Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

bob - колко живот му остава

Featured Replies

• Автор

Факт е, че преди (последно като гледах) не можеше да прехвърлиш оператор (или на същия да минеш) и да минеш на предплатен "план". Тъй че по-полека, всички живеем в тази държава и сме били по офиси на операторите и знаем какво можеше и не можеше преди. Наскоро разбрах, че поне някой от трите можеше.

Ако може, това ще е идеален вариант.
Колкото до "долното качество" да се минава тънко... поредния мит. По-беден народ, нормално да иска да плаща колкото може по-близо до това, което потребява. Аз лично не съм тръгнал да се жалвам колко са мизерни или измамни операторите, освен когато наистина са такива и има обективни причини за това, дори хора са ги осъждали неведнъж. Просто има хора, които наистина говорят малко, и имат изявен приоритет в мегабайтите, и ако има начин, ще дълбая в тази посока, а явно има. По цял свят хората си ценят парите, колкото и да са богати, и гледат колкото може по-изгодно да минават, без да слизат под някакво минимално допустимо качество (на услуга, стока и т.н.). Тия митове за българите дето все се плюем колко сме такива и онакива, леко започва да ми идват в повече.

PS. Колкото до 5G, какво общо има.., те 4G едва си пооправиха последните 1-2 години... а и още доста време на хората няма да им трябва (и няма да искат да дадат пари) за нищо повече. 5G има доста време и хляб да изяде докато примами хората. Прехода от 3 до 4G беше значителен в усещането за интернета, то голямо количество хора си карат и с 3G още.., та нещата не се развиват толкова мълниеносно, колкото митове също вървят. 5G бая ще почака, камо ли докато се въведе в Бг по-нормално. Не и в близките 3-4г.

• Отговори 77
  • Прегледи 13,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Не знам кога не е могло и няма да споря, но да кажем, че сега може. А колкото до качеството да се минава тъкно, да се мине на далаваера ние българите сме уникални в тази насока. И да плюем се, завиждаме си, гледаме да си правим мръсно един на друг. Не е мит,а е реалност, многократно наблюдавана от мен дори и в момента.

• Автор

Еми прав си, в темата точно това се наблюдава от някои изказвания, и тях визирах, че подобно отношение ми идва в повече. Какво лошо има в това да се търси най-изгодното за дадени изисквания. Знаете по "белите" страни какви трагедии стават по моловете на черни петъци и т.н.

А щом може, супер, значи боб картата минава на някой предплатен и сме готови :) . Имам 3-4 такива карти, едната ще се закрие, но другите ми трябват основно за да приемат обаждания, даже съм ги вързал за целта на тел.централа за да не се налага всичките да разнасям в отделни апарати с мен.

току-що, teglicha написа:

Еми прав си, в темата точно това се наблюдава от някои изказвания, и тях визирах, че подобно отношение ми идва в повече. Какво лошо има в това да се търси най-изгодното за дадени изисквания. Знаете по "белите" страни какви трагедии стават по моловете на черни петъци и т.н.

А щом може, супер, значи боб картата минава на някой предплатен и сме готови :) . Имам 3-4 такива карти, едната ще се закрие, но другите ми трябват основно за да приемат обаждания, даже съм ги вързал за целта на тел.централа за да не се налага всичките да разнасям в отделни апарати с мен.

Ето виждаш ли, че може да си направиш нещата. Просто трябва да се поразровиш и да си търсиш своето. Това обаче няма нищо общо с другото дето го коментирахме.

• Автор

Важното е, че темата общо взето е за боб, колкото и живот да му остава. Покрай това и покрай факта, че хората на боб са предимно на под 10 лв някакви планове, ще търсят нещо адекватно след края му, евентуално пак около и под 10 лв. Дано всеки намери нещо, което го удовлетворява. Аз пак бих огледал като стане време де, защото работата с 2 сим карти (една отделна за нет) не е най-удобното нещо на света. А и края както се спомена, може да стане всеки момент, да получиш смс и дотам.

