Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

ПП Възраждане и новия месия

Featured Replies

преди 2 минути, Гражданин написа:

Ми сам го казваш. Повече от 80 процента са под наем, защото няма смисъл да инвестираш в жилище. Казах ти и защо. Защото като си западняк, не мислиш като идиот. Искаш да живееш близко до работа, а не къщата ти да ти определя целия живот. Купуват си къщи вече разни пенсионери, но държавите им са такива, че както ти казаха по-горе, като се пенсионират могат да обикалят света с плаващи хотели, да си живеят живота. А тук не е така заради именно евразийския манталитет. Всеки иска да купува жилище щото така са го учили по соца. Раждаш се, учиш, казарма, работа, ред за жилище, ред за кола. Един праволинеен и тъп ред на живота, в който нямаш фантазия за нищо. Като всеки иска да си купи жилище, много ясно, че цените ще хвърчат, а хората ще са изнервени от живота си, че го губят в задръствания по 2 часа понеже жилището ги блокира да живеят цял живот на едно място. И второ, има мнооого коли да си избираш по 2000 лв. Да трошиш и на половин година да ги сменяш, ако искаш. А примера който ти дадох беше за атомобил за 5 хиляди да речем. И със заплата от някой мобилен оператор от 2 к можеш да си плащаш такава на лизинг и да си пътуваш до морето, да видиш Гърция, ако щеш, което си е в чужбина и даже да ти остане за скъп телефон в джоба.

Да, много е близо е работата. Къщата ти под наем е в Берлин, работата ти е в Хамбург. 1 час път до работата. Най-малко. Хаха имало е коли под 2000 лева? Аз спирам, защото големи простотии почнахте да пишете. С фанатици не се спори.

• Отговори 21,9k
  • Прегледи 947,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Филипов
    Филипов

Днес е Денят на победата над нацизма във Втората световна война. През последните години се забелязва все по-силна "ревизия" на историческите факти и все по-брутален натиск за фалшифициране на българск

• Joss Bomon
    Joss Bomon

❗️ГТП - Днес, внасяме предложение за нужните промени в Наредбите на Министерство на транспорта и Министерство на екологията, за да се реши този проблем, а ако това не се приеме сме готови да започнем

• Където се появят Костадинов и Йорданов т.н. журналисти ги обзема странна метаморфоза и вместо да мълчат и да слушат,започват да задават тъпи въпроси.Започват да прекъсват госта,да провокират и да се н

Публикувани изображения

преди 11 минути, АСПЕКТ написа:

Сега след колко години мога да си купя кола, ако доходите ми са под 2000 лева? И ще мога ли да си построя къща с тези доходи? На 2 етажа. Към 120 кв.м.. Ще бъде добре.

Ами като махнем внушенията които правиш. Много по лесно и двете. Виж брой коли спрямо соца и жилищна площ в абсолютна стойност и на човек като статистика, не като опорка в БЛИЦ, шок, поглед инфо.

току-що, АСПЕКТ написа:

Да, много е близо е работата. Къщата ти под наем е в Берлин, работата ти е в Хамбург.

Ето това е именно за което говорих, а ти явно не ме четеш. Ми ти не можеш ли да си вземеш под наем къща в Хамбург като ще работиш там? Нали точно заради това не си купуваш жилище ми си на наем? За да може когато се появи по-добра работа да не си вързан за жилището си и да пътуваш по 2 часа до работа. 

преди 3 минути, АСПЕКТ написа:

Да, много е близо е работата. Къщата ти под наем е в Берлин, работата ти е в Хамбург. 1 час път до работата. Най-малко. Хаха имало е коли под 2000 лева? Аз спирам, защото големи простотии почнахте да пишете. С фанатици не се спори.

Спираш . И заминаваш към Раша? Или по вероятно към специализирано лечебно заведение .

