Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Стържещ звук от M.2 SSD ; ОЕМ М.2 SSD Dell

Featured Replies

• Автор
преди 19 часа, ivanov0597 написа:

Абсолютно същия звук имам на чисто нов лаптоп с Micron m.2 nvme. До скоро се чудих дали не е видео карта или нещо друго. Скоро ще го карам на сервиз да видим какво ще кажат, че ми е доста интересно :).

Само не го носи при Емо или сервизи, в които работят капацитети като Емо, че ще те пратят да си ходиш да се лекуваш, понеже ти си ненормален. 😀 

Ся извън шегата, интересно ми е какво ще ти отговорят и дали ще заменят нещо. Дръж ни в течение, тъй като ми е много любопитен казуса и честно казано с навлизането все повече на M.2 SATA и NVMe в масовите лаптопи, този звук тепърва ще се долавя и от други хора и ми е адски интересно как ще се процедира. За мен само човек, който не е долавял с острото си ухо подобен звук може да бъде категорично убеден, че това е 'невъзможно'. Виж, като попаднат някой слънчев ден и те на нещо такова, друга песен ще запеят ама нека, то времето учи човек на кво ли не и почти винаги му доказва, че един куп неща, които преди е смятал за невъзможни, всъщност се оказват твърде възможни.

• Отговори 100
  • Прегледи 9,8k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 3 часа, callmebu написа:

Само не го носи при Емо или сервизи, в които работят капацитети като Емо, че ще те пратят да си ходиш да се лекуваш, понеже ти си ненормален. 😀 

Ся извън шегата, интересно ми е какво ще ти отговорят и дали ще заменят нещо. Дръж ни в течение, тъй като ми е много любопитен казуса и честно казано с навлизането все повече на M.2 SATA и NVMe в масовите лаптопи, този звук тепърва ще се долавя и от други хора и ми е адски интересно как ще се процедира. За мен само човек, който не е долавял с острото си ухо подобен звук може да бъде категорично убеден, че това е 'невъзможно'. Виж, като попаднат някой слънчев ден и те на нещо такова, друга песен ще запеят ама нека, то времето учи човек на кво ли не и почти винаги му доказва, че един куп неща, които преди е смятал за невъзможни, всъщност се оказват твърде възможни.

Взел съм го от Ардес. В гаранция е още 2 години :D.

на 1.05.2020 г. в 23:22, Емил Костов написа:

Няма как SSD да шуми. Не знам за какви кондензатори говориш. Чуват ли се шумове, чегъртания и каквото още се сетиш има сериозен проблем. SSD няма механични части.

Ами то и няма логика една видеокарта да шуми, но го прави при натоварване, въпреки че няма движещи се части ;)  И не говоря за шум от движещите се части. Наистина логика няма...но май логика няма само за тия, дето вярват на рекламите. 

Още един нов шум-майстор - Гробаря... ;)

преди 4 часа, Ъндъртейкър написа:

при натоварване

имаме минимум 5 вентилатора на макс, в някои случаи и помпа. В момента на натоварване ти щракаш като луд по клавиатурата и стреляш, щото и тебе те стрелят. Даже аудиосистемката 5.1 логитеч :) е натоварена и грее. Какъв шум от видеокартата, какви 5 лева?:angry:

Даааааа, няма вече хапчета по аптеките, права е оная професорка, дето се мъчат да я обуят!

На твоя ПК вентилаторите винаги на макс ли работят?
На нормалните хора са на макс само когато има причина т.е. натоварена е машината. Да не винаги се чува но когато е тихо в стаята и вентилаторите са тихи се чува. Ще те помоля да смекчиш малко тона защото както твърдиш че ние дето чуваме сме луди то ние можем да твърдим че вие дето не чувате сте глухари. Не е приятно нали? След като не ги чуваш хубаво но не убеждаваи другите че ги няма и не е възможно да ги има.

