Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за нивелация на пералня

Featured Replies

преди 4 минути, Камен Петров написа:

Мне, няма нищо за фиксация отдолу. Само това е. Но са хектагон, т.е. за ключ примерно, не са кръгли. Пералнята е слим, да. Indesit. Почти като тази е, мъничко по-ралична и с дисплей. 

Да допълня за крачетата по-диагонал. Относно нивелацията, аз съм ги развъртял долу-горе да са по равно, мисля, че може да се нивелира по-добре ако развъртя едното повече, а другото по-малко.

Не се въртят поравно. Точно затова са направени да се развиват и да може уредът да се нивилира въпреки, че подът не е нивелиран. 

• Отговори 54
  • Прегледи 27,3k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор
току-що, Емил Костов написа:

Не се въртят поравно. Точно затова са направени да се развиват и да може уредът да се нивилира въпреки, че подът не е нивелиран. 

Аз не ги въртя по равно. Развъртял съм ги така, че машината да не се клати никак. Логиката? Каква е логиката като въртя нивелира на капака да дава малко по-различни резултати?

Значи, представи си пералнята пред теб, слагаш нивелира успоредно на теб от ляво на дясно. Дава почти идеално нивелиране. Завърташ нивелира на 90% и нивелира показва по-лошо нивелиране.

току-що, Камен Петров написа:

Аз не ги въртя по равно. Развъртял съм ги така, че машината да не се клати никак. Логиката? Каква е логиката като въртя нивелира на капака да дава малко по-различни резултати?

Не знам за какви различни резултати говориш. Ако използваш обикновен нивелир (и той е здрав) трябва топчето да е между двете чертички. Ако имаш отклонения в различни части от уведа значи не си направил правилната нивелация.

преди 3 минути, Камен Петров написа:

Значи, представи си пералнята пред теб, слагаш нивелира успоредно на теб от ляво на дясно. Дава почти идеално нивелиране. Завърташ нивелира на 90% и нивелира показва по-лошо нивелиране.

Аз пак да попитам - знаеш ли как се нивелира?

• Автор
преди 2 минути, Емил Костов написа:

Не знам за какви различни резултати говориш. Ако използваш обикновен нивелир (и той е здрав) трябва топчето да е между двете чертички. Ако имаш отклонения в различни части от уведа значи не си направил правилната нивелация.

Виж снимките и прочети какво съм добавил, щото добавях текст. Не навсякъде е в границата, съвсем мъчничко излиза на някои позиции.

преди 2 минути, plamen_petrov_80 написа:

Като си много отворен, ми отговори на дадена равна и гладка плоскост, каква е логиката като въртиш нивелира да ти дава различни резултати? Нивелира си е ОК, даже е много-добър.

преди 1 минута, Камен Петров написа:

Виж снимките и прочети какво съм добавил, щото добавях текст. Не навсякъде е в границата, съвсем мъчничко излиза на някои позиции.

Е сега това не ядрен реактор. Тествай как се държи уредът в момента и ако няма тресене или нещо от този сорт просто го използвай.

• Автор
преди 11 минути, plamen_petrov_80 написа:

Имаш в предвид, че работи от ляво на дясно, по-просто казано, това ли е? Мисля, че е това, това подозирам. Т.е. трябва да го извъртиш на различни позиции и да е нивелирано на всяка от тях. Не, не знам чак толкова добре как точно се разботи с нивелир, но подозирам, че за това става въпрос. Ти като ме попита първия път, аз ти отговорих и те попитах как.

т.е. Ако си представим кръга 360 градуса... да кажем нивелира трябва да ти показва ОК на 0, 90, 180, 270.

Имаш 4 точки - крачетата на пералнята.

Нивелира трябва да замери по четирите ограждащи направления и по двата диагонала - значи 6 позиции имаш - когато навсякъде е равно, значи вече е равно.

Ако слагаш нивелира само по едно направление - както ти го казваш ти срещу пералнята и нивелира от ляво на дясно и го движиш напред и назад по целия капак и дори да ти е перфектно така, не означава, че примерно предните ти крака за с по 5 мм по-ниско или по-високо. Помисли малко как точно работи нивелира.

• Автор
преди 4 минути, plamen_petrov_80 написа:

Имаш 4 точки - крачетата на пералнята.

Нивелира трябва да замери по четирите ограждащи направления и по двата диагонала - значи 6 позиции имаш - когато навсякъде е равно, значи вече е равно.