преди 16 минути, АСПЕКТ написа:

Сега след колко години мога да си купя кола, ако доходите ми са под 2000 лева? И ще мога ли да си построя къща с тези доходи? На 2 етажа. Към 120 кв.м.. Ще бъде добре.

Вече и по селата не може да се разминеш от коли!

И що непременно къща, че и двуетажна, че и 120 квадрата? Хотел ли искаш да правиш?

преди 12 минути, АСПЕКТ написа:

Каква е тази кола под 2000 лева?

Много по-добра, от соц изчадията Трабант, ЗАЗ или Москвич. Дори климатик може да има.

преди 12 минути, АСПЕКТ написа:

И в България повечето хора си имат собствен имот. Още от ужасния комунизъм. Да речем към 80 процента. В Западна Европа повечето живеят под наем. Да кажем 80 процента са под наем в хубавия Запад.

Имат си имот, или панелка в Люлин, дето вече не е имот, а диагноза.

Или къща в някое зачукано село, от времената на ръчния селскостопански труд. Почти неизползваеми в ден днешен. Само такива като мене, дето ми злобеете срещу занаята, можем да работим от такъв имот.

Бе големи професори и доценти тука, цяла лекция колко е било добър живота там и колко лош тук. Ми не е въпроса в това. Ако хората някога мислеха по този начин(отивам да живея там, дето е по-добре от мястото, където съм роден) би ли бил възникнал САЩ примерно? Що хората са се дигали да одат на майната си и да се заселват в неизвестността? Да заграбват земи и да трепят индианци? Така де, сега светът е разпределен и няма къде да ходиш и да откривателствуваш, но що индийците не си зарежат индията и масово да скочат към америката да живеят хубавия живот? Бе що целия свят, всичките там милиарди хора не решат да отидат да живеят на по-хубавото място?

преди 2 минути, Българинът написа:

но що индийците не си зарежат индията и масово да скочат към америката да живеят хубавия живот?

Щот повечето са неграмотни ман гали, които сер ат по улиците си! Боготворят някви животни като крави, или плъхове.

Спрели са нейде в средновековието, още не са открили светофарите.

преди 6 минути, Българинът написа:

Бе големи професори и доценти тука, цяла лекция колко е било добър живота там и колко лош тук. Ми не е въпроса в това. Ако хората някога мислеха по този начин(отивам да живея там, дето е по-добре от мястото, където съм роден) би ли бил възникнал САЩ примерно? Що хората са се дигали да одат на майната си и да се заселват в неизвестността? Да заграбват земи и да трепят индианци?

Ми по-добърт е от Расията и кочината, в която вие копейките искате да ни вкарате, за да може да се чувствате добре, че някой друг също ще я живее същата простотия и мизерия, в която е минала вашата погубена младост.

Така де, сега светът е разпределен и няма къде да ходиш и да откривателствуваш, но що индийците не си зарежат индията и масово да скочат към америката да живеят хубавия живот?

И къв е тоя нелеп аргумент? Естествено, че има причина да не могат да се пренесат в САЩ. И в Индия е такава бедност и хората живеят в касти (робството все още е в манталитета им).

Бе що целия свят, всичките там милиарди хора не решат да отидат да живеят на по-хубавото място?

Който иска да се бори, може. Вие копейките обаче що искате да ни натресете руски живот? Искате такъв изцяло по техен образец. Казарми, мизерия и т.н. Вашият вожд директно им се доказва като сваля знамената на врага щурмувайки общината и също така обявявайки война на Русия с думи. Никой друг политик не смее да каже, че ние сме във война, той пък иска да сме във война, за да печели гласове и след като излезем от НАТО и ЕС директно да си покани Путин тук. То в програмата ви си го пише, да станем партньори на Русия дето така хубаво я подреди бункерния старец, че още за 50 години напред няма да може да се оправят.

преди 16 минути, Митко Вълчев написа:

Спираш . И заминаваш към Раша? Или по вероятно към специализирано лечебно заведение .

