Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на нова антивирусна програма

Featured Replies

Avira :)
  • Отговори 1,8k
  • Прегледи 124,5k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • 9 месеца по-късно...

В крайна сметка коя ползваш и доволен ли си от нея?

• 1 месец по-късно...

Нещо започвам да си променям мнението за безплатните програми. При по-внимателно вглеждане във всяка една от тях, се вижда, че тя НЕ може да осигури пълноценна защита- или няма уеб-скенер, или пък няма стена. Варианта в търсене на пълноценна безплатна защита опира да комплектовката на минимум две безплатни решения...само едно безплатно решение, няма да си сигурно защитен...то не, че и с две ще си..... ;)

Редактирано от Проектанта (преглед на промените)

Нещо започвам да си променям мнението за безплатните програми. При по-внимателно вглеждане във всяка една от тях, се вижда, че тя НЕ може да осигури пълноценна защита- или няма уеб-скенер, или пък няма стена. Варианта в търсене на пълноценна безплатна защита опира да комплектовката на минимум две безплатни решения...само едно безплатно решение, няма да си сигурно защитен...то не, че и с две ще си..... ;)

И аз съм на това мнение.

честно казано- при все по-мощните компютри, които има, някак си не върви на сериозна многоядерна машина, да и пльоснеш някакво безплатно антивирусче....в най-лошият случай може да се рискува с Комодо, но трябва да му сложиш добавка към браузера от типа BitDefender Traffic Light или McAfee Site Advisor или Panda URL Filtering...иначе изгаряш!

И като има уеб скенер , но пък няма дефиниция за даден файл ще си останеш само с бозавенето при сърфирането.

честно казано- при все по-мощните компютри, които има, някак си не върви на сериозна многоядерна машина, да и пльоснеш някакво безплатно антивирусче....в най-лошият случай може да се рискува с Комодо, но трябва да му сложиш добавка към браузера от типа BitDefender Traffic Light или McAfee Site Advisor или Panda URL Filtering...иначе изгаряш!

Наистина? Аз от половин година съм само с CIS и всичко е ок. Даже AVG LinkScanner-a съм махнал. Всичко си зависи от потребителя. По-добре Mozilla + NoScript, отколкото уеб скенер...стига да се ползва правилно това е един доста добър browser firewall. :)

. Всичко си зависи от потребителя. По-добре Mozilla + NoScript, отколкото уеб скенер...стига да се ползва правилно това е един доста добър browser firewall. :)

И аз карам така само че с Waterfox и NoScript , без антивирус и без sandboxie и си свиркам.Чакам версия 6 на Комодо и слагам, че с Уин 8 е малко сложно. Така съм от седмица и нямам проблеми.И рутер.

.А свалям доста вируси ама не ги стартирам, а ги пращам.

Не са необходими никакви добавки на Comodo IS Premium Free. От 2010 година е на два лаптопа у дома - те са с Vista и Win7, след рутер. Постоянно се сърфира с тях, а операционните системи поради наложителност не са преинсталирани досега нито веднъж. Дъщерите ми са им основни потребители, а те не се занимават със сваляне и препращания на вируси. На стационарния ни компютър е SEP 12 - аз понякога свалям вируси, за да ги стартирам. При максимални настройки на сонара и по репутация засега програмата много здраво се държи. Клиентската версия на SEP 12 автоматично препраща към сървърите си всичко необходимо. Не е нужно аз да губя време и за това. Но тази версия е условно безплатна и не зная докога ще е така. Не си мислете, че хваля тези програми - те са ни безплатни и ние сме доволни от работата им.

• 2 седмици по-късно...

Голяма реклама на Аваст и Комодо но аз лично не съм доволен от тях . Комодо пропусна 2-ва вируса за един месец , които ми бавеха интернета . Деинсталирах я и инсталирах Авира фрии и пуснах да сканира и ги намери и ги пренебрегнах за да видя дали сканирването с Малваребутес-антималваре ще ги хване и за щастие ги хвана. От там направих изводите че тази програма не струва ( според мен ) Аваст и тя доста пропуска , чистил съм компютри кадето има инсталирана такава . Няма да споменавам колко гадини имаше. Според мен за да избереш анти-вир трябва да знаеш какво пазиш :)) Според мен Авира фрии си остава най-доброто решение

Комодо пропусна 2-ва вируса за един месец , които ми бавеха интернета .

