Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

ПП Възраждане и новия месия

Featured Replies

преди 6 минути, miro20 написа:

льольо , АКО не бяхме в умрелия соц лагер, щяхме ние да строим на другите централи бе. Толкова ти е плитко мисленето че винаги чакаш друг да ти прави и създава !!!! Типично комуне.

Затова пак ще повторя това което не четеш :

Да не се повтарям, чети от тази тема :

Къде са тия АЕЦ след 90-те години? Къде ти е икономиката след 90-те?  Благодарение на САЩ. Кое? Изброй нещо?

Албанския завод за автомобили?

Аз мога да ти изброя след 45 година, какво стана. Киното на България беше на ниво.  Това стана. Науката беше на ниво. Музиката.  Строяха се пътища, строяха се АЕЦ, строяха се ЖП транспорт, имаше и аерогара, имаше и пристанища, има и НДК, има АЕЦ,  където сега изнася ел. енергия и независима. Имаше и строителство на блокове, къщи.

Къде са американските неща след 90-те? Мъж по прашки и бинго ли? Това ли е икономиката? Американски бази в България ползвани безплатно? Това ли ти е икономиката? 

• Отговори 21,9k
  • Прегледи 947,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Филипов
    Филипов

Днес е Денят на победата над нацизма във Втората световна война. През последните години се забелязва все по-силна "ревизия" на историческите факти и все по-брутален натиск за фалшифициране на българск

• Joss Bomon
    Joss Bomon

❗️ГТП - Днес, внасяме предложение за нужните промени в Наредбите на Министерство на транспорта и Министерство на екологията, за да се реши този проблем, а ако това не се приеме сме готови да започнем

• Където се появят Костадинов и Йорданов т.н. журналисти ги обзема странна метаморфоза и вместо да мълчат и да слушат,започват да задават тъпи въпроси.Започват да прекъсват госта,да провокират и да се н

Публикувани изображения

току-що, АСПЕКТ написа:

Къде са тия АЕЦ след 90-те години? Къде ти е икономиката след 90-те? Аз мога да ти изброят след 45 година. Киното на България беше на ниво. Науката беше на ниво. Строяха се пътища, строяха се АЕЦ, където сега изнася ел. енергия и независимиа.

Изрожденците сте по комунета от комунетата и в същата геометрична прогресия по тъпи .

Не разбрах само , осмисли ли какво загубихме преди идването на соца  3 000 - 6 000 лв заплати при изключително силен лев, с цени на пържоли по 2 лв ?

И пенсии по 1800 лв ??

преди 17 минути, insec написа:

е ти сульо и пульо ли пускаш в къщата си? Жената само за тебе ли я пазиш? Пари, имоти?

Точно така, веднъж да сме на едно мнение. Богатите не пускат в къщите си всеки бедняк. Вътре влиза единствено и само прислугата и работници да свършат некоя и друга работа и после аут.

преди 14 минути, miro20 написа:

Изрожденците сте по комунета от комунетата и в същата геометрична прогресия по тъпи .

Не разбрах само , осмисли ли какво загубихме преди идването на соца  3 000 - 6 000 лв заплати при изключително силен лев, с цени на пържоли по 2 лв ?

И пенсии по 1800 лв ??

Огледай се и виж колко неща има построени в Русе. Ти не си знаеш града, бе човек.

Ето комунетата освен АЕЦ, строят и това в твоят град, Миро.

Дунав мост е построен само за 2 г. и 3 месеца | Вестник "ДУМА" (duma.bg)

През януари 1948 година между България и Румъния е подписан Договор за приятелство, сътрудничество и взаимопомощ.

На срещата, състояла се в Букурещ, двете правителства взимат и решение за изграждане на съоръжение над Дунава между Гиген и Корабия, там където е бил старият Константинов мост.

Три години по-късно, в средата на 1951 година, страните членки на СИВ подписват протокол за построяване на "Мост на дружбата над река Дунав".

