Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

преди 9 минути, _ramus_ написа:

превръщането на количеството тълпи в качествен скок е несъответно на когнитивните разлики по ниво. Именно заради това преноса на едни принципни положения, без да се взима под внимание контекста сред който те са валидни, довежда до заблуда и грешки. В тоя род са и изреченията в които извеждам нещо съвсем елементарно - и милиард невежи глупаци, не се равняват на дори един единствен разумен човек. И количеството не променя по никой начин "качествената разлика'.

Ако се опита да насочи към това че "разумния човек" става такъв по силата на "много количествени информационни натрупвания, които стават основа за "качествения скок" - пак не е така. Просто психичните процеси и човешки особености нямат общо със физическите закони. Не че няма и физически закони, но не са тия, дето са в "4 клас" - например "що е  СИНЕРГИЯ" - явление при което резултата от взамодействие надхвърля простия сбор от "участниците в него".  Резултата - е много повече от простия сбор ... И т.н.

Колко още ще искаш да ти го напиша - и за какво ти е това, точно, след като ти липсват толкова много други основни положения? Еврика няма ли да извикаш - да преживееш "просветление"... Или направо Алелуйа

Имаш проблем с вниманието. Самоцитираш се за да отговориш на някой, който може и да пропусне отговора ти, поради тази причина. Вероятно се изнерви, почини си. Предполагам че е кофти да те блъскат с твоите камъни и то с такава лекота.

п.п. Ооо, усетил си се. Сега ще прочета. :)

Eто ти и отговора. В случая има само 2 количествени тълпи, които представляват: първата- действие, втората- противодействие. Няма качествени изменения и в двете. Понякога трябва да се гледа и по- мащабно на нещата. Особено когато са... мащабни.

• Отговори 55,1k
  • Прегледи 2,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

докъде я докарахме...  цитират се петел, оновини, и какви ли не подобни. :giggle1:

Аз може да съм "тъп" и "боклук" ама чак толквоа не съм....

преди 3 минути, _Belial_ написа:

Сега ще прочета.

просто докато пишех други запълниха и се досетих че няма да загрееш защо и за кого е това. Не че и да прочетеш де... Чудеса ставали само по коледа и великден - пък той вече мина.

преди 1 минута, _ramus_ написа:

просто докато пишех други запълниха и се досетих че няма да загрееш защо и за кого е това. Не че и да прочетеш де... Чудеса ставали само по коледа и великден - пък той вече мина.

Явно не си се досетил добре.

Eто ти и отговора. В случая има само 2 количествени тълпи, които представляват: първата- действие, втората- противодействие. Няма качествени изменения и в двете. Понякога трябва да се гледа и по- мащабно на нещата. Особено когато са... мащабни.

преди 3 минути, miro20 написа:

докъде я докарахме...  цитират се петел, оновини, и какви ли не подобни. :giggle1:

Аз може да съм "тъп" и "боклук" ама чак толквоа не съм....

Да можеш да обориш нещо от цитираното? Или идваш за да направиш панаира просто?

току-що, _Belial_ написа:

В случая има само 2 количествени тълпи, които представляват: първата- действие, втората- противодействие

Аааа - това беше най-смешното ти изхвърляне за днес. :)

Понякога се чудя как въобще сте живи - тия като теб. Как е да живееш толкова неграмотно, толкова натясно, в кой век сме въобще и кога ще дръзнете да излезнете от пещерите.

преди 1 час, _Belial_ написа:

Ето отново тъпо и манипулативно поднесена новина! "Забравете!!!" Леко бе, леко

Ма няма лошо. Поне научаваме директивите и какво ни готвят.

Аз още като видях генерал в телевизора и дигнах кръвно. Стана ми ясно, че не само ще ни окаушат, ами ще искат да е вечно.

Забележи тона, с който е написан коментара. Отношението. Това е наредено значи. 

Сиреч, нямат намерение изобщо да премахват мерките. 

Бавят ни, мотаят ни, опитват се да ни набият в главите собствените си опорки.

преди 2 минути, _ramus_ написа:

Аааа - това беше най-смешното ти изхвърляне за днес. :)

Понякога се чудя как въобще сте живи - тия като теб. Как е да живееш толкова неграмотно, толкова натясно, в кой век сме въобще и кога ще дръзнете да излезнете от пещерите.

То и аз се чудя как не са те пребили някъде, но това си има обяснение- на живо си по- нисък от тревата, а тук ти е мястото за "отпускане на интелектуалния потенциал". Това пък обяснява и одобрението ти за "мерките"- ти просто обичаш да се криеш в дупката си.

преди 5 минути, Реджеп Иведик написа:

Ма няма лошо. Поне научаваме директивите и какво ни готвят.

Аз още като видях генерал в телевизора и дигнах кръвно. Стана ми ясно, че не само ще ни окаушат, ами ще искат да е вечно.

Забележи тона, с който е написан коментара. Отношението. Това е наредено значи.

Арогантния тон създава лъжливо усещане за превъзходство... но само до първия шамар. :)

преди 22 минути, _ramus_ написа:

Чудеса ставали само по коледа и великден - пък той вече мина

Бе той мина, ама ви ги няма труповете. Къде са камарите от трупове ? Къде е ада ?

И ада ви го няма...