преди 1 минута, teglicha написа:

Важното е, че темата общо взето е за боб, колкото и живот да му остава. Покрай това и покрай факта, че хората на боб са предимно на под 10 лв някакви планове, ще търсят нещо адекватно след края му, евентуално пак около и под 10 лв. Дано всеки намери нещо, което го удовлетворява. Аз пак бих огледал като стане време де, защото работата с 2 сим карти (една отделна за нет) не е най-удобното нещо на света. А и края както се спомена, може да стане всеки момент, да получиш смс и дотам.

За сължаление това са А1. Те само серат и мажат. Не, че другите оператори са цвете за мирисане, но тези съм ги отписал .Няма по-голяма сган от тях.

преди 6 минути, Емил Костов написа:

За сължаление това са А1. Те само серат и мажат. Не, че другите оператори са цвете за мирисане, но тези съм ги отписал .Няма по-голяма сган от тях.

Оооо, има, има :tease2: . Аз съм изтъкнат член на партията "Никога вече Виваком!!!" . Докато А1/М-тел се търпят. 

преди 1 минута, RudeBoy написа:

Оооо, има, има :tease2: . Аз съм изтъкнат член на партията "Никога вече Виваком!!!" . Докато А1/М-тел се търпят. 

О чудесно, щом си решил да си мазохист то си е твое решение. То иначе как ще съществуват тези мизерници. И сега в момента ми се правят на важни.

• Автор

Имам и други услуги от А1. Естествено имал съм при всяко (пре)подписване за нов договор доста перипетии. От мобилното покритие на А1 съм доволен. Не знам какви скорости по принцип дават макс отделните оператори, но с А1 примерно достигам около 120 Mbps на 4G, или нещо такова. В завторени помещения в градски условия си е винаги 4G+. Може и виваком да имат нещо... всъщност сега разгледах мобилния им интернет - същите 2ГБ при тях струват двойно повече (12 лв).

преди 1 минута, teglicha написа:

Имам и други услуги от А1. Естествено имал съм при всяко (пре)подписване за нов договор доста перипетии. От мобилното покритие на А1 съм доволен. Не знам какви скорости по принцип дават макс отделните оператори, но с А1 примерно достигам около 120 Mbps на 4G, или нещо такова. В завторени помещения в градски условия си е винаги 4G+. Може и виваком да имат нещо... всъщност сега разгледах мобилния им интернет - същите 2ГБ при тях струват двойно повече (12 лв).

За А1 просто толкоз мога да говоря. Няма по-долен опреатор от тях. За пример само ще кажа следното. Нека някой от всички вас ми покаже оператор в СВЕТА, който 1 година не може да си оправи билинг системата. Пропищя цяла България от техните безчинства. Познавам приятели и познати, които ги осъдиха, хвърляха си картите в офисите им, даже биха служутелите им. И този оператор днес има нахалството да предлага услуги Смехория.

преди 9 часа, Емил Костов написа:

И този оператор днес има нахалството да предлага услуги Смехория.

Щом не са умрели от глад, значи успяват да си продават услугите!

• Автор

А1 имат една по-добра предплатена оферта, която мернах - такава, наречена... "А1". Предплатена, и при всяко зареждане с 6-9 лв, срещу "такса" от 5 лв се получават 100 мин. към всички и 1000 МБ нет, валидни за 30 дни. Идеално. Офертата била валидна до 2022. Срещу 6 лв на месец 100мин+1000 нет. Минутата извън включените е скъпа, 45ст., но... който и без това почти винаги говори под 100... е Ок. Срещу 10 лв пък = 200 минути и 2ГБ нет. Разгледах поне офиц. сайтове на другите оператори, и не намерих нищо по-смислено. Виваком имат нещо там, но не и баш такова.

преди 8 часа, ivan_pop написа:

Щом не са умрели от глад, значи успяват да си продават услугите!