преди 16 часа, Ъндъртейкър написа:

при натоварване

бе Парцалев, що не четеш?

А когато не е натоварен, защо шуми? Няма трансфер, няма нищо, ШИМ е отишъл войник...

преди 16 часа, JKirilov написа:

Още един нов шум-майстор - Гробаря... ;)

имаме минимум 5 вентилатора на макс, в някои случаи и помпа. В момента на натоварване ти щракаш като луд по клавиатурата и стреляш, щото и тебе те стрелят. Даже аудиосистемката 5.1 логитеч :) е натоварена и грее. Какъв шум от видеокартата, какви 5 лева?:angry:

Даааааа, няма вече хапчета по аптеките, права е оная професорка, дето се мъчат да я обуят!

Бобина/дросел/ и кондензатор ПИЩЯТ, даже във филтри СВИРЯТ!

Добре, че има дъртаци като Стефан да ви напишат за какво иде реч. Смехурковци. Как ви наричаха? Поколение ''Z'' ли бе не помня.

Сега пък Стефан? И той ли пищи/стърже? ;)

Което ме сеща - "Стържещ звук" в заглавието е най-голямата тъпня в темата. Вземи една пила и почни парапета на балкона. Ще се получи почти половината от значението на "Стържещ звук".

Да ви обясня без да съм Стефан - цялата галимация се нарича цифров електронен шум. Има го във всички елетронни цифрови устройства. Шпионите го записват и после се мъчат да разчетат летящите по шините сигнали (думата "шини" да не ви бърка с вездесъщия ШИМ, той е друга бира!). Екранира се трудно, прочетете примерно за Фарадеев кафез...

А николайчовите

преди 5 часа, nickolaycho написа:

Бобина/дросел/ и кондензатор ПИЩЯТ, даже във филтри СВИРЯТ!

факт - свирят, но да сравнявате М2 с тонколони? :angry: За целта се заливат с от парафин до епоксидна смола, резонансът е неприятно явление. Но да надуя аз примерно 2х50W, пък ела да чуеш как ми пищят филтрите... :)

"Ама както и да е, основната тема всъщност беше със съвсем други въпроси."

Основното Ви питане е изразено в самото заглавие на темата. Това, че в самата тема има и други въпроси на които също сте получил отговори, не е основното.

Емо Костов точно 3 ПЪТИ Ви каза да си редактирате заглавието, което не го направихте и затова  темата се превърна в спорове. А кой какво чувал като работи една електроника без МЕХАНИКА, си е негов проблем. Когато последната е направена от качествени компоненти и правилно и технологическо изработена печатна платка съобразена с съответните изисквания по действащите стандарти, такова изделие не може да бръмчи, шуми или най малкото да свири народни песни.  Вярно е само това, че Китай произвежда масово всичко що е сътворено на този свят, но има една малка подробност - едно се внася в България, а малко по добро - в Германия. Дори един Белгиец и не само той ви го е споменавал поне няколко пъти в този форум.

преди 5 часа, JKirilov написа:

..
За целта се заливат с от парафин до епоксидна смола, резонансът е неприятно явление. Но да надуя аз примерно 2х50W, пък ела да чуеш как ми пищят филтрите... :)

Китайпром залива с термолепило ( евтино ) или компаунд ( скъпо ). Парафин, лак, епокс умря като Ленин.

преди 1 час, Profruit написа:

Китайпром залива с термолепило ( евтино ) или компаунд ( скъпо ). Парафин, лак, епокс умря като Ленин

Всички бобини, навити от мен, заливам с парафин/мумифициран като Ленин/ и стават вечни! Някои свирят вече 30 години...

