Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Електромагнит за домашна входна врата

Featured Replies

Здравейте.
Искам да сложа на входната врата на апартамента (допълнителна врата самоделка с дебели винкели за рамка) електронно заключване, но се разколебах с бравите тип "болт" поради ненадеждност. Интересува ме fail-safe, при липса на захранване да е сигурна, че ще отключи. Затова както ме и посъветваха, се спирам явно на електромагнит, подобен на тия по входовете на блоковете.

300 кг сила на задържане ще е достатъчно ли в случая? Примерно да издържи на обикновен кози крак и по принцип. Тези за 500 кг са прекалено обемисти за мястото, където ще го сложа и ако мога да мина с 300 кг-ов, ще е добре. Цената почти не е от значение, а единствено размера.

Благодаря.

• Отговори 50
  • Прегледи 5,3k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Благодаря, но не това ми беше питането. Проблемът не ми е със здравината на самата врата, а с всякакви (почти) патронни и (открити) физически заключвания.

300 кг магнит дали ще е достатъчно, защото не мога да преценя.

Според мен е достатъчно, но скоро не съм разбивал врати, така че не мога да ви кажа със сигурност. По-добре питайте на място от където ще го купувате. И 300 и 500 да вземете пак може да бъде разбито, зависи от мотивацията на крадеца.

• Автор

За разбито - да, въпроса е че няма как на етажа да я дърпат вратата с кран или кола (примерно), та затова поне да издЪржа на стандартните кози крак и подобни опити да хванат Г-образната рамка и да се опитат да отделят магнита (да предположим, че не знаят, че има такъв, просто опитват да отворят така с подобни лостове и т.н.). Вече разбиването с флексове, бормашини и т.н. е ясно че ако тръгнат...

Май просто ще взема 500 кг-ов, макар и по-обемист, и тва е. Ще ги питам и на място разбира се, като ходих първия път, бяха отзивчиви, сравнително голяма фирма са.

Потърсете нетрадиционни капани за убиване. Примерно , като ви няма да има пуснат ток и такива неща. Или нещо да се сложи от горе и ако влезе някой да го залее киселина.  Трябва да търсите нестандартни средства които са много сигурни според мен. То е ясно ако тръгнат да влизат няма какво да ги спре , но ако единия изпищи и другите ще се разбягат според мен. Погледнете и за алармени системи. Може да затворите вътре и някое куче.

• Автор

И все пак, 300кг сила на задържане дали е достатъчна? Само това ме интересува в момента :)Може би трябва да се сметне някак един кози крак колко усилие може да приложи в една точка като се вкара между касата и вратата,защото в случая може да се вкара. 

преди 42 минути, teglicha написа:

Може би трябва да се сметне някак

"Дайте ми опорна точка и достатъчно дълъг лост, и ще повдигна Земята"
Въпрос на рамо, въпрос на опора, въпрос на сила...
По-добре помисли как да покриеш възможността за проникване на лост. Или увеличаване на точките на блокиране на вратата.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

• Автор

И това не е опция. Вратата е такава каквато е. Дори блиндирани врати, особено с уплътнения, гледам също могат да се захванат с крак. За момента това ще е решението, с по-мощна брава (електро).

Изчислих доколкото можах лост от първи род, и ако съм прав, при кози крак с дължина около метър, за да отворят 300 кг магнит, ще им трябват около 30 кг натиск на дългия край. При 500кг - съответно 50 кг. Което не е много... Ще видя, може да взема магнит за 1200 кг. Все пак говорим за евтини "инструменти", достъпни на всеки. Също (почти) както и разните шперцове за патроните.

преди 12 часа, JKirilov написа:

Вероятно е забранено, може да го осъдят!

Е да , но то и да крадеш пак е подсъдимо. Ти го осакати като влезе във вас или го убий пък ще видим закона на коя страна ще бъде после.

• Автор

Мислел съм ги и такива преди. Доста е опасно за самите живущи в апартамента и е само в сферата на фантазиите. Една алармичка също така и г/д достатъчно. Засега отлагам електромагнита, И 30, и 50кг ми се струват малко усилие за отваряне с лост, а 1200кг е магнит за вкопаване, за него нямам място, защото е 3 см широк. Отворих и моднах леко наилчната болтова брава и мисля, че става по-надеждна и може да остана с нея. При всички случаи искам да има електронна и скрито заключване предвид колко лесно  (вкл. станах свидетел) се отварят патроните, вкл. по-скъпите дори от обикновен ключар.

