Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръчан отговор

преди 5 минути, RudeBoy написа:

Ех, къде е сега @capnemo , да добави и тази тема към >>> любимата му <<<  ... :)

Къде ме прати ти  бе, там видягх една яка Елизабет 😍

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 84
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Според мен е много важно да разбереш как си била хакната, защото дори да си върнеш профила, пак може да го изгубиш ако се отнасяш немарливо към данните си. Теглила ли си нещо, инсталирала ли си, влизала ли си от линкове, които са ти пращали, логвала ли си се от facebook в някой сайт, ползвала ли си публичен wi-fi и т.н? Възможно е също първо да са ти хакнали абв пощата, която не се хвали с уникална защита. Каквото и да стане препоръчвам ти за в бъдеще да ползваш Gmail за по-важните за теб сайтове.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Без умствен капацитет написа:

почти винаги има начин, в най лошия случай системата ще писне и ще заключат рега

Разбирам, но вече една седмица нищо не се случва и въпросния човек продължава да използва профила ми и да се представя за мен...

току-що, Stoyannnov написа:

SMS автентикация за логин имаше ли акаунта?

не...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, tepmu написа:

Според мен е много важно да разбереш как си била хакната, защото дори да си върнеш профила, пак може да го изгубиш ако се отнасяш немарливо към данните си. Теглила ли си нещо, инсталирала ли си, влизала ли си от линкове, които са ти пращали, логвала ли си се от facebook в някой сайт, ползвала ли си публичен wi-fi и т.н? Възможно е също първо да са ти хакнали абв пощата, която не се хвали с уникална защита. Каквото и да стане препоръчвам ти за в бъдеще да ползваш Gmail за по-важните за теб сайтове.

По същия начин. Един от приятелите ми във фб, на който профила му беше хакнат(аз не знаех) ми писа да гласувам за него в накакъв конкурс, отворих линка и до там, изхвърли ме от фб приложението и месенджър. Доста е наивно, но в моя защита ще кажа, че преди да ми прати линка си чатихме и бях много далеч от идеята, че не е той.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, Без умствен капацитет написа:

направи си нов рег и докладвай другия че се представя за теб

И ще блокират новия. ;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да предостави лична карта през канала на фейсбук.

Веднъж съм го правил за да деблокирам акаунт и подейства ;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Без умствен капацитет написа:

направи си нов рег и докладвай другия че се представя за теб

Направих го, нищо не стана. От фб писаха, че не могат да раберат дали съм била наистина аз, а направих всичко както си му е реда.Изпратих мейл със снимка на личната ми карта и селфи, за да докажа, че съм аз. Нищо не се случи...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Gabriela Chakarova написа:

По същия начин. Един от приятелите ми във фб, на който профила му беше хакнат(аз не знаех) ми писа да гласувам за него в накакъв конкурс, отворих линка и до там, изхвърли ме от фб приложението и месенджър. Доста е наивно, но в моя защита ще кажа, че преди да ми прати линка си чатихме и бях много далеч от идеята, че не е той.

Фишинг атака или хайджак.

После вкарали си паролата?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, Gabriela Chakarova написа:

ми писа да гласувам за него в накакъв конкурс, отворих линка и до там

Типична фишинг атака....... Съжалявам, но проблема не е във фейсбук, а във вас, защото не сте си подсигурили достатъчно акаунта..... Това, което ще кажа отново е да направите 1 submit, в линка, който предоставих от първия ми коментар. Другото нещо е за да го блокират поне е да го докладвате като фалшив профил: https://www.facebook.com/help/174210519303259

Да го възстановите няма как.... щом сте предоставили ID и са ви отказали... .Съжалявам. Поне го докладвайте като "хакнат" или като "фалшив", за да го блокират.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ще се случи до две седмици или месец.

Да споделиш после.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Танер Заит Расим написа:

Фишинг атака или хайджак.

После вкарали си паролата?

да...😓

току-що, Танер Заит Расим написа:

Ще се случи до две седмици или месец.

