Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Стържещ звук от M.2 SSD ; ОЕМ М.2 SSD Dell

Featured Replies

преди 15 часа, Емил Костов написа:

SSD не може да работи нормално на 55 грауса. Щом загрява има проблем.

Освен ако тази температира не е реална, а е някаква стойност, грешно разчетена от софтуера, с който се мери. Моето ссд например винаги показва 33С, и веднага след старт, и след часове работа.
А за моженето да работи електрониката при 55С - не смятам, че е проблем - повечто чипове имат on die temp над 90С

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

• Отговори 100
  • Прегледи 9,8k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 13 часа, Емил Костов написа:

SSD НЕ ИЗДАВА ШУМОВЕ

Подкрепям това мнение. Няколко интегрални схеми и почти никакви други елементи няма как да издават какъвто и да е звук. По-скоро, при дефектен логически елемент някъде в джунглата ( и то в контролера, най-вече), може да се влоши формата на импулсите на някой поток и да се породят някакви хармонични, които достигат до пищялката на дъното или аудио системата. Авторът, вместо да гадае, да вземе едни медицински слушалки, напр. от апарат за кръвно, и да прослуша много внимателно къде е източникът на звука. Всичко друго е празни приказки.

преди 15 часа, callmebu написа:

Ама съфорумника Емо, казва, че е абсолютно невъзможно тъй като през ръцете му били минали много дискове. Е ...очевидно не са минали всичките на света, за да е запознат с проблема.

Ами ти ако му следиш постовете с разни проблеми в форума , не знам по каква случайност и той ги е имал тези проблеми :D 

"Ами ти ако му следиш постовете с разни проблеми в форума , не знам по каква случайност и той ги е имал тези проблеми"

Съвсем е възможно това, което е написал Емил да е вярно в редиците на хората, занимаващи се с ремонт и поддръжка на компютърна техника, а не на такива, които са "застрахователи". В тази тема не е прав само за това, което е написал, че едно SSD не може да вдигне над 60 градуса, защото ще се повреди. А за питащият в темата - SSD не шуми ни най малко. Други са компонентите в конфигурацията, които правят този шум. А вие си гледайте клиповете на лапетиите които в 80% от тях, нямат нищо вярно!

преди 1 час, Колев60 написа:

"Ами ти ако му следиш постовете с разни проблеми в форума , не знам по каква случайност и той ги е имал тези проблеми"

Съвсем е възможно това, което е написал Емил да е вярно в редиците на хората, занимаващи се с ремонт и поддръжка на компютърна техника, а не на такива, които са "застрахователи". В тази тема не е прав само за това, което е написал, че едно SSD не може да вдигне над 60 градуса, защото ще се повреди. А за питащият в темата - SSD не шуми ни най малко. Други са компонентите в конфигурацията, които правят този шум. А вие си гледайте клиповете на лапетиите които в 80% от тях, нямат нищо вярно!

Когато писах този мой коментар, много добре си спомням, че е писан съвсем редовно без никакво почерняне на текста, а се е получил такъв в последствие? Да не би, това да значи "нещо"? Или е редно да попитам в "проблеми във форума"

преди 4 часа, adersa написа:

Ами ти ако му следиш постовете с разни проблеми в форума , не знам по каква случайност и той ги е имал тези проблеми :D 

Вместо да ми се закачаш дай съвет на постващия. Какво е минало през мен е без значение, но проблем нямам аз, а постващият темата. И щом иска да чува шумове от духове в SSD дискове то това си е негово право.

преди 4 минути, Емил Костов написа:

дай съвет на постващия

Oбаче вече той няма нужда! ;)

Да ви дам един логически подход - WD Blue е доста по-бърз от оня LiteOn май беше. Да го кажа така - при недобро трасиране на платката и екраниране на дадени пътечки, 1MHz смущава по-малко от 5MHz! А това

преди 4 часа, B3M2W0 написа:

да вземе едни медицински слушалки, напр. от апарат за кръвно, и да прослуша много внимателно къде е източникът на звука.

може да свърши доста работа. На първия клип ми се струваше, че се чува HDD на лаптопчето...

