Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с Msi 1080 X

Featured Replies

Здравейте приятели! Значи днес си закупих 1080 на MSI gaming X втора ръка. С остатъчна гаранция 1 година.

След като я монтирах, и ъпдейтнах драйвърите реших  да пусна ЦСГО, и видях че имам много ниски фреймове. около 250, но на места падаше на 200. Което е чудно защото би трябвало да надхвърля доста. С предишната ми видео карта 1060 6гб, вадех повече.

Реших да пусна Фортнайт, за да проверя фпс-са, и там имах под 100 на доста места, и то всички настройки на low, при положение че с 1060 вадех 144+ фпс.

Processor i5 8400.

С 1060 ми вървеше всичко нормално, чудех се дали не е bottleneck, но почти навсякъде четох, че процесорът е достатъчно силен, за да подкара картата без проблем.

• Автор
преди 2 минути, Емил Костов написа:

Като за начало покажи температурите на картата под товар.

30 минути пуснах furmark не се качва повече от 71 градуса.

преди 3 минути, proxy97 написа:

30 минути пуснах furmark не се качва повече от 71 градуса.

Добре, а процесорът как се държи. Как стоят нещата с температурите при него?

При еднакви настройки и резолюция ли правиш сравненията ?  За всеки случай премахни драйвера с DDU и след рестарт качи чиста инсталация. Сподели след това дали има подобрение.  Процесора със сигурност не е проблема за да имаш подобни фрапиращи разлики.

CS GO е игра с постоянни актуализации, подобрения по графиката и така нататък. Това че някога на някого му е вървяла с повече FPS при същата видеокарта не е непроменлива величина. Факторите като цяло са много, но и 200fps са повече от достатъчни за повечето монитори. Колко херцов Ви е монитора? 

• Автор
току-що, Soviet Soldier написа:

CS GO е игра с постоянни актуализации, подобрения по графиката и така нататък. Това че някога на някого му е вървяла с повече FPS при същата видеокарта не е непроменлива величина. Факторите като цяло са много, но и 200fps са повече от достатъчни за повечето монитори. Колко херцов Ви е монитора? 

144хз, но няма как 1060, да ми върви по добре от колкото с 1080. Говорим за спадове на 100фпс когато играя на минимални настройки. Това не се е случвало със старата.

преди 6 минути, Емил Костов написа:

Добре, а процесорът как се държи. Как стоят нещата с температурите при него?

Всичко е нормално, 80 градуса при 100% товар. Мисля че не е там проблемът, нещо от видеото е.

преди 4 минути, pepy86 написа:

При еднакви настройки и резолюция ли правиш сравненията ?  За всеки случай премахни драйвера с DDU и след рестарт качи чиста инсталация. Сподели след това дали има подобрение.  Процесора със сигурност не е проблема за да имаш подобни фрапиращи разлики.

При еднакви за двете видео карти ли? Да, сега ще пробвам да премахна драйвърите и да инсталирам наново.

преди 1 минута, proxy97 написа:

Всичко е нормално, 80 градуса при 100% товар. Мисля че не е там проблемът, нещо от видеото е.

80 градуса за този процесор като цяло не са проблем , но са далече от нормалните. С боксовия кулер ли го хладиш ?

преди 7 минути, proxy97 написа:

144хз, но няма как 1060, да ми върви по добре от колкото с 1080. Говорим за спадове на 100фпс когато играя на минимални настройки. Това не се е случвало със старата.

Това значи, че мониторът ви може да възпроизведе 144fps максимум, а картата ако ще и 400 да развива, това по никакъв начин не се отразява на играта, защото мониторът ограничава. Иначе реално е странно да спадат толкова силно на минимална графика. 

Уверете се, че ОС е актуализирана, както и драйверите. Вижте също да не е пипано в програмата за клокване на картата.

• Автор
преди 9 минути, pepy86 написа:

80 градуса за този процесор като цяло не са проблем , но са далече от нормалните. С боксовия кулер ли го хладиш ?

Да с боксовия, ще пусна бенч след малко да проверя, но както казах според мен не е проблем процесорът.

1 час преди да напиша статията, бях със старата видео карта 1060 6гб, която със сигурност е по-слаба от 1080. Но вървеше по-добре, нещо се губи някъде, с драйверите не стана, все същото.

преди 9 минути, Soviet Soldier написа:

Това значи, че мониторът ви може да възпроизведе 144fps максимум, а картата ако ще и 400 да развива, това по никакъв начин не се отразява на играта, защото мониторът ограничава. Иначе реално е странно да спадат толкова силно на минимална графика. 

Уверете се, че ОС е актуализирана, както и драйверите. Вижте също да не е пипано в програмата за клокване на картата.

ОС актуална, драйверите също, за изтеглих MSI Afterburner, уж реснах всичко на фабрично, все същото.

преди 8 минути, proxy97 написа:

Да с боксовия, ще пусна бенч след малко да проверя, но както казах според мен не е проблем процесорът.

За да си сигурен в градусите свали hwinfo , минимизирай преди гейминг/бенч и след това виж максималните до колко са достигали.

