Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Винтоверт WORX

Featured Replies

Здравейте случайно попаднах на един много интересен модел: https://etools.bg/product/18699/akumulatoren-vintovert-worx-wx176-9-20-v-2-5-ah-30-nm.html някой запознат с т.н. switchdrive или с марката ? Ще се радвам ако някой сподели опит или наблюдения. 

Ако ще работиш сериозно с него, по-скоро не. Тоя тип механизми не се славят със здравина. За вкъщи, нещо дребно ремонтче е окей.

Абонирам се за темата. Имам винтоверт(обикновен, ударен) на тази марка, но не мога да дам отзиви дали е добър или не. От скоро го имам и засега нямам проблеми. За непрофесионална работа е идеален. А може би и за професионална? Който ползва да даде мнение от опит...

Машинката изглежда добре, но въртящият момент е само 30Nm. Ако ти е достатъчен може да рискуваш с покупката, но сигурно вече знаеш, че батерия и зарядно се купуват отделно и общата сума ще мине 320лв.

Не мога да се сета какъв му е плюса на тоя суичдрайв. Освен да се чупи...

преди 30 минути, k120 написа:

Здравейте случайно попаднах на един много интересен модел: https://etools.bg/product/18699/akumulatoren-vintovert-worx-wx176-9-20-v-2-5-ah-30-nm.html някой запознат с т.н. switchdrive или с марката ? Ще се радвам ако някой сподели опит или наблюдения. 

Безмислено е да се използват такива инструменти за работа като цяло. Да не говорим, че линка, който си дал се казва, че устройството се доставя без батерия и зарядно. А ако ти се налага наистина да работиш с такъв уред ще ти трябва поне още една батерия. Когато едната се зарежда, другата да може да я използваш. Да не говорим, че батериите са консуматив и ще трябва да ги купуваш.  Та отиваш на едни 400 лева. По-добре си вземи един БОШ на ток. Наистина ще ти върши работа.

Бива я машинката, имам две от тази марка и си работят съвсем прилично ! 

• Автор
преди 32 минути, Емил Костов написа:

Безмислено е да се използват такива инструменти за работа като цяло. Да не говорим, че линка, който си дал се казва, че устройството се доставя без батерия и зарядно. А ако ти се налага наистина да работиш с такъв уред ще ти трябва поне още една батерия. Когато едната се зарежда, другата да може да я използваш. Да не говорим, че батериите са консуматив и ще трябва да ги купуваш.  Та отиваш на едни 400 лева. По-добре си вземи един БОШ на ток. Наистина ще ти върши работа.

Бош не е това което беше, или поне така казват по-старите майстори, аз досег със едновремешните бош нямам. На работа обаче има един бош нов, нов още е топъл и нещо не съм особено впечатлен. Не е професионална серия, но като за 230лв човек очаква повече. Това което забелязах, още преди да почне да се работи с него е, че главата мята накрайника, свредла и т.н.

току-що, k120 написа:

Бош не е това което беше, или поне така казват по-старите майстори, аз досег със едновремешните бош нямам. На работа обаче има един бош нов, нов още е топъл и нещо не съм особено впечатлен. Не е професионална серия, но като за 230лв човек очаква повече. Това което забелязах, още преди да почне да се работи с него е, че главата мята накрайника, свредла и т.н.

БОШ за 500 лева си е БОШ. То зависи и за какво и как го използваш. Да, не е като едно време, но все пак се дръжи.Но тези смехотии с батерии са просто боклуци. Да, да завиеш някоя и друга видия или да пробиеш някъде 1-2 дупки стават, но дотам. 

Едно алтернативно предложение (без никакви ангажименти):
https://kraft.bg/produkt/nemski-akumulatoren-vintovert-vermark-starke-36v-s-2-baterii/

преди 1 час, k120 написа:

Наистина интересен модел. Акумулаторен винтоверт без акумулатор и зарядно.

• Автор
преди 3 минути, DarkEdge написа:

Едно алтернативно предложение (без никакви ангажименти):
https://kraft.bg/produkt/nemski-akumulatoren-vintovert-vermark-starke-36v-s-2-baterii/

АБе нещо не ми вдъхва доверие, по-добре един парксайд

преди 1 час, badr написа:

Офертата е много добра.С две батерии li-on 8000ма на тази цена е повече от добре.

