Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на нова антивирусна програма

Featured Replies

Хм, реших да го пробвам това на лаптопа и се оказа нелош вариант. Само дето на нова инсталация реши да вкара три файла от C:Windows в карантината и или ги замени с други, свалени от облака, или ги "излекува" по някакъв си негов начин, та после ми изписваше, че "Windows не може да намери файла pleasewait.exe"  :D  (под Windows 7 Enterprise) и се наложи да ги изкарвам оттам и да ги вкарам в "белия списък". Сега работи, без да създава проблеми.

Публикувано изображение

За да не съм съвсем офтопик - два миръра за тези, които имат проблеми със свалянето от сингапурския хостинг:

x86 | x64

Благодаря на nikssi за предложението!

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

• Отговори 1,8k
  • Прегледи 124,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Нагледал съм се на аваста какви пропуски прави.

Най-истинските и обективни тестове стават, като си избереш (на съвсем случаен принцип) 40-50 линка от известните, на всички, сайтове със вредни адреси, и си записваш резултатите от всеки линк. Накрая теглиш чертата и виждаш процента детекция. На същите линкове тестваш и други безплатни програми и сравняваш! По този начин лъсва истинската картинка. Но с единично сканиране на някое друго файлче, не може да се хване истината! 

По горната методика се получават и интересни резултати, ако решиш да сравниш комбинирана защита (да речем от няколко безплатни компонента- антивирус, стена, хипс) със платена комплексна защита. Тогава може да се види колко е разликата между "платено" и "безплатно" и човек сам да си претегли- дали да купува или да кара на безплатно.

Знаете мнението ми за неначинаещи ползватели - Privatefirewall 7. Вече доста месеци за XP SP3 нямам забележки. Безплатни сканери колкото искаш - ама и те почти нищо не намират. Спрях участието си тук - защото не е удобно и правилно това все да го повтарям. Всеки при желание може сам да си го проверява.

А бре NEY,като не експериментираш така е,заби на тая PrivateFirewall и край,PrivateFirewall та PrivateFirewall,я да я разкарваш,слагай Bkav.

А бре NEY,като не експериментираш така е,заби на тая PrivateFirewall и край,PrivateFirewall та PrivateFirewall,я да я разкарваш,слагай Bkav.

Кажи нещо за Bkav все се каня да я пробвам и все не го правя. Като детекция и лекота как ти се струва? Аз пък си препоръчвам 5-цата на Forticlient. Много ми харесва като програма за начинаещи, не и трябват настройки а пък лови много добре. Уеб скенера пък бих казал че няма равен. 

Бях сложил за малко безплатната версия но не ме очарова много,няма сканиране от контексното меню,като лекота е лека за детекция не съм правил тестове защото не ми допадна.

Кажи нещо за Bkav все се каня да я пробвам и все не го правя. Като детекция и лекота как ти се струва? Аз пък си препоръчвам 5-цата на Forticlient. Много ми харесва като програма за начинаещи, не и трябват настройки а пък лови много добре. Уеб скенера пък бих казал че няма равен. 

Точно уеб скенера не ми харесва, блокира толкова чисти сайтове, че си и нямаш на представа.Такова животно не ми трябва.Помъчих се да маркирам в кои сфери да не блокира страниците, ама не става, пак си ги блокира, трябва ръчно да ги добавяш в листа.Което за мене си е много неудобно.Като антивирус ми хареса, лек и не трябва да настройваш нищо.

Редактирано от genagold1 (преглед на промените)

Хм, реших да го пробвам това на лаптопа и се оказа нелош вариант. Само дето на нова инсталация реши да вкара три файла от C:Windows в карантината и или ги замени с други, свалени от облака, или ги "излекува" по някакъв си негов начин, та после ми изписваше, че "Windows не може да намери файла pleasewait.exe"  :D  (под Windows 7 Enterprise) и се наложи да ги изкарвам оттам и да ги вкарам в "белия списък". Сега работи, без да създава проблеми.

Публикувано изображение

За да не съм съвсем офтопик - два миръра за тези, които имат проблеми със свалянето от сингапурския хостинг:

x86 | x64

Благодаря на nikssi за предложението!

Аз също съм много доволен с Mcfee SiteAdvisor се получава много добра комбинация. Има много малко пропуски от файловете в темата за подпомагане на АВ програми :)

Редактирано от MorTimaR (преглед на промените)

От няколко дни пробвам 360 Internet Security 2013, първите ми впечатления са, че по-лек антивирус от този не бях инсталирал.Голяма лекота, голяма работа, компютъра до сега никога не е работил с такава лекота.Ако си и върши работата както трябва, това ще ми е фаворита от безплатните антивируси.Спомням си, че бях чел в някоя тема за проблеми с ъпдейтите, при мен няма проблем, всичко е наред.Благодаря на колегите които представиха и предложиха програмата.