В края на същата година е подписано и специално споразумение за участие на Съветския съюз в строителството на Дунав мост като страна, осигуряваща неговото финансиране. В края на 1951 година е взето и окончателното решение за местоположението на моста Русе - Гюргево. В онези години за Източния блок това е бил обект с изключително голямо геополитическо и стратегическо значение. Затова Мостът получава наименованието "Обект 889" и се проектира и изгражда в условията на строга секретност.

- Мостът Русе-Гюргево продължава да бъде толкова значим, колкото е бил и в момента на неговото откриване. От 1954 г. за Гърция, България и Турция той осигурява пряка връзка не само с Румъния, но и със северните европейски страни - Финландия, Естония, Латвия, Литва, Германия, Полша и Русия, както и обратното - всички тези държави чрез него получават излаз към източните и южните морета - Черно, Средиземно и Адриатическо. За Европейския съюз той е част от неговата стратегическа инфраструктура - ежегодно по него преминава "поток" от над 300 хил. автомобили и 4 хил. влака.

преди 16 минути, АСПЕКТ написа:

Аз мога да ти изброя след 45 година, какво стана. Киното на България беше на ниво.  Това стана. Науката беше на ниво. Музиката.  Строяха се пътища, строяха се АЕЦ, строяха се ЖП транспорт, имаше и аерогара, имаше и пристанища, има и НДК, има АЕЦ,  където сега изнася ел. енергия и независима. Имаше и строителство на блокове, къщи.

киното, което беше на ниво беше цензурирано - музиката пък още повече. Тъй ги строяха тези пътища, че магистрала Хемус още я строят - аеца в Белене е инженерно недоразумение и пералня на пари още от преди първата си копка. А що нещо е строено от трудовите войски, на любимите ви соц. казарми, къде циврите да ги връщат, не е за разказване. И за финал, да се чудиш и маеш, като как западния свят са си построили и централи, и пътища, и всичко, при това без съветската наука, образование, производство, икономика, качество и гений.

Радва се, че имал НДК-а и с работническо дело бършел си гАза. 😂

преди 36 минути, АСПЕКТ написа:

И положението в България става лошо за България.

Що не си гледаш Германията, ами се скъсваш на нас акъл да даваш, как да си градим кочинката? Що не учи малко от малко, някъв тъп чиновник поне, ами си останал в най-долното стъпало на човечеството?

току-що, insec написа:

С Кооперативно село си бършехме ГЗ. Работническо дело не беше достъпен за работници, нещо като 20 лева годишно, при 100 лева заплати. Колкото почивка в мизерна заводска соц станция.

преди 9 минути, insec написа:

киното, което беше на ниво беше цензурирано - музиката пък още повече. Тъй ги строяха тези пътища, че магистрала Хемус още я строят - аеца в Белене е инженерно недоразумение и пералня на пари още от преди първата си копка. А що нещо е строено от трудовите войски, на любимите ви соц. казарми, къде циврите да ги връщат, не е за разказване. И за финал, да се чудиш и маеш, като как западния свят са си построили и централи, и пътища, и всичко, при това без съветската наука, образование, производство, икономика, качество и гений.

Аз ако съм на ваше място, нали тричате и отричате всичко, което е руско или съветско. Защото такава си модата сега. И руснака е Untermensch. Топ преследвани хора. Махате всичко руско. Освен паметниците.   И право напред със САЩ! Това е истината! Ето някой неща освен паметниците:

Ми, махнете софийското метро, махнете и аерогарата в София, летището махнете в София. Защото е руско или съветско. Да се отървете от всичко мръсно. Гадно съветско. Само гадни спомени навява.

Махнете и моста в Русе, спрете и всичко блокове в АЕЦ. Ботаническата градина я запалете, защото е съветска. Кремиковци махнахте ли го? Поне от Правец се отървахте. Няма завод Електроника.

РАЗРУХА: Как наш завод бе продаден за 150 лева - Narod.bg

%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B5%D1%861-75

Ето това е бъдещето след като махнете всичко съветско и руско. Чакаме само САЩ.  Правилният път.

