Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Сглобяване на аудио система за домашно ползване

Featured Replies

• Автор

Забравих да попитам какъв кабел за говорителите да взема ? С какво напречно сечение, за да може да се слагат и доста мощни говорители? И от специализирани магазини ли да е или където намеря?

• Отговори 70
  • Прегледи 6,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Не казваш разстоянията. 

Но, в общия случай, търси меден кабел от без кислородна мед  OFC със сечение 2 x 2.5 mm2  или по - голямо сечение, щом ще вземаш по-големи озвучителни тела занапред. 

Примери:

https://www.avitel-bg.com/real-cable-cat-250015

https://www.avitel-bg.com/real_cable-fl400t--flat-2x4_00mm2

https://www.avitel-bg.com/dali_connect_sc-f222c__speaker_cable

За съраунд и с 2 x 1.5 mm2, може и да са достатъчни. 

• Автор
преди 2 минути, oic написа:

Не казваш разстоянията. 

Но, в общия случай, търси меден кабел от без кислородна мед  OFC със сечение 2 x 2.5 mm2  или по - голямо сечение, щом ще вземаш по-големи озвучителни тела занапред. 

Примери:

https://www.avitel-bg.com/real-cable-cat-250015

https://www.avitel-bg.com/real_cable-fl400t--flat-2x4_00mm2

https://www.avitel-bg.com/dali_connect_sc-f222c__speaker_cable

За съраунд и с 2 x 1.5 mm2, може и да са достатъчни. 

Благодаря! За метраж още и аз не знам. Не ми се е изяснило в главата как ще ги разполагам говорителите, но вече поне знам какви кабели ще взема.

преди 8 минути, pivaylov написа:

Не ми се е изяснило в главата как ще ги ...

Аз от сега виждам че май забравяш да предвидиш вариант да си го гледаш този телевизор, без да е включен усилвателят и без да слушаш от колоните. Има толкова много тв предавния за които не ти трябва усилвателя. Ще установиш на практика, че понякога е по-малко изморяващо са гледаш телевизора без да ползваш колоните, понеже микрофоните в разни студиа минават горе долу поносимо от високоговорителчетата на телевизора, обаче веднъж минал звукът пред усилвателя и излязъл от колоните, взел та станал агресивно съскащ и все едно ти крещи някой до ухото, понеже микрофоните са до устата им на разни случайни гости. 
Освен това има и студено звучащи кабели за към колоните, като си купиш такива и стой та гледай как се получава звукова умора и не ти се гледа телевизя повече.
При мен не съм длъжен да пускам усилвателя и колоните ми са на 80 см от стената зад телевизора, иначе има изкуствено усилване на ниските честоти, което прави гласовете на разни мъжкари да звучат неестествено.
Освен това, през колоните ще усетиш като има реклами колко много прекаляват със разни звукови ефекти особено в ниските честоти. Просто е неприятно за гледане и слушане и трябва да спирам звука.
А ако си в апартамент или в етаж от къща, съседите най-вероятно ще бъдат принудени да ти слушат и те всички взривове по филмите, понеше ниските честоти си преминават на големи разстояния през стените. Горките ти съседи, колко ли ще има да те псуват като им разревеш децата с твоята система.

• Автор
преди 53 минути, Белгиеца написа:

Аз от сега виждам че май забравяш да предвидиш вариант да си го гледаш този телевизор, без да е включен усилвателят и без да слушаш от колоните. Има толкова много тв предавния за които не ти трябва усилвателя. Ще установиш на практика, че понякога е по-малко изморяващо са гледаш телевизора без да ползваш колоните, понеже микрофоните в разни студиа минават горе долу поносимо от високоговорителчетата на телевизора, обаче веднъж минал звукът пред усилвателя и излязъл от колоните, взел та станал агресивно съскащ и все едно ти крещи някой до ухото, понеже микрофоните са до устата им на разни случайни гости. 
Освен това има и студено звучащи кабели за към колоните, като си купиш такива и стой та гледай как се получава звукова умора и не ти се гледа телевизя повече.
При мен не съм длъжен да пускам усилвателя и колоните ми са на 80 см от стената зад телевизора, иначе има изкуствено усилване на ниските честоти, което прави гласовете на разни мъжкари да звучат неестествено.
Освен това, през колоните ще усетиш като има реклами колко много прекаляват със разни звукови ефекти особено в ниските честоти. Просто е неприятно за гледане и слушане и трябва да спирам звука.
А ако си в апартамент или в етаж от къща, съседите най-вероятно ще бъдат принудени да ти слушат и те всички взривове по филмите, понеше ниските честоти си преминават на големи разстояния през стените. Горките ти съседи, колко ли ще има да те псуват като им разревеш децата с твоята система.

