Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мога ли да получа пратка от Спиди без лична карта

Featured Replies

Здравейте!

Мога ли да получа пратка от Спиди без да имам лична карта?На 13 съм,а си поръчах една част за компютъра.

• Отговори 91
  • Прегледи 16,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Досега съм го правил ... много пъти ...

В офис не знам дали ще стане но на адрес съм получавал многократно уреди без лична карта.

Дори не на врата а от колата под блока като е очевидно че не съм аз получателя (името е женско).

На мен винаги са ми искали лична карта особено ако става въпрос за получаване на документи (за нов телефонен план да речем). Но и при части са ми искали. Но говоря за получаване от офис. Куриер не ми е искал лична карта. Само пари и подпис. :)

В офис винаги независимо какво и от кой получаваш задължително ти искат лична карта.

Незнам как така сте ги получавали тези пратки в офиси без лични карти, явно служителите са ваши хора.

И така ... хм ... не могат да Ви изискват лична карта ... но трябва да се уверят, че сте Вие ... има и други начини ... да докажете, че това е за Вас!!!

Всичко друго е бля, бля и прочие ...

преди 11 минути, ДИоNД написа:

И така ... хм ... не могат да Ви изискват лична карта ... но трябва да се уверят, че сте Вие ... има и други начини ... да докажете, че това е за Вас!!!

Всичко друго е бля, бля и прочие ...

Напротив! След въвеждането на GDPR задължително служител иска лична карта ( може и шофьорска книжка) и това задължително трябва да се види на камерите (ако има виденаблюдение). Иначе служителят се освобождава от работа. Такава е практиката на Еконт. И тук е трака. Може да провериш и да питаш.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 3 минути, Емил Костов написа:

Напротив! След въвеждането на GDPR задължително служител иска лична карта ( може и шофьорска книжка) и това задължително трябва да се види на камерите (ако има виденаблюдение). Иначе служителят се освобождава от работа. Може да провериш и да питаш.

Да ама аз мога да откажа да предоставя лична карта или какъвто и да е документ за самоличност. Друг е въпроса ако не се лъжа е,че трябва на видно място да бъде поставено копие от удостоверението, че са администратори на лични данни. А това не съм го виждал и при двете фирми.

преди 7 минути, Емил Костов написа:

Такава е практиката на Еконт.

Точно онзи ден освободих пратка от Еконт ... от офис!!! при това ... изобщо не ми трябваше лична карта или свидетелство за правоуправление на МПС...!

преди 2 часа, Емил Костов написа:

Не! Трябва да дойдеш с родител.

При тебе ли?

преди 2 часа, Angel Palchev написа:

Здравейте!

Мога ли да получа пратка от Спиди без да имам лична карта?На 13 съм,а си поръчах една част за компютъра.

Бонбон у вас ако дойдат няма ти искат.В офиса щи искат.

преди 11 минути, Емил Костов написа:

Иначе служителят се освобождава от работа.

На мен лично служители са ми казвали че ако предадат стока без предоставена лична карта първо подлежат на глоба и то солидна доста, последвана със освобождаване от работа.

преди 3 минути, ДИоNД написа:

Точно онзи ден освободих пратка от Еконт ... от офис!!! при това ... изобщо не ми трябваше лична карта или свидетелство за правоуправление на МПС...!

Във някои квартални офиси, където си получавал много пратки рядко искат лична карта понеже са те запомнили. 

Ха-ха тоя последния едва ли не трябваше да го изкарам на сила от буса за да му дам парите.

Както ми беше отворил вратата и приготвил кашона можех да награбя още няколко и да си ходя...:)

току-що, Roujin Z написа:

Ха-ха тоя последния едва ли не трябваше да го изкарам на сила от буса за да му дам парите.

Както ми беше отворил вратата и приготвил кашона можех да награбя още няколко и да си ходя...:)

Те хората бързат. Все пак не е само твоята пратка и пратките се доставят до 24 часа. 

преди 1 минута, Roujin Z написа:

Още ли се кефиш на компютърни компоненти? Не си виждал още на жена п------а

преди 1 минута, sky1 написа:

Във някои квартални офиси, където си получавал много пратки рядко искат лична карта понеже са те запомнили. 

Тук говоря за офис където изобщо не ме познават, т.е. виждали ... ;) 

Трябва ли да Ви напомням за, това че не ми е за първи път да не давам информация на куриера кой съм, а?! Тоест да давам информация само и единствено по какъв повод съм в техния офис, а?!

преди 38 минути, B-boy/StyLe/ написа:

На мен винаги са ми искали лична карта особено ако става въпрос за получаване на документи (за нов телефонен план да речем). Но и при части са ми искали. Но говоря за получаване от офис. Куриер не ми е искал лична карта. Само пари и подпис. :)

Явно си бардзо съмнителен? Муджахидинска брада нещо? Суисиден поглед? Я се снимай да те видим? ;)

Ангеле, просто покажи SMS-а на телефона с номера на товарителницата!

По принцип кой ще знае, че има такава пратка, че и да е готов да я плати?

Е смейте се колкото искате. Можете сами да си направите проверка.

преди 13 минути, sky1 написа:

Беше преди. Сега задължително се иска. Може да провериш. Ето и общите условия

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 10 минути, Емил Костов написа:

Ето и общите условия

Не искам да споря с един хард, но ... хм ... това е софт проблем ... ;) 

преди 1 минута, ДИоNД написа:

Не искам да споря с един хард, но ... хм ... това е софт проблем ... ;) 

Аз не споря. Карам те да провериш. А поне по документи хардът все още не ми е повреден. Нямам жълта книжка ;)

преди 4 минути, Емил Костов написа:

Аз не споря. Карам те да провериш. А поне по документи хардът все още не ми е повреден. Нямам жълта книжка ;)

Не ми се е налагало да проверявам, друг Харт е проверил и прочие ... явки с този твой колега ... хм ... на този етап ... не!!!

преди 1 час, Емил Костов написа:

Напротив! След въвеждането на GDPR задължително служител иска лична карта ( може и шофьорска книжка) 

Аз редовно вземам пратки от офис на Спийди без да показвам какъвто и да е документ!

Значи може!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.