преди 7 часа, Gangosa написа:

Ти го осакати като влезе във вас или го убий пък ще видим закона на коя страна ще бъде после.

Няма да е на твоя страна закона, не и по начина който си представаш! 

Теглич, мисля питаш най-вече за случаите, когато си вън от жилището?

Защото в линка на чичко Филипов се набляга докато спиш. За случите, когато всички сте вътре, аз имам нещо, да го наречем райбер.

преди 3 минути, JKirilov написа:

райбер.

Блажени са вярващите - ако си мислиш, че райберът ще удържи на щангата/козия крак...

Иххххххххх...

Първо моят райбер е "райбер" - врътка, която вкарва в касата 4 цилиндъра, подобни на тези на едната друга ключалка. Естествено може да се огъне и изкърти вратата с/бес касата, но с достатъчен шум да заредя чифтето! ;)

А сега погледнах конструкцията, могат да се монтират още поне 7-8 обикновени райбера и тогава вече...

Само дето ще е грозничко.

• Автор

JKirilov, не, естествено че докато няма никой вътре, а и не само. Райбер няма, но има ръчни резета с шипове и други решения, които наистина могат да са здрави, но е добре друг човек да може да влиза през това време, затова предпочитам просто скрито ел. заключване. Тази тема с по-сигурните заключвания явно е болна по принцип, и ще става все по-болна и ще замисля хората. Обикновен ключар е в състояние да влезе и излезе от жилище без да разбереш дори.

преди 1 час, teglicha написа:

Обикновен ключар е в състояние да влезе и излезе от жилище без да разбереш дори.

Сериозно? Да не е Каспър името му? Никаква фантазия ли нямате?

• Автор
преди 1 час, plamen_petrov_80 написа:

Сериозно? Да не е Каспър името му? Никаква фантазия ли нямате?

Не ти разбирам коментара. И с фантазия, и без, това е истината. Аз самия мога да отворя с подръчни средства по-обикновените ключалки за секунди, и да ги заключа след това. В гимназията го правех с 95% от вратите в цялата гимназия, която беше на 4 етажа!
Малко по-засуканите патрони може да изискват 2-3 инструмента повече, но среден ключар (или крадец) това няма да го спре изобщо, и вместо за 10 сек. може и минута да отнеме, но това има малко значение. Даже това с козия крак по-скоро спада към "разбиване", но и той е подръчно средство, което не вдига много шум и работи за секунди и затова поне него да се има предвид.

преди 4 часа, teglicha написа:

Обикновен ключар е в състояние да влезе и излезе от жилище без да разбереш дори.

Има много начини да разбереш дали някой е влизал или не.

Има много начини да направиш една врата трудна за отваряне. Има много начини да предпазиш дома си от обир също.

Но за всичко това първо ти трябва въображение.

• Автор

Е, за разлика от теб явно, аз поне водя някакъв по-полезен разговор точно по темата. Смятам, че електронно и скрито заключване предполага въображение, поне за крадеца, трудно се прави копие на ключа и съответно отключва, затова се спрях на него, след преглеждане и на мнения в интернет.

Извън фантазиите и въображението (където мернах някъде и шеги относно 'ключалки' от миналия век с разни железни пръти), говорихме за съвременните методи за заключване, а темата по-специално беше за усилието за отваряне на магнит. В случая темата май е изчерпана, защото явно не особено трудно може да се отлепи магнита, а за заключване може да се ползва друга, ако има такава.

• Автор
преди 6 часа, plamen_petrov_80 написа:

Не почнах аз да говоря глупости как се влиза наляво на дясно и как никой нямало да разбере.

Ще разбере когато потърси нещо, което е изчезнало ;) . И както и ти си ме цитирал: " е в състояние да влезе и излезе от жилище без да разбереш дори " - да, В СЪСТОЯНИЕ е == може. Глупости написа ти с безполезния си коментар горе, и след това отново.

А примерно информацията в компютри може да изтече без да изчезне, сещаш се за приказката за двете ябълки и двамата души с две информации. Въпросът беше принципен - някой може да влезе и излезе, точка. Може да влезе докато човек спи и да стане много лошо.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.