Главно ще бъде свързан към PC-то за слушане на музика, игри и филми. Телевизия няма да гледам през говорителите, а само филми.

преди 1 час, Белгиеца написа:

обаче веднъж минал звукът пред усилвателя и излязъл от колоните, взел та станал агресивно съскащ и все едно ти крещи някой до ухото, понеже микрофоните са до устата им на разни случайни гости. 

Пълни глупости, няма такава зависимост от записването с микрофон звук, микрофона е за устата, къде според теб да го сложат че да запишат звук? Имаш съскащо звучене защото си хитър и не даваш пари за качествени тонколони, а ползваш каквото си намерил. 

Ако ги загрееш на радиатора дали ще станат по - топло звучаши тези твои кабели :wors:

Дай да ги видим какви са тези студено звучащи кабели, а и защо са ти тонколони след като ти свирят кабелите :wors:

преди 9 часа, Димитър 59 написа:

Точно си е 5.1

Колко пъти да ти казвам, че никъв специалист не си? :mad:

Аре ти сложи лупите и виж, че 5.2!

А белгийчето съвсем сдаде багажа... :angry:

преди 1 час, JKirilov написа:

Аре ти сложи лупите и виж, че 5.2!

Даже е 5.0 с два изхода за активни субуфъри.

Не виждам 7 крайни стъпала за да е 5.2!

преди 7 часа, FusE написа:

Имаш съскащо звучене защото си хитър и не даваш пари за качествени тонколони, а ползваш каквото си намерил. 

По-качествени от моите ББС монитори малко хора имат.

преди 7 часа, pivaylov написа:

Телевизия няма да гледам през говорителите, а само филми.

Е Гласът на България не гледаш ли ?
То филми има и от кабеларките и от сатили и т.н.

преди 2 минути, Белгиеца написа:

Нима мислиш, че някой би се усъмнил. 

преди 1 час, AGD написа:

Даже е 5.0 с два изхода за активни субуфъри.

Не виждам 7 крайни стъпала за да е 5.2!

Още малко и ще те включа в квартета на заядливците. Защо пишеш, след като нищо не разбираш?

80% (примерно) от рисийвърите 5.1 нямат шести усилвател и естествено разчитат на активни субове!!!

Моделът ONKYO TX-SR393 е 5.2 рисийвър, ти естествено можеш да го водиш и 15.0...:angry:

преди 13 минути, JKirilov написа:

Още малко и ще те включа в квартета на заядливците. Защо пишеш, след като нищо не разбираш?

AGD разбира доста повече от теб!Това, че не ти правим забележки,за твоите драсканици във всяка тема, е защото е под достойнството ни.Не си въобразявай че си най-големият умник.В случая дали е 5.0, 5.1 или 5.2 ресивера не е толкова важно,защото въпроса на темата е друг.Вземи смени израза: ,,Защо пишеш,след като нищо не разбираш?".Употребяваш го в много теми,срещу различни потребители,а това прави теб за смях.

"...а това прави теб за смях"

Не го прави, защото той наистина е за смях в разделите. Сигурно е същият Тропчо и в реалния живот.

Е Гласът на България не гледаш ли ?
То филми има и от кабеларките и от сатили и т.н.

Белгийче! Твоя Варфедал е по стар от теб на години. Ония там, дето ги купи от Франция едно време

Много почна да забравяш бе дедко, записвай си някои работи, не е срамно.
Те тия са моите:
https://www.audiovintage.fr/leforum/viewtopic.php?t=19915

па вие си слущайте 5.1 като ви е кеф, аз си карам само с две.

преди 27 минути, Белгиеца написа:

Много почна да забравяш бе дедко, записвай си някои работи, не е срамно.
Те тия са моите:
https://www.audiovintage.fr/leforum/viewtopic.php?t=19915

па вие си слущайте 5.1 като ви е кеф, аз си карам само с две.

