Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Потресаваща Българофобия

Featured Replies

преди 8 часа, M.Николов написа:

Добре, хайде ще ти дам шанс.

Първо, кой е източника от който е цитирания материал?

Второ, какво разбра от текста, който си цитирал?

Винаги трябва да ви се смила. Особенно неща които доста трудно преглъщате :)

• Отговори 182
  • Прегледи 16,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Чисто технически питам къде е "българофобията" в картинката? Опс, Кирилица, се използва на доста места в света. Сигурно всички са българофоби? Или българофили? Нещо се обърках. Авторе, да н

• Радул
    Радул

Демонстрираната неблагодарност не е към Путин. Нито към путинова Русия. Тя е към точно тези, които изброих- искат се събараяния на паметници, пренаписване на история. Аз не знам да има паметници на Пу

• darkterminal
    darkterminal

Поусрали са се! Тоя дето е писал текста не си е учил уроците по история... "рeфoрмaтoри нa cлaвянcкaтa aзбукa" - Невярно - Те са създатели, а не реформатори... Климент Охридски и Петър I (руският

Публикувани изображения

• Автор
преди 10 часа, acnekt написа:

Може ли на новобългарски език да се преведе? Защото този старобългарски език ми отбягва и не знам какво пиши.

За какво става на въпрос?

Някой да ти преведе цялата книга ли? :)

преди 9 часа, M.Николов написа:

Така по-бива.

Цитирам от извора:

"О книге:Книга С.С.Татищева является одним из классических трудов по истории российской дипломатии, она основана на официальных источниках, дипломатических документах. В ней показано, что именно император был ключевой фигурой российской внешней политики. По мнению автора, вина за провал внешней политики Николая I, завершившейся поражением России в Крымской войне, лежит на дипломатах и советниках государя, которые, являясь преимущественно иностранцами, представителями других народов и исповеданий, были чужды интересов России. Проблемой России во все времена С.С.Татищев считает нехватку национально ориентированных дипломатических кадров, которые могли бы заменить «разнообразнейшие инородческие элементы».

:) Пак другите са виновни. :)

• Автор
преди 8 часа, M.Николов написа:

Поне прочете ли цялата ХХ глава?

Чел съм я.

• Автор
преди 32 минути, M.Николов написа:

Тогава защо извади само негативното?

Защото там пише какво трябва да се случи на България, ако реши да вдигне ръка против Русия. Заглавието на темата не е Потресаваща Българофилия.

Цитат

Всичко, което Русия е направила за България трябва да се унищожи.
Целта на нашите усилия трябва да е не "целокупна" България, а княжестовто да се раздели  между съседите му: румънци, сърби и гърци, с изключение на широка област по Черноморското крайбрежие, което Русия може да иска за себе си. Трябва да постъпим с България както постъпихме с Полша - да я изтрием от лицето на земята, за назидание на всички племена, населяващи Изтока, като доказателство за позорния край, очакващ всеки славянски народ, който е дръзнал да вдигне ръка против Русия.

Смисъла ти е ясен, нали. А сме мръднали в страни от това, което Русия реши, че е правилно за нас и вече подлежим на изтриване от лицето на земята. Странно, напомня ми за едни заплахи за ядрени остъклявания(130 години едно и също - господарят на Света все ще изтрива някой от лицето на земята).

Ако моят превод не ти харесва - напиши твоя. Може да се каже, че съм превел погрешно.

Не, превода е сравнително точен, проблема е, че е изваден от контекста на цялостните разсъждения на автора и така не отразява това, което иска да каже автора.

• Автор
преди 1 час, M.Николов написа:

Не, превода е сравнително точен, проблема е, че е изваден от контекста на цялостните разсъждения на автора и така не отразява това, което иска да каже автора.

Авторът много точно го е написал - за назидание на всички племена, населяващи Изтока, като доказателство за позорния край, очакващ всеки славянски народ, който е дръзнал да вдигне ръка против Русия.

Както виждаш, визира се всеки славянски народ. Славянските народи могат единствено да коленичат пред Русия.

Това ще го преведеш ли?