Знам бре профи плодчо, мъча се да пиша разбираемо за по-голям кръг четящи, виждаш че никой от нищо не разбира! ;) Ти също не си много в час, щото не знаеш какво е "компаунд". Само на руски е некви смоли.

https://www.google.com/search?channel=trow2&client=firefox-b-d&q=compound

Навсякъде, където вибрациите са по-осезаеми, се вземат съответни мерки. Кондензаторите в захранванията, както на РС, така и на усилвателите, се прикрепят допълнително с топъл силикон или с други компаунди ;) , В някои усилватели върху кондензаторите има залепена пореста гума, която да се натиска леко от капака, мога да намеря снимки. То гумени уплътнения, то шпайкове за ОТ...

Въпросът е прост - Да, шумове някакви има, но в реални условия те не се чуват. А думата не може да е "стържещ", просто тя означава друго!

Не става въпрос само за тонколони, не сте ли чували да пищят дросели и кондери на компютърни дъна? Ако не сте, въобще не сте за тук! И моля, внимателно с обпръщенията, мисля че сме привърженици на добрия тон...и последно - пишете по-грамотно!

преди 1 час, Roujin Z написа:

Да чуваш пищене може да е симптом и на други неща...

Абсолютно! Гледаш - тъкмо М2 почнало да стърже, вземаш телефона да запишеш и шаш - то компа бил напълно изключен! ;)

преди 18 часа, JKirilov написа:

Сега пък Стефан? И той ли пищи/стърже? ;)

Не ме разбра. Съгласен съм със Стефан.

П.П> Никой обаче не упомена най-вероятната причина за тези да ги наречем ''непривични звуци''. А тя с вероятност 99% е...дънна/и платка/и. Натоварваш SSD-то и съответно се покачва процента натоварване на централния процесор. Е тогава вече има немалка вероятност да се подочуят някои дразнещи звуци, щото там дросели на килограм.:D

преди 1 час, Jorge написа:

Не ме разбра. Съгласен съм със Стефан.

П.П> Никой обаче не упомена най-вероятната причина за тези да ги наречем ''непривични звуци''. А тя с вероятност 99% е...дънна/и платка/и. Натоварваш SSD-то и съответно се покачва процента натоварване на централния процесор. Е тогава вече има немалка вероятност да се подочуят някои дразнещи звуци, щото там дросели на килограм.:D

ХЕСчо, я пак кажи какво ще разпищи по дъното SSDто. 🤣 Що се излагаш и пишеш в хардуерния раздел? Нали за теб има теми празни приказки и забави, бегай там.

spacer.png

преди 23 минути, ceci80 написа:

ХЕСчо, я пак кажи какво ще разпищи по дъното SSDто. 🤣 Що се излагаш и пишеш в хардуерния раздел? Нали за теб има теми празни приказки и забави, бегай там.

spacer.png

В момента съм там, но ти ме прекъсваш. С някаква снимчица от лаптоп платка и остроумие на тарикат от селска вечеринка се опитваш да привлечеш внимание, но времето ти мина. Не ме занимавай с глупости. 

П.П. Веднъж Тихомир ми писа, че с теб си приличаме и много ме обиди без да се усети. Пътувай, драги...

преди 25 минути, Jorge написа:

В момента съм там, но ти ме прекъсваш. С някаква снимчица от лаптоп платка и остроумие на тарикат от селска вечеринка се опитваш да привлечеш внимание, но времето ти мина. Не ме занимавай с глупости. 

П.П. Веднъж Тихомир ми писа, че с теб си приличаме и много ме обиди без да се усети. Пътувай, драги...

Да, времето отдавна ми мина- момчетата, които преди години ме питаха, сега знаят повече от мен. Да са живи и здрави! 

Твоето, обаче- никога няма да дойде. И два живота да имаш- няма да научиш толкова, колкото аз забравих за последните 2-3 години.

Дертът си е твой, моето момче. 

пп Томи ти е направил комплимент, но мен ме е обидил, сравнявайки ме с теб (ако е вярно, защото ти си като стара мома- лъжеш и фантазираш доста).

Приятно ти прекарване в "празни приказки"- там ти е мястото.

Исках да кажа, че не знам кой е Стефан? И спрете да се наричате с несъществуващи имена!