Ако слагаш нивелира само по едно направление - както ти го казваш ти срещу пералнята и нивелира от ляво на дясно и го движиш напред и назад по целия капак и дори да ти е перфектно така, не означава, че примерно предните ти крака за с по 5 мм по-ниско или по-високо. Помисли малко как точно работи нивелира.

Точно така, прочети какво ти отговорих последно. Прав си, подозирах го, но сега успях да го формулирам. Виж и кажи дали е така, наистина.

И човек с нивелир не съм работил от примерно 20 години.

И доколкото сега си спомних - ако нивелира се отклонява наляво, значи наляво е по вдигнато, нали така беше или греша?

Разбира се, че навсякъде трябва да е точно.

Най-лесно е както ти обясних като - когато мериш по единия ръб (направление) повдигаш единия край на нивелира докато се изравни и така знаеш колко горе долу да отвиеш болта.

Съответно като направиш всички замервания трябва да имаш работните коти на всеки болт - кой с колко да го отвиеш. Отвиваш ги приблизително и после само лека корекция ако се наложи.

Правих го съвсем скоро, сам и стана от първия път.

Предварително трябва да си свързал всички маркучи, за да не я местиш отново след като я нивелираш! Защото преместиш ли я малко може вече да не е нивелирана, значи след няколко тестови пранета - проверка дали се е наместила по-добре и дали още е нивелирана.

• Автор
преди 11 минути, plamen_petrov_80 написа:

Разбира се, че навсякъде трябва да е точно.

Най-лесно е както ти обясних като - когато мериш по единия ръб (направление) повдигаш единия край на нивелира докато се изравни и така знаеш колко горе долу да отвиеш болта.

Съответно като направиш всички замервания трябва да имаш работните коти на всеки болт - кой с колко да го отвиеш. Отвиваш ги приблизително и после само лека корекция ако се наложи.

Правих го съвсем скоро, сам и стана от първия път.

Предварително трябва да си свързал всички маркучи, за да не я местиш отново след като я нивелираш! Защото преместиш ли я малко може вече да не е нивелирана, значи след няколко тестови пранета - проверка дали се е наместила по-добре и дали още е нивелирана.

Точно тъй. Още като мерих капака още първия път като пуснах темата ми се въртеше ей това, ама ....В моментра центруфугира на 900 оборота., даже няма някакви осезаеми вибрации и то при това калибриране. И аз си правя всичко сам и то от нулата....

Само ми кажете, ако сте запознати, каквото попитах, ако нивелира отчита наляво, това означава, че наляво е по вдигнато? Или обратно?

преди 9 минути, Камен Петров написа:

Точно тъй. Още като мерих капака още първия път като пуснах темата ми се въртеше ей това, ама ....В моментра центруфугира на 900 оборота., даже няма някакви осезаеми вибрации и то при това калибриране. И аз си правя всичко сам и то от нулата....

Само ми кажете, ако сте запознати, каквото попитах, ако нивелира отчита наляво, това означава, че наляво е по вдигнато? Или обратно?

Ето прочети сам

• Автор

Значи, много кофти снимка стана, но ето го крачето

https://ibb.co/tx5qb3s

Не виждам да има никакви пдодържащи гайки или каквото и да е.

А иначе, само щото ме дразни, че не е идеално нивелирана ще я бутам. При положение, че въртя на 900 оборота и даже не трепна...

Камене, щом работи добре и не вибрира при центрофуга - не я бутай. Голям праз, че не била идеално нивелирана. Не ѝ пречи.

• Автор
преди 5 часа, RudeBoy написа:

Камене, щом работи добре и не вибрира при центрофуга - не я бутай. Голям праз, че не била идеално нивелирана. Не ѝ пречи.

Ти си прав, щото като поговорката вместо да изпишем вежди да избодем очи, но ме дразни.

преди 3 минути, Камен Петров написа:

Ти си прав, щото като поговорката вместо да изпишем вежди да избодем очи, но ме дразни.

Както ти написах и по-горе това не е жироскоп или "ядрен реактор" за да ти е нужно перфекно ливелиране. Това даже не се прави с обикновен нивелир. Щом при пране и центрофугиране всичко е наред вече си я ползвай със здраве.

преди 5 часа, Камен Петров написа:

Значи, много кофти снимка стана, но ето го крачето

https://ibb.co/tx5qb3s

Не виждам да има никакви пдодържащи гайки или каквото и да е.

А иначе, само щото ме дразни, че не е идеално нивелирана ще я бутам. При положение, че въртя на 900 оборота и даже не трепна...

