Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на нова антивирусна програма

Featured Replies

Ми сега ще кача NOD-а да го видя, но компютъра си върви добре с Аваста. Имам само един въпрос. Аваста ли ограничи входящите връзки. Смисъл преди да го инсталирам можех да се свързвъм от друг компютър към този и обратното, от този към другия, а сега не мога?

• Отговори 1,8k
  • Прегледи 124,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

На един служебен на 450 мегахерца съм сложил Аваст и си припка.

А ако компютъра е с малко по-бърз процесор (към 700-800 MHz, Intel P4 - или поне мисля, че е Р4) , пак със 128 MB RAM, но с Windows Милениум? Коя препоръчвате? (:

А ако компютъра е с малко по-бърз процесор (към 700-800 MHz, Intel P4 - или поне мисля, че е Р4) , пак със 128 MB RAM, но с Windows Милениум? Коя препоръчвате? (:

Коментирано е вече.

Nod32

Avast

F-prot

Avg

Dr.Web

Всички са лекички,въпроса е да прецениш какво ти пасва.

Ето ти една която не товари компютъра и на мен за 4 години не е пропуснала 1 вирус:

Symantec Corporate Editon. Вземи нова версия от някой тракер и я пробвай! laugh.gif

Ето ти една която не товари компютъра и на мен за 4 години не е пропуснала 1 вирус:

Symantec Corporate Editon. Вземи нова версия от някой тракер и я пробвай! laugh.gif

Не съм съгласен. Виж системните изисквания:

Symantec AntiVirus Server for Windows

• 2000 Professional/Server/Advanced Server; Windows XP Professional; Windows Server 2003 Web/Standard/Enterprise/Datacenter
  • 64 MB RAM
  • 140 MB disk space
  • 15 MB disk space for reporting agent files (if you choose to install the reporting agent)
  • Microsoft Internet Explorer 5.5 SP2 or later
  • Static IP address (recommended)

Ще се спра на:

• 140 MB disk space
  • Static IP address (recommended)

Много място заема, и това статично IP... Ча чак и "recommended"...

По принцип продуктите на Symantec са тежки.(това не означава, че не стават... напротив, Symantec имат много хубави продукти, но просто са тежки).

Пък и @Любомир Викев много ясно е споменал:

и с много малък и бавен хард диск.
  • 1 месец по-късно...

Слагай F-PROT лека и много добра антивирусна има безплатна версия за Windows както и за DOS .

Успех !

Редактирано от kazno (преглед на промените)

Досега на моя стар домашен компютър със следните параметри - Duron 750 MHz, 128 MB RAM, 20 GB HDD и с Windows 98SE - използвах Avira Antivir Personal Edition Classic 7 и бях доста доволен. Според мен това е най-добрата безплатна антивирусна за домашна употреба. Но Avira ще обновяват антивирусните дефиниции на версията за Windows 98 до 31.12.2007 и се налага по принуда да я сменя с някоя друга. Въпросът наистина е на коя да се спра? Много ви моля да препоръчате нещо този път за Windows 98SE.

Редактирано от kont (преглед на промените)

Като говорим за слаб компютър , предложете ми нещо за МНОГО слаб, параметри:

Intel P2 266 Mhz

64 Ram

нард диск 6 GB цепен на 3 х 2 / като на С има някакви се 400 МВ свободни /

ОС Windows 98 SE

пробвах изброените от вас ...... е на тръгват !

Мерси предварително !

• 5 месеца по-късно...

Момчета,малко се подтиснах, че съм толкова назад с материала в сравнение с вас, но сега се уча, уча се почти сама и не се сърдете ако въпросие, които задавам ви развеселяват. Сложиха ми Касперски Анти Вирус - служебен и напълно редовен. Казват, че била стабилна програма, но идва прекалено тежка за старата ми и немощна машина - Compak Evo N1015 v.

Натоварих го с Ad-Aware 2007 Pro, Tojan Remover, Uniblue Power Suite /не зная имате ли впечатление от нея/ и на края за капак лепнах и A-squared - какво ще кажете - луда параноичка. Но имам едно детенце дето рови по сайтовете ама нищо не отбира от машината и ми писна да "чистя" след него. Това е. Ако не съм ви досадила - дайте съвет: какво да оставя и какво да махна.

