Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Момиче или жена

Featured Replies

Може да ви се стори тъп  въпроса, но не знам дали е правилно да ми казват жена. На 23 години ще стана, всичките ми връстници са омъжени и се чувстват жени вече. Даже ми пращат честитки на 8 март. Правилно ли е и аз да празнувам 8 март като тези жени, все пак не съм направила нещо “женско“, не съм зарадвала мъж и не родих дете. 

Всъщност си мисля, че съм прекалено  възрастна за думата "момиче" и не съм преживявала нещо, за да се чувсвам жена. Вие със сигурност ще кажете, че съм жена, обаче не знам, чувсвам се малко странно като го чуя. :D

Па аз казвам на моето момиче "момиче". Щото така я чувствам и такава е. А сме на повечко години от теб, момиче. :)

• Автор

На 13 годишно дете, изгубило девсвеността си, жена ли ще казват?

преди 1 минута, Ьрмалоу написа:

Па аз казвам на моето момиче "момиче". Щото така я чувствам и такава е. А сме на повечко години от теб, момиче. :)

На твоето момиче, всичко може да кажеш, аз имам предвид като цяло на всички

преди 2 минути, moonluna написа:

На 13 годишно дете, изгубило девсвеността си, жена ли ще казват?

На твоето момиче, всичко може да кажеш, аз имам предвид като цяло на всички

Е, тогава баба ли си?

• Автор
преди 6 минути, lupis написа:

Ако си девствена си момиче, ако ли не- си жена.

Е тогава на едно 13 годишно дете, изгубило девствеността си, жена ли ще кажат?

Тогава може да молиш хората, които се обръщат към теб да те възприемат като същество от женски пол. Да не ти пращат картички за 8-ми март, и с тоалетните не знам как ще процедираш. В доста женски съм виждала момичета да влизат, но ти определено не си в тази категория, защото си пълнолетна.

В плуването например, ако решиш да се състезаваш, ще си в категорията "жени", заради възрастта.

Това дали си раждала или си омъжена не е от значение за собственото ти сексуално/полово самоопределяне.

Приеми го.

Страхотно е да си Жена!

Определение за дете, момиче, жена, баба се отнася за различна възраст. Гледай да не станеш баба без да си зарадвала някого, че се похабяваш на празно във времето. времето не чака никого.

Не съм виждал твоя снимка,но по малкото описание дадено от теб,си сто процентова жена

преди 1 час, moonluna написа:

Може да ви се стори тъп  въпроса, но не знам дали е правилно да ми казват жена.

Ако си от мургавия етнос, направо си лелка.
Ако си русокоса и синеока си мацка и половина.
Ако си половин монголка, еми може да си минаваш за момиче още доста време.
Зависи и от килограмите, ако си по-изгладняла изглеждаш по-млада, ако си тежкотоварна си жена и т.н.

На твое място на български бих анаписал:
Всичките ми връснички а не връсници. Щото връсниците дето се омъжват са обратнорезбови и нямат нищо общо с 8-ми март.

Хм... въпросът наистина е малко тъп.

преди 1 час, moonluna написа:

Е тогава на едно 13 годишно дете, изгубило девствеността си, жена ли ще кажат?

Ами 199% жена си е...вече😉

ето и друг поглед:

https://www.gnezdoto.net/vdyhnovenie/1203-10-neshta-koito-otlichavat-jenata-ot-momicheto-edna-myjka-gledna-tochka

а може и това:

https://bg.wikipedia.org/wiki/Жена

По-конкретно в медицинската литература жена се употребява за обозначаване на момиче, при което е настъпило менархе, или за момиче, което не е девствено.

Преди няколко месеца имаше подобна тема, само че за момче/мъж. Чак се чудя дали сериозно поставят тези въпроси или изследват отзивчивоста на популацията във форума.  Или просто се гъбаркат  :D

преди 15 часа, moonluna написа:

Може да ви се стори тъп  въпроса, но не знам дали е правилно да ми казват жена. На 23 години ще стана, всичките ми връстници са омъжени и се чувстват жени вече. Даже ми пращат честитки на 8 март. Правилно ли е и аз да празнувам 8 март като тези жени, все пак не съм направила нещо “женско“, не съм зарадвала мъж и не родих дете. 

Всъщност си мисля, че съм прекалено  възрастна за думата "момиче" и не съм преживявала нещо, за да се чувствам жена. Вие със сигурност ще кажете, че съм жена, обаче не знам, чувствам се малко странно като го чуя. :D

Като видях темата, се сетих за тази песен: Urge Overkill - Girl You'll Be a Woman Soon - YouTube

Иначе да - правилно е да ти казват жена, защото си такава, макар и много млада. И е правилно да празнуваш 8-март, без значение дали имаш дете или не.

• Автор
преди 19 часа, nikolela написа:

Определение за дете, момиче, жена, баба се отнася за различна възраст. Гледай да не станеш баба без да си зарадвала някого, че се похабяваш на празно във времето. времето не чака никого.

няма да се дам на едни тъпанари, само дето е минавало времето. Знам, че закъснях, но по-добре така, отколкото да ме нараняват.

преди 19 часа, RudeBoy написа:

Ако искаш - бъдѝ жена, ако искаш - момиче ...

Само не бъдѝ куха лейка.

Какво е това куха лейка

преди 18 часа, Белгиеца написа:

Ако си от мургавия етнос, направо си лелка.
Ако си русокоса и синеока си мацка и половина.
Ако си половин монголка, еми може да си минаваш за момиче още доста време.
Зависи и от килограмите, ако си по-изгладняла изглеждаш по-млада, ако си тежкотоварна си жена и т.н.

На твое място на български бих анаписал:
Всичките ми връснички а не връсници. Щото връсниците дето се омъжват са обратнорезбови и нямат нищо общо с 8-ми март.

извинявам се за грешката, не знаех, че думата  връсници има вариант и за жени 😀

изглеждам като дете, но съм на 22

преди 12 часа, Michigan111 написа:

Преди няколко месеца имаше подобна тема, само че за момче/мъж. Чак се чудя дали сериозно поставят тези въпроси или изследват отзивчивоста на популацията във форума.  Или просто се гъбаркат  :D

сериозна съм

преди 1 час, ncl написа:

На 22 въобще не може да се каже, че си закъсняла.

Кажи го на някоя циганка. на 25 стават баби.

• Автор

Не съм от ромски произход

преди 21 часа, moonluna написа:

На 23 години ще стана, всичките ми връстници са омъжени и се чувстват жени вече.

Пъ ко ти пречи да пробваш, ъ .... то после лесно .... мъ май не ке си склонна да си со връстниците си ...

Тъ пъ и питаш де вси сме едни техничъри ил еничари .... и бел ден не видели ... :) 

Тука сестро вси уважаваме повече ПС-тъта си ... тоест ко ме бригъ за жената ил момичето .... ке ил не со ме храни, че теб хем тъ сръб тъ пръц ...

Тъ ... до де не минеш под ножу ... никфа си .... ке се фръцляфиш къ мало моме на дрът пърцел ... :) 

Лелей .... тукъ възкръснъл някой ... пъ ... Петия елемент бе праф .... :) 

Но, тука бифа ... :) 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.