преди 2 минути, Реджеп Иведик написа:

Бе той мина, ама ви ги няма труповете.

И ада ви го няма...

Трябваше да ги има ли?

преди 2 минути, XEPO-1 написа:

Трябваше да ги има ли?

Пророка така рече! И след като отново не позна, мисля че трябва да спре да пророкува. И да се извини на хората че ги е излъгал, разбира се.

преди 4 минути, ncl написа:

Трябваше.

Ама за съжаление на Херострат ги няма.

Ти знаеш ли защо Херострат запалил Райхстага ?

За да се прочуе

Цитат

Във връзка с разпространението на нов тип коронавирус (Covid-19) светът е на прага на „пандемия от глад“, заяви във вторник Дейвид Бийзли, изпълнителен директор на  Световната програма по храните към ООН (WFP).

„Милиони цивилни, живеещи в засегнати от конфликти страни, включително много жени и деца, са на ръба на глада. Призракът на глада се превръща в истинска и опасна реалност“, каза Бийзли на виртуална сесия на Съвета за сигурност на ООН.

Той отбеляза, че според експерти в зоните на конфликти „821 милиона души си лягат гладни всяка вечер“. Според Бийзли, наскоро публикуваният Глобален доклад за продоволствените кризи е показал, че още 135 милиона души могат да се изправят пред критични нива на глад.

„Това означава, че 135 милиона души на Земята наближават линията на глада.  А от анализа на Световната хранителна програма следва, че поради коронавируса до края на 2020 г. други 130 милиона души могат да се окажат на прага на глада. Това са общо 265 милиона души“, обясни той.

Screenshot_2020-04-23 ООН Светът е на прага на апокалиптична пандемия от глад Инфо макс.png

преди 4 минути, _Belial_ написа:

Пророка така рече! И след като отново не позна, мисля че трябва да спре да пророкува. И да се извини на хората че ги е излъгал, разбира се.

Старите хора са казали: Всички пророци след Христа  да .... .....

преди 5 часа, barbuncela написа:

Тая сутрин гледах новините от Италия по рай, и нашия брифинг! От къде ги изваждат тия данни бе? Цифрите за Италия бяха точно 3 пъти завишени! Това явно е нещо което се прави умишлено !

да италианците прикриват

много е тежко положението там

още от древността се знае че Рим е бил източник на зарази

а пък Париж източник на венерически болести

не знам защо всичко се блъска да ходи по екскурзии там 

преди 7 минути, Климент С написа:

още от древността се знае че Рим е бил източник на зарази

А откъде са дошли тези зарази и в кои квартали са били разпространени?!

преди 4 минути, ncl написа:

А откъде са дошли тези зарази и в кои квартали са били разпространени?!

римляните не са си погребвали труповета а си ги оставяли като храна за уличните  кучена 

най- нечистоплътния град в света 

току-що, Климент С написа:

римляните не са си погребвали труповета а си ги оставяли като храна за уличните  кучена 

най- нечистоплътния град в света 

Чудя се кога ще престанеш да пишеш глупости? И още колко профила ще си направиш а?

След 4 месеца дълги дискусии, разстягане на локуми. Германия въвежда задължително носене на маска. Аз ли нещо не схващам? 
След 4 месеца колко човека са се заразили? Кому бе това нужно?
Януари кацна коронавирус и видяхме коооолко бавно реагират.  Чак към март почнаха да реагират.

Дълго време казваха корона няма по-предметите, няма по парите. Не е възможно да е дошло от корабите, стоката от Китай. 
После ново проучване показва обратното. Всички моля ползвайте карти. Мийте си се със сапун. Дезинфектант.

Дълго време тръбяха, че е смъртоносен за рискови хора. Възрастни, хора с други болести. 
После видяха, че младежта се успокои и тръгнаха по улиците. Кой на парти, кой на работа. Други ходеха да помогнат. То и се вижда, по-големия процент са младежите над 18 години, който са заразени.

Обърнаха монетата. Почнаха да показват смъртни случай и на младежи. Колко е опасно даже и за тях. 
Бегай от тука. Тъпанари. СЗО.

преди 20 минути, barbuncela написа:

Чудя се кога ще престанеш да пишеш глупости? И още колко профила ще си направиш а?

не са глупости вярно е 

чети исторически книги 

погребванията са почнали чак след христос 

преди 11 минути, acnekt написа:

Кому бе това нужно?

на баба меркел 

преди 5 минути, Климент С написа:

не са глупости вярно е 

чети исторически книги 

на баба меркел 

Следя много внимателно темата още от Ноември. И оттогава само и единствено противоречива информация. 
Няма единна теза, тема и факти. Само дезинформация и пропаганда. Никакъв план.

Никаква адекватна реакция от държавите.

Само Южна Корея, Япония и Тайван знаят какво вършат и са подготвени. Може пък това да е плана.

преди 1 минута, acnekt написа:

Може пък това да е плана.

фалшиви новини от китай

и сега ще си пробутат продукцията  медицинската на европа 

евала на китайците 

умен народ 

добре че пребиха  студтчетата на площада  1989г и не стана и там либерализъм.

преди 5 минути, Климент С написа:

не са глупости вярно е 

чети исторически книги 

Чувал съм, че египтяните им правили гробници даже... доста преди Христос.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.