Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Дефрагментация в Windows 10

Featured Replies

Е чак толкова, с много други програми и начини може да се види цялата папка и съдържанието и. Както казах, размера си го задаваш в настройките на system restore.

:offtopic_s:

преди 24 минути, B3M2W0 написа:

Като не можеш

Май пообърка коня, на който да заложиш...

преди 29 минути, B3M2W0 написа:

Обидите няма как да прикрият празнотите в познанието, лошото е, че се поставя на изпитание доверието във форума като цяло, щом негови представители са въпиещо некомпетентни.

ногу си праф да знайш
тия дофтури от заразното, нищо не разбират
назначили са ги с връски
и ас писах на админа да ми тури табела на глобал мод, ама не ще и туй щот съм бес връски

преди 2 часа, B3M2W0 написа:

Обидите няма как да прикрият празнотите в познанието, лошото е, че се поставя на изпитание доверието във форума като цяло, щом негови представители са въпиещо некомпетентни. 

В техниката всички неща се доказват или с математика, или с експеримент. Кое, според тебе е невярно? Дали това, че след изтриване на точките за възстановяване, съдържанието на папката си стои? Или че след дефрагментация тя се изпразва? Обзалагам се, че ти, както и 99% от хората не знаят колко е съдържанието на папка System Volume Information, както и не знаят как да го видят. За това ще ти помогна-става с програма Ashampoo WO 12, с която също така може да се направи дефрагментация на ССД диск (става за 2 мин). Когато намериш тази папка със 70ГБ излишни записи, ще се замислиш над всичко написано . 

1.PNG

Като не можеш ( характерно свойство май за вашего брата), дай твоите начини за справяне със ситуация от този род. Иначе остава усещането за един куп празни приказки и внушения, без никакво покритие.

Кое си стои? Аз защо след почистването на System Restore точките нямам проблеми с големината на папката? Папката е 138 MB в момента, а беше 2.90GB, колкото и бях задал като максимален размер...Изобщо никога не съм имал проблеми със структурата на папката System Volume Information, нито с $RECYCLE.BIN, но дори да имах нямаше да пусна дефрагментатора за да я смаля. Това е като същия да ми намали обема на WinSxS папката. Просто е абсурдно.

Как се трият невалидни файлове - с невалидни символи или права по файловата система тогава?

1. Стартира се CHKDSK на системния дял с параметри /X /F /R и се рестартира за да се извърши проверката и след това се опитва отново (ако трябва и в безопасен режим).

2. Използване на команди за присвояване на права: (или с програми като PowerRun предложена от колегата @DarkEdge)

https://www.wintips.org/how-to-fix-access-denied-at-system-volume-information-folder/

3. Използване на външен софтуер, който има по-високо привилегии и възможности да чете файлове скрити от Windows API (като повечето Anti-Rootkit инструменти каквито са GMER, PCHunter и т.н.), използвани на скриптови инструменти като (OTL, FRST, ZHPDiag, Combofix, zoek) или използване на инструменти като DelinvFile, който се справя с UNICODE в имената, поддържа разчитането на short names и т.н.

Не знам защо ти е и програма за да видиш съдържанието на папката въобще, но аз мога да ти я покажа директно през Explorer. Така че хайде не ми помагай, ти си ползвал външни програми като не можеш да го постигнеш с вградените средства в Windows. И успех в ползването на оптимизиращи програми като цяло. Дано редовно правиш бекъпи...

Файловете които заемат останалото място са от Kaspersky:

JN6PWaE.png

След TRIM и Disk Cleanup, очаквано тя не промени размера си. Дефрагментация няма да пускам, защото е безумие, а и не виждам причина. Изтриването на точките си работи, точно както си трябва и папката си се смалява и почиства до минималния възможен размер при тази софтуерна конфигурация. Не ползвам вградената програма и за създаване на огледални образи и там не мога да кажа дали би повлиява това, папката да се увеличи, защото си ползвам Macrium Reflect Free за създаване на образите, но SR опцията си работи, точно както се предполага от нея.

Дори я изтрих...70GB нещо не видях да ми се освободиха...щеше да е супер ама нейсе...Не е зле да провериш дали тези 70GB не идват точно от вградената програма за System Image...

Не мисля повече да водя безсмислени спорове.

@B3M2W0 Кат ви гле'ам софтуера, който използвате, няма да се учудя ако скоро време почукате на раздела "Премахване на зловреден софтуер"! Пък и не мисля, че имате ня'ква тежест да определяте кой е компетентен и кой не. Може спокойно да замълчите, да сЕдите на масата и да си пиете рЕкията и да гледате как се прави.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.