И 2 год. гаранция
Имат и друга fun  оферта:

Немски Винтоверт 24V с 2 батерии 5.0Ah + Прожектор
ПРОМОЦИЯ от 135лв на79лв
79115200_2739567169430964_7436032709568233472_n.jpg?_nc_cat=110&_nc_ohc=9HrevCi_qfsAX__gsYx&_nc_ht=scontent-otp1-1.xx&oh=200d0e98f050ba973dc1582276d24522&oe=5ED4F897

И е с много и добри отзиви на стената на FB

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

Интересно мислене имате всички, също като с компютрите. Поне там някой лееекичко добавя накра "...да става и за CS!" ;)

Нали най-важното е за какво ще се използва този винтоверт/винтовъртач? Обикновено се завива в чам. Там аз завивам на ръка. Не по цял ден, непрофесионално, но си завивам. В бук, че имам още 4 стола за ремонт, си е...

Може и гайки да се завиват, може и във Ф1.

Но друг пример си мислех през цялото време. Когато ми монтираха металната входна врата видях истината, някои може дори да не са виждали такива:

http://anis-bg.com/?p=7495

Мамммма миа...

Винтовертът вероятно е бил с въртящ момент на Порше или Тесла, но беше 2 (два) пъти по-голям от чукащата машина БОШ!

А на Лидъл имаше едно за 30 лева, без малко да се протегна, добре че ме пляскат през ръцете! ;)

Всъщност хубавите професионални винтоверти нито са големи нито са тежки. 

Професионалнrтe такива се продават отделно тялото, батерии, зарядно и куфар. 

Зарядните са инверторни с охлаждане, зареждат под 30 минути, тестват батерията и ако примерно е твърде гореща не я зареждат. С едно зареждане можеш да изкараш целия ден. батериите за цялата серия инструменти са еднакви и често батерията е на цената на тялото (винтоверта).

По принцип многофункционалните винтоверти с въртяща се глава са ментета и не вършат работа. Тези със зарядно тип "адапторче" също.

На марката WORX имам перфоратор на ток от около 6 месеца направил съм 2-3000 дупки с него в бетон за сега е ок.

Разгледах серията машинки на батерии Worx повечето имат солиден вид и на хартия са ок, но не съм ползвал  и не мога да кажа дали си заслужава.

Bosh винаги са си били надценявани, Makita са една идея по добре истината е Dewalt, Milwaukee, Panasonic, но не ментетата който се продават по фейсбук групите.

За домашна работа има доста варианти до 200лв който стават, разликата е във времето за зареждане на батерията и във въртящия момент, но с малко сръчност се постигат чудеса.

Парксайд на Лидъл е добър вариант.

Всичко опира до това за какви цели ще се ползва. Ако е за 5 дупки/винта на ден или за месец не си заслужава да се инвестират пари в машина от 150 лв нагоре.

преди 1 минута, DarkEdge написа:

Всичко опира до това за какви цели ще се ползва. Ако е за 5 дупки/винта на ден или за месец не си заслужава да се инвестират пари в машина от 150 лв нагоре.

Енхел и Райдър имат доста варианти за по 100 - 120лв , че и с по две батерии.

Райдер е такъм боклук, че пари да ми дават, няма да го взема. А за 120 лв. с две батерии може да намериш, ама с Ni-Mh батерии.

преди 2 часа, П.е.т.ъ.р написа:

Енхел и Райдър имат доста варианти за по 100 - 120лв , че и с по две батерии.

"Удоволствие" точно с тези марки не бих си причинил. 
А посочените по-горе 2 винтоверта са с по 2 батерии.

Веднъж в месеца да завиеш отвиеш нещо стават. 

Както писах добър вариант за колкото да имаш нещо е Парксайд на Лидъл. 

добрите инструменти започват от 400-500 евро нагоре. Но тук се пита за "врътка" за домашна употреба.

Тъй, де! Повтаряме се!

преди 3 часа, DarkEdge написа:

Всичко опира до това за какви цели ще се ползва.

преди 3 минути, JKirilov написа:

Аз пък няма да се повтарям

Впечатлих се от авторитетността ти!
Навивай ти с отвертка обшивка на стена/таван.
Смешко!

преди 21 минути, DarkEdge написа:

Впечатлих се от авторитетността ти!
Навивай ти с отвертка обшивка на стена/таван.
Смешко!

Определено не е навивал, ама иначе е компетентен.. по отверТките.😁

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.