Един се кръстил овнешка глава, обаче не можело да му викат така...

преди 22 часа, JKirilov написа:

Исках да кажа, че не знам кой е Стефан? И спрете да се наричате с несъществуващи имена!

Един се кръстил овнешка глава, обаче не можело да му викат така...

Колев60. Общо взето сприхав дядка, но има поглед над електрониката. Радиолюбител с позивна LZ4JW. Помогна ми преди време, за което съм му благодарен, но характерчето му е особено, затова и го дразня понякога.;)

ceci80...този момък има много никове и още повече регистрации. Навремето се регистрира с цел да се заяжда с мен. Причина - неизвестна и досега. Използва първите три букви от предишният ми ник(xecutioner) и това показва неговата натура. Сещаш се предполагам? 

Така е по българските форуми. Повечето тук са регистрирани на поне още 3-4 подобни места. Изгубени души, но към ден днешен това е реалността.

преди 28 минути, Jorge написа:

Колев60. Общо взето сприхав дядка, но има поглед над електрониката. Радиолюбител с позивна LZ4JW. Помогна ми преди време, за което съм му благодарен, но характерчето му е особено, затова и го дразня понякога.;)

ceci80...този момък има много никове и още повече регистрации. Навремето се регистрира с цел да се заяжда с мен. Причина - неизвестна и досега. Използва първите три букви от предишният ми ник(xecutioner) и това показва неговата натура. Сещаш се предполагам? 

Така е по българските форуми. Повечето тук са регистрирани на поне още 3-4 подобни места. Изгубени души, но към ден днешен това е реалността.

Смешнико, я пак кой кога и за какво се е регистрирал?!

Ти си точното олицетворение на българския трол по форумите- нищо не знаеш, завиждаш, лъжеш и фантазираш.

Много комплекси имаш и ги избиваш тук с обиди на всеки един (дори и в тази тема наричаш момчетата "смехурковци"), 

но никой тук няма да ти помогне да излекуваш болната си психика и липса на социален статус. Това е видно последните няколко 

години. 

Вече дори не те съжалявам, но не е лошо да те поставям на мястото ти, поне заради Томи и Пепи, които заслужават уважение.

Да, може би има шепа хлапета, които не са запознати с фантазьорската ти особа и че си гола вода- те ще осмислят жалкия ти

животец. 🤣

преди 1 минута, ceci80 написа:

Смешнико, я пак кой кога и за какво се е регистрирал?!

Ти си точното олицетворение на българския трол по форумите- нищо не знаеш, завиждаш, лъжеш и фантазираш.

Много комплекси имаш и ги избиваш тук с обиди на всеки един (дори и в тази тема наричаш момчетата "смехурковци"), 

но никой тук няма да ти помогне да излекуваш болната си психика и липса на социален статус. Това е видно последните няколко 

години. 

Вече дори не те съжалявам, но не е лошо да те поставям на мястото ти, поне заради Томи и Пепи, които заслужават уважение.

Да, може би има шепа хлапета, които не са запознати с фантазьорската ти особа и че си гола вода- те ще осмислят жалкия ти

животец. 🤣

Джонка, ти никого не можеш да поставиш на мястото му. Но да спрем с тази сапунена опера. В момента пишем доста извън темата. 

П.П. Аз с Тишо си се разбирам отлично. Даже веднъж ми препоръча хотел в Мюнхен и ми свърши добра работа. Е, и той се покри, но мисля го разбирам. Иначе щяхме да си гърмим фоиеверки по ''Marienplatz''. А това момченце Пепи въобще не ми го хвали, при положение, че ме заплашваше с ДАНС и тям подобни селски номера. Веднага познах, че е твой последовател, но и войниклъка го е пречупил. Научил го е да не мисли. Както и всички твои ''ученици''. 

Смятам достатъчно досадихме на хората. Аз съм пас от тук насетне.

Лека вечер на всички!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.