преди 4 часа, JKirilov написа:

Oбаче вече той няма нужда! ;)

Да ви дам един логически подход - WD Blue е доста по-бърз от оня LiteOn май беше. Да го кажа така - при недобро трасиране на платката и екраниране на дадени пътечки, 1MHz смущава по-малко от 5MHz! А това

може да свърши доста работа. На първия клип ми се струваше, че се чува HDD на лаптопчето...

ААА вече се чувало HDD,  a не SSD. Интересно!!

• Автор

Продължавам да чета какво ли не и се чудя, някои хора сами ли си говорят тука и четат ли въобще написаното... 😀

Аз съм задал конкретни и ясни въпроси и те са точно два... 

1. Какви са тия металните крачета отстрани на чиповете при оригинално вграждания диск от Dell (Liteon-a)

2. По какъв начин точно мери отработеното време, защото на многото месеци ползване показва само 20 дни.

И отговори на тези въпроси получих в 1-2 мнения, което всъщност е същината на дискусията.

Всичко останало като съвети да взема медицински слушалки, като съвети - някой да помогне на постващия... са супер излишни мнения,  тъй като аз още в първото мнение написах, че диска е ВЪРНАТ и проблема за мен е решен. Също така отбелязах, че поставения обратно Liteon-ския, не се чува въобще, не издава никакви подобни звуци като синия WD и дори държи 15-20 градуса по ниски температури.

Дори при натоварване не надхвърля 35-40 градуса, докато синия WD достигаше над 50 и корпуса на лаптопа се усещаше значително по-топъл. Сега дали е по-бързо с 50/100 мб при четене и запис, за мен не е от толкова голямо значение, тъй като Liteon-a въобще не се чува и въобще не държи висока температура. 😎

Синия WD беше споменат просто като пример за нещо с което съм се сблъскал. Предполагам, ако машината ми е дефектна, то ще чувам и оригиналния диск по същия начин и ще съм свикнал с 'проблема'. Аз обаче не го чувам. Чувах само синия. Дали машината не е комуникирала успешно с него по една или друга причина, за мен не е от значение, тъй като ДИСКА ГО НЯМА, респективно и проблема го няма. 

Също така е важно да отбележа, че имам ДВА еднакви диска на WD Blue с форм фактор М.2, като нито един от тези двата, не шумят както шумеше ТРЕТИЯ. И двата са в настолна машина, като и двата съм поставял в лаптопа, само и само за да докажа на себе си, че не си внушавам и че проблема идва от третия. За мен е ясно - по един или друг начин този диск е възможно и най-вероятно е дефектен. И респективно е върнат. Пак казвам - ВЪРНАТ. НЯМА ГО. Затова няма нужда да ми се помага, тъй като проблем реално нямам. Пак казвам - НЯМАМ. 😀

А ние сме глупаци, прав си. Интересно това кой го е писал:" 

Здравейте,

от около 3-4 месеца ползвам един лаптоп на Dell, 7ма серия Latitude. Оригинално лаптопа е с М.2 SSD но поради по-малкият му капацитет реших да го заменя с по-голям, като преди дни му сложих WD Blue, 500 GB. Колкото и да е странно, 1 ден по-късно свалих и върнах продукта, тъй като според мен диска беше дефектен и се случваше следното:

При натоварване (прехвърляне на по-големи файлове над 15-20GB), диска ставаше значително по-шумен. Да, SSD диск е, но въпреки това се чуваше някакво стържене. Чел съм, че е възможно при SSD-та и те не винаги са абсолютно безшумни, но за първи път ми се случва толкова осезаем да е звука от него. Разбира се, най-отчетлив беше при достигане на температури от 50-55 градуса, а в последствие при спад на температурата и почти никакво натоварване - чуваше се значително по-тихо, но все пак се чуваше. Звука е идентичен с този от този клип, което според коментарите донякъде е нормално, но аз лично имам 2 сини WD на други машини, този реално ми е 3-тия, та в сравнение с тях, този е доста шумен! "

Темата ти е приключена, а няколко човека ти писаха, че SSD не издава стържещи, режещи, шумящи, пищящи и каквито още звуци се сетиш. Освен това темепратура от 60 градуса е проблем за всеки диск.  Сега какво и къде мериш с програма тези дни е без значение.

Темата е приключена.