Раша е 1000 пъти по-добре от 51 ЩАТ на САЩ - България. Всяка една държава от европейски съюз е по-добра от 51 ЩАТ на САЩ. Даже цяла Африка. Такава мизерия в България никъде няма.

току-що, АСПЕКТ написа:

Раша е 1000 пъти по-добре от 51 ЩАТ на САЩ - България.

Айде тогова чемодан, вокзал, Москва! Ей я къде е!

преди 4 минути, Гражданин написа:

Ми по-добърт е от Расията и кочината, в която вие копейките искате да ни вкарате, за да може да се чувствате добре, че някой друг също ще я живее същата простотия и мизерия, в която е минала вашата погубена младост.

И къв е тоя нелеп аргумент? Естествено, че има причина да не могат да се пренесат в САЩ. И в Индия е такава бедност и хората живеят в касти (робството все още е в манталитета им).

Който иска да се бори, може. Вие копейките обаче що искате да ни натресете руски живот? Искате такъв изцяло по техен образец. Казарми, мизерия и т.н. Вашият вожд директно им се доказва като сваля знамената на врага щурмувайки общината и също така обявявайки война на Русия с думи. Никой друг политик не смее да каже, че ние сме във война, той пък иска да сме във война, за да печели гласове и след като излезем от НАТО и ЕС директно да си покани Путин тук. То в програмат аси го пише, да станем партньори на Русия.

В САЩ нямат ли казарми? Колко ли отделят от бюджета си за военна техника? За отбрана? Една от най-демократичните страни в света?

преди 2 минути, Гражданин написа:

Айде тогова чемодан, вокзал, Москва! Ей я къде е!

Където и да избера, ще е по-добре от България. Даже, ако отида в Молдова.

Що да ми е нелеп аргумента? И що да е аргумент? Не аргумент, а въпрос. Що не искат индийците(ама всичките накуп) да се дигнат и да отидат на по-хубаво място. Като наште цигани например.Образовани, необразовани, нема значение. Нали европата пропищя от тях. Отиват да се възползват от социалните им системи и паразитират...Що не го правят всички хора, които живеят на кофти място? Кубинците що си седят в куба? Мексиканците що си седят в Мексико, като щатите са им ей къде?

преди 1 час, Митко Вълчев написа:

Слидерумчо, би ли показал статистическо сравнение, колко километра изминава на година средния жител на САЩ, спрямо средния москал? Няма проблем коя година ще дадеш за сравнение. Да видим аджеба, кой разполага с повече бензин. Хи, ги, хи, хи. Може и за брой коли на 100 човека. Брой жертви на изминат километър. Лош, лош Запад.

За да изминава много километри, ако това твърдиш, значи е принуден.

преди 21 минути, АСПЕКТ написа:

Абе кой фанатик, аз ли чистя на немците, най-ниско квалифицираната работа.

Ние си гледаме живота, и се чудим как да се опазим от поредните гладни плъхове, като копейките. Щот сме ви криви, че не сме мизерници като вас, а сме учили, в ерата на безплатното инфо. И сме ви криви, че пишело на латиница по табелите. Неграмотността я представяте като привилегия. Оттам ме е гнус като чуя за патриотизъм. И да, ако работиш за 2000 лева, проблемът е лично твой, а не мой, на системата и т.н. Аз що не работя за 2000 лева?

преди 1 минута, АСПЕКТ написа:

В САЩ нямат ли казарми? Колко ли отделят от бюджета си за военна техника? За отбрана?

В САЩ казармата е професионална и само за който иска да се развива като войник и му се заплаща добре. В комунистическите кочини казармата е задължителна, за да може човек да бъде унижаван и сведен до ниво на това да се осъзнае като един добитък и животно, което е в ръцете на сърдитите дърти копейки, да го мачкат и да го тормозят както си искат. Тя е с цел да поврдеи индивида и да го накара да се подчини на държавата. В акъла само на глупаците това е някакво велико дело, да служиш на рОдината като си копал дупки и ял помия или си ставал жертва на извращения. В нормалните държави, на които искам да приличаме, такива неща са отживелица и там апропо са доста развити и никой не се кани да ги напада щото имат професионална високотехнологична армия без задължителна казарма.

