Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

ПП Възраждане и новия месия

Featured Replies

• Отговори 21,9k
  • Прегледи 944,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Филипов
    Филипов

Днес е Денят на победата над нацизма във Втората световна война. През последните години се забелязва все по-силна "ревизия" на историческите факти и все по-брутален натиск за фалшифициране на българск

• Joss Bomon
    Joss Bomon

❗️ГТП - Днес, внасяме предложение за нужните промени в Наредбите на Министерство на транспорта и Министерство на екологията, за да се реши този проблем, а ако това не се приеме сме готови да започнем

• Където се появят Костадинов и Йорданов т.н. журналисти ги обзема странна метаморфоза и вместо да мълчат и да слушат,започват да задават тъпи въпроси.Започват да прекъсват госта,да провокират и да се н

Публикувани изображения

преди 2 часа, N1K17Y написа:

@Toto2 Копейкин кога ще ми прати ФСБ ? 

Че за какво да те забелязва дори, че чак и да ти праща нещо?

Кой иска да ни вкара във война?
В момента вероятността да бъде съставено редовно правителство е пренебрежимо малка. Отношенията между основните политически партии са толкова напрегнати, дори направо враждебни, че не изглежда никак логично тези формации да правят каквото и да било заедно. В крайна сметка няма нищо страшно в провеждането на нови избори. Забелязвам, че в момента е модерно да се говори какви лоши били резултатите от последните избори. Модерно е да се мрънка и да се обвиняват избирателите, че гласували така, а не иначе. Аз пък нямам никакво намерение да мрънкам, най-малкото защото откривам някои положителни тенденции, които се проявиха на тези избори.
Първата положителна тенденция е, че „Продължаваме промяната“ загуби вота. Тоест по-голямата част от българските избиратели реши, че ПП, които няколко месеца се учеха на политика, бидейки управляваща партия, сега трябва да продължат да се учат, само че в опозиция. И така е редно. Хора без никакъв политически опит, а и без никакви елементарни познания в сферата на политическото, могат да създадат единствено хаос в управлението. Като управляващи ПП разбичкаха, каквото можаха, така че е крайно време да постоят в опозиция. Изглежда, че и самите те са разбрали това, защото на пресконференцията си постоянно повтаряха, че в новия парламент ще бъдат конструктивна опозиция.
И втората положителна тенденция е, че партията „Възраждане“ взе повече гласове от формацията „Демократична България“. Защо това е хубаво? Защото „Възраждане“ защитава българския национален интерес, а за ДБ е много трудно да се каже подобно нещо. Ето ви един пример от последните дни. От ДБ заявиха, че първата работа на новия парламент била да приеме решение за пращане на оръжия за Украйна. Забележете, вместо да се занимава с решаването на тежките икономически проблеми на страната, вместо да мисли как може да подобри живота на хората, според ДБ парламентът трябвало да се занимава с пращане на оръжия. Ако си партия, която се грижи за българския национален интерес, трябва да работиш преди всичко за справяне с проблемите вътре в страната, а не да дрънкаш оръжия и да се правиш на голям милитарист.
Освен това от ДБ заклеймиха президента Радев, задето не бил подкрепил призива за моменталното приемане на Украйна в НАТО(бел.ред. ГЕРБ-СДС също го направиха официално). Ама чакайте малко, според правилата на Северноатлантическия пакт в него не могат да бъдат приемани държави, които водят войни. Това дори едно към едно го напомни онзи ден в телевизионния ефир еврокомисарят Тиери Бретон. Нашите евроатлантици не може да не знаят този факт. Защо тогава настояват НАТО да наруши собствените си правила, като приеме Украйна? Интересното е и друго. Откакто е създадена формацията ДБ, основното знаме, която тя вее, е това на „върховенството на закона“ и „спазването на правилата“. Тоест, това, което е написано, трябва да се изпълнява. От всички. Без изключение. Само че от последните им критики към президента Радев излиза, че те не го харесват, понеже спазвал правилата. Доста странна логика, не намирате ли?
През следващите месеци пред политиците, които ще управляват страната, ще стоят два основни въпроса. Как да бъде помогнато на хората да се справят с последиците от икономическата криза и как да бъде направено така, че България да не бъде въвлечена във войната в Украйна. Забелязвам, а и няма как и вие да не сте забелязали, че има партии, които много държат страната ни да изглежда като ястреб на международното поле. Оставям на страна факта, че е доста абсурдно най-бедната държава в ЕС да се прави на ястреб. Много по-важно е друго. Дори и най-справедливата война е по-лоша и от най-лошия мир. Ето защо е хубаво партиите на войната да бъдат държани далеч от властта. От чувство за самосъхранение. Защото ако подобни партии започнат да управляват, нищо чудно в един момент да се окажем замесени в реални бойни действия. Така че ще бъде хубаво да държим сметка именно за това, когато гласуваме следващия път. И ще бъде не просто хубаво, задължително ще бъде да даваме доверието си на политичеки сили, които ще работят в името на мира, а не на войната.
Петър Волгин
Цитат

Копейкин

Страница за сатира

· 5 ч.  ·

Костя Копейкин, когато разбере, че името на литературния герой на Гогол в "Мъртви души" не се казва "Костя Копейкин", а само "Копейкин", докато в същото време някой е създал забавна онлайн игра (играйте на https://kostia-kopeikin.com/), за да може всички интелигентни хора да му се подиграват още повече

Цитат

"НАТО да си седи далече от нас. Не щем и в ЕС. Какво са ни дали те?"

