Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръчан отговор

Здравейте,

Преди около седмица фейсбук профилът ми беше хакнат. Сменена е не само паролата но и абв пощата с която се бях регистрирала, т.е. нямам никакъв достъп до профила си. Докладвала съм го над 20-30 пъти, но нищо. Писала съм мейли до фейсбук, също нищо. Проблемът е, че този който го е направил използва профилът ми, за да пише на голяма част от приятелите ми и да ги изнудва да изпращат смс-и с добавена стойност, като ги уверява, че по този начин ми помагат да спечеля някакъв си конкурс. Моля ви за помощ, вече не знам какво да правя😓🙏🏻

E69B2950-49D6-45F9-BCB7-4AA912217C5C.jpeg

AE13388D-3C90-48E3-98E0-7ED6CF2AB531.jpeg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 84
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Трудна работа,да не казвам невъзможна.Особено ако във abv пощата е сменил телефона за удостоверение и резервния емайл.Пробвай първо да възстановиш abv акаунта чрез твоя телефонен номер.Ако успееш да си върнеш пощата,оттам ще стигнеш до ФБ акаунта

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Забрави го тоя профил, в небитието е.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Пишете до екипа(поддръжката) на фейсбук, че профила е компрометиран. Така ще го заключат, за да няма по нататъчни проблеми!

https://www.facebook.com/hacked

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, Stoyannnov написа:

Пишете до екипа(поддръжката) на фейсбук, че профила е компрометиран. Така ще го заключат, за да няма по нататъчни проблеми!

хохо ще чака писмо от лОната

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, bojoviki написа:

Трудна работа,да не казвам невъзможна.Особено ако във abv пощата е сменил телефона за удостоверение и резервния емайл.Пробвай първо да възстановиш abv акаунта чрез твоя телефонен номер.Ако успееш да си върнеш пощата,оттам ще стигнеш до ФБ акаунта

Да се свърже  с ABV и да предостави лична карта и да се идентифицира, препоръчвам по телефона!
Да им предостави айпи адреси от където е влизала.
Има голям шанс да и помогнат ако се идентифицира и настоява, и то при наличие на подобен проблем.

За фейсбук е съшата работа.
Най лесният начин е да помолиш до един всичките си абонати да докладват акаунта ти че е хакнат!
Чрез бутона за подаване на сигнал.

Във фейсбук не работят лично с лична кореспонденция, използват ботове и интелигентни алгоритми за взимане на решения, няма администратори.
Ако има, малко са, и не влизат с теб в кореспонденция лична.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Следвашия път да ползва двойна автентификация, и да не ползва едни и същи пароли за всичко.

Подозирам че е използвала един и съш мейл и парола в друг сайт, в който са я хакнали.

Може дори да е съседът и !

Ако е подслушвл трафика.

Начините за хак са през локалната мрeжа по WIFI или през WAN в незащитени сайтове.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, haidukpikaso написа:

Хохо, някъде да съм написал, да чака писмо?! Който трябва ще види доклада, същите ще вземат мерки!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, haidukpikaso написа:

С теб кога ще излезем на среща душо :D

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Проблема е, че човека който го е хакнал е предоставил собствената си поща, т.е. не ми е хакнал и пощата, а просто я е сменил... Колкото до репортите и докладванията, повечето ми приятели са го докладвали, аз също от най различни профили, но все още не е свален😓 Един от вариантите е да намеря някой който може да влезе в пощата която той е предоставил и там фейсбук да ми пратят нова парола. В крайна сметка търся някой който да хакне абв поща, плащам си😂

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

@Gabriela Chakarova Тук щом става дума и за финансова измама спокойно може да се обърнете към полицията.

@Танер Заит Расим Ха ха още ли нито една не се е съгласила да излезете, щото забелязвам, че от близо година каниш всичко женско в този форум? :emoji_smiley-02:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Gabriela Chakarova написа:

Проблема е, че човека който го е хакнал е предоставил собствената си поща, т.е. не ми е хакнал и пощата, а просто я е сменил... Колкото до репортите и докладванията, повечето ми приятели са го докладвали, аз също от най различни профили, но все още не е свален😓 Един от вариантите е да намеря някой който може да влезе в пощата която той е предоставил и там фейсбук да ми пратят нова парола. В крайна сметка търся някой който да хакне абв поща, плащам си😂

Тука вече стана криминално ...

А ти как ще докажеш, че си ти? И че наистина проблема и фактите са такива каквито ти ги описваш?

Този филм скоро го гледах.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Вече бях в полицията( Отдел за киберсигурност към ГДПОП) и отново-нищо. Мога да докажа, че съм аз по всякакакъв начин, имам скрийншоти на всичко което съм ви написала и това е профил, който съм използвала повече от 10 години...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, plamen_petrov_80 написа:

Тука вече стана криминално ...

А ти как ще докажеш, че си ти? И че наистина проблема и фактите са такива каквито ти ги описваш?

Този филм скоро го гледах.

https://www.govcert.bg/BG/SitePages/IncidentsForm.aspx

Да се свърже и да се идентифицира пред тези дали немогат да и помогнат.

Но по стила на писане, мисля че тук си имаме тинейджър а не тинейджърка,  и търси някой на койт да си плати за да хакне профил на някое гадже, бивше, или няке което не и е вързало и се представя във форума за нея, ама знам ли.

Ако има хакери тук да се обадят...

Знам  за един който тук се прави на хакер  и ГДПОБ го е задържал,  мотае се в онлайн телевизия раздела ;)

преди 8 минути, Soviet Soldier написа:

@Gabriela Chakarova Тук щом става дума и за финансова измама спокойно може да се обърнете към полицията.

@Танер Заит Расим Ха ха още ли нито една не се е съгласила да излезете, щото забелязвам, че от близо година каниш всичко женско в този форум? :emoji_smiley-02:

Ти си имаш хубаво гадже не се обаждай :D

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 минути, Gabriela Chakarova написа:

В крайна сметка търся някой който да хакне абв поща, плащам си😂

Ех, къде е сега @capnemo , да добави и тази тема към >>> любимата му <<<  ... :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, Gabriela Chakarova написа:

Вече бях в полицията( Отдел за киберсигурност към ГДПОП) и отново-нищо. Мога да докажа, че съм аз по всякакакъв начин, имам скрийншоти на всичко което съм ви написала и това е профил, който съм използвала повече от 10 години...

Скрийншотите не са никакво доказателство. Всеки с елементарни умения с графичен редактор може да създаде подобни. Реално за подобно нещо се носи наказателна отговорност и полицията взима мерки, така че умната! 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Инстаграм същия имейл ли използва? Ако да, тогава значи и той е компрометиран! 

Имате ли въведен алтернативен мейл за възстановяване?

Каква степен на защита използвате във фейсбук? Очевидно не е двуфакторно, разпознаване на приятели включено ли е?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Stoyannnov написа:

Инстаграм същия имейл ли използва? Ако да, тогава значи и той е компрометиран! 

там успях аз да си сменя всичко навреме😂

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

почти винаги има начин, в най лошия случай системата ще писне и ще заключат рега

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...