преди 11 минути, АСПЕКТ написа:

Такава мизерия в България никъде няма.

Прост народ-слаба държава.

Бедността е наказание за некадърността.

Ние сме малък, но моого прост народ.

Лош материал.

Трябва да им сменим чипа.

Мога и още да продължавам, в момента актуалното е маймуняшки крясъци, да живеела България, и как щели с бастонките да ходят да убиват украинци в родината им. Последното - буквално. Ей къде е, записът седи.

преди 3 минути, Гражданин написа:

Тя е с цел да поврдеи индивида и да го накара да се подчини на държавата.

Туй и аз им разправям, казармата е с цел да те превъзпита. А може да те превъзпитат, само ако си по-тъп от военните.

Аз затуй нищо не научих от тия тиквочи! Само ми се затвърди мнението, че ако стане военно положение, ще съм от първите избягали, и ще ви оставя вас с бастонките, менте патриотите, да плашите Ердоганя!

преди 9 минути, Българинът написа:

Що да ми е нелеп аргумента? И що да е аргумент? Не аргумент, а въпрос. Що не искат индийците(ама всичките накуп) да се дигнат и да отидат на по-хубаво място. Като наште цигани например.Образовани, необразовани, нема значение. Нали европата пропищя от тях. Отиват да се възползват от социалните им системи и паразитират...Що не го правят всички хора, които живеят на кофти място? Кубинците що си седят в куба? Мексиканците що си седят в Мексико, като щатите са им ей къде?

Кубинците си седят в Куба от бедност и затворени граници. Роднините на Кастро са милионери докато проповядват соц скотизъм. Това можеш да го провериш в нета. Още по соца тоя диктатор ходеше със скъпи часовници за десетки и стотици хиляди долари. Но на другарите не им прави впечатление. Копейката не трябва да пита, трябва да се починява на тъпия режим независимо кой простак е начело. 

Мексиканците имат демокрация поне, но в САЩ не ги пускат щото са като индийците на Америка. Седят си в държавите, защото границите в една цивилизована държава се охраняват. В България бяхме охранявани да не излезем, а не че някой искаше да влезе. Вие искате да връщате оградите да не може случайно населението от животни да се разбяга на по-хубаво. Да може да мине през същата простотия като вас и вашия погубен живот. Да повторим пак миналото искате. За никаква свобода и хубава България не мечтаете. Чел съм ви коментарите как казарма трябвало да има щото от къдЯ на къдЯ нямало да има?

преди 6 минути, Гражданин написа:

В комунистическите кочини казармата е задължителна, за да може човек да бъде унижаван и сведен до ниво на това да се осъзнае като един добитък и животно, което е в ръцете на сърдитите дърти копейки, да го мачкат и да го тормозят както си искат.

Само да добавя, че казармата на мене ми струваше колкото малка сватба. Оцелявахме от лафката, инак ей къде е стола, парче месо не видях ако не броим евтиния салам, квото и прасетата го нещяха ни го забъркваха на нас.

Що пак ми задържат мнението?

Това става като някой почне да ме докладва прекомерно много.

Виждам, че другарят слидером ми е влизал в профила. Нали уж ме беше блокирал, сега пак е влизал да разглежда мненията ми. Подозирам, че се появи тук да пише и да ми докладва постовете. Другарят му бъгларин също.

Докладват, че някой не им харесва казармата и соца.  😂😂

Отново бълвате врели некипели и откровени заблуждения и лъжи. Но за пропагандатори не ставате. И точно сега не някой друг, а любимите ви евроатлантици ще ви натресат и казарма, и войничка, и прогресивен данък. Стига да успеят да се разберат и да направят правителство. Да направят белите и после ще се разпаднат за пореден път, щот не могат да си разпределят плячката.