Всичко ви дадоха бре, тъпанари!

Възможността без да сте руски олигарси, да ходите на почивка в Гърция и на работа в Мадрид, ви дадоха. Когато ви щукне да си вдигнете задниците и да се поразходите из Европа и света. Приеха ви в собствените си държави да работите, учите и живеете. Възползвате се от всички удобства на цивилизованият и уреден Запад, а го плюете и скандирате името на Путя?

Най- хубавите европейски университети на децата ви дадоха.

А вие какво им дадохте на НАТО и на ЕС, кретени неблагодарни?

Благодарност и вярност към Русия. Това дадохте. Смешници. Преди години една руска парламентарна репортерка каза "Ми работим си ний, поне за една къщичка в Тоскана да заработим." Защо в Тоскана бе лелке? Защо не на Крим или на река Колима?

Ще ми реве Соловьов с пяна на устата тези дни, онзи същият с вилата на езерото Комо и още 3 вили не знам си къде, че Европа щели да я сравнят със земята. Придворният кремълски шут. Ми като я сравните със земята, къде ще ходите на шопинг, бе? Като разкаляте европейските пътища като у вас, нали ще ви затънат Бентлитата?

И тези хора ли са ви моделите за подражание? Не, не се извинявам, малко е тази острота в адреса. Твърде съм мек даже. Кретеноиди сте вий, дето собственият си интерес за 20 години не можахте да осъзнаете и разберете.

Снишавайте се сега и се пазете от "натото".

Дадена ви е възможност... сами. Вижда се колко можете сами.

Светлин Русев

Цитат

Все си мислих, че съм юрист, а не йорист. Обаче един, набеден, че е завършил за Йорист, ме хвърли в оркестъра. Та, за да си попълня знанията и опита, дали може някой колега да ми отговори как се води дело за обезщетение за очерняне името на литературен герой? Какъв е правният интерес и по какъв начин ищецът ще обоснове идентифицирането си с литературен герой и евентуално какви са настъпилите вреди от очернянето на името на литературен герой в социалните мрежи и националните медии? Тъна в загадки и очакване някой да ме просветли.

Например аз казвам: "Барон Мюнхаузен е простак и национален предател!". И изведнъж рязко се появява някой, който се чувства лично засегнат от обидата към литературния герой и заради накърнените си чувства от тая работа, сърцебиене, стрес и безсъние и ме съди зарад туй, че съм обидила Барон Мюнхаузен. Пак подчертавам - литературният герой и доброто му име са фикция. Те не съществуват реално, следователно доброто име на литературния герой е само в съзнанието на някой недоучил глупак. А по какъв начин ще си обоснове правният интерес някой, който се припознава в литературен герой и по какъв начин доброто име на литературния герой е съпоставимо с доброто име на конкретния човечец, също е загадка, достойна вероятно за Фройд. И по какъв начин ще се разбере дали коментарът се отнася за лирическия герой или за фондацията, също не става ясно. Например: "Барон Мюнхаузен работи с некадърници и няма кадри!". Това засягане честта и доброто име на литературния герой ли е или на фондация?!?

Та, моля, колеги, внесете светлина в тунела!

Елена Гунчева-Гривова
* От публикацията разбирам, че учредителите на бъдещата фондация са бедни хора, които ще съдят богати престъпници, защото уронват името на литературен герой.

50.jpg

Какво ми цитираш моя градски от миналия век? Нищо не са ми дали, само са взели. Това, че някои крадат и са станали милиардери е отделен въпрос и се отнася за малко хайдуци. Отучиха хората да работят и го навряха в мизерията.

преди 3 минути, Филипов написа:

Отучиха хората да работят и го навряха в мизерията.

Аз ли ви правих шкембетата, аз ли ви оставих некомпетентни? Накокаржени чичета, говориш за себе си, хората получават по 1-2 предложения за работа, дневно.

Цитат

Vesela Nikolova

1 дни  ·

Лидерът на #Възраждане вече е известен повече като #КостяКопейкин, отколкото като #КостадинКостадинов. Що така бе, Коце? Защото шутовете в политиката се обезценят бързо.

Хи-хи-хи, иванка вече спестява дори връзки към конкретната публикация в лицекнигата. Да не би някой все пак да намери начин да напише неудобен коментар вътре, колкото и кратко въпросният коментар да просъществува преди да са го скрили/изтрили и изгонили от групата публикуваният го.

на 15.10.2022 г. в 11:40, Sliderum2 написа:

Хи-хи-хи, иванка вече спестява дори връзки към конкретната публикация в лицекнигата. Да не би някой все пак да намери начин да напише неудобен коментар вътре, колкото и кратко въпросният коментар да просъществува преди да са го скрили/изтрили и изгонили от групата публикуваният го.

Натоварено ми е в момента, нямам време да се занимавам с простотиите ви. Какво са писали?

2 лъжи само в едно интервю. За падналата лира и още кво беше в началото.

А да, за Гунчева, напусна ги като член на Възраждане. Показа си партийния билет.

Излъга и за партиите, на които беше кандидат. 6-7 броя. За какво ли още лъже?

преди 3 минути, Sliderum2 написа:

Да не се издънихте пред някой клиент. 

Не. Поработваме от време на време. Случва се.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.