Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Има ли дъно с два сокета за процесори и слот за M.2 ?

bmvtooo

Препоръчан отговор

Има ли въобще такова чудо или не? Търсят се максимални скорости на рам и SSD (в случая за M.2 слот), а двата процесора са за мултипроцесинг (поне с по 12 физически ядра всеки). Видео картата вече я имам и е 8 гигабайта. Намерих 500 гигабайта SSD за такъв слот M.2 със скорости на трансфер при четене (MB/s) 3400, и при запис (MB/s) 2300; 2500. Отделно имам 3 терабайта хард диск, който ще ползвам за съхранение. Въпроса е да има такова дъно, защото два процесора е задължително за моята работа.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не е като да няма, ама имаш ли парички за такова дънце?

https://www.persy.com/bg/brands/2001-x11dpi-n.html

+ това и процесорите за сокет LGA3647 никак не са евтини, както и ECC RDIMM паметите, съвместимо захранване и кутия която да побере всичко това

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

То има и с 20 ядра, ама... ;)

Виж реални тестове на такива станции с 12 ядра и нагоре. После помисли за компромис някакъв. Ако не - вади 20000 и готово!

Перси са добри в занаята!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 часа, bmvtooo написа:

Има ли въобще такова чудо или не? Търсят се максимални скорости на рам и SSD (в случая за M.2 слот), а двата процесора са за мултипроцесинг (поне с по 12 физически ядра всеки). Видео картата вече я имам и е 8 гигабайта. Намерих 500 гигабайта SSD за такъв слот M.2 със скорости на трансфер при четене (MB/s) 3400, и при запис (MB/s) 2300; 2500. Отделно имам 3 терабайта хард диск, който ще ползвам за съхранение. Въпроса е да има такова дъно, защото два процесора е задължително за моята работа.

Supermicro са доайени на подобни дънни платки ! Разбира се че и производители като Asus и подобни имат такива модели за работни станции.

Пример Аsus  WS C621E SAGE, Asrock EP2C621D12 WS и т.н. Ако ти трябва много бърз трансфер на данни то се ползват подобни конртолери като тези !

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 часа, bmvtooo написа:

защото два процесора е задължително за моята работа

Къде пише така, ако може да е придружено с цитат, от изискванията на конкретният софтуер и какво точно работите с него.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 17 часа, killchain написа:

Ако не е тайна, какво толкова правиш, с което 3960X или 3970X няма да се справи?

Вече съм написал в първия пост:  "а двата процесора са за мултипроцесинг"

Нали се сещаш, че е невъзможно с един процесор?

преди 9 часа, sliderum написа:

Къде пише така, ако може да е придружено с цитат, от изискванията на конкретният софтуер и какво точно работите с него.

Adobe After Effects и всяка програма за професионална видеообработка. Сега работя за Нова телевизия и служебния компютър е такъв. За вкъщи ми трябва. Намерил съм такъв с два процесора, но няма М.2 слот. Със стандартно SSD е, но там повече от 560 на 540 скорости не знам да има. Търся максимално бързодействие плюс мултипроцесинг задължително.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, bmvtooo написа:

Вече съм написал в първия пост:  "а двата процесора са за мултипроцесинг"

Нали се сещаш, че е невъзможно с един процесор?

Adobe After Effects и всяка програма за професионална видеообработка. Сега работя за Нова телевизия и служебния компютър е такъв. За вкъщи ми трябва. Намерил съм такъв с два процесора, но няма М.2 слот. Със стандартно SSD е, но там повече от 560 на 540 скорости не знам да има. Търся максимално бързодействие плюс мултипроцесинг задължително.

Представете частите, които сте намислили за закупуване, по-важно е да се знаят какви са процесорите и въобще как си представяте машината. Имайте предвид, че вече не сме 2015 година и някои неща при процесорите, се промениха значително в полза на конкуренцията, особено последните няколко месеца, след излизането на пазара на процесорите с AMD ZEN2 архитектура. Най-важното, какъв е бюджета.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Без да се споменава конкретен модел процесор, продължаваме да разтягаме локуми. 3970X е с 32 ядра/64 нишки, очаква се и 64 ядра/128 нишки до няколко месеца, и освен ако изрично не се търсят повече, определено бих предпочел еднопроцесорна система.

За SSD-то M.2 не е единственият вариант - има и U.2, и PCIe, и преходници.

Редактирано от killchain (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Само ще оставя един линк от преди 10 дни. 

