Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на нова антивирусна програма

Featured Replies

Благодаря

• 4 седмици по-късно...
  • Отговори 1,8k
  • Прегледи 124,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

AVG и Spybot - Search and Destroy Линк за AVG - http://free.avg.com/ww-en/download-avg-anti-virus-free Линк за Spybot - http://www.safer-networking.org/en/mirrors/index.html Toва е от мен като за безплатни. Относно платените начело са ESET Smart Security и Каspersky PURE.

• 2 месеца по-късно...

Здравейте , Бихте ли ми препоръчали безплатна , лека антивирусна програма. Искам да защитя много стар лаптоп и ми трябва нещо наистина леко , да не взема много от без това малкото рам , която лаптопът има . Благодаря предварително :)

Не зная другите антивирусни колко рам заемат.. моята е Нод32, заема ми в момента 1589К

Още един глас за Avast Free. п.с. Nod32 не е ли платена?

Редактирано от quickJO (преглед на промените)

Здравейте ,

Бихте ли ми препоръчали безплатна , лека антивирусна програма.

Искам да защитя много стар лаптоп и ми трябва нещо наистина леко , да не взема много от без това малкото рам , която лаптопът има .

Благодаря предварително :D

Имаш само един практически избор, съчетаваш в себе си максимални възможности: Avast!Free. Мятай се на нея и няма да сбъркаш!
  • 2 седмици по-късно...
  • 3 месеца по-късно...

здравейте, кажете антивирусна за домашен потребител, до сега бях с авира, но тя не работи стабилно под win2000 (замръзва заради rootkit модула си), сложих avast - на следващата седмица - син екран, понеже се занимавам с поддръжка и ремонт на компютри и софтуер отпада и avg (тая даже май не поддържа 2000), f-secure също е бъгава като аваста и вади сини екрани (поне платената версия с лиценс за 1 година). компютъра е на 150км. така че не мога да му инсталирам xp... трябва ми лека антивирусна - компа е доста стар... другия вариант е безплатна програма като sandboxie (която за съжаление е 30 дена и после почват съобщения с броене на време...) и през нея да се отваря браузъра... компютъра се полза само за net, скайп и пасианси... (usb флашки не се ползват) и предполагам че с подходящия браузър (k-meleon) не може да пипне вирус... друга антивирусна, която е безплатна е moonav, но тя е много тежка и е clamav базирана (не знам колко може да се разчита на откриване на вируси)

Редактирано от Lost in...
заглавието (преглед на промените)

clamwin няма real time scanner... за това се бях насочил към moonav, която ползва дефиниициите на цлам, но има скенер в реално време

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Няма много антивирусни за windows 2000,още по-малко пък безплатни.Щом е само за интернет и скайп,няма нужда да тормозите машинката с windows 2000.Сложете някоя по-старичка линукс дистрибуция,ем няма да има вируси,ем ще е по-лека.А пък и не вярвам потребителя да има проблем с разликите между двете ос.

Да, не бях обърнал внимание. Какъв е точно проблема с авира, че не работи стабилно? Може би наистина еднин браузър с адблок и носкрипт и без антивирусна ще е добро решение за Win2k. Ще спреш и сървиси като remote registry и т.н. за по-висока сигурност и евентуално един стендалоун скенер настроен да сканира през определен период. То, като че ли сега не толкова вирусите са проблем, колкото разни спайуери, фалшиви антивирусни и подобни малуери. Сложи и един malwarebytes да сканират и с него и те така! :)

благодаря за предложенията, сложих clamwin + clam sentinel (не знам колко вируси открива, но го тествах с eicar и го детектна, щом го сейфнах като exe)... мислех си за линукс, или за xp, но тия варианти могат да станат като ида на място (то за xp има много антивирусни, но пък то е много по уязвимо на вируси от 2000 - лично мнение, на база опит и наблюдения)..., също съм си мислел и браузъра да се стартира като потребител без права, но леля ми, която нищо не разбира ми звъни за всяко съобщение, което се появи на компютъра (за това и се отказах от sandboxie)... авирата както писах горе - е добра, но ми отне 7-8 месеца да разбера, че заради нея ми замръзва компа (щото и аз съм на 2000) (единия път ми изкара син екран и след анализ на дъмпа се оказа, че е от рууткит модула) компютъра ползва за нет опера и камелеон (но предполагам че се ползва главно опера, която не съм сигурен как се държи на вируси) камелеона определено държи, въпреки че е FF базиран, но липсата на автоматична инсталация на плугини и повечето възможности за настройки си оказва влиянието...

не го поддържа... то иска winxp sp3 минимум...

Прав си, не поддържа пиратските копия.
  • 5 седмици по-късно...

Здравейте може ли безплатна анти вирусна програма за Xp? Благодаря предварително.

Може и промоционална такава която също е безплатна дефакто.

Ето и една от мен : www.avast.com Има свободна за домашна употреба, единствено трябва да се регистрираш като я инсталираш.

Гласувам за Avast Free! 6.x, ползвам я и съм доволен от нея.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.