Е щом има кой да и вярва и да се лъже, нормално е да не умрат от глад. Поредният пример преди няколко месеца с мой познат изполващ тяхна услуга ( мобилен интернет и карта за разговори). Таксата му поради някаква промоция поледните 2 годнини е 20 лева.  Договорът изтича и започвяа да му се звъни за предподписване. От офис директно му казват, че такава оферта вече няма и не може да има за 20 лева. По телефона започват да му казват същото. В един момент той им дава ултиматум, че или му правят същата или подобна оферта за тези пари или се отказва от тях. След 15 минути изведнжъж можело да има същата услуга за 2 години за 20 лева на месец.

• Автор
преди 21 минути, Емил Костов написа:

Е щом има кой да и вярва и да се лъже, нормално е да не умрат от глад. Поредният пример преди няколко месеца с мой познат изполващ тяхна услуга ( мобилен интернет и карта за разговори). Таксата му поради някаква промоция поледните 2 годнини е 20 лева.  Договорът изтича и започвяа да му се звъни за предподписване. От офис директно му казват, че такава оферта вече няма и не може да има за 20 лева. По телефона започват да му казват същото. В един момент той им дава ултиматум, че или му правят същата или подобна оферта за тези пари или се отказва от тях. След 15 минути изведнжъж можело да има същата услуга за 2 години за 20 лева на месец.

Това по никакъв начин нито ме учудва, нито ми променя нещо отношение/мнение за оператора/операторите. Това е "стандартна" практика при всички, много зависи и в кой и какъв офис отидеш. Ако и дори А1 да има повече случаи (поне стигнали до новините) на "измами", то е защото поне последно като гледах, той беше най-големия оператор, мисля че беше и с най-много корпоративни клиенти..., и е .... нормално. Аз пък не съм имал никога някакви критични перипетии, че да се откажа от услугите им, а докато няма закакво да ходя по офиси и да се дърля с малоумници (което важи с особена сила и за вивакомци) поне в продължение на 2 години, съм Ок, а от качеството на услугите съм доволен.

преди 2 минути, teglicha написа:

Това по никакъв начин нито ме учудва, нито ми променя нещо отношение/мнение за оператора/операторите. Това е "стандартна" практика при всички, много зависи и в кой и какъв офис отидеш. Ако и дори А1 да има повече случаи (поне стигнали до новините) на "измами", то е защото поне последно като гледах, той беше най-големия оператор, мисля че беше и с най-много корпоративни клиенти..., и е .... нормално. Аз пък не съм имал никога някакви критични перипетии, че да се откажа от услугите им, а докато няма закакво да ходя по офиси и да се дърля с малоумници (което важи с особена сила и за вивакомци) поне в продължение на 2 години, съм Ок, а от качеството на услугите съм доволен.

От 15 години съм абонат на Теленор ( тогава бяха Глобул), а от 11 на Виваком. Там такива простотии няма. И това е само един от примерите. А1 ми паднаха в очите още преди 10 години. И 20 пъти да си сменят името си остават боклуци.

• Автор

Както казах, явно зависи в кой район се ходи по офиси. В моя район Вивакомци не отстъпват по нищо на А1-ци по простотии. Не трябва да се абсолютизира, това важи в голяма степен и случая. Твое право е да смяташ така, на база твоя експириънс. Просто казвам да не бъдем едностранчиви, изобщо не защитавам никой, но такива простотии има навсякъде с пълна сила, в зависимост къде попаднеш.

преди 6 минути, teglicha написа:

Както казах, явно зависи в кой район се ходи по офиси. В моя район Вивакомци не отстъпват по нищо на А1-ци по простотии. Не трябва да се абсолютизира, това важи в голяма степен и случая. Твое право е да смяташ така, на база твоя експириънс. Просто казвам да не бъдем едностранчиви, изобщо не защитавам никой, но такива простотии има навсякъде с пълна сила, в зависимост къде попаднеш.

Като ти спрат БОБ и ти извият ръцете ще говорим пак.  Аз не абсолютизирам. Всеки оператори си има проблеми, но А1 са ненадминати.