преди 2 часа, Joss Bomon написа:

Една бяла лястовица се появи на политическата сцена, и цялото статуквово войнство извади прашките да стреля по нея!

Кой това?

Защо темите за виновните за сегашното състояние на България пустеят, а тук са всички джафкащи кьопеци?!

Страаах! Това е истината, а не лъжите които се пробвате да прокарате за истина.

Страх от какво? Че ще си изуете миризливите галоши в къщата ми, и ще погледнете в паничката ми? Дренчев отсега ме писал в списъка, щото цитирах темата в бе ге мама, как си заплашвал клиентите със дезертьорския си държавен пистолет.

34 години ВАШИТЕ вождове ни водят към "прекрасния" запад, като за целта разрушиха и окрадоха всичко построено от бащи, майки, баби, дядовци, и продължават да ни крадат и лъжат, и пак те били убавите и умните...

Аз съм си добре. Няма 1 месец бригади всяко лято, в помощ на ТКЗС, няма 2 г. разпределение, няма казарма. Няма ленински съботници. Няма акорд. Кво ми е?

Засрамете се поне, най-малкото заради вашите родители бре, лигави нехранимайковци, родоотстъпници и чуждопоклонници! 

Майка ти за соросоидното семейство на Копейкин ли гласува? За обзавеждането само в кухнята, за 20 бона? За туй ли да ме е срам, че не успя да ме залъже? Що не ви се появи на Лада, и да си седи в работническия квартал, където се е пръкнал?

Сега си скъсайте вмирисаните задници да ме цитирате и да се пенявите, но на мен ми е през дедовия. Вие ще си сърбате надробеното!

Пак ли заплашваш бе! Сърбате го вие, квичите като че ви дерат живи, ма бедни били, ма плащали 3 лева на доктора, ма не можели вече да седят 10 дена на Мичурин, с обща тоалетна!

преди 5 минути, АСПЕКТ написа:

Ми, махнете софийското метро, махнете и аерогарата в София, летището махнете в София. Защото е руско или съветско. Да се отървете от всичко мръсно. Гадно съветско. Само гадни спомени навява.

Махнете и моста в Русе, спрете и всичко блокове в АЕЦ. Ботаническата градина я запалете, защото е съветска. Кремиковци махнахте ли го? Поне от Правец се отървахте. Няма завод Електроника.

От кога па метрото станало руско? Там водеха принудително да копаят, който разправи виц за бай Тодор, или посмее да слуша западна музика.

току-що, АСПЕКТ написа:

....

Всичко ще махнем, всичко ще запалим, само копейката не давам, викам да си го запазим, а? 😄

преди 5 минути, IvanKirov написа:

Кой това?

Страх от какво? Ще ще си изуете миризливите галоши в къщата ми, и ще погледнете в паничката ми?

Аз съм си добре. Няма 1 месец бригади в помощ на ТКЗС, няма разпределение, няма казарма. Няма ленински съботници. Кво ми е?

Майка ти за соросоидното семейство на Копейкин ли гласува? За обзавеждането само в кухнята, за 20 бона? За туй ли да ме е срам, че не успя да ме залъже?

Пак ли заплашваш бе! Сърбате го вие, квичите като че ви дерат живи, ма бедни били, ма плащали 3 лева на доктора, ма не можели вече да седят 10 дена на Мичурин, с обща тоалетна!

От кога па метрото станало руско? Там водеха принудително да копаят, който разправи виц за бай Тодор, или посмее да слуша западна музика.

Метрото 1978-2015 г., Борисов, диагноза на българина - e-vestnik.bg

През 80-те години метрото ту е вкарвано в годишни и петилетни планове, ту са му спирали финансирането. Още преди да бъде прието от Министерския съвет като национален обект в края на 70-те години, срещу метрото има силна съпротива от архитекти, градостроители и журналисти. Вестник „Антени“ води дискусия, в която доминират статии против метрото. 