Да споделиш после.

Дано🤞🏻🤞🏻🤞🏻

Пращам им мейли със снимки на личната ми карта всеки ден, много се надявам някой ден да ми обърнат внимание

това беше още на вечерта когато се случи всичко, преди една седмица и от тогава не са ми отговаряли

62227C55-2BAF-4AD5-A8FB-7AE0C61BC67C.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, Gabriela Chakarova написа:

да...😓

Дано🤞🏻🤞🏻🤞🏻

Това  не е хакер ползвал e готови темплейти.
Пазиш ли линка?

Как изглеждаше линка?

Домейн име или айпи адрес?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, Танер Заит Расим написа:

Това  не е хакер ползвал e готови темплейти.
Пазиш ли линка?

Как изглеждаше линка?

Домейн име или айпи адрес?

беше съкратен, от сорта на bitly, но го нямам, мислех че имам IP, но в полицията ми казаха, че е било нещо друго, смисъл някакъв alternative IP който е използвал, забравих как го нарекоха, а може и аз да не съм разбрала, тъй като изобщо не съм компетентнаю

преди 9 минути, Stoyannnov написа:

Типична фишинг атака....... Съжалявам, но проблема не е във фейсбук, а във вас, защото не сте си подсигурили достатъчно акаунта..... Това, което ще кажа отново е да направите 1 submit, в линка, който предоставих от първия ми коментар. Другото нещо е за да го блокират поне е да го докладвате като фалшив профил: https://www.facebook.com/help/174210519303259

Да го възстановите няма как.... щом сте предоставили ID и са ви отказали... .Съжалявам. Поне го докладвайте като "хакнат" или като "фалшив", за да го блокират.

Докалдвах го много пъти...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, Gabriela Chakarova написа:

да...😓

Дано🤞🏻🤞🏻🤞🏻

Пращам им мейли със снимки на личната ми карта всеки ден, много се надявам някой ден да ми обърнат внимание

това беше още на вечерта когато се случи всичко, преди една седмица и от тогава не са ми отговаряли

62227C55-2BAF-4AD5-A8FB-7AE0C61BC67C.png

На английски им писа нали?

Ако няма реакция, пак пусни един рапорт към тях само че добре оформен!
Добре написан!

Напиши на английски!
Представи се с трите си имена!
Напиши си данните!
Лична карта с двете страни!
Актуален имейл!
Актуална оригинална снимка!
Актулен телефон!
Разкажи в детайли че си била подложена на фишинг атака!
Преодстави данни за доставчика си, дай айпито през което излизаш.
Дай им максимално информация за себе си!

Напиши им едно дълго есе къде си родена и къде учиш  къде работиш!
Помоли ги да блокират акаунта и да го изтрият,  и да вземат под внимание последният логвал се с какво айпи е влизал!

След като това се случи!
Създаваш си нова поща, нов акаунт, нови пароли, двойни защити, и повече не правиш услуги на непознати дрислиовци!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Gabriela Chakarova написа:

Проблемът е, че този който го е направил използва профилът ми, за да пише на голяма част от приятелите ми и да ги изнудва да изпращат смс-и с добавена стойност, като ги уверява, че по този начин ми помагат да спечеля някакъв си конкурс. Моля ви за помощ, вече не знам какво да правя😓🙏🏻

Защо просто не информираш приятелите си за проблема?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Танер Заит Расим написа:

На английски им писа нали?

Ако няма реакция, пак пусни един рапорт към тях само че добре оформен!
Добре написан!

Напиши на английски!
Представи се с трите си имена!
Напиши си данните!
Лична карта с двете страни!
Актуален имейл!
Актуална оригинална снимка!
Актулен телефон!
Разкажи в детайли че си била подложена на фишинг атака!
Преодстави данни за доставчика си, дай айпито през което излизаш.
Дай им максимално информация за себе си!

Напиши им едно дълго есе къде си родена и къде учиш  къде работиш!
Помоли ги да блокират акаунта и да го изтрият,  и да вземат под внимание последният логвал се с какво айпи е влизал!