• Автор
преди 2 минути, Емил Костов написа:

А ние сме глупаци, прав си. Интересно това кой го е писал:" 

Здравейте,

от около 3-4 месеца ползвам един лаптоп на Dell, 7ма серия Latitude. Оригинално лаптопа е с М.2 SSD но поради по-малкият му капацитет реших да го заменя с по-голям, като преди дни му сложих WD Blue, 500 GB. Колкото и да е странно, 1 ден по-късно свалих и върнах продукта, тъй като според мен диска беше дефектен и се случваше следното:

При натоварване (прехвърляне на по-големи файлове над 15-20GB), диска ставаше значително по-шумен. Да, SSD диск е, но въпреки това се чуваше някакво стържене. Чел съм, че е възможно при SSD-та и те не винаги са абсолютно безшумни, но за първи път ми се случва толкова осезаем да е звука от него. Разбира се, най-отчетлив беше при достигане на температури от 50-55 градуса, а в последствие при спад на температурата и почти никакво натоварване - чуваше се значително по-тихо, но все пак се чуваше. Звука е идентичен с този от този клип, което според коментарите донякъде е нормално, но аз лично имам 2 сини WD на други машини, този реално ми е 3-тия, та в сравнение с тях, този е доста шумен! "

Темата ти е приключена, а няколко човека ти писаха, че SSD не издава стържещи, режещи, шумящи, пищящи и каквито още звуци се сетиш. Освен това темепратура от 60 градуса е проблем за всеки диск.  Сега какво и къде мериш с програма тези дни е без значение.

Темата е приключена.

Eмо, ти не четеш човек. Аз пишейки по-горните редове с идеята за двата конкретни въпроса, дадох за пример случката със синия диск. И съм я описал до колкото мога, просто като вметка. Ако продължиш да четеш целия пост, щеше да видиш по-надолу, в кое всъщност беше същината на моите два въпроса. И те се виждат още в първото мнение. Ти беше този който отговори първи, казвайки ми кое не шумяло и кое на кви градуси работело. А в мойте два въпроса нямаше нито един въпрос в който да питам SSD-то ми защо шуми и зле ли е, ако достига 60 градуса. Ти пак си дрънкаш твоето. 

От два на пръв поглед съвсем обикновени въпроса като ... как точно мери отработеното време оригиналния диск и какви са металните пинове, колко мнения видя конкретно по тия въпроси? Аз видях само едно или две. Всичко друго е странични отговори по темата кое дали шумяло и на кви градуси било зле да работи. И ти няма как да ме убедиш с твоите разбирания, дали аз съм бил глух или тъп едва ли не, щото съм бил чул странно свистене. Сеедно лаптопа е бил пред теб и аз ти казвам Емка слушай бе шуми, пък ти ми пилиш от страни - не бе луд ли си, внушаваш си, тва ти е от колоните. Нямам кво да добавя повече. Даже ако има админ да я изтрие тая тема, че най-вероятно след нея сигурно пак ще има мнения как да си тествам диска, който съм върнал и на колко градуса било добре или зле да работи.

Точно шумът и темепратурите са важни.Това ти беше същността на питането, даже заглавието на темата е с такъв въпрос .Прегледай си го пак. Темата се чете и от други хора. Нищо лично към теб. А какво аз си внушавам е без значение, нито пък убеждавам някой. Това е форум. Изказваме си мнения. Не забравяй това. Всеки сам си решава. Може даже да вземе SSD и да го постави в миксера с няколко яйца и мляко и да си направи шейк. Форумът не го забранява!

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

• Автор
на 1.05.2020 г. в 23:04, callmebu написа:

.............

Любопитно в случая е, има ли някаква особеност при OEM дисковете специално с такива метални пинчета, начина по който работят и защо след няколко месеца работа, показва само 20 дни? Също така, тези метални пинове, свързани ли са по някакъв начин с охлаждането, тъй като както казах държи изключително добри температури?

Ще се радвам ако някой има по-детайлна информация по въпроса, да я сподели. Благодаря.

Eто цитирам себе си, за да видиш къде са въпросителните. Там обикновено където има въпросителни в края на изречението, това обикновено са въпросите. И те така. Колкото до заглавието на темата, описал съм го така за да може ако някога, по някакъв начин след време някой търси подобен проблем, да му излезе тази тема и евентуално да разбере ако има подобни симптоми. Можех да напиша и заглавие тъпо като галош, за да може да не е от полза на никой. Ма както и да е. 

