Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на нова антивирусна програма

Featured Replies

на безплатната версия номера на версията няма нищо общо с номера на тая която тестват в av-comparatives.org пък и след инсталацията виж от коя дата са дефинициите преди да направиш update

Найстина фрее версията ползва повече рам от платената и до някаде съм склонен да се съглася, че енджините им са различни, но не ми се вярва да има разлика в откриваемостта на зловреден софтуер т.к. ползват едни и същи дефиниции и един и същ бехавиор блокер.

• Отговори 1,8k
  • Прегледи 124,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

безплатния bitdefender няма нищо общо с платения... безплатния е от преди 2 години и енжина му не струва... колкото до симантек - пари да ми дават такъв боклук не инсталирам...

Преди 2 години bitdefender free беше само скенер не и пълноценна антивирусна.Сега тази новата няма нищо общо със старата.

Новата е променена и пусната преди 2 месеца. 

http://forum.bitdefender.com/index.php?showtopic=40736

http://forum.bitdefender.com/index.php?showtopic=40730

• 3 седмици по-късно...

Здравейте :) Може ли да ми предложите най-леката и безплатна антивирусна ( препоръчително е да има и български, но това не е толкова голям проблем ) . С изключение на Avast! Стартирането на Windows XP с Avast! стана много по-бавно а когато нямах антивирусна се стартираше доста бързо . А и по-време на зареждане в работната среда на Windows-са си държеше процесора на 100% за около 20сек. 2-3 пъти и после спираше . Искам да ми предложите възможно най-леката антивирусна и да лови вирусите :)

Авира може би ?!?

Между другото Аваст не е това, което беше, и имам чувството, че товари дори сравнително нови като хардуер машини, та какво останало за по-остарелите.

Моите лични тестови показват, че най-леката безплатна антивирусна програма е avast! Free.

Не знам вие как опредляте дали товари, аз следя CPU и RAM консумацията, при стандартно изпозлване на компютъра, сканиране с антивируса и премахване на заплахи, за които естествено има дефиниции.

Здравейте :) Може ли да ми предложите най-леката и безплатна антивирусна ( препоръчително е да има и български, но това не е толкова голям проблем ) . С изключение на Avast! Стартирането на Windows XP с Avast! стана много по-бавно а когато нямах антивирусна се стартираше доста бързо . А и по-време на зареждане в работната среда на Windows-са си държеше процесора на 100% за около 20сек. 2-3 пъти и после спираше . Искам да ми предложите възможно най-леката антивирусна и да лови вирусите :)

kingsoft cloud free

И аз съм от няколко години с Microsoft Security Essentials. Оттогава престанах да сменям и да експериментирам с различни антивирусни. Тази /доколкото е антивирусна/ ме устройва напълно като непрофесионалист.

MS Security Essentials е лека... много лека... толкова лека че нищо не хваща... с изключително сериозни пропуски...

Авирата вече не е от най леките, но в сравнение с други продукти, пак е за предпочитане. Процесора не се товари особено, но гълта към 150МБ рам като зареди напълно...

• 1 месец по-късно...

RISING Internet Security Personal v.23 е безплатен за домашно ползване и създава конкурентност с Комодо и Аваст... Според мен това е челната тройка при безплатните - другите са орязани или недоокомплектовани.  Ето го азиатецът на английски език

http://rsdownload.ri...e/2011/risf.exe

Според мен това е челната тройка при безплатните - другите са орязани или недоокомплектовани.

Това е само според теб, разбира се. Удебеленият шрифт, който използваш не е доказателство...

P.S. Съвсем забравих, ето новините за победите на Rising досега. Последните данни за тези завоевания са от 2011 година. Снимка:

Публикувано изображение

Официална справка от RIsing: тук

Редактирано от nologo (преглед на промените)

Ето ги в един предпочитан за мен руски сайт http://www.comss.ru/list.php?c=utils

Моята челна тройка си е след мои пробвания - нормално е всеки да си избира според предпочитанията си. Поздрави.

Поздрави...

Ми на руския сайт, който си посочил няма Rising в челната тройка. Справка:

Публикувано изображение

P.S. Стотици пъти си споменавал, брендираният американски софтуер за защита на Windows е най-добър. Но все пак нека да поживеем и да видим. И да пожелаем на китайците успех. :)

SEP 12 и CIS 5 продължавам да ги ползвам и предпочитам, но за тях е изписано достатъчно.В руския сайт АВАСТ е 8.0.1483 / 8.0.1485 R2 Beta2 - a RIS 23 е финализирана версия от 2011-та! Немката  Авира е реално добра само заедно с Comodo Firewall.. Тези руснаци пишат без да са пробвали достатъчно разните безплатни програми!

Avast - която версия си избереш! От години съм с нея и не знам що е гадина? Лека, лесна и с добра ефективност. Правая този коментар е на база личен опит / виждане, а не на база реитинги, коментари и класации.

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

Аваст са се доказали в безплатния спектър - обаче ще цитирам нещо:  "Avast пусна версия 8 на антивирусния софтуер, която включва големи промени в интерфейса и функциите, както за платената, така и за безплатната си версия.