Комодо с третиране на неизвестните праграми като напълно виртуализирани и стената на потребителски режим. Браузъри виртуализирани.

EMET 4.0 на максимална сигурност.

К9 Web filter.За антифишинг.

Безплатно и леко.

Параноята ме гони  ;)

Не знам ама за фишинг лиско със уот много добре се справят.

Не знам ама за фишинг лиско със уот много добре се справят.

Е, то аз написах че това моето е параноя. :P

K9 с подходящите настройки е доста добър филтър.

Кофтито на WoT, че рейтинга освен от експери е изграден и от нормални потребители...та затова и не бих го ползвал. Иначе все още очаквам новата версия на Sitehound (ако не са го прекратили вече де). :)

Иначе като лека комбинация мога да спомена:

Comodo 5.12 с Defense+ (Безопасен режим) + доста къстом правила в "Защитени файлове и папки", стена на "политика на избор" + съветник за скриване на портовете и правила за почти всяко приложение.

avast!8 Free се грижи за останалото (всички щитове с къстом настройки, които позволяват такива, без инсталацията на MAIL shield, защото не ползвам outlook).

Mozilla FF + IE10 имунизирани със SpywareBlaster, Spybot S & D 1.6 + Adblock Plus, NoScript, FlashBlock добавките с къстом настройки за всяка.

Софтуера и Операционната Система актуализирани на макс като втората съм бронирал с допълнителни настройки и изключване на опасни услуги, настройки и шеринги.

Ръчно обхождане на всички папки и подпапки и регистри - HKCU, HKLM.

Периодични проверки с MBAM и останалите тулчета използвани за диагностики...и един път в месеца проверка с някои от standalone инструментите като - Eset Online Scanner, Emsisoft emergency kit, Kaspersky Virus Removal Tool, Trendmicro sysclean и т.н.

Все още MBAE е нестабилна, но занапред бих включил и нея след като излезне финалната и версия.

Публикувано изображение

Е, то аз написах че това моето е параноя. :P

K9 с подходящите настройки е доста добър филтър.

Преди за известно време ползвах безплатната версия на McAfee SiteAdvisor,също много добър вариант.

Жоре, моля те дай си настройките за NoScript. Когато имаш време. ;)

Нямаш грижи, само да ги "очистя" от "временните позволения" и ще ти ги експортна. Кофтито е, че това е доста хладна добавка и дори с правила едва ли някога ще стане автоматизирана...web-firewall и постоянно изисква намеса на потребителя. Въпреки правилата или познанията на места пак действам по-интуиция признавам си... :)

Иначе дотогава виж тук + тук

Скоро ще обновя и Blacklist списъка с по-актуален такъв - само време да остане. :)

Бтв, ако се използва опцията за прилагане на забраните и за доверените сайтове е добре в about:config да се разреши поне флаша (може и други неща при желание с правило от сорта на):

Публикувано изображение

Бтв, тъй като Adblock Plus премахнаха хубавата опция за поправяне на грешно въведени страници (нещо, което също предпазва от фишинг донякъде), тази функционалност вече е изнесена в нова добавка и може да се инсталира по-желание: URL Fixer

Нямаш грижи, само да ги "очистя" от "временните позволения" и ще ти ги експортна. Кофтито е, че това е доста хладна добавка и дори с правила едва ли някога ще стане автоматизирана...web-firewall и постоянно изисква намеса на потребителя. Въпреки правилата или познанията на места пак действам по-интуиция признавам си... :)

Иначе дотогава виж тук + тук

Скоро ще обновя и Blacklist списъка с по-актуален такъв - само време да остане. :)

Бтв, ако се използва опцията за прилагане на забраните и за доверените сайтове е добре в about:config да се разреши поне флаша (може и други неща при желание с правило от сорта на):

Публикувано изображение

Бтв, тъй като Adblock Plus премахнаха хубавата опция за поправяне на грешно въведени страници (нещо, което също предпазва от фишинг донякъде), тази функционалност вече е изнесена в нова добавка и може да се инсталира по-желание: URL Fixer

Златен си.Благодаря.

Нали сме тук за да си помагаме. ;)

Бтв, пратих ти и настройките...дано не съм забравил някоя. Леко са затегнати и има някои за донагласяне, то това вече е до субективизъм. Тази добавка ми прилича на malware defender - хладен, но мощен HIPS без бели списъци....пита за всичко. :)

• 2 седмици по-късно...

Kingsoft Antivirus 2012 SP5.7 заедно с Privatefirewall 7 - това е моят избор след многогодишни тестове. Безплатни версии. Само за информация - човек си избира програми съобразно вкус и предпочитания.

• 5 седмици по-късно...

Еми хубаво, щом е 32-битова, аз ще си я ползвам на 64-битова седмица....

Еми хубаво, щом е 32-битова, аз ще си я ползвам на 64-битова седмица....

Ясно съм написал какво ми трябва, не ми е до заяждане

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.