преди 2 минути, insec написа:

Всичко ще махнем, всичко ще запалим, само копейката не давам, викам да си го запазим, а? 😄

Ся не ставайте нагли. А и той не ви пречи. Давай към голо поле и бинго с транс. Това е културата.

преди 1 минута, АСПЕКТ написа:

Това е културата.

Кога за последно ходи на бинго, да ти танцуват по прашки?

Щото вашите бастонки, вече ми се гади като ме спре някой сенилен старчок на село, и да ми плямпа баш като тебе. На тях им отива, с 2 мозъчни клетки останали, колкото да вървят у пътя.

На тебе не ти отива, хем емигрирал, хем лае! Нищо не каза за американските военни бази в Германия. Не ти изнася ли кво?

преди 2 минути, IvanKirov написа:

Кога за последно ходи на бинго, да ти танцуват по прашки?

Щото вашите бастонки, вече ми се гади като ме спре някой сенилен старчок на село, и да ми плямпа баш като тебе. На тях им отива, с 2 мозъчни клетки останали, колкото да вървят у пътя.

На тебе не ти отива, хем емигрирал, хем лае! Нищо не каза за американските военни бази в Германия. Не ти изнася ли кво?

Нямам нищо общо с Германия и не ми интересува. Аз съм от България.

преди 20 минути, АСПЕКТ написа:

Аз ако съм на ваше място, нали тричате и отричате всичко, което е руско или съветско. Защото такава си модата сега. И руснака е Untermensch. Топ преследвани хора. Махате всичко руско. Освен паметниците.   И право напред със САЩ! Това е истината! Ето някой неща освен паметниците:

Ето това е бъдещето след като махнете всичко съветско и руско. Чакаме само САЩ.  Правилният път.

Все повече се убеждавам :

преди 54 минути, miro20 написа:

Ах да...  накрая трябва да се провикнеш ... " дружбата ни със съветскяи съюз е така жизнено необходима както слънцето и въздуха за вяко живо същество"

Да се чудиш как светът /останалия/  е оцелял без да е социалистически :) :)  

преди 11 минути, АСПЕКТ написа:

Нямам нищо общо с Германия и не ми интересува. Аз съм от България.

Берлин, дето живееш, не беше ли в Германия, или са го изместили в Москва без да съм разбрал?

преди 2 часа, miro20 написа:

вагнеровците дъра бъра

Точно както си написал:

преди 2 часа, miro20 написа:

там нас ни няма

Вагнер са частници, които за разлика от армията на сащ нямат бюджетна издръжка и разчитат изцяло на каквото заработят. До тук със сравнението им с краварите.

Нямат в никакъв случай нито кой знае каква закалка, нито дисциплината, нито боен дух. Като си решил да пишел за руската армия, имай предвид единствено редовната армия.

преди 3 часа, АСПЕКТ написа:

Естествено, че има. Че то има ли където не е стъпвал американски ботуш от САЩ? Навсякъде мачкат.

https://www.dw.com/bg/една-малка-америка-създадена-да-води-войни/a-48159101

https://www.dw.com/bg/защо-е-толкова-важна-американската-военна-база-в-германския-рамщайн/a-61606816

Малката Америка

Днес Рамщайн се използва като логистичен център от американските военни. По време на евакуацията от Афганистан през лятото на 2021 година оттам минават към 7000 души. Наред с летището, в базата Рамщайн се намира главната квартира на американските ВВС за Европа и Африка, както и други координационни звена.

Площта на базата е 14 квадратни километра, в нея служат над 9000 американски войници. Наред с казармите, складовете за муниции и медицинските пунктове там се намира и най-големият лазарет на американската армия извън САЩ.

По данни от САЩ общият брой на американците, които живеят в областта, е около 53 000. Те разполагат със собствени търговски центрове, гимназии и игрища за боулинг – живеят в една малка Америка. Общността играе и важна икономическа роля – като най-голям работодател в региона тя допринася значително за локалния икономически растеж.