Явно просто не се получават нормални дискусии по конкретно зададени въпроси, а се получава дискусия по странична вметка, която съм дал за пример и то заради сравнението с оригиналния диск. Ок, така да бъде. Аз съм глух и тъп, имам 2 диска и си внушавам, че проблема ми е от третия. Върнал съм го щото ей така съм решил и ми е било скучно. Той иначе диска си е бил идеален, през ръцете на Емо са минали много дискове и флашки, щом през неговите ръце са минали значи той е светило, пък аз като съм чул някакво свистене, най-вероятно съм тъп понеже според опита на Емо, нещата са невъзможни. Нема проблеми, ти си прав. Айде. 😃

Верно един админ да се хване и да изтрие, че съжалявам, че въобще попитах нещо. 😄

Темата не се изтрива. Прочети пак правилата. А ако искаш да е за нещо друго си промени заглавието. 

преди 54 минути, callmebu написа:

Явно просто не се получават нормални дискусии по конкретно зададени въпроси, а се получава дискусия по странична вметка, която съм дал за пример и то заради сравнението с оригиналния диск.  

Верно един админ да се хване и да изтрие, че съжалявам, че въобще попитах нещо. 😄

Получи добри отговори на въпросите в темата. Отсей ги от плявата и не се занимавай :wink12:

преди 12 часа, callmebu написа:

Аз съм глух и тъп

Тук никой нищо не ти е длъжен, не се намираш в сервиз, където си дал пари и можеш да имаш претенции. Хората се опитват да ти помогнат. Вместо да благодариш и да подскачаш от радост, че дори такъв авторитет , като Dark Edge е помогнал и то , безкористно, ти се подиграваш. Прочети написаното, като не го разбираш и не можеш да го използваш, много ти здраве. 

• Автор
преди 56 минути, B3M2W0 написа:

Тук никой нищо не ти е длъжен, не се намираш в сервиз, където си дал пари и можеш да имаш претенции. Хората се опитват да ти помогнат. Вместо да благодариш и да подскачаш от радост, че дори такъв авторитет , като Dark Edge е помогнал и то , безкористно, ти се подиграваш. Прочети написаното, като не го разбираш и не можеш да го използваш, много ти здраве. 

И ти си поредния, който не чете. Ти пък за какво се палиш точно, че не успявам да разбера? Какъв сервиз, какви очаквания и кой на кого бил длъжен? Аз от никой не съм очаквал да ми бъде длъжен за нещо и в сервиз крака ми не стъпва. Попитал съм два елементарни въпроса в страни от примера който съм дал, един подскочи точно за примера и другите коментари всъщност са, да му обяснят на подскачащия, че SSD може да работи и на такива температури. Няма как човек, който твърди, че SSD не може да работи на 55 градуса, да се смята за капацитет или авторитет. Нищо лично към него. Това дори и Dark Edge както и други потребители му го казаха, че SSD-то може да работи. Така че не виждам ти пък защо и за какво точно се палиш.

Всъщност, дори самият ти всъщност по-нагоре си дал мнение, че поради една или друга причина звука идвал от пищялката на дъното или аудио говорителите, което само по себе си, също не го смятам за особено адекватно мнение, тъй като ЕТО ПОКАЗВАМ нагледно, че същия диск преди да бъде монтиран в лаптопа е бил в преходник, като е бил в ролята на диск, върху който първо съм клонирал оригиналната OS от оригинално вграждания диск. И шума си го имаше и върху тази малка платчица. Така че тезата, че диска не шуми а е шумяло дъното или аудио говорителите донякъде отпада още на ниво външен носител със същия диск, свързан единствено чрез USB. Яд ме е единствено, че върнах диска и не ми хрумна да запиша видео клип за да се чуе, но така или иначе това не е било основния ми въпрос. Какво ще отговориш тогава, ако някога в живота ти ти се случи да чуеш диск, който е извън лаптоп, да издава звук наподобяващ някакво свистене? Пак ли аудио говорители ще са ти отговора. 