Цитат

Дойдетъ ли дѣло до такихъ крайностей? Я этого не думаю, какъ не думаю и того, чтобы Болгарія была окончательно для насъ потеряна, чтобы болгары, въ ослѣпленіи своемъ, могли зайти такъ далеко, поступиться въ пользу личныхъ выгодъ племенными и государственными интересами своей родины.

"Ще стигне ли делото до такива крайности?Аз не мисля така, както не мисля и това, че България е окончателно загубена за нас, че българите в своето заслепение, могат да стигнат толкова далеко, че заради лични облаги да жертват общите и държавни интереси на своята родина."

Как си личи кой машинално превежда като гугълтранслейт.

"Ще стигнат ли нещата до там ? Не мисля, както и не мисля че България ще бъде завинаги загубена за нас, че да бъдат българите до там заслепени и да стигнат до там да се откажат  в полза на личната си родова изгода и държавни интереси на своята Родина"

Имайки впредвид че за нас, пардон, в имепрските интереси е да останат българите под крилото на двуглавия орел .

Но дочети и нататък :

"Има два способа на въздействие  - надежда и страх. Трябва да изпробваме и двете преди да наложим без колебание твърда  и неизменна програма спрямо тази държава.

За тези цели, следва да излезем от бездействието и чрез тайно но всестранно разследване да установим следния въпрос -  с кои от политическите български ръководители и партии  може да се достигне съглашение от взаимна полза за Русия и България , или да признаем че България е преминала на страната на нашите врагове и завинаги да  зачеркнем българите от народите, осенени от крилата на двуглавия руски орел ".

т.е. "съглашение от взаимна полза" за руснаците е било и винаги си е - подчиненост с твърда ръка под крилото на "руския орел".

Ако добавим и това което с червено бе подчертано по горе от същата страница и пасаж, ще ти стане малко по ясен смисъла на казаното в цялостност.

А може и да не ти стане ясно ... :giggle1: Те те плюят, пък си мисли че вали ....

преди 15 минути, miro20 написа:

с кои от политическите български ръководители и партии  може да се достигне съглашение от взаимна полза за Русия и България

Нямам повече въпроси.:hush:

И претендирам, че моя превод е по-точен от твоя.

"Ще стигне ли делото до такива крайности?Аз не мисля така, както не мисля и това, че България е окончателно загубена за нас, че българите в своето заслепение, могат да стигнат толкова далеко, че заради лични облаги да жертват общите и държавни интереси на своята родина."

преди 19 минути, miro20 написа:

"Ще стигнат ли нещата до там ? Не мисля, както и не мисля че България ще бъде завинаги загубена за нас, че да бъдат българите до там заслепени и да стигнат до там да се откажат  в полза на личната си родова изгода и държавни интереси на своята Родина"

преди 1 час, miro20 написа:

с кои от политическите български ръководители и партии  може да се достигне съглашение от взаимна полза за Русия и България

Нямам повече въпроси.

Е нали това ти обясних - КАКВО означава за руската империя " от взаимна полза"  -  под опеката на двуглавия руски орел , с използване на твърди методи за ВЪЗДЕЙСТВИЕ като "налагане на страх и надежда"  . :giggle1:

А ако не стане това, и българите не поискат "благосклония руски ботуш" , следва това което А.com ти цитира :

Цитат

Всичко, което Русия е направила за България трябва да се унищожи.
Целта на нашите усилия трябва да е не "целокупна" България, а княжестовто да се раздели  между съседите му: румънци, сърби и гърци, с изключение на широка област по Черноморското крайбрежие, което Русия може да иска за себе си. Трябва да постъпим с България както постъпихме с Полша - да я изтрием от лицето на земята, за назидание на всички племена, населяващи Изтока, като доказателство за позорния край, очакващ всеки славянски народ, който е дръзнал да вдигне ръка против Русия.

Хайде ще сложа и моя превод на същото :

"Убеждавайки се в предателството и измяната на българите, следва да се отнасяме с тях като врагове, без да се се залъгваме с мнимото различие  между настроенията на народа и вождовете им, тъй като всеки народ отговаря за своето правителство.

