Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

ТЪРСЯ СИ КОЛА ДО 4000 лева + разходи до 2000 лева

Featured Replies

Здравейте колеги ! Търся си кола до 4000 лева макс + разходи ( регистрация, еко такса , гражданска и обслужване ) до 2000 лева , общо 6000 лева .. бях се спрял на няколко марки и модели коли - Опел Астра Г ( полицейска ) 1.6 моно 75 к.с. бензинка ( чух че е бил най здравия мотор и евтин за поддръжка  ) 2-рия автомобил е Шкода Октавия 2001 1.9 ТДИ 90/110 к.с.  и 3-тия автомобил е Форд Фокус 2002/2004 1.8 ТДИ 90 к.с ! На мен ми трябва кола с която да пътувам на дълги разстояния примерно на разстояние от/до 400 километра , не си търся кола за градски условия, имам кола само за градът ( Опел Тигра )  Като цяло на тези 3 автомобила съм се спрял но нямам големи познания по тях , та въпросът ми е ако може да ми помогнете и да ми кажете на някои от тези изброени коли колко са евтини поддръжките им, колко харчат , надеждни ли са ? Дори ако може и други марки и модели които също са евтини и надеждни , отворен съм да чуя и други коли!? И моля ви да пишат хора които са карали/имали от изброените автомобили и знаят от личен опит! Благодаря ви предварително !! 

Как се определя колко гори една кола?

Има си официални технически данни, но конкретна кола колко точно ще гори при неясни условия къде, как и колко ще я товариш не вярвам някой да може да ти каже, а ако ти каже - лъже те!

Колко си на височина / кг за да се съобрази размера. Колко багаж и хора ще товариш. Малки деца при това? Като си на дълго разстояние защо не се ориентираш на газ? Излиза средно наполовина спрямо бензин.  Примерно едно ходене до морето (400 км в посока) ми излиза 70 на газ и 140 на бензин.

За такива дълги пътувания, задължително дизел. Има добра тяга, мотора не се задръства със сажди и разхода излиза колкото икономична кола на газ, може и под 5 на 100 да слезе.

Купето да е голямо. Стои добре на пътя през зимата а и не го отвяват насрещно идващите тирове, че с малка кола си е тръпка.

Ми значи опела отпада,  нали имаш градска кола,  за какво ти е още една такава. 

В другите 2 сядаш и вземат тази, в която се чувстваш по добре.  Ако си 1.70 висок вероятно и двете ще са ти ок, но ако си 2 метра .... 

Лично за мен Октавията по прилича на кола за извън градско шофиране. Но ако ще пътуваш тези 400км по няколко пъти седмично по добре си вземи Мерцедес,  макар и по стар е много по добра инвестиция. 

• Автор
преди 2 часа, Филипов написа:

Колко си на височина / кг за да се съобрази размера. Колко багаж и хора ще товариш. Малки деца при това? Като си на дълго разстояние защо не се ориентираш на газ? Излиза средно наполовина спрямо бензин.  Примерно едно ходене до морето (400 км в посока) ми излиза 70 на газ и 140 на бензин.

На височина съм 1.80 , а килограмите ми са 80 кг. 
нищо лично , просто не си падам по коли с ГАЗ .. предпочитам дизела !

преди 3 минути, Aysun Sheyho написа:

Засилваш ли се, или си спокоен шофьор? 

Колко е висок, широк, спокоен - по бързо ще стане ако даде кръв и урина. 😂

да не сметнете по някоя схема, височина по тегло делено на спокойствие = мотор до 100 коня и купе с XXXXLL размери.

• Автор
преди 1 час, Michigan111 написа:

Засилваш ли се, или си спокоен шофьор? 

Да , определено съм спокоен шофьор .. макс съм дигал 115 км/ч .. не съм от онези  шофьори които форсират и карат с 150 км. ( нищо лично ) 

преди 1 час, nikolela написа:

Колко е висок, широк, спокоен - по бързо ще стане ако даде кръв и урина. 😂

Ми има коли, които само за полуръстове стават,  по високи хора ще се чувстват като в консерва.  

преди 43 минути, Aysun Sheyho написа:

Да , определено съм спокоен шофьор .. макс съм дигал 115 км/ч .. не съм от онези  шофьори които форсират и карат с 150 км. ( нищо лично ) 

За тези пари,  аз бих си взел C250 TD,  достатъчно комфортна,  сигурна и здрава кола.  Ако намериш запазен екземпляр ще останеш доволен.  

Ако си чак толкова спокоен шофьор можеш да си вземеш и с двигателя без турбо, ама е много тромав.  

Братленца, дори най- малките модели са направени така, че водача да не си блъска главата в тавана. Оставете трабантското мислене, където му е мястото- в миналото.

