Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 или Windows 10

Featured Replies

Здравейте! 

Хард дискът ми се развали и утре ще слагам нов..та.. въпросът ми е кой Windows да сложа ..7 или 10 ? 

Досега съм използвал само Windows 7 Ultimate x64 , но поддръжката им свършва скоро...

А  Windows 10 ми изглежда супер сложен и объркан..и не знам кой да слагам.......

И бихте ли пратили линк с някой наистина добър читав Windows

( Ако пращате 7-ца,  да е Windows 7 Ultimate x64 )

Благодаря! Бъдете здрави

Като за начало кажи какъв ти е хардуерът и тогава ще се види какво ще използваш. Windows 10 си е напълно нормален и няма нищо объркано в него, но ако машината ти е слаба няма да може да се работи с него.

Windows 8.1 това е най добрият след Windows 7.

Ако трябва да избираш между стара кола, за която вече няма части, или нова такава коя би избрал?

И аз допреди няколко месеца бях върл привърженик на 7-цата (най-вече заради софтуер, който не работи на 10-ката), но сега не само че свикнах, но и си намерих алтернатива на такъв за 10-ката и вече не бих си и момислил да се върна назад.

• Автор

CPU-INTEL-LGA 1156                        I3-540 3.06GHZ/4MB/LGA1156/BOX

SSD - Crucial 240 Gb  BX500   6gb/s  (но ще го ползвам на половина защото съм със Sata II )          

MB-INTEL-ASUS                            P7H55-M PRO /H55/LGA1156

MEMORY RAM - SUPER-T                KIT 2X2GB DDR3 1333 CL7

POWET SUPPLY - FORTRON            BLIESTORM II400

VIDEO-PCI-E-SAPPHIRE                    HD5670 1G GDDR5 HDMI

Ако не ползваш софтуер изискващ Windows като ОС, то тогава започни да изучаваш Linux. Инсталираш нещо по усмотрение, конфигурираш, триеш, докато се научиш. Може и да е по-добър избор за теб, спрямо изброените. Просто съвет, като алтернативен вариант.

Иначе Windows 10, но задължително спираш всичките следящи услуги и глупости след инсталация. Препоръчително MSDN копие, а не някоя изпиратствана версия.

Редактирано от techmaniac (преглед на промените)

преди 18 минути, Усмихни_Се :) написа:

[...]

А  Windows 10 ми изглежда супер сложен и объркан..и не знам кой да слагам.......

И бихте ли пратили линк с някой наистина добър читав Windows

( Ако пращате 7-ца,  да е Windows 7 Ultimate x64 )

[...]

Няма нищо объркано. Объркан е Linux например ! Windows е създаден за масова - ширпотреба.

Кое е объркано ? Старт Менюто, Настройките които така или иначе повечето хора пипат рядко или никога...

Да, 10ката няма това Aero, този изглед и усет които имаха Vista и 7, но нали трябва да се върви напред...

Отделно, да искаш някой да ти прати линк с ОС ... А направо и да я инсталира не трябва ли ? ;)

Аз лично се доверявам на оригиналните копия на каквото и да било, и не ми пречат разните му "следящи" добавки и подобни. Спирам само ъпдейтите, че са тегави.

• Автор
преди 4 минути, techmaniac написа:

Ако не ползваш софтуер изискващ Windows като ОС, то тогава започни да изучаваш Linux. Инсталираш нещо по усмотрение, конфигурираш, триеш, докато се научиш. Може и да е по-добър избор за теб, спрямо изброените. Просто съвет, като алтернативен вариант.

Иначе Windows 10, но задължително спираш всичките следящи услуги и глупости след инсталация. Препоръчително MSDN копие, а не някоя изпиратствана версия.

Какви следящи услуги да спра след инсталацията? И как да ги спра? Най вероятно ще е от Замунда версия...

За този процесор и толкова малко RAM памет, най-добре windows 7 или 8.1. Това, че спира поддръжката, не означава, че ОС няма да работи.

• Автор
току-що, Raze написа:

За този процесор и толкова малко RAM памет, най-добре windows 7 или 8.1. Това, че спира поддръжката, не означава, че ОС няма да работи.

4рам не са ли добре за windows 10

За това дъно от сайта на производителя има драйвери за 7 и 8.1. Може да тестваш и с 10 щом имаш SSD.

преди 1 минута, Усмихни_Се :) написа:

От тук си изтегли Уиндоус. 8.1 е по лек от десятката, но ти си прецени

преди 6 минути, Усмихни_Се :) написа:

Какви следящи услуги да спра след инсталацията? И как да ги спра? Най вероятно ще е от Замунда версия...

Проследяване на местоположение примерно, и какво ли още не... В настройките за поверителност ги спираш.