Всичко което е направено от Русия за България следва да бъде смачкано. Целта на нашите усилия трябва да  не е целокупна държава, а разделяне  дори и на сегашното княжество между съседите - румънци, сърби, гърци . С изключение на широката крайбрежна ивица на Черно море, която Русия  може да иска да остави за себе си .

т.е. ние можем да постъпим с предателска България така както постъпихме с Полша - да я разчленим, смачкаме и изтрием от лицето на земята за назидание на всички прочие племена населяващи Изтока, като доказателство какъв позорен и бедстващ край очаква всеки славянски народ , дръзнал да вдигне ръка срещу Русия.

Дали ще стигнат ли нещата до този вариант...... "

/ следва моя превод от по горе, уточняващ че единственото равнотправно съглашение -това за империята е коленичене пред  "двуглавия руски орел" /  

Неслучайно те подсетих да не четеш отделни изречения и думи а цялостния абзац/страница.

Ама де толкова акъл....

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

• Автор
преди 3 часа, M.Николов написа:

В цялата тази глава се говори как Русия може да помага на България, да бъдем приятели, НО а сме мръднали в страни - изтребление, за назидание на другите, за да се знае какво чака всеки, решил да вдига ръка против Русия. Защо ли всичко, казано преди НО струва колкото конска фъшкия.

Това, което те помолих да преведеш е поредното доказателство какво очаква Русия от България - подчинение. Ако решим да правим нещо против Русия - заслепени сме от лични облаги. Единствените правилни държавни интереси са тези, които не противоречат на Русия.

Пита ме дали съм прочел въпросната глава. Ти прочете ли я?

Цитат

Заручившись такими гарантіями, Россія смѣло можетъ предоставить болгарамъ полную свободу распоряжаться своими внутренними дѣлами и обѣщать никогда и ни подъ какимъ предлогомъ не вмѣшиваться въ нихъ, прямо или косвенно. Тaкое обязательство съ нашей стороны не только не нанесетъ намъ вреда, но, напротивъ, возвыситъ и упрочитъ наше нравственное значеніе въ странѣ, подъ условіемъ, разумѣется, чтобы данныя намъ обезпеченія были дѣйствительны и обязательны для всякаго правительства въ княжеетвѣ. Подъ такимъ условіемъ для Россіи становятся совершенно безразличными даже личность князя и его политическій образъ мыслей.

Ако спазваме наложените ни от тях "приятелски" условия, те ни дават пълна свобода да се разпореждаме с вътрешните си дела. Те, господарите, ще ни разрешат да се разпореждаме със вътрешните си дела. И след като "приятелските условия" бъдат приети, за тях няма да има значение кой е княз/цар и каква политика иска да води.

Честито!

преди 2 часа, miro20 написа:

Е нали това ти обясних - КАКВО означава за руската империя " от взаимна полза" 

Ама кой беше ти бе г-н Пълен анонимник, та да ни обясняваш какво е искал да каже автора?

Той автора каквото е искал да каже го е казал, няма нужда от тълкувания.:hush:

Щял да обяснява, при условие, че постоянно си служи с лъжи и спекулации като долната:angry:

преди 2 часа, miro20 написа:

/ следва моя превод от по горе, уточняващ че единственото равнотправно съглашение -това за империята е коленичене пред  "двуглавия руски орел" / 

Той автора каквото е искал да каже го е казал, няма нужда от тълкувания.:hush:

Да, казал го е. Че ако не си от "славянските народи  които да са осенени от  двуглавия руски орел  и които не се подчиняват на твърдата руска политика и интереси" , ще си ...

като Полша,  ще си срината държава, разкъсана между съседите, смачкана, изтрита от лицето на земята. За назидане на всички останали  племена и народи от Изтока.

В прав текст, тъпльо .

:hush:

Щял да обяснява, при условие, че постоянно си служи с лъжи и спекулации като долната:angry:

преди 5 часа, miro20 написа:

Казано ти е в прав тест .  Ако не можеш да си го преведеш, си е твой проблем :hush:

преди 4 часа, A.com написа:

Пита ме дали съм прочел въпросната глава. Ти прочете ли я?