Но... за дълги разстояния си трябва голяма кола. А Октавия (Голф), Астра, Тигра, Фокус... са създадени с друга цел. Това са градски коли.

• Автор

Благодаря ви все пак колеги че се отзовахте , ами честно казано си промених напълно решението тъй като очевидно от изброените автомобили не се вписват в моите изисквания  и '' май '' ще се насоча към АУДИ А4 Б6 1.9 ТДИ 131 к.с. ще добавя още 1500 лв. към бюджетa си ( демек - 5500 лв. и за разходите 2000 лв. ) .. Ауди-то ми беше последен в списъка за покупка но само той отговаря на изискванията ми ( надежден,здрав,икономичен , държи на дълъг път но не толкова евтин за подръжка но.. ще го преживея хахха ) 

преди 26 минути, Aysun Sheyho написа:

Ауди-то ми беше последен в списъка за покупка но само той отговаря на изискванията ми ( надежден,здрав,икономичен

Не съм сигурен в това. на мен при дизеловите мотори ми е фаворит 1.9 JTD. Слага се в доста модели коли. 

А4 е по- дискомфортно от Октавия, а Астра  е може би най- дуракоустойчива, но пък за дълги преходи не бих казал, че е добър вариянт. От изброените в темата цедките, като че ли са най- оптимални, защото наистина на дълго разликата се усеща спрямо и А4, и Октавия, за астра да не говорим.

на 14.12.2019 г. в 17:31, plamen_petrov_80 написа:

Как се определя колко гори една кола?

Има си официални технически данни, но конкретна кола колко точно ще гори при неясни условия къде, как и колко ще я товариш не вярвам някой да може да ти каже, а ако ти каже - лъже те!

Не точно. Има един сайт с милиони регистрирани потребители:  

https://www.spritmonitor.de/

Няма лъжа, няма измама, особено ако избереш да гледаш записки за над 10-20 000 км. Лично аз имам две записки от по над 50 000 км и мога да кажа, че всичко е точно. 

на 15.12.2019 г. в 2:09, _Belial_ написа:

Братленца, дори най- малките модели са направени така, че водача да не си блъска главата в тавана. Оставете трабантското мислене, където му е мястото- в миналото.

Но... за дълги разстояния си трябва голяма кола. А Октавия (Голф), Астра, Тигра, Фокус... са създадени с друга цел. Това са градски коли.

Фокус градска кола? Ай стига. Виж, Фиеста е градска, но моделите отпреди 11-12 години. След това дори и тая кола става за дълъг път. Аз съм 185 висок, тежа доста над 100 кг и няма проблем да взема примерно разстоянието Сандански - Русе с една почивка за няколко минути. Само раменете ми се схващат, задето държа волана, но това ще стане дори и с S-класа ;)  Нещо понятията ти за комфорт са сбъркани. един темпомат на малката кола и минаваш стотици километри без проблем.  Бича на дългото пътуване е липсата на темпомат и липсата на достатъчно надлъжно пространство за дълги шофери. А малките коли от последните десетина години предлагат и темпомати и достатъчно разстояние за краката + дори лумбална опора за кръста. Вече е въпрос на избор, дали ще избереш  малка кола с много екстри или ще си стиснат. 

на 15.12.2019 г. в 17:32, nikolela написа:

Не съм сигурен в това. на мен при дизеловите мотори ми е фаворит 1.9 JTD. Слага се в доста модели коли. 

То това е първият комън рейл, от тогава много вода изтече. 

на 14.12.2019 г. в 21:41, Aysun Sheyho написа:

Пъргавина винаги трябва. Най-малкото, за да изпревариш ТИР безпроблемно.  Иначе рискуваш живота си. Затова аз смятам, че ти трябват над 100 к.с за малка кола бензин или някакъв дизел над 90 к.с. с турбокомпресор. Дори да не настъпваш много, никога не е приятно да се изправяш на пръсти и да се молиш на горния да изпревариш навреме. Това е особено важно в планината. КОлкото и да си спокоен, винаги има по-спокойни от теб ;) Вземай по-мощна кола и това е. Останалото са градски легенди, как 70 коня стигали. 

на 14.12.2019 г. в 19:52, Aysun Sheyho написа:

При тия показатели, ти стига и по-малка кола от Фокус. Разлиаката е, че на ония отзад ще им е малко по-тясно, особено на тоя зад теб. Но 180 ръст се ядва за малка кола, аз съм 185 както казах и дърпам седалката докрай винаги. Така отзад има място само за деца или ако някой си разкрачи краката :P  Но това зад мен. Зад пътника място бол. Значи, за 3-ма души и малка кола става. За 4 не.  Тук се разхвърляха някакви Аудита...извинявай, но имаш ли си представа колко е поддръжката на това?

Просто ти казвам - не се набутвай с Ауди. Особено за тия пари. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.