ПС. В графиките има и резултати с овекрлокнати процесори, ако автора не се занимава с оверклок, да гледа редиците от резултати без ОС.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 19 часа, bmvtooo написа:

Има, погледнете примерно Z6, Z8 на HP. Даже можете да сложите 3 m.2 сториджа, един за ОС и програми, два (могат да са в RAID0, 1) за данни. Но се пригответе да платите за 2 Xeon с 8 ядра, 64ГБ, прилична видеокарта, 1ГБ m.2 х 2 и т.н. една сума от 7-8к в долари (цени за американския пазар)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, capnemo написа:

Има, погледнете примерно Z6, Z8 на HP. Даже можете да сложите 3 m.2 сториджа, един за ОС и програми, два (могат да са в RAID0, 1) за данни. Но се пригответе да платите за 2 Xeon с 8 ядра, 64ГБ, прилична видеокарта, 1ГБ m.2 х 2 и т.н. една сума от 7-8к в долари (цени за американския пазар)

Аз съм на мнението на килчейн. По-добре система с един процесорен сокет. Авторчето на темата явно не знае, че един многоядрен процесор всъщност е съставен от множество отделни процесори. И в много случаи това е по-добрият вариант, поради по-ниските латенции. При 2 сокета имаме известно забавяне, защото двата процесора използват отделни ресурси. Нека пробва да им зададе различни задачки. Също така двусокетна система излиза по-солено и като цяло по-трудна за поддръжка.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добре пишете за еднопроцесорна система, но няма шанс за мултипроцесинг. Работили сме заедно в Нова телевизия с колегата Мартин (bmvtooo) и съм на същото мнение, че няма шанс за мултипроцесинг само с един процесор. А след като няма как то Адоб Афтър Ефект не включва Фаст рендеринга. От личен опит го знам. Моя компютър е слаб и нямам пари в момента, но Марто има и със сигурност ще купи нещо добро.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 15 минути, Бисер Петков написа:

Добре пишете за еднопроцесорна система, но няма шанс за мултипроцесинг. Работили сме заедно в Нова телевизия с колегата Мартин (bmvtooo) и съм на същото мнение, че няма шанс за мултипроцесинг само с един процесор. А след като няма как то Адоб Афтър Ефект не включва Фаст рендеринга. От личен опит го знам. Моя компютър е слаб и нямам пари в момента, но Марто има и със сигурност ще купи нещо добро.

Ако всички служители в NOVA са като теб и Мартин...добре, че не гледам телевизия! Не искам да обидя никого, но се дразня от хора, които пишат за материя, която им е непонятна. Как така работите професионално с дадена програма, а не знаете да ѝ ползвате функциите?! Не ми се иска да отговарям вместо вас.

Давайте пари на вятъра. Няма нужда да питате по форумите.

Успех!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Хайде, хайде NOVA са отпуснали някакъв бюджет и трябва да се усвой част от сумата а с каквото остане ще се вземе нещо 10 годишно с части от тук и там.

Явно човека е извадил късата клечка и трябва да го измисли докато останалите празнуват.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 36 минути, Jorge написа:

Ако всички служители в NOVA са като теб и Мартин...добре, че не гледам телевизия! Не искам да обидя никого, но се дразня от хора, които пишат за материя, която им е непонятна. Как така работите професионално с дадена програма, а не знаете да ѝ ползвате функциите?! Не ми се иска да отговарям вместо вас.

Давайте пари на вятъра. Няма нужда да питате по форумите.

Успех!

Ами прочети в сайта на Адоб изискванията за мултипроцесинг и ще видиш, че не става с един процесор. 😎

п.п.Дано Марто си направи хубава система, защото е един от най-добрите в работата си.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 55 минути, Бисер Петков написа:

Ами прочети в сайта на Адоб изискванията за мултипроцесинг и ще видиш, че не става с един процесор. 😎

п.п.Дано Марто си направи хубава система, защото е един от най-добрите в работата си.

Благодаря Биско, жив и здрав бъди. Парите не са проблем, но явно специалистите тук не знаят, че мултипроцесинг не става с един процесор.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 часа, DarkEdge написа:

Кратко и ясно! Останаха само кинтите... ;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 15 часа, DarkEdge написа:

Туй също са еднопроцесорни...:( Така че, не стават, според изискването на темата.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, sliderum написа:

Туй също са еднопроцесорни...:( Така че, не стават, според изискването на темата.

преди 20 часа, bmvtooo написа:

Adobe After Effects

Линкът е първо заради описанието и после за моделите...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, DarkEdge написа:

Линкът е първо заради описанието и после за моделите...

Все пак, ако въобще трябва да се съобразяваме максимално и в П*рси, не успее да си конфигурира каквото му е нужно. Може примерно да действа с това. Като, ако примерната конфигурация, не го задоволява, може да си избере практически от всички компоненти различни варианти, освен дънната платка.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 31.12.2019 г. в 14:33, sliderum написа:

на 30.12.2019 г. в 23:29, DarkEdge написа:

А какво е според вас мултипроцесинг? Справка: https://en.wikipedia.org/wiki/Multiprocessing

Хайде сега обяснете тия железа, които са за стандартно ползване на Афтър Ефект как ще заработят с мултипроцесинга?

п.п. Както вече казах: Парите ги имам и вече имам някой части. За това пуснах темата и вече се ориентирах, какво ми е нужно, и ще бъде поръчано. Остава само да се изясни що е то мултипроцесинг и защо Адоб Афтър Ефект, и Премиер го изискват, за високоскоростен рендериг?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 31.12.2019 г. в 14:35, DarkEdge написа:

Линкът е първо заради описанието

Цитат

CPU RECOMMENDATIONS
Adobes software always leaves us to make the difficult choice between core count and CPU frequency. Since Adobe removed a major rendering feature from the 2015 version of the software, there is no longer a reason to chase large numbers of cores or multi-socket systems.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...