Хубава и интересна информация. Но освен, че доказва моята теза, как негативите са само в главите на ватенките, не разбирам какво друго показва?

преди 55 минути, АСПЕКТ написа:

Аве смЕх, баща ми и дядо ми са ги строили тези неща Малоум. Може и твоите, но най вероятно са били от "нашите", чантаджии верни на партията без никаква полза за обществото.

преди 50 минути, АСПЕКТ написа:

Метрото 1978-2015 г., Борисов, диагноза на българина - e-vestnik.bg

През 80-те години метрото ту е вкарвано в годишни и петилетни планове, ту са му спирали финансирането. Още преди да бъде прието от Министерския съвет като национален обект в края на 70-те години, срещу метрото има силна съпротива от архитекти, градостроители и журналисти. Вестник „Антени“ води дискусия, в която доминират статии против метрото. 

Ся не ставайте нагли. А и той не ви пречи. Давай към голо поле и бинго с транс. Това е културата.

Малоум, махаме всичко построено "от Русия ", ако вие ни дадете всичко създадено в Гърция през тия 45 години, докато бяхме тяхна колония. И живота на онези хора, докато ние ходихме на бригада, съботници и прочие соц идиотии.

преди 8 минути, Митко Вълчев написа:

Аве смЕх, баща ми и дядо ми са ги строили тези неща Малоум. Може и твоите, но най вероятно са били от "нашите", чантаджии верни на партията без никаква полза за обществото.

Абе чудя се, що не съм виждал и един колега инженер, да квичи по соца. Няма и един бе, ни по форуми, ни на живо. Сядаме си на гъза, вземаме изпити, сертификати и интервюта.

Орките ми гледат у паничката, и ми смятат как да ми вдигнат двойно данъка!

20_n.thumb.jpg.13b55d1613eaa34da9522dd313cfe727.jpg23_n.thumb.jpg.411ceedf316d161eab4b21a695d13e79.jpg32_n.jpg.c53254c11af64c9fb087823cc026acf8.jpg3200.png.2efc949193164ed3801e680d3671fab5.png2058887945_.jpg.60717f81c8b83f3482cab9a5de74825f.jpgmilioneru.thumb.jpg.60adc1f8fe0a226492d66765fd05bb7f.jpg63340884_.jpg.d8c2acac771525b5fd517ce065624bf1.jpg04.jpg.cf37b29188ca49a6dc59ff676d30a01e.jpg

Леле, иванка пак се развилня. Що бе, изборите минаха. Нема за какво да се хабиш. Няма никой да разколебаеш а може да привлечеш към Възраждане. То така стана, че ако официозите плюят по някого, хората почват да си мислят че е неудобен за властта и значи е добър ...Не го ли вденахте вече. Чудя ви се на акъла. Толкова сране по Коце а резултата расте ли расте...

преди 25 минути, Българинът написа:

Леле, иванка пак се развилня. Що бе, изборите минаха. Нема за какво да се хабиш. Няма никой да разколебаеш а може да привлечеш към Възраждане. То така стана, че ако официозите плюят по някого, хората почват да си мислят че е неудобен за властта и значи е добър ...Не го ли вденахте вече. Чудя ви се на акъла. Толкова сране по Коце а резултата расте ли расте...

Фактът е, че тук е най-голямата тема в интернет, където не можете да модерирате и излиза на първо място в търсенията в гугъл и е гледана над милион пъти. И тук сте назначени да седите и да се заяждате, за да може да се прелистват страниците бързо при доказателства и аргументации от умни хора. Да не би току-виж някой 20 годишен дето току-що са му приказвали за възражданИ да не си направи труда да влезе в интернет и преди вашите канали да влезе тук и да почне да чете за кво става въпрос. Някой и с три мозъчни клетки да е, като види събрано на едно място всичко ще си даде сметка, че тва е партията на бившите атакисти, а коциту е хванал тен от лъжи. 