преди 5 минути, Гражданин написа:

Чел съм ви коментарите как казарма трябвало да има щото от къдЯ на къдЯ нямало да има?

Един дядо у Фейса, си го каза директно. По-тъпи ли били, дето са служили по 3 години.

Чиста злоба ги мотивира, туй им е пътеводителя в живота! Копейката правилно е намерил на прасето гъдела, докато прибират соросоидни пари, субсидии, и изобщо квото могат да докопат и скрият.

Добре че ме открехна. И аз така се чудех що ми задърж ат коментарите и що ми спряха другия профил и тампроверка на всяко мнение. То кво било. Ем моя сидериума не ме е докладвал, остава да си ти и иванка. Та така, за всеки еднакво.

преди 2 минути, Българинът написа:

И точно сега не някой друг, а любимите ви евроатлантици ще ви натресат и казарма, и войничка, и прогресивен данък.

Боко спаси плоския данък, от Курнела, чиято партия въведе плоския данък.

Злоба ли извира от думите ти? Или тъй ми се стори.

току-що, Българинът написа:

остава да си ти и иванка. Та така, за всеки еднакво.

Стига си ме клеветил бе, докладването е соц мерзавство, и дори бутонът ме дразни, под всяко мнение. Докладването е деяние недостойно, долно, достойно за копейки и комундели.

преди 1 минута, Българинът написа:

Отново бълвате врели некипели и откровени заблуждения и лъжи. Но за пропагандатори не ставате. И точно сега не някой друг, а любимите ви евроатлантици ще ви натресат и казарма, и войничка, и прогресивен данък. Стига да успеят да се разберат и да направят правителство. Да направят белите и после ще се разпаднат за пореден път, щот не могат да си разпределят плячката.

Виж какъв си мерзавец! Казарма искате да натресете вие! Учудваща е неграмотността и на избирателите ви за съжаление. Младите не знаят кво е казарма, мислят си, че летен младежки лагер им подготвяте. Старите пък нямате проблем да лъжете младите, че не е туй дето вие го искате, ми го били искали евроатлантиците. Вие само искате соц за всички, това билЕ глупости. В програмата ви го пише, че искате да сме партньори на Русия и да има казарма по руски образец. И закони за чуждите агенти. Ако работиш за чужденци да си "неблагонадежден" и да не те допускат да задаваш въпроси кое как и що е в държавата. Искате повече милиционери, по-малко свободи и тричане и лагери, на който си заплюете, че ви дразни с право да го надоносничите.

преди 1 минута, Българинът написа:

Добре че ме открехна. И аз така се чудех що ми задърж ат коментарите и що ми спряха другия профил и тампроверка на всяко мнение. То кво било. Ем моя сидериума не ме е докладвал, остава да си ти и иванка. Та така, за всеки еднакво.

Аз не съм такъв мерзавец да докладвам. Туй нещо го умеете вие щото мен няма кой да ме докладва от нормалните хора. Толкова кипите от гняв, че някой не иска миризливите ви казарми и не ви харесва соца и русията, че ме докладвате всеки ден. А мненията не ми ги трият, изглежда в тях няма обиди и лоша аргументация. Но вие искате диктатура и считате за свое право великото дело на доноса "Ей ся ше го надокладя да му дойдИ акъла и казарма ши видят и соц ши видят мама им евроатлантюгеста..."

преди 1 минута, Гражданин написа:

на който си заплюете, че ви дразни с право да го надоносничите.

Дори мене почнаха да клеветят, доносници, приписват ни техните грехове, от които те самите се гнусят.

Цитат

до̀нос

Значение на думата донос

мн. доноси, (два) доноса, м. Донесение (обикн. анонимно) до висшестоящите с цел да се навреди на някого.

Цитат

Съществително нарицателно име, мъжки род, тип 7

Тайно и злонамерено съобщение, сведение за някого, дадено на представител на властта, на началник и т.н.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.