П.с... межу другото, момчетата на които го върнах ми звъняха точно на следващия ден, понеже и те в началото не искаха да повярват, че е възможно. Знаеш ли кво ми отговориха? Че съпоставен конкретно този диск, до друг диск - от този се чува нещо странно, което е нетипично и до сега никога в цялата им практика не са попадали на нещо подобно, особено на марка като WD. Всички стигаме до заключението, че най-вероятно в този диск има нещо дефектно.

2020-05-03_141850.png

преди 6 часа, callmebu написа:

И ти си поредния, който не чете. Ти пък за какво се палиш точно, че не успявам да разбера? Какъв сервиз, какви очаквания и кой на кого бил длъжен? Аз от никой не съм очаквал да ми бъде длъжен за нещо и в сервиз крака ми не стъпва. Попитал съм два елементарни въпроса в страни от примера който съм дал, един подскочи точно за примера и другите коментари всъщност са, да му обяснят на подскачащия, че SSD може да работи и на такива температури. Няма как човек, който твърди, че SSD не може да работи на 55 градуса, да се смята за капацитет или авторитет. Нищо лично към него. Това дори и Dark Edge както и други потребители му го казаха, че SSD-то може да работи. Така че не виждам ти пък защо и за какво точно се палиш.

Всъщност, дори самият ти всъщност по-нагоре си дал мнение, че поради една или друга причина звука идвал от пищялката на дъното или аудио говорителите, което само по себе си, също не го смятам за особено адекватно мнение, тъй като ЕТО ПОКАЗВАМ нагледно, че същия диск преди да бъде монтиран в лаптопа е бил в преходник, като е бил в ролята на диск, върху който първо съм клонирал оригиналната OS от оригинално вграждания диск. И шума си го имаше и върху тази малка платчица. Така че тезата, че диска не шуми а е шумяло дъното или аудио говорителите донякъде отпада още на ниво външен носител със същия диск, свързан единствено чрез USB. Яд ме е единствено, че върнах диска и не ми хрумна да запиша видео клип за да се чуе, но така или иначе това не е било основния ми въпрос. Какво ще отговориш тогава, ако някога в живота ти ти се случи да чуеш диск, който е извън лаптоп, да издава звук наподобяващ някакво свистене? Пак ли аудио говорители ще са ти отговора. 

П.с... межу другото, момчетата на които го върнах ми звъняха точно на следващия ден, понеже и те в началото не искаха да повярват, че е възможно. Знаеш ли кво ми отговориха? Че съпоставен конкретно този диск, до друг диск - от този се чува нещо странно, което е нетипично и до сега никога в цялата им практика не са попадали на нещо подобно, особено на марка като WD. Всички стигаме до заключението, че най-вероятно в този диск има нещо дефектно.

2020-05-03_141850.png

Много правилно ти е отговорил. Никой не е длъжен и това не е сервиз. Даваме мнение или съвети. Затова е и форумът. Темата ти беше за шум и едва ли не стържене от страна на SSD. Така е озаглавена и затова заговори в началото. После вече за другите проблеми не ги оспорва никой.  И както казах не е нужно нито да се съгласяваш, нито да изппълняваш даден съвет. Върнал си SSD добре. Ще ти го сменят с ново. Просто да знаеш, че то не издава стържене и шум.  Това е.

Емо, сега пак ще ти отговори че шума е идвал от SSD, и ти пак ще му отговориш че не е от него, така ще я откарате до 40-50 страници явно да се убеждавате един-друг само...

преди 5 минути, grizly написа:

Емо, сега пак ще ти отговори че шума е идвал от SSD, и ти пак ще му отговориш че не е от него, така ще я откарате до 40-50 страници явно да се убеждавате един-друг само...

Аз него не го убеждавам. Той вече си е решил. Има обаче и други потребители, които посещават форума и четат темите. Тях се опитва да убедя. Пък ако не успея ще търсят шумове е в SSD. Това е просто една тема от многото. И както каза B3M2W0 ние не сме сервиз!

В такива случаи се взема молив с гумичка и се натиска леко и внимателно по всички елементи на платката, както и се взема платката в ръка да се усетят евентуално някакви вибрации. След което, в част от случаите поне, едно презапояване решава въпроса.