Затова толкова много седите в тази тема на дежурства, та един си тръгва, а друг остава за следващата смяна и си личи. Дали и на кого помага за следващите избори, няма как да знаеш. Ако толкова безрезултатно беше та чак да беше и във ваша полза, че се пише против копейките, нямаше да са ви назначили да вардите тука. Очевидно е. Та добре че има хора като него та да се намирате и вие на имате работа между ракиите.

преди 2 часа, N1K17Y написа:

Буквално избягал на Запад, пита кое му е хубавото на Запада :lol6:

Има Такъв Идиот

Много са дебилите живеещи в когнитивен дисонанс. Тялом на Запад, вегетативно в соца и Раша.

преди 1 час, Sliderum2 написа:

Точно както си написал:

Вагнер са частници, които за разлика от армията на сащ нямат бюджетна издръжка и разчитат изцяло на каквото заработят. До тук със сравнението им с краварите.

Нямат в никакъв случай нито кой знае каква закалка, нито дисциплината, нито боен дух. Като си решил да пишел за руската армия, имай предвид единствено редовната армия.

И какво за редовната им армия. Тия дето нямат спечелена самостоятелно война, срещу страна с население по голямо от московското. Дето като заговорят за война, винаги натъртват колко са им много жертвите, като че ли това е повод за хвалене 

преди 11 минути, Гражданин написа:

Фактът е, че тук е най-голямата тема в интернет, където не можете да модерирате и излиза на първо място в търсенията в гугъл и е гледана над милион пъти. И тук сте назначени да седите и да се заяждате, за да може да се прелистват страниците бързо при доказателства и аргументации от умни хора. Да не би току-виж някой 20 годишен дето току-що са му приказвали за възражданИ да не си направи труда да влезе в интернет и преди вашите канали да влезе тук и да почне да чете за кво става въпрос. Някой и с три мозъчни клетки да е, като види събрано на едно място всичко ще си даде сметка, че тва е партията на бившите атакисти, а коциту е хванал тен от лъжи. 

Затова толкова много седите в тази тема на дежурства, та един си тръгва, а друг остава за следващата смяна и си личи. Дали и на кого помага за следващите избори, няма как да знаеш. Ако толкова безрезултатно беше та чак да беше и във ваша полза, че се пише против копейките, нямаше да са ви назначили да вардите тука. Очевидно е. Та добре че има хора като него та да се намирате и вие на имате работа между ракиите.

Добре, чичовото. Вервай си и се утешавай. Факта си е факт. Вие двамцата с иванка и там разни пилета, драконки и мирко се скъсахте да пропагандирате че Коце лош, ама много лош.

Тая тема е от влизането на Възраждане в парламата първия път. Факт е, че резултата на Възраждане се вдига на всеки избор. И колкото повече квичите, толкоз по-добре. Нали стотици хиляди ви четат и им идва акъла? Твои думи. Само дето рерзултатът не е очаквания от вас. Как се нарича човек, дето прави едно и също и очаква различен резултат?

Издигат паметник на османската армия, 5 века била пазила българския народ

15172.jpg?rev=1681055176
 Apr 7, 2023      zhelyo      50481
СОФИЯ - Властимащите обявиха, че скоро ще бъде издигнат паметник на османската армия в София, за да отбележат значимия принос на османското владичество за съхраняването на българската история, култура и национална идентичност.

Паметникът ще бъде открит на централно място в столицата, като се появиха спекулации, че той може да замени или допълни паметника на съветската армия.

Монументът е част от инициатива, целяща да покаже историческата връзка между българския и турския народ и да покаже признателност към сегашната власт на Турция, което да гарантира стабилни икономически и дипломатически отношения.
Новината породи безброй реакции, като бе подет спор дали през въпросния 5-вековен период България е била в робство, под османско владичество или пълноправна част от империя.

"Важното е, че през тези векове България се е запазила, а българският народ е живял в мир" - коментираха от инициативния комитет.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.