Цитат

Заручившись такими гарантіями, Россія смѣло можетъ предоставить болгарамъ полную свободу распоряжаться своими внутренними дѣлами и обѣщать никогда и ни подъ какимъ предлогомъ не вмѣшиваться въ нихъ, прямо или косвенно. Тaкое обязательство съ нашей стороны не только не нанесетъ намъ вреда, но, напротивъ, возвыситъ и упрочитъ наше нравственное значеніе въ странѣ, подъ условіемъ, разумѣется, чтобы данныя намъ обезпеченія были дѣйствительны и обязательны для всякаго правительства въ княжеетвѣ. Подъ такимъ условіемъ для Россіи становятся совершенно безразличными даже личность князя и его политическій образъ мыслей.

Ако спазваме наложените ни от тях "приятелски" условия, те ни дават пълна свобода да се разпореждаме с вътрешните си дела. Те, господарите, ще ни разрешат да се разпореждаме със вътрешните си дела. И след като "приятелските условия" бъдат приети, за тях няма да има значение кой е княз/цар и каква политика иска да води.

Честито!

С какво това се различава от османската империя ?

Ами много просто ...  в руската щяхме да сме много по зле.

Въпреки че на руския цар Александър 2-ри Освободнител му викат освободител заради отмяната на крепостното право , и преди съм споменавал че реално отмяна на крепостното право настъпва 1974 г. когато на руснаците селяни вече им е дадено право да имат паспорти !

1974 г.

Няма грешка.

И още нещо за размисъл :

https://www.facebook.com/biliana.ambareva/posts/3913398915369918

Към всички автори на коментарите под вчерашния ми пост, в които се апелира да се засрамя, щото ако не била Русия съм щяла да говоря турски, да нося фередже, да се казвам Айше, да бъда нечия трета жена и най-вече на тези, които твърдят, че България нямало да я има и цитирам:
"ами да го беше написала на турски, защото до днес щеше да говориш турски, ако не беше тази война"
имам няколко въпроса:
Кои са тези митични българи, които цели 500 години не проговориха турски, които си запазиха езика, обичаите, културата, религията, народната музика, шевиците и всичко българско, но ако не била Русия неминуемо са щели да проговорят турски?! Вие като празнувате Денят на будителите, знаете ли що е то ВЪЗРАЖДАНЕ?! Знаете ли, че българското се ВЪЗРАЖДА, с все по-голяма сила през 19-ти век, вместо постепенно да изчезва? Кои щяха да проговорят турски?
1.) Тези ли, които имаха 1500 училища и три гимназии за които плащаха от джоба си, те ли щяха да говорят на турски?
2.) Тези ли, които списваха 107 български вестника и няколко периодични списания?
3.) Тези ли, които през 19-ти век вдигат 43 въстания?
4.) Тези ли, които 500 години не само си запазиха религията, но и националната идентичност и 35 години не се задовилиха с това да са православни, ами се бориха почти 40 години за своя БЪЛГАРСКА екзархия напук на Гърция?
5.) Тези ли, които при проведения плебисцит за създаването на Екзархията се САМООПРЕДЕЛЯТ като българи?
Да се подценяват предците ни, които 500 години са се запазили като нация и народ, с тая мантра "ако не бяха руснаците да ни освободят" е най-долната спекулация и неуважение с цел да се изтъкне приноса на Русия! Половин хилядолетие, цели 500 години сме си останали БЪЛГАРИ! И ако не беше дошла Русия, щяхме да си останем пак българи, които неминуемо щяха да извоюват правото си на независима държава. Парадокса е, че докато хора като вас рецитират "Балканджи Йово", в желанието си да докажат "робството", не се прекланят пред желязната му воля, ами изпадат в овча благодарност към Русия, щото на нея дължим запазването всичко българско! И какво излиза сега? На роба Балканджи Йово му отрязаха и двете ръце, отсякоха му и двете нозе, избодоха му и двете очи, но той не даде Яна на турска вяра! Сега, след 140 години, "гордите" му наследници благодарят на Русия, щото ако не била тя сме щели да ходим с фесове и фереджета!? Не, не Русия ни е запазила като народ, а ние самите сме се запазили! Балканджи Йово ви е запазил, а не "дядо Иван"!!! И се научете да СЕ ГОРДЕЕТЕ С ТОЗИ ФАКТ, вместо да благодарите на Русия!
И да ви напомня, че при създаването на Българската Екзархия се извършва плебисцит в Македония, под контрола на турските власти и Вселенската гръцка патриаршия. Голяма част от Македония попада в границите на Българската екзархия, защото населението там се САМООПРЕДЕЛЯ като българско! Създадени са Скопска, Охридска и Битолска епархии. Сега българите там се определят като македонци, заради политиката на "освободителката", на която 140 години и правите метани!