По-скоро ти си ги допуснал. Ако разчиташ само на антивируса му или на сандъка, по-добре да караш без антивирусна. :)

Изключен сандък, къстом политики за стената, Безопасен режим на D+, слагане на дяловете в защитен режим и внимаване при съобщенията...Това ти е играта.

Avira се разбудиха с Cloud-а, но ще им трябва време да наваксват. Иначе в момента работят с много органи на реда и извличане на url-та от java експлоитите използвани от ZeroAccess + cloud-a и обещават да засилят още повече дефинииците (до 150 000 samples a day + намаляване на броя за фалшивите тревоги). И все пак една гола Avira за момента не мисля, че е достатъчна...

На мен ми върши работа с комбинация с Малваре Анти - Малваре ПРО . Може да си прав , че не мога да настроя стената че да ме пази добре , но аз не пазя кой знае какво .Нямам електронен подпис нито правя интернет банкиране. Пак казвам избираш си анти-вир според това което искаш да опазиш. Поздрав Би Бой

• 3 седмици по-късно...

ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall 2013 я инсталирах преди малко и още не зная дали и доколко е обоснован избор. Любопитството при мен е заради енджина на Касперски - най-после свободно е налице и при безплатна програма http://www.zonealarm.com/security/en-us/zonealarm-free-antivirus-firewall.htm

ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall 2013 я инсталирах преди малко и още не зная дали и доколко е обоснован избор. Любопитството при мен е заради енджина на Касперски - най-после свободно е налице и при безплатна програма http://www.zonealarm...us-firewall.htm

Погледна ли изискванията? :D :D :Dhttp://www.zonealarm.com/security/en-us/zonealarm-free-antivirus-firewall.htm

Погледна ли изискванията? :D :D :Dhttp://www.zonealarm...us-firewall.htm

Тя си работи вече при мен. Обнови се. Сканира и нищо не откри - след Комодо и кралския китаец. Сега умувам дали и е нужен и сандбокс. Позната въпросителна.

Тя си работи вече при мен. Обнови се. Сканира и нищо не откри - след Комодо и кралския китаец. Сега умувам дали и е нужен и сандбокс. Позната въпросителна.

Случайно да знаеш коя версия на Каспперски изплзва?

Случайно да знаеш коя версия на Каспперски изплзва?

Трябва да проучвам. В руски сайт видях инфо и реших да пробвам. То какво ли не съм инсталирал досега. С времето ще намеря повече информация и ..... ще изтормозя програмчето. Не зная какво ще се получи като изводи.
  • 4 месеца по-късно...

Здравейте,съжалявам ако темата се повтаря но не ми се търсеше. Моля да ми дадете предложения за антивирусна(Windows 7).Търся най-добрата и безплатна антивирусна.Благодаря предварително!

Редактирано от Nissan Skyline r34 (преглед на промените)

ако антивирусната предлага да инсталираш  софтуер за оптимизация и тулбари, автоматично спира да струва.

авира предлага  да инсталира ask  toolbar и uniblue shit... уж за по добра защита...

avg  пък те набутва с някакъв shit pc performer... за момента avast вади някакви реклами, но те не са нахални като  тия на авирата така че за момента той е без конкуренция...

http://www.av-comparatives.org/comparativesreviews/summary-reports

тук сравняват доста антивирусни... лично на мен не ми харесва че оценяват по високо антивирусни. които пропускат вируси, от такива дето вадят фалшиви тревоги... предпочитам да изтрия файл в който няма виирус, от колкото  да имам  такъв  с вирус и да не знам...

п.с. има безплатни антивирусни дето са безплатни за домашни потребители:

avira

avast

avg

comodo

има и безплатни за комерсиални цели:

clamwin

moonav

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.