Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

търси се 32 инча телевизор

Featured Replies

Едно подаръче ще правя, та малко помощ ми е нужна. Какво ще препоръчате от 32 инчовите, по възможност да не надскача 400- 450лв. - ще бъде към булсатком и колко по- малко са модерните функции, тип смарт, арт и прочие дискотеки, толкова по- добре, че ще е за пенсионери хора.

И благодарско на отзовалите се!!!

Има поне 50 теми за същото. И магазиние са пълни с такива. Надписи (марки) бол - на вкус и цвет товарищей нет.

Като имаш излишни пари - дай ги на хората да си купуват каквото искат.

• Автор

50 теми от преди две години, магазините са пълни с ужасно некачествени стоки и не на последно: излишни пари нямам. Кажи два- три телевизора, къде по ги бива - щеше да ти отнеме поне едно изречение по- малко + че действително щеше да ми помогнеш.

Щом бюджета е до 450 лв. Гледай да е от известните производители:

Sony, Panasonic, LG, Samsung. 

Както и да е 1080p. Няма как да не е смарт. Повечето в този ценови диапазон са. 

Ако искаш да е по бюджетен, разгледай. TCL (но е HD 720p). 

Важно е и да го тестваш на живо, преди да го вземеш. Да провериш силата звука. Защото, повечето са анемични. И щом е за възрастни хора е важен фактор. 

преди 4 часа, insec написа:

Какво ще препоръчате от 32 инчовите, по възможност да не надскача 400- 450лв. - ще бъде към булсатком и колко по- малко са модерните функции, тип смарт, арт и прочие дискотеки, толкова по- добре, че ще е за пенсионери хора.

За пенсионери може и без абонамент към булсат, пак от небето доста канали. Безплатно ги гледам и без да трябва връзка към интернет.
За 32 инчовите ще си в по-ниска категория по качество. Ако може 40 инчов да им вземеш, тогава един самсунляк ще ти свърши работа. Помисли си от сега да им купиш и един DAC със изход за слушалки, щото те ще почнат да не дочуват. Или по-точно единият от двамата ще пооглушее по-бързо, та ако си тури той слушалките бабата няма да я боли главата да слуша много силен звук от телевизора. Тя ще си слуша по-тихо, а дедко със слушалките ще си пусне силно да му е удобно.
Абе най-големият проблем са цените. Другото го знам как става, ама без пари се купуват истински боклуци.

• Автор
преди 6 часа, Белгиеца написа:

За пенсионери може и без абонамент към булсат, пак от небето доста канали. Безплатно ги гледам и без да трябва връзка към интернет.

Стига да се намери кой да ги убеди, че това НЕ е измама. Инак и аз им виках за 40 инча, че и не е кой знае колко по- скъп, но мястото за телевизора наистина е малко особено, едно такова на пенжуек и може би няма да застане в удобен за гледане ъгъл.

Както и да е - викнах един самсуняк, пък каквото стане.

LG

За смарта...майка ми е на 65. Сега в тия времена гледа само клипчета от смарт телефона, дето и купих . За жалост като и купих телевизора за 420, нямаше смарт и сега все ми се иска да и  кажа да гледа клипчетата на телевизора, ама няма как. трябва друг телевизор да купувам...със смарт ;)  

Замисли се какво точно искаш. Дори днес слушам, как пускали приложение за COVID19.  задаваха се въпроси, ама пенсионерите без телефони кво правят. Кво правят...ами умират дефакто.  Не се излагай, вземай на старците смарт, март, април и там каквото ти падне!

ПП: Колега, ако на теб не ти понасят смарт функциите, не си мисли, че и на пенсионерите няма да понасят. Напротив. нямаш си на идея, как пенсионерите приемат новите технологии, стига да им покажеш как лесно да боравят с тях ;) 

Това да е смарт не означава само да има свързаност с интернет, която почти никой поне малко начетен не ползва директно. Смарт означава да свържеш телефона, таблета, писито, фотоапарата...с телевизора.  На един пенсионер му дай да гледа снимки, особено такива, които той е направил по време на някоя екскурзия. А без смарт това трудно ще стане или по-точно не толкова удобно и за пенсионера и за теб.  Знам, че всеки е башкъ луд и докато не разбере, че освен яйцето и кокошката има и петел, се е хванал за яйцето, а то гладко и се плъзга. Мисълта ми е, че ако искаш един човек да го оставиш прост, няма проблем, остави го, вдъхни му увереност, че да си прост, това е живота! но ако искаш наистина да помогнеш на човек, покажи му светлинката в тунела. Повярвай ми, това ще го направи доста щастлив. 

Моля престанете с офтопиците. На хората им трябва прост монитор. Без смартове и подобни. Дори не се знае какъв е булсатския приемник - може и да е от старите и да няма HDMI. Зависи какво гледат - може и само ефирните 6 да са им достатъчни. За съжаление по магазините са все по - евтини и пластмасови еднодневки и конкретен съвет не мога да дам.

Като съвет - забравете магазинските настройки с максимално набичена яркост. Сложете я на не повече от половината, какво и цвета. И фона (backlight) на не повече от  30%. Не знам мястото, но е добре светлината от прозореца да не пада директно върху телевизора.

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.