• Автор
преди 44 минути, miro20 написа:

https://www.facebook.com/biliana.ambareva/posts/3913398915369918

Към всички автори на коментарите под вчерашния ми пост, в които се апелира да се засрамя, щото ако не била Русия съм щяла да говоря турски, да нося фередже, да се казвам Айше, да бъда нечия трета жена и най-вече на тези, които твърдят, че България нямало да я има и цитирам:
"ами да го беше написала на турски, защото до днес щеше да говориш турски, ако не беше тази война"
имам няколко въпроса:
Кои са тези митични българи, които цели 500 години не проговориха турски, които си запазиха езика, обичаите, културата, религията, народната музика, шевиците и всичко българско, но ако не била Русия неминуемо са щели да проговорят турски?! Вие като празнувате Денят на будителите, знаете ли що е то ВЪЗРАЖДАНЕ?! Знаете ли, че българското се ВЪЗРАЖДА, с все по-голяма сила през 19-ти век, вместо постепенно да изчезва? Кои щяха да проговорят турски?
1.) Тези ли, които имаха 1500 училища и три гимназии за които плащаха от джоба си, те ли щяха да говорят на турски?
2.) Тези ли, които списваха 107 български вестника и няколко периодични списания?
3.) Тези ли, които през 19-ти век вдигат 43 въстания?
4.) Тези ли, които 500 години не само си запазиха религията, но и националната идентичност и 35 години не се задовилиха с това да са православни, ами се бориха почти 40 години за своя БЪЛГАРСКА екзархия напук на Гърция?
5.) Тези ли, които при проведения плебисцит за създаването на Екзархията се САМООПРЕДЕЛЯТ като българи?
Да се подценяват предците ни, които 500 години са се запазили като нация и народ, с тая мантра "ако не бяха руснаците да ни освободят" е най-долната спекулация и неуважение с цел да се изтъкне приноса на Русия! Половин хилядолетие, цели 500 години сме си останали БЪЛГАРИ! И ако не беше дошла Русия, щяхме да си останем пак българи, които неминуемо щяха да извоюват правото си на независима държава. Парадокса е, че докато хора като вас рецитират "Балканджи Йово", в желанието си да докажат "робството", не се прекланят пред желязната му воля, ами изпадат в овча благодарност към Русия, щото на нея дължим запазването всичко българско! И какво излиза сега? На роба Балканджи Йово му отрязаха и двете ръце, отсякоха му и двете нозе, избодоха му и двете очи, но той не даде Яна на турска вяра! Сега, след 140 години, "гордите" му наследници благодарят на Русия, щото ако не била тя сме щели да ходим с фесове и фереджета!? Не, не Русия ни е запазила като народ, а ние самите сме се запазили! Балканджи Йово ви е запазил, а не "дядо Иван"!!! И се научете да СЕ ГОРДЕЕТЕ С ТОЗИ ФАКТ, вместо да благодарите на Русия!
И да ви напомня, че при създаването на Българската Екзархия се извършва плебисцит в Македония, под контрола на турските власти и Вселенската гръцка патриаршия. Голяма част от Македония попада в границите на Българската екзархия, защото населението там се САМООПРЕДЕЛЯ като българско! Създадени са Скопска, Охридска и Битолска епархии. Сега българите там се определят като македонци, заради политиката на "освободителката", на която 140 години и правите метани!

Като ми пееш Пенке ле, кой ли ми те слуша. Тъжно, но факт.

преди 1 час, miro20 написа:

И ако не беше дошла Русия, щяхме да си останем пак българи, които неминуемо щяха да извоюват правото си на независима държава.

Само да питам кюрдите защо все още