.jpg

Screenshot_1.jpg

преди 34 минути, Alletheya написа:

Слагам твоите очила и гледам линка които си дала - Коя карта е по-добра:

AMD Radeon RX 590

или

NVIDIA GeForce GTX 1660

преди 13 часа, plamen_petrov_80 написа:

Слагам твоите очила и гледам линка които си дала - Коя карта е по-добра:

Не разбирам защо ми пращате линкове на Нави.
Оградила  съм най доброто съотношение цена производителност не е ли ясно. 
още -180лв ще му струва да добави 1660Ti. Няма да е кой знае колко по бърза.
Още -310лв  (почти двойно ) ще му струва да добави малко по бързата 5700 ...
Като казвам по бърза това не означава , че тя ще наистина предлага дори един път повече бързина и изчислителна мощ при удвояване на цената. Глупаво е да се купува такава карта с бюджет на цяла  конфигурация от 1900лв.Дори хипотетично да я вземе с нея той пак няма да успее да подкара 144 фрейма в секунда на този 144 херцов монитор.Безмислено упражнение е както херците така и картата.Още повече,че 144 херцовите монитори са трагедия касаеща качеството на картината -понеже те имат VA и ТN матрици.Статична обработка на снимки VA става но гейминг. Това е съвсем друга тема по която той  ще си решава,защото качествен IPS ще му излезне 3/4 от цялата конфигурация.Може да намали процесора.Да сложи в същата цена по добър Солид Стейт или кутия но това му е оптимумът.Според мен.Аз така ги виждам нещата с моите очила.

Пи*лата да си намери работа.

Защо от всички 5700 XT всички предлагат точно Thic II, която е с пропуски в реализацията на охлаждането. Sapphire Pulse е картата. Тъй като читава 2060S струва кажи-речи колкото нея, изглежда най-вече модели от сорта на Gainward Ghost за 110лв надолу представляват интерес.

Останалите неща за двете платформи:

MSI B450-A Pro Max
AMD Ryzen 5 3600
Crucial BLS2K8G4D30AESBK 16GB Kit
ADATA S11 Pro 512GB
Seasonic SSR-550FM / Seasonic SSR-650LC (Core GC)
Phanteks P400A. По-евтина - Thermaltake Versa H26 TG.

/Vario/ Около 1200лв. Според картата около 2030/2130лв. AC Freezer 34 е опция, във Варио не видях.

AsRock B365 Pro4
intel Core i5-9400F
Arctic Freezer 34
G.Skill Aegis F4-3000C16D-16GISB 16GB Kit
ADATA S11 Pro 512GB
Seasonic SSR-550FM / Seasonic SSR-650LC (Core GC)
Phanteks P400A - ако се събира от Никем: CM Masterbox 5, Masterbox E500; FD Define C

Това трябва да е около 1060-1100 без карта, но така и не намерих всичко на едно място. Възможно е да се вкара и 1TB SSD.

Незнанието и заблудите сами по себе си не са проблем.

Проблем е , когато заблудения (в случая заблудената) се опитва да налага своята универсална истина без да се съобразява, че така харчи чужди пари по грешен начин...

преди 18 часа, Jorge написа:

Специално при HDD не е проблем да се вземе ''refurbished''. Даже понякога е за предпочитане. Но да се предлагат дискове за видеонаблюдение за игрова конфигурация е несериозно. Най-малкото цената. Интересно ми стана за игрите, които заемат 200GB след инсталация. Бихте ли дали примери?! Права сте, че 500GB ssd не е достатъчно, но има и с по-голям обем на добра цена. 

Ти пък взе , че се включи. А аз си мислех ,че това е твой трол акаунт, с който се мъчиш да раздвижиш малко дискусията 😉

преди 5 часа, Tommygun написа:

Ти пък взе , че се включи. А аз си мислех ,че това е твой трол акаунт, с който се мъчиш да раздвижиш малко дискусията 😉

Такава глупост скоро не бях чел. 

• 2 седмици по-късно...
на 12.10.2019 г. в 12:44, Кико написа:

Тия 144 херца са някакъв маркетингов трик, както и телевизорите 4К с HDR,  които почти не може да ползваш вече толкова години.  Освен да пускаш стари игрички на над 10 години и да вадиш 144 фпс...

Кико ти си човек експериментирал с много техника и тествал толкова различни видове периферия, не го очаквах от теб.. 😃

Не знам, лично аз намирам огромна разлика между 60 и 144Hz, давам конкретен пример, само при мърдането на мишката на работния плот се наблюдава разлика между 60 херцовия монитор и 144 херцов такъв, в игрите дори да не можеш да изкараш 144 кадъра в секунда, отново се открива разлика, картината изцяло върви една идея по-мазно. С времето като свикнах на 144 херцовия и като се преместя на 60 херцов имам чувството, че компютъра върви на картинки. Друго, което съм забелязал на 144 херцовия монитор е, че flickering-а, който се забелязва поради несинхронизираните кадри спрямо опресняването на монитора, почти изчезва при 144-ката.

Леле,

Толкова глупости отдавна не бях чел.

Поствам примерна конфигурация, частите от където си ги намериш най-евтино.

Процесор: AMD Ryzen 5 3600x - масова цена 540лв.

Дъно: Gigabyte Aorus B450M - Ryzen 3000 ready, цената е около 190лв. Всички глупости за VRM-и и как крашва и не издържат, са неоснователни защото, първо този процесор не консумира много ток, второ overclock-а е безмислен, precision boost е най-ефективен за гейминг.

Рам: Kingston HyperX 2x8GB 3200Mhz - 200 лева - Изключително лошо представяне на Corsair памети с AMD процесори от личен опит, мое мнение Corsair за Интел.

Видео карта: Gainward RTX 2060 Pegasus - 740 лева

Относно дисковете. Спрете да предлагате дискове серия surveillance, това са дискове оптимизирани за писане и то за писане на големи файлове, продължително, не ги бива в четенето и не са бързи, за гейминг трябва четене, това все пак е гейминг компютър, спада в графата домашен, не му трябва диск предвиден да върти нон стоп с години и да пише без да спира, не му трябва и NAS диск. 

Диск: Toshiba P300 3TB 7200rpm - 160 лева - Добро съотношение цена/представяне. Ползвам 2 такива в RAID1 за домашен NAS, който работи денонощно и се чете и пише постоянно и въпреки, че това е desktop диск се представя отлично.

SSD: Toshiba TR200 240Gb - 70 лева - Определено е по-бърз от WD Green серията, докато цената е долу-горе същата. Samsung е най-доброто, но е и по-скъп, тук все пак имаме ограничение в бюджета.

Захранване: Fortron FSP600 - 100 лева.

Кутия - Най-евтината възможна - 50 лева, когато ни притиска бюджета, пестим от частите които не оказват влияние на произведителността.

АМД охлаждането е достатъчно добро за този процесор. Евентуално можеш да спестиш от видео картата като смъкнеш 100на лева и вземеш 1660Ti, но не си струва.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.