Цените остават същите за Pro пакета ($40 на година) и Internet Security Suite ($50 на година), както и ново издание на Premier, което продава за $70 на година."    Някой като мен кога ли ще се сети да инсталира чешката програма - това едва ли въобще скоро ще се случи, щом мога безплатно да ползвам SEP 12, CIS и  RIS...  А и моето предпочитание е и трите да позвам едновременно - Сепчо е на служебния, два лаптопа у дома са с Комодо, а на стационарния у дома отскоро е RIS 23.  Всички съфорумци заедно с мен биха били само с Аваст - ако това за бубите беше вярно...

Всички съфорумци заедно с мен биха били само с Аваст - ако това за бубите беше вярно...

Знаеш, че няма антивирусна, която да те опази на100%. Далеч съм от мисълта, че няма други решения. Въпрос на избор. Мен лично решението Avast free ме устройва.За по - стари машини със скромни параметри, дори не виждам алтернатива, която да не товари..

Значи колеги за мен нещата седят така:

1. Forticlient Endpoint Security  в момента го поставям първи заради проблемите в новата версия на комодо със стартирането на уиндоус - минус само на английски и обновление 1 път на 24 часа но ръчно се обновява колкото искате. 

Плюсове изключително лека ефективна стена + уеб филтър, който е отличен

2. CIS - минус на новата версия много бавно зареждане на уиндоус черен екран с курсора на мишката уиндоус светва след минута при мен след 3 мин. За плюсове всички ги знаете няма с какво да Ви ограмотя.

3. Qihoo 360 - минус китайски език но средно ниво потребител ще се справи ( енджини на авира и битдифендър + изключително бързореагиращ облак)

4. Tencent QQ -  енджин на авира + облак на кингсофт има и ХИПС но е на китайски.

минус китайски език

Bitdefendyr Free го изключвам щото я омазаха след първоначалния добър старт допуска заразяване и не може да удържи личен опит.

Редактирано от vasilevsa (преглед на промените)

Колега, защо не пробваш и азиатския лидер в безплатния спектър RIS и да споделиш мнение... При мен се държи стабилно досега и за най-малката корекция все пароли иска. На XP не усещам присъствието му.Интересна програма е.

Колега, защо не пробваш и азиатския лидер в безплатния спектър RIS и да споделиш мнение... При мен се държи стабилно досега и за най-малката корекция все пароли иска. На XP не усещам присъствието му.Интересна програма е.

Пробвал съм го но не го смятам все още за ефективна програма за защита при повечето от тестовете, които направих резултатите бяха плачевни скоро не съм го тествал може и да го пробвам благодаря за предложението, все пак смятам, че всяка една от препоръчаните от мен програми бие Rising

Азиатският гранд е само един и никоя от споменатите програмки няма как да спори с настройките му на максимум в автоматичен тих режим.  Пробвайте.

Важен е детекта, настройките няма ли детект са вятър и мъгла работа. тествай го по лекота в сравнение да речемс Tencent QQ да видиш коя е по-лека. а в другиата тема си видял че пропуска дето почти всички ловят

Азиатските грандове се оказват много не мисля, че рисинг е най-качествената китайска програма за сигурност все пак съм ги тествал почти всичките. Ще опитам само заради теб надявам се да не ми се наложи да преинсталирам ;)

Понякога преходът към свежа ОС е най-добър избор.  Начините са разнообразни. Вече наред всичко ще стартирам с RIS 23 Free. Обаче виждам - китаецът се закокичва и може и да не е лесно да го докарам до издънване.  Последният път при такива проби се издъни пред мен CIS 5 - с невинно уж  файлче, което успешно ми заключи XP с поставяне на паролка. Не ползвам сянки и темподобни - за да не плашат бубите и те нормално да си стартират.

Понякога преходът към свежа ОС е най-добър избор.  Начините са разнообразни. Вече наред всичко ще стартирам с RIS 23 Free. Обаче виждам - китаецът се закокичва и може и да не е лесно да го докарам до издънване.  Последният път при такива проби се издъни пред мен CIS 5 - с невинно уж  файлче, което успешно ми заключи XP с поставяне на паролка. Не ползвам сянки и темподобни - за да не плашат бубите и те нормално да си стартират.

Ето един тест на хвалената от теб програма виж колко лови. Слаба ракия е!!!

A тъй като си изследовател ще ти препоръчам да тестваш още един безплатен продукт Roboscan Internet Security Free!

Редактирано от vasilevsa (преглед на промените)

Не знаят или не искат правилно да настроят интегрирания пакет... Бях го инсталирал Roboscan Internet Security Free в края на миналата година - и бързо го отстраних... Не го сравнявайте дори и с RIS.Азиатецът RIS 23 работи като зареден автомат и всичко защитава с пароли. Пък и програмата хем ги помни, хем си ги сменя. Въвеждане на парола заради промяна е задължително дори и за ползвател с админски акаунт. Сега ползвам SEP 12, CIS 5 и RIS 23 и съм спрял да ги хваля - издъни ли се някой, няма проблем да го споделя тук. Не съм се оженил за тези програми.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.