Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Могат ли да ме открият по IP адрес

Featured Replies

Добър ден, 

Имам следният въпрос: Ако някой разбере какво е вашето IP,  може ли да разбере също на коя улица точно живеете, или може да види информация в радиус от 2-3-4 км само например? Колко достоверна би била локацията?

• Отговори 70
  • Прегледи 11,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Зависи кой е този някой - ако е правораздавателен орган, го чакай на вратата си.

• Автор

Не мисля, че е толкова просто. Особено след новите закони за поверителността.

преди 58 минути, JackSparroww написа:

Добър ден, 

Имам следният въпрос: Ако някой разбере какво е вашето IP,  може ли да разбере също на коя улица точно живеете, или може да види информация в радиус от 2-3-4 км само например? Колко достоверна би била локацията?

Е па скрий го ИП-то, те сега моето е скрито.
Само от ИП-то никаква достоверна информация не може да получи хакер-макер.
Ама ако ти влезе в компютъра някой болен мозък и почне да рови вътре, даже и на гаджето адреса ще намери и паролите на кретидните карти и т.н.
По ИП-то някой може да познае къде си, ако си от някое село например и познава някое мръсно копеле бачкащо за интернет доставчика ти и познаващо рейнджа на ползваните ИП-та за това село. Ама къде точно в селото си, ще го разбере едва ако се докопа до адресът ти от счетоводството на интернет доставчика. 

Ако обаче те погнат ония от репресивния апарат на мутрите дето са на власт, тогава спукана ти е работата.

• Автор

Питах, защото водех спор. А и смятам, че това ще е полезна тема за хора, които получават заплахи с проследяване на IP-то им.

преди 58 минути, JackSparroww написа:

Добър ден, 

Имам следният въпрос: Ако някой разбере какво е вашето IP,  може ли да разбере също на коя улица точно живеете

Въпрос за компютър ли е?Ако е така,доставчика на интернет има точния ти адрес.От там,който има правомощия,ще го научи лесно. 

преди 23 минути, Димитър 59 написа:

Ако е така,доставчика на интернет има точния ти адрес.

Трябва първо да стигнеш до доставчика ми, ето един през който минавам, пък не съм Холандия изобщо.

ipto2.jpg

А пък без да се крия ми вика че съм бил в Брюксел, пък аз съм на 200 км, ха ха ха ...

преди 37 минути, Белгиеца написа:

Трябва първо да стигнеш до доставчика ми, ето един през който минавам, пък не съм Холандия изобщо.

ipto2.jpg

А пък без да се крия ми вика че съм бил в Брюксел, пък аз съм на 200 км, ха ха ха ...

Не те знам, белгиец ли си холандец ли си.... но си много далеч от истината :)

ПС: Жокер: Трафика, който генерираш, винаги има начален и краен адрес, независимо през колко проксита или VPN сървъра преминава

• Автор

На мен въпросът ми е има ли начин или няма? Ако изключим връзките с доставчика

преди 6 минути, JackSparroww написа:

Има начин. Едва ли този който може да го направи ще ти каже как става.

Успех!

• Автор
преди 30 минути, ДИоNД написа:

Има начин. Едва ли този който може да го направи ще ти каже как става.

Успех!

А ако му платим?

преди 19 минути, JackSparroww написа:

А ако му платим?

Това зависи от човека и от парите. Начин(и) има, но се съмнявам, човек с такива познания и възможности, да рискува с подобна "сделка"

преди 1 час, JackSparroww написа:

Ако не те изклюкари човек от достъвчика и ако откачиш двърдия диск от захранването му и бутваш от флашка с ето този линукс на нея http://www.pclinuxos.com/ тогава никой хакер нищо няма да може да намери като информация, щото всичко се е заредило в RAM паметта и флашката си я разкачил преди да се разхождаш из интернет. Като няма твърд диск и като не пишеш на клавиатурата нищо от което да може да се сети някой за адреса ти или за именатата ти, няма как да разбере само от едно голо ИП къде си. Ама не трябва да си влизаш в и-мейла или в някой Вайбър или УатсЪр и темподобни шпионски софтуери. Щото може от там да пробие хакерът със соушъл инженеринг. Ти ако се пазиш ама стигне до някой от твоите познати от контактите ти в шпионските софтуери, през него после може ако има късмет и тебе да те намери. Трябва да си анонимен и без "приятели". И снимка никаква не трябва да има твоя в интернет. Щото чрез търсене по снимка може да те види че си с Ганка, пък после тя се е снимала баш до номера на колата ти и е лепнала снимката ѝ в фейбука, от който изкача автоматично адреса ти, при познат полицай да речем. 
И тука на този сайт гъмжи от хакерчета, наглеждат, слухтят нещо да научат от което може да извлекат полза.
Ако си се логнал с твоето ИП в този форум, еми приятел, достатъчно е хакерчо да сложи един бял пиксел в мнението си и твоето ИП  ще цъфне като посетител от там където е хостинга на снимката-пиксел. 

преди 28 минути, JackSparroww написа:

А ако му платим?

Въпросните са регистрирани и имат не само лиценз, а подписват и ред декларации. За някои неща парите са без значение. То се прави с определена цел и си има нормативни процедури, за да е законово. В противен случай е противозаконно.

Образно казано - тук парите не играят.

п.п. Един виц:

Може ли немски полицай да се подкупи?! Да, ако му осигуриш по-висок стандарт на живот не само на него, а и на пра пра внуците му.

Как изведнъж уж от някакво любопитство стигна до този глупав въпрос, а?!  :) 

преди 2 часа, street racer написа:

Не те знам, белгиец ли си холандец ли си.... но си много далеч от истината 

ПС: Жокер: Трафика, който генерираш, винаги има начален и краен адрес, независимо през колко проксита или VPN сървъра преминава

Абе пусни някоя гола цици от твоите танцьорки, да оплакнем окото, па ще се доближим до истината.

преди 1 минута, Белгиеца написа:

Абе пусни някоя гола цици от твоите танцьорки, да оплакнем окото, па ще се доближим до истината

За съжаление и там има договори, според законодателството - няма как да стане това! 

Единствения начин е на рецепцията, парите, гривната на ръката (или чекирана VIP карта) и така...... :)

С много пари всичко става по-лесно ... за съжаление.

Няма невъзможни неща, важно е колко силно е желанието да се постигне дадено нещо.

JackSparroww - сериозно ли?

преди 1 час, ДИоNД написа:

Въпросните са регистрирани и имат не само лиценз, а подписват и ред декларации. За някои неща парите са без значение. То се прави с определена цел и си има нормативни процедури, за да е законово. В противен случай е противозаконно.

Образно казано - тук парите не играят.

п.п. Един виц:

Може ли немски полицай да се подкупи?! Да, ако му осигуриш по-висок стандарт на живот не само на него, а и на пра пра внуците му.

Как изведнъж уж от някакво любопитство стигна до този глупав въпрос, а?!  :) 

Живеем в България!И тук има много подкупни и нарушаващи закона хора.И то такива които трябва да следят дали другите спазват закона!

Как трябва да бъде и как е на практика са различни неща!

преди 4 часа, JackSparroww написа:

Не мисля, че е толкова просто. Особено след новите закони за поверителността.

Напротив, много лесно е. Ако се наложи да те намерят GDPR отпада моментално. 

• Автор
преди 3 минути, Емил Костов написа:

Напротив, много лесно е. Ако се наложи да те намерят GDPR отпада моментално. 

Идеята ми е обикновен човек с малко повече познания дали ще успее

преди 1 минута, JackSparroww написа:

Идеята ми е обикновен човек с малко повече познания дали ще успее

Ако някой иска да те намери, ще те намери. Въпросът е, че този който е с повече знания прави и печели пари, а не се занимава с глупости и да си пилее енергията и времето, вложил в учене и четене да се прави на хакер и разбирач. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.