преди 4 минути, Raze написа:

4GB RAM не са малко, ако говорим за браузване, фейс и темподобни.

преди 3 минути, Усмихни_Се :) написа:

Не, спокойно върви и x64. 

преди 7 минути, Raze написа:

За този процесор и толкова малко RAM памет,

виж, не искам да споря, защото те знам във форума като знаещ и можещ, но аз съм с I5-560m, с 4 гъби и съм с десетка
не виждам никаква разлика спрямо седмицата

пп
лаптоп DELL E5410

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 1 минута, дръндю написа:

виж, не искам да споря, защото те знам във форума като знаещ и можещ, но аз съм с I5-560m, с 4 гъби и съм с десетка
не виждам никаква разлика спрямо седмицата

Има усеща се доста. 

преди 2 минути, The-Walk!nG-Dead написа:

Има усеща се доста. 

е, десетката е малко по-бърза, особено в зареждането на ОС, но не е решаващо за избор
освен това има много предимства спрямо седмица и осмица
в случая си мисля, че Скалата е прав за "старата кола без части и новата кола"
предполагам че 1809 LTSC, ще му върши добра работа, като за слаба машина

преди 23 минути, дръндю написа:

е, десетката е малко по-бърза, особено в зареждането на ОС, но не е решаващо за избор
освен това има много предимства спрямо седмица и осмица
в случая си мисля, че Скалата е прав за "старата кола без части и новата кола"
предполагам че 1809 LTSC, ще му върши добра работа, като за слаба машина

Вчера я бях сложил на моят компютър доста е променена от последния път като я слагах.

Windows 10 се тегли от сайта на microsoft. Там има инструмент, с негова помощ теглиш инсталацията и я записваш на USB.

https://www.microsoft.com/bg-bg/software-download/windows10

преди 1 час, MS 24 написа:

това че ще спират някаква поддръжка не бива да те касае

ползвай уиндолс 7  64 бита

аз  съм спраял ъпдейтите от 2011 година  и  добявам само  задължителни ъпдейти ако някоя програма изисква .

Аз пък не съм ги и спирал апдейтите, те микромеките сами ги спряха по едно време и въобще не съм се мъчил да ги пускам пак.  Въобще не ми пука за апдейти, за кво са ми ? Твърдият диск с Уин 7 си го ползвам само с програмите на които не им трябва интернет. За интернет си ползвам Линукс Минт 18 Соня че няма вируси , от друг твърд диск. И съм си шапка на тояга.

преди 2 часа, Усмихни_Се :) написа:

Здравейте! 

Хард дискът ми се развали и утре ще слагам нов..та.. въпросът ми е кой Windows да сложа ..7 или 10 ? 

Днес си поръчах два нови твърди диска от по 320 GB Уестърн Диджитал по 11 € и 50 цента парчето, от амазон.де
Ще им слагам Андроид х86 на два компютъра.
Слагай и ти Андроид и си свиркай, сега са на мода телефончетата.
Иначе от тая маймунда такива гадинки ще си вкараш у машината, че после ще има ... майка плаче ...

• Автор
преди 1 час, Белгиеца написа:

Аз пък не съм ги и спирал апдейтите, те микромеките сами ги спряха по едно време и въобще не съм се мъчил да ги пускам пак.  Въобще не ми пука за апдейти, за кво са ми ? Твърдият диск с Уин 7 си го ползвам само с програмите на които не им трябва интернет. За интернет си ползвам Линукс Минт 18 Соня че няма вируси , от друг твърд диск. И съм си шапка на тояга.

Днес си поръчах два нови твърди диска от по 320 GB Уестърн Диджитал по 11 € и 50 цента парчето, от амазон.де
Ще им слагам Андроид х86 на два компютъра.
Слагай и ти Андроид и си свиркай, сега са на мода телефончетата.
Иначе от тая маймунда такива гадинки ще си вкараш у машината, че после ще има ... майка плаче ...

Има андроид за компютри? 

преди 3 минути, Усмихни_Се :) написа:

Има андроид за компютри? 

От много, много време, но не е за теб.

Придържай се към това което си ползвал до сега.

• Автор

Звучи доста интересно.. андроид за компютър...пак ли може да се ползват всички програми нормално...каква ще е разликата...и защо не е за мен

ето го бе, пуснах го тази вечер в другата тема

0f1c21909504.jpg

преди 6 минути, Усмихни_Се :) написа:

Звучи доста интересно.. андроид за компютър...пак ли може да се ползват всички програми нормално...каква ще е разликата...и защо не е за мен

Правилникът на този форум не позволява да ти обяснявам какви програми има за него и от къде се свалят, трябва да потърсиш на руски например. Няма да съжаляваш .

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.