преди 17 часа, callmebu написа:

2020-05-03_141850.png

Много вероятно е индуктивността на преобразувателя на напрежение (step down 5/3,3v) да издава странните звуци. Неплътна намотка или претоварване.

viber_image_2020-05-03_20-54-37.jpg

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

Да се разпиша и аз в темата, с моите 2 с'тинки, ако позволите? 😊

Да, SSD-тата имат собствен шум, дължащ се предимно на ШИМ-а на сигналите по шината. Шумът се появява при четене и запис, има го и в 2,5" SSD, не само при M.2. Съвсем в реда на нещата е импулсите да се превръщат в акустични трептения по платката, които в определен честотен диапазон преминават през чуваемия спектър, подобно на ефекта на повърхностно-акустичен филтър от радиотехниката. Това "стъргане", аз лично го определям повече като "църкане", много подобно на високоволтовия шум в диодните каскади на старите телевизори, например. Да, малко дразни в тиха стая, но това е положението.

Относно пиновете, които се виждат встрани от чиповете - вече имаше отговор, че тези чипове просто не са BGA, с "невидимите" спойки. 😉

Абсолютно в реда на нещата е SSD да развиват високи температури под голямо натоварване. Ако ви е правило впечатление, още навремето, флашките можеха да загряват до такива температури, че не можеш да си държиш пръста отгоре им. Така са и microSD -картите, например. Силициевият кристал започва да деградира при температури над 105 градуса, доколкото си спомням, та тези 50 градуса никак не са му фатални. А връзката между шума и повишаващите се температури си я обяснявам с високото моментно натоварване на SSD-то. Ако забелязваш, че шумът се засилва с увеличаване на температурата, това мога да си го обясня с факта, че температурните разширения при загряване на SSD-то, макар то да запазва общата си маса, понижават общата му резонансна честота, което може би леко "сваля" високочестотното църкане още по-надолу в честотния спектър, по-близо до персоналния ти слухов диапазон, като същевременно увеличават и площта на излъчване. Това, може би, би обяснило и по-осезаемото долавяне на шума от ухото ти, при повишаване на работната температура на устройството.

преди 4 минути, Rammkopf написа:

Да се разпиша и аз в темата, с моите 2 с'тинки, ако позволите? 😊

Да, SSD-тата имат собствен шум, дължащ се предимно на ШИМ-а на сигналите по шината. Шумът се появява при четене и запис, има го и в 2,5" SSD, не само при M.2. Съвсем в реда на нещата е импулсите да се превръщат в акустични трептения по платката, които в определен честотен диапазон преминават през чуваемия спектър, подобно на ефекта на повърхностно-акустичен филтър от радиотехниката. Това "стъргане", аз лично го определям повече като "църкане", много подобно на високоволтовия шум в диодните каскади на старите телевизори, например. Да, малко дразни в тиха стая, но това е положението.

Относно пиновете, които се виждат встрани от чиповете - вече имаше отговор, че тези чипове просто не са BGA, с "невидимите" спойки. 😉

Абсолютно в реда на нещата е SSD да развиват високи температури под голямо натоварване. Ако ви е правило впечатление, още навремето, флашките можеха да загряват до такива температури, че не можеш да си държиш пръста отгоре им. Така са и microSD -картите, например. Силициевият кристал започва да деградира при температури над 105 градуса, доколкото си спомням, та тези 50 градуса никак не са му фатални. А връзката между шума и повишаващите се температури си я обяснявам с високото моментно натоварване на SSD-то. Ако забелязваш, че шумът се засилва с увеличаване на температурата, това мога да си го обясня с факта, че температурните разширения при загряване на SSD-то, макар то да запазва общата си маса, понижават общата му резонансна честота, което може би леко "сваля" високочестотното църкане още по-надолу в честотния спектър, по-близо до персоналния ти слухов диапазон, като същевременно увеличават и площта на излъчване. Това, може би, би обяснило и по-осезаемото долавяне на шума от ухото ти, при повишаване на работната температура на устройството.

Не можеш да чуеш такова нещо, освен ако не си куче!!! Спрете да пишете глупости. И няма как SSD да достигне 105 градуса. Да силициевият кристал е едно, но SSD  е нещо съвсем друго.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.