Благодаря ви предварително

Поздрави на всички

Нина

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

Касперски е достатъчен. От време на време може да пускаш XoftSpySE. Иначе аз ползвам F-Secure Client Security 7.11 build 107 и не съм помирисвал гадинки, но иска малко повече RAM

Алтернативата на Kaspersky, ако ти идва тежка се казва AVIRA AntiVir 8

http://free-av.com/

Ad-aware 2007 (дори и 1.06) вече не са това, което бяха => алтернативата тук е MBAM 1.12

http://www.besttechie.net/tools/mbam-setup.exe

По-бъгави програми от тези на Uniblue не съм срещал (само Registry Booster по-става...Иначе от другите са много зле).

Нямаш нужда и от Trojan Remover и от a-squared => и двете са анти-троянски приложения.

Вярно, е че Trojan Remover проверява на по-специфични места, а a-squared е подплатена със солидна база с дефиниции за хващането на троянски коне и че би трябвало да не товарят толкова без защита в реално време, все пак си мисля, че можеш да ги разкараш от раз.Антивирусните скенери се усъвършенстваха в последно време и затова повечето самостоятелни анти-троянски програми бяха преустановени.Само при съмнение от пропусната инфекция може да се инсталират и да се провери системата и да се деинсталират след това...Накрая да се почистят невалидните ключове в регистрите.А има и толкова много приложения, които не се нуждаят от инсталиране (standalone), както и онлайн инструменти за проверка, така че наличието им до голяма степен се обезмисля...

При сърфиране използвайте браузър Mozilla Firefox или OPERA, внимавайте с подозрителни е-mail от непознати, както и файлове, които се разпращат през Skype, mIRC и т.н.

Трябва да си изградите хигиенни навици при сърфиране и адекватно поведение в мрежата, редовно да обновявате вирусните дефиниции на антивирусните приложения и т.н. и ще се по-спокойни.

cool.gif

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

Момчета,малко се подтиснах, че съм толкова назад с материала в сравнение с вас, но сега се уча, уча се почти сама и не се сърдете ако въпросие, които задавам ви развеселяват. Сложиха ми Касперски Анти Вирус - служебен и напълно редовен. Казват, че била стабилна програма, но идва прекалено тежка за старата ми и немощна машина - Compak Evo N1015 v.

Натоварих го с Ad-Aware 2007 Pro, Tojan Remover, Uniblue Power Suite /не зная имате ли впечатление от нея/ и на края за капак лепнах и A-squared - какво ще кажете - луда параноичка. Но имам едно детенце дето рови по сайтовете ама нищо не отбира от машината и ми писна да "чистя" след него. Това е. Ако не съм ви досадила - дайте съвет: какво да оставя и какво да махна.

Благодаря ви предварително

Поздрави на всички

Нина

Правилно си се насочила.Касперски е напълно достатъчен + една стена като Комодо например.Ако има детето склонности да посещава разни :speak: сайтове това ти е добрият вариант.Според мене другите програми са ти напълно излишни.Доколкото виждам 256 рам ти е на лаптопа.Ако можеш да си го позволиш по добре си сложи Касперски Интернет Секюрити и няма да ти трябва допълнителна защита.

едит

..При сърфиране използвайте браузър Mozilla Firefox или OPERA, внимавайте с подозрителни е-mail от непознати, както и файлове, които се разпращат през Skype, mIRC и т.н. послушай спеца прав е :wors: но съвсем не съм съгласен за Авирата,пък и нали вече имаш Касперски,той ти напълно достатъчен срещу троянците.Остава ти само инсталиране на една стена като Комодо и си готова.

Точно по Скайп напоследък се непрекъснато пращат разни линкове с обяснението"Това работи" не се доверявай на никого освен на себе си.

Поздрави

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Мисля, че първо трябваше да се започне каква е операционната система на този компютър.

И след като има и малко дете, то добър вариант без много ресурси би бил Windows XP Home с два акаунта(един администраторски със сигурна парола, която само Вие знаете и един ограничен акаунт) и дялове форматирани с NTFS файлова система.

След като не сте доволна от Kaspersky, спокойно можете да разчитате на някоя от безплатните антивирусни програми(Avast, Avg, Avira) и Windows Firewall да речем (въпреки, че аз предпочитам друга защитна стена). Също както другите тук препоръчвам браузър, различен от Internet Explorer.

KAV + Comodo Firewall Pro е по-стойностно от KIS - ама доста ще трябва да и помагаш ! Поздрави

KAV + Comodo Firewall Pro е по-стойностно от KIS - ама доста ще трябва да и помагаш ! Поздрави

Страхотни сте! Много ви благодаря.Половината от програмите,които споменавате ги знам от форума.Останалите са ми непознати. Операцинната система е XP Profesional SP 2, има малко допълнителна памет и другото го знаете. Не мога да си позволя Кaspersky Internet Security. Мога да сложа някаои от програмите, които предложихте. Зная, че всеки си има предпочитания, но кои да включа все пак? Трябва да хваща "троянци"!!! Детето в къщи е на 20 годинки и си живее в Скайпа....