Можеш ли да псунеш един бенчмарк на самата карта. Time spy, fire strike , unigine heaven  и да споделиш резултатите за да сравним дали там всичко е ок. На 1-вите два теста ме интересува Graphics Score .

edit: моята Евга FTW 1080 , която преди време подарих на брат, ми правеше на сток 7300т. , а с лек клок около 7500т. на Time spy - Graphics Score . Ползвай го като ориентация.

• Автор
преди 8 минути, Raze написа:

Драйвер си изтегли от сайта на nvidia и го обнови:

https://www.nvidia.com/Download/index.aspx

С последна версия на драйвърите съм.

преди 8 минути, pepy86 написа:

За да си сигурен в градусите свали hwinfo , минимизирай преди гейминг/бенч и след това виж максималните до колко са достигали.

Можеш ли да псунеш един бенчмарк на самата карта. Time spy, fire strike , unigine heaven  и да споделиш резултатите за да сравним дали там всичко е ок. На 1-вите два теста ме интересува Graphics Score .

edit: моята Евга FTW 1080 , която преди време подарих на брат, ми правеше на сток 7300т. , а с лек клок около 7500т. на Time spy - Graphics Score . Ползвай го като ориентация.

Сега ще изтегля time spy като проверя ще кажа.

Ако те интересува (за да сравниш) погледни чарт за инфо как се справя картата (осреднен  FPS) със съответен процесор:

Counter-Strike: Global Offensive on a GTX 1080
GTX 1080 with i5-8400 1080p, 1440p, 4K benchmarks at Ultra Quality

• Автор

Момчета намерих проблема явно, пише че процесорът ми е 100 градуса? а сега се усетих че от както съм пуснал компа върти на 100 процента перката, все едно се използва. На макс, а процесорът е само 20% usage, нещо става с охлаждането или с него

преди 1 минута, proxy97 написа:

Момчета намерих проблема явно, пише че процесорът ми е 100 градуса? а сега се усетих че от както съм пуснал компа върти на 100 процента перката, все едно се използва. На макс, а процесорът е само 20% usage, нещо става с охлаждането или с него

Я провери в task manager какви процеси вървят в момента и кой хардуер е натоварен?

Почистване, нова термопаста, ако трябва и ново охлаждане. В кутията също трябва да има добър въздушен поток - ако не, слагаш една перка отпред да вкарва въздух и една отзад да изкарва.

• Автор
преди 15 минути, Емил Костов написа:

Я провери в task manager какви процеси вървят в момента и кой хардуер е натоварен?

няма нищо натоварен е само 8-15 процента не повече.

преди 6 минути, Raze написа:

Почистване, нова термопаста, ако трябва и ново охлаждане. В кутията също трябва да има добър въздушен поток - ако не, слагаш една перка отпред да вкарва въздух и една отзад да изкарва.

Няма прах но сега ще сменя термо пастата, до сега не е правил проблем, гледах температурите преди два дена бяха не повече от 80 градуса. Сега като съм го отворил да сложа видеото разбутах кабелите падна една гумичка, дали може някъде да прави проблем? но чак 90 градуса? това се случва днес, след като го отворих преди това не беше така. Но ще сменя термо пастата.

Значи съм прав, че процесорът достига повече от 90 градуса и от там се получава проблемът. 

За да вдига подобни градуси хладен процесор като I5-8400 ,  гарантирано няма добър контакт между охладителя и капачката на процесора. 

• Автор
преди 16 минути, killchain написа:

Да не би да си бутнал охладителя като си слагал новата карта? Intel-ските боксове не са с най-хубавото захващане.

Каква е тази гумичка, която е паднала?

гумичката е като малък болт, ама не е от нея. Разместих охладителя, смених термо пастата, преди да сваля охладителя го бутнах и видях че съм го разместил за това е вдигало такива температури...

Прав си не са с най-хубавото захващане. Добре момци проблема е отстранен, с температурата, вече не надвишава 85 градуса. Макар че бих приел някоя друга оферта за нов охладител. Спрял съм се на този. https://www.pazaruvaj.com/ventilatori-c3094/arctic/freezer-34-esports-duo-acfre00060a-61a-62a-63a-75a-p448954533/

Ако имате идеи за нещо по евтино което ще ми върши същата работа и по-добър от боксовия, ще се радвам да чуя, за да не отварям нова тема.

А с видео картата, сега мисля че върви по-гладко, но пак не съм доволен. при ЦСГО се използва само 20% не повече, и фреймовете не са повече от 250. Не че съм лакум, това ми стига, но получавам същата производителност както и на старата. Сега почвам да се чудя имаше ли смисъл да я купя, ще я изпробвам как върви, ако нещо спайква не знам ко ще прая, освен да я препродам с някаква загуба 50-100 лв. По-добре от колкото, цялостна загуба.

Не ти е правил проблеми с температурите процесора, понеже си бил с по-слаба видеокарта и не си го товарил достатъчно. С какво охлаждане си?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.