Белгийче!

Фирмата, която е правила твоя модел  КЕФ, се казва Варфедал. Тези неща не са за теб бе моето момче. Не само че не ги чуваш техниките, но и финансийте ти стигат само за твърди дискове да записваш Win 10.  Още 20 диска да си купиш, пак няма  нищо да постигнеш А аудиотехниката точно на теб ти е тъмна Индия. Стани цигулар, щом баща ти ти е купил цигулка!

Моля въздържайте се от офтопици. Питащият написа за какво ще се ползва 

преди 18 часа, pivaylov написа:

Главно ще бъде свързан към PC-то за слушане на музика, игри и филми. Телевизия няма да гледам през говорителите, а само филми.

Направих предположение какво има вътре на базат изгледа на задния панел. През вентилационните отвори обикновено се вижда какво има вътре или поне колко са стъпаката. За класа на работа обикновено има надписи. Препотъчах трилентови ОТ с по-голям обем, но това зависи от мястото в жилището. И от предпочитанията за слушане. За нормално слушане може и да са достатъчни 10W.

• Автор

Здравейте! Искам да попитам заслужава ли си тази колона за център, понеже цената ме удовлетворява: TANNOY MERCURY VCi SUGAR MAPLE с цена от 159лв?

Щом ще изграждаш многоканална система,  както си му е реда, препоръчително е предната линия да са от един производител и модел. За да получиш еднаква звукова картина. В краен случай от близък модел от една марка. 

Препоръчително е и съраундите е същото, ако може да си го позволиш.

Разбира се, може и с други тонколони на минеш, ако не търсиш по добрият саунд. 

• Автор
преди 13 минути, oic написа:

Щом ще изграждаш многоканална система,  както си му е реда, препоръчително е предната линия да са от един производител и модел. За да получиш еднаква звукова картина. В краен случай от близък модел от една марка. 

Препоръчително е и съраундите е същото, ако може да си го позволиш.

Разбира се, може и с други тонколони на минеш, ако не търсиш по добрият саунд. 

Значи избирам един производител и двете предни + центъра да са от една марка. Правилно ли разбрах?

преди 1 час, pivaylov написа:

Здравейте! Искам да попитам заслужава ли си тази колона за център, понеже цената ме удовлетворява: TANNOY MERCURY VCi SUGAR MAPLE с цена от 159лв?

Добре е колоните да бъдат от една марка и модел за домашно кино за да няма разлика в динамиката в отделните канали и за по лесното им калибриране. 

преди 1 час, pivaylov написа:

Значи избирам един производител и двете предни + центъра да са от една марка. Правилно ли разбрах?

Точно така. Както и модела. Също и за съраунда, ако имаш възможност.

преди 2 часа, pivaylov написа:

Tannoy е много сериозна и истинска марка колони.Заслужава си разбира се.Централните колони се използват при озвучение на филми,като си имат независимо регулиране на силата на звука.Това,че ще сложиш качествена централна колона,не задължава да бъде от една марка с другите.Напротив,двойка стерео добри тонколони,можеш да намериш по лесно.А комплект от една марка,ще е по трудно,защото изборът се стеснява.

• Автор

Ресийвъра е при мен. Разопаковах го и днес или утре ще си поиграя с него. Имам обаче един въпрос относно почистването и прахоляка, понеже отворите са му отгоре и ще се напрашава много. Как мога да го почиствам? Внимателно с компресор или просто да му сложа нещо отгоре да не влиза прах? Но тогава не знам с охлаждането и температурите какво ще стане.

преди 40 минути, pivaylov написа:

Как мога да го почиствам? Внимателно с компресор или просто да му сложа нещо отгоре да не влиза прах? 

Сваляш внимателно капака,издухваш ако има прах.После можеш да сложиш нещо отгоре да не се праши,но когато го слушаш по яко,да бъде открито за да охлажда.

преди 57 минути, pivaylov написа:

Как мога да го почиствам? Внимателно с компресор или просто да му сложа нещо отгоре да не влиза прах?

wpns5275.JPG

Това по принцип се ползва за фототехника, но и на теб би ти вършило работа. Аз си издухвам прахоляка от компютъра с него.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.