Приемете моите благодарности. Адмирации на ФОРУМА!!! ;););)

Поздрави,

Нина

Страхотни сте! Много ви благодаря.Половината от програмите,които споменавате ги знам от форума.Останалите са ми непознати. Операцинната система е XP Profesional SP 2, има малко допълнителна памет и другото го знаете. Не мога да си позволя Кaspersky Internet Security. Мога да сложа някаои от програмите, които предложихте. Зная, че всеки си има предпочитания, но кои да включа все пак? Трябва да хваща "троянци"!!! Детето в къщи е на 20 годинки и си живее в Скайпа....

Приемете моите благодарности. Адмирации на ФОРУМА!!! ;););)

Поздрави,

Нина

Ако искаш най - лека защита и същевременно МАКСИМАЛНА ЗАЩИТА си слагаш NOD32/ESS . Най - добра откриваемост на вируси(вируси е общо казано) , по - бърз от конкурентите , общо взето това е.

Ако искаш най - лека защита и същевременно МАКСИМАЛНА ЗАЩИТА си слагаш NOD32/ESS . Най - добра откриваемост на вируси(вируси е общо казано) , по - бърз от конкурентите , общо взето това е.

[/q

Благодаря ти, но до колкото зная, NOD-a иска регистрация?! Нямам такава и не знам от къде да я дръпна така, че да работи. За феновете на Касперски ще кажа, че хваща "троянци", след аларма на анти - троянските прграми.

Споходи ме и драма с клавиатурата. След ремонт и смяна с нова, от сервиза на Compaq ми казаха, че причинаа е някоя връзка по дъното. При леки "увивни" движения и натиск тръгва и после пак и така до примала. Това вече го пиша 1 час защото от време на време го и трие :)

Ами това е : :baby::yanim: Ако някой има идея за дъно, моля да я сподели

Благодаря за търпенето

Поздрави,

Нина

NOD 32 има 30-дневна пробна версия. След това трябва да си я купиш. В нета има фиксове , но те само провалят защитата. Изборът е твой!

• 8 месеца по-късно...

http://www.pctools.com/free-antivirus/ http://www.freerav.com/ Още две съвсем не лоши възможности. Поздрави

незнам, но имам голеееми резерви към продукти от всякакво естество, които са китайско творчество! може би има елемент на предразсъдъци, но....

Здравей dzmeia!

Сред безплатния антивирусен софтуер няма големи "титани", но все пак съм съгласен с B-boy [styLe]. AVG за мен е най-добрият безплатен антивирусен софтуер.

Напълно съм съгласен и аз ползвам AVG 8 Free и съм много доволен а до Avast

не ти я препоръчвам много е лъгава на мен примерно не искаше да ми се включи интернета и ми забиваше компа,но решението си е твое.

Напълно съм съгласен и аз ползвам AVG 8 Free....

тежичка е програмата... можеш сам да си напрвиш тест и да я сравниш с други безпратни решения, като Авира и Аваст да речем. Самще се убедиш, че от трите програми е най-тежка тя! А що се касае до ефективността- това е винаги спорен въпрос, но Авира се счита за по-ловяща, за сметка на това пък няма антишпионски модул, докато Аваст го има. Аз считам обаче, че натоварването върху системата (не зависимо от вида на програмата- било АВ програма, било програма за чертане или каквато и да е) не е за пренебрегване. Един малък пример: в момента има AutoCad 2007, 2008 и 2009, които обаче са ужасно тежки програми особено 2009 и забива на почти всеки компютър, затова аз си ползвам старата AutoCad 2005, която много лека. така, че натоварването върху машината никак, ама никак не е за пренебрегване!

Напълно съм съгласен и аз ползвам AVG 8 Free и съм много доволен а до Avast

не ти я препоръчвам много е лъгава на мен примерно не искаше да ми се включи интернета и ми забиваше компа,но решението си е твое.

Да ти имам логиката.... Значи имаш проблем с една антивирусна програма, който не искаш/мързи те да решиш, отгоре на всичкото е считаш за "лъгава" (Непозната дума), защото ти спирала интернета. Това значи само едно - твърде сложна е, за да се справиш с нея. Поради тези причини ти предлагаш на всички да не я ползват. Много хубаво.... Всеки, който има проблем с някоя антивирусна програма значи не я бъде и никой не трябва да е ползва.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.