• Автор

Като ми спрат боб, ще отида все някъде. Какви ръце ще ми извиват, ще избера план или предплатена карта според което счета че най-близо удовлетворява изискванията ми. Това може да е теленор или виваком. Още повече щом мога да мина на предплатена при А1 или друг оператор - нещо което не мислех, че ще е възможно преди няколко години. Ako А1 ме ядосат някой ден прекалено, ще ги сменя, ако разбира се другите могат да предложат нещо по-добро. От това, което съм видял, всички са един дол дренки. Някои някъде са по-зле, други другаде. Лош опит и преживелици съм слушал и видял от всички оператори, и аз лично нямам "претендент" за най-лош.

на 25.01.2020 г. в 19:23, Емил Костов написа:

Е, за 16 лв си с оферта НЕОГРАНИЧЕНИ и 6 гъби нет.  Така, че всичко е точно.

Каквото и да правите сегашните планове вървят за около 15-20 лева и се дават 5-10 гигабайта интернет и неограничени към всички оператори. Така е при всеки един оператор.

Абе каквото и да си говорим българските оператори стрижат яко и не дават нищо... ...или почти.

Аз съм на плана от €20, за сравнение българските оператори за същата сума дават 8гъбки интернет, а за 50лв. получаваш 20 гъби и и в двата случая те цакат по 20 до 40 стотинки за СМС пти това в собствената им мрежа.

2020-01-27_152657.png

на 26.01.2020 г. в 20:45, Емил Костов написа:

Като ти спрат БОБ и ти извият ръцете ще говорим пак.  Аз не абсолютизирам. Всеки оператори си има проблеми, но А1 са ненадминати.

Не се е родил тоя, дето да ми спре боба... ;)

https://forum.mobilebulgaria.com/a1-f41/otnosno-bob-t49705.html

Повечето клиенти на БОБ (в т.ч. и аз) са на безсрочен договор. Той винаги може да бъде прекратен от всяка една от двете страни с едномесечно предизвестие. Това е законния начин когато от А1 решат да го направят. Кандърмите в офиси и телефонните обаждания са за който клъвне. Някога може и да го закрият. При австрийския БОБ, например, няма такова нещо. Аз смятам да стоя до последно. Като го спрат, минавам на предплатена. Ако не може – закривам номера. Запазване на всяка цена не ме устройва. Колкото до мисълта на Буров, мисля че тя няма отношение към проблема. Повечето писали по темата са съгласни да си платят справедливо, но за това, което им е нужно, а не за това, което им натрапват.😎

• Автор

Е, то ясно че ще се стои до последно. И всички дават само австрийския боб за пример навсякъде, не знам защо, не съм и гледал в другите страни (и в колко) как са нещата с боб. Самият факт че миналата година спряха всички възможности за нови абонати и текущите да правят промени по текущите си планове, означава че "всеки момент" виси като дамоклев меч да ни изритат.
И аз съм си избрал предплатен план засега, на който ще се минава. И според мен трябва да са малко по-гъвкави и за всеки клиент да могат да дадат цена според неговите изисквания. Аз примерно бих се радвал да ми дадат цена за 100 мин + 1-2ГБ интернет, която да е до макс 10 лв. Но няма. Предлагат ми смешни 300 МБ за .. 13 лв мисля беше, докато при предплатените има за под 10 лв с тези параметри (засега), но все пак при предплатените има малко по-голямо неудобство да следиш да заредиш в точно определен ден за да не изгубиш много от валидността. Но ако се наложи...

преди 2 часа, teglicha написа:

Аз примерно бих се радвал да ми дадат цена за 100 мин + 1-2ГБ интернет, която да е до макс 10 лв. Но няма.

Казах ти - на мен за 6.90 ми предлагат 100 мин./месец към всички оператори, безплатни разговори с 5 номера от А1 (мисля, че се водеха "Семейство и приятели"), и интернет. Не обърнах внимание колко точно интернет, защото не смятам да го ползвам. Но другата седмица ще ми излезе фактурата, и като я плащам, ще гледам за запомня, и да споделя тук. Ако те интересува, разбира се.

• Автор

Мен ме интересува разбира се, интернета ми е по-важен! За теб разбрах, но това нас останалите не ни грее, защото това е някаква оферта конкретно за теб, не за мен или нас ;).

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.