След като това се случи!
Създаваш си нова поща, нов акаунт, нови пароли, двойни защити, и повече не правиш услуги на непознати дрислиовци!

Добре, ще опитам, благодаря🙏🏻

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Танер, пишеш глупости брато. Нищо няма да стане. Ако натъртва на фейсбук съпорта, ще стане по-лошо. И как изобщо го измъдри т'ва ип от което е влизано не зная.... Изобщо не мислите хора к'во се случва!!!!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И най-вече подобни измислени и пробити мейл кутии като abv да не се ползват! Тази поща можеш да я ползваш, за да си пишеш с някой най-много, за нищо, касаещо лични данни, регистрации и подобни. Ползвай нещо сигурно - най-добре gmail, което поддържа различни степени на сигурност, двойна, тройна идентификация и така нататък.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, Stoyannnov написа:

Танер, пишеш глупости брато. Нищо няма да стане. Ако натъртва на фейсбук съпорта, ще стане по-лошо. И как изобщо го измъдри т'ва ип от което е влизано не зная.... Изобщо не мислите хора к'во се случва!!!!

Играл съм го тоя мач, при мен айпито и личните ми данни помогнаха!

Но аз съм със статично публично айпи!

Договора за нета е на мое име.

Предоставих им лична карта.
IP.
Договор с интернет доставчика ми.

Както и данни на акаунта който създавам и блокират.

Понеже ми се наложи да създавам от моя нет, акаунт на жена на 40+ която е жена на приятел на бащата и т.н.

Понеже не можеха да си направят, аз им създавам, работи няколко дена и се блокира.

4 седмици на всеки 4-ти ден блок, накрая се изнервих и им писах един дълъг тикет в системата им за рапорти.

С моите данни и на лицето и с мотивите защо създавам акаунта през моя мрежа!

Представих всичките си данни за мен за да не се смята за злоупотреба, лице което представя данни и не се крие няма как да злоупотребява нали..

След това повече не са блокирали акаунта!

преди 3 минути, Raze написа:

И най-вече подобни измислени и пробити мейл кутии като abv да не се ползват! Тази поща можеш да я ползваш, за да си пишеш с някой най-много, за нищо, касаещо лични данни, регистрации и подобни. Ползвай нещо сигурно - най-добре gmail, което поддържа различни степени на сигурност, двойна, тройна идентификация и така нататък.

Да си купи домейн име и да си пусне личен мейл,ще я хакнат ама на куково лято :D

преди 8 минути, Stoyannnov написа:

Гледам си интелигентен ама не знам кво се правиш.
Кагато айпито ти е статично може да се сравни в логовете и да се потвърди!
Спрямо домашният нет на жертвата и на атакуващия!

Когато е динамично ще се откроява от кой пул на кой доставчик е на домашният нет на жертвата от това на акатуващия!

Ако въпросното момиче ползва мобилен оператор, там натят милиони през едно и също айпи...
Няма да тежии и повлияе много, но ако айпито е статично ще помогне!

Казвам ти че съм го играл тоя мач през януари 2018 до февруари 2018!

И след месец разправии всичко заспа ;)

Но с много обяснения и лични данни!

Не знам защо се подсмихваш....

Мрежи не си ли учил момче?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да вземете да питате чичо ви гошо (google) за 1927 MAD431. ще разберете докъде е плъзнало и че SMS е 6 лв.

Много са зле из сурат тефтеря. Чувстват се задължени да цъкат на всякакви малоумия  и да ди препращат на всички. Да си флудят контактите.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Update:

Профилът е свален, след непрекъснато докладване в рамките на 5 дни. Някой знае ли има ли начин да си го върна, след като е свален? :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Gabriela Chakarova написа:

Update:

Профилът е свален, след непрекъснато докладване в рамките на 5 дни. Някой знае ли има ли начин да си го върна, след като е свален? :)

Не се занимавай!

Радвай се че е свален ти!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...