Indesit чак до такава степен ли почнаха да икономисват, от 4 елементарни гайки. На времето, като бяха италиански, правеха страхотни машини, иноксови казани, хубави лагери SKF. В момента са собственост на Whirlpool и почти всичко по тях е китайско, като се почне от лагери, та се мине през компонентите по платките, като релетата например, та се стигне до помпите, а на времето слагаха италиански Аскол. 

току-що, Soviet Soldier написа:

Indesit чак до такава степен ли почнаха да икономисват, от 4 елементарни гайки. На времето, като бяха италиански правеха страхотни машини, иноксови казани, хубави лагери SKF. В момента са собственост на Whirlpool и почти всичко по тях е китайско, като се почне от лагери, та се мине през компонентите по платките, като релетата например, та се стигне до помпите, а на времето слагаха италиански Аскол. 

Сега се прави да издържи малко преди гаранцията и да умре. В момента има свръхпроизводство. Никоя фирма не иска да произвежда неща, които да са "вечни". Така е във всеки един отрасъл. И досега един мой познат използва пералня "Маргарита Снела" по лиценз на Аристон и е вече на 20 години и не е мръднала. Сегашните коледни елхички се чупят на третата година.

• Автор
преди 59 минути, Емил Костов написа:

Сега се прави да издържи малко преди гаранцията и да умре. В момента има свръхпроизводство. Никоя фирма не иска да произвежда неща, които да са "вечни". Така е във всеки един отрасъл. И досега един мой познат използва пералня "Маргарита Снела" по лиценз на Аристон и е вече на 20 години и не е мръднала. Сегашните коледни елхички се чупят на третата година.

То, това е от много години. Стоките са произвеждат са да са нетрайни, ако се произвеждат да са трайни, като примерно ако някой помни някакви марки като Грундик от едно време нямат сметка.

преди 1 час, Soviet Soldier написа:

Indesit чак до такава степен ли почнаха да икономисват, от 4 елементарни гайки. На времето, като бяха италиански, правеха страхотни машини, иноксови казани, хубави лагери SKF. В момента са собственост на Whirlpool и почти всичко по тях е китайско, като се почне от лагери, та се мине през компонентите по платките, като релетата например, та се стигне до помпите, а на времето слагаха италиански Аскол. 

Те са 4-5 марки дето се обединиха,  в перално отношение.

на 1.01.2020 г. в 20:58, JKirilov написа:

Това за нивелирането 101% го пише и в Упътването!!!

Не губи време, а нивелирай. Според мен нивелирай според страните. Капакът може да е разместен,

Това ти го написах веднага още в началото на темата. Но с тоя нивелир май не може вертикално да се нивелира...

И не са "болтове", гайки са, контрагайки за окончателно застопоряване на това, което мъчиш вече 5 дни! Ако нямаш достъп да ги завиваш, оставяш естествено така. Ако имаш - купуваш 4 гайки и си готов за яко пране.

И какво ще стане ,ако няма застопоряващи гайки? Едно голямо НИЩО. И какво ще стане, ако не е прицизно нивилирана? Едно голямо НИЩО. Пералната има придържащи пружини, амортисьори. Най -ВАЖНОТО е пералната да е стъпила твърдо ,без никакви луфтове  на четирите крака!Ако при стабилно положение пералната вибрира причината най-често е  надрал лагер , изпуснал амортисьор, откачена пружина,скъсано ухо към нея.

• Автор

Още 1 въпрос. Аз нито с пране съм се занимавал нито с перални. От копчетата за опции - примерно за гладене има опция за... пране. За къв чеп. Трябва ли да го натискам това. В книжката не е обяснено. 

преди 1 минута, Камен Петров написа:

Още 1 въпрос. Аз нито с пране съм се занимавал нито с перални. От копчетата за опции - примерно за гладене има опция за... пране. За къв чеп. Трябва ли да го натискам това. В книжката не е обяснено. 

Е как да не е обяснено. Погледни пак по-добре. Ако не, кажи модел на пералнята да потърсим в интернет упътване.

• Автор

Отрязана е. Клипа който пуснах в книжката на руснака например е обяснено и с картинки и текст как да включим маркуча за водата. 

Тук за копчета с опции просто е написано да си изберем опция. 

Аз не схващам за какво ми е копче за пране като си задаваш програма

Иконата предполагам ви е позата - мехурчетата/капките

Модела е iwsne 61253ceco eu. l

Този по горе не е прав за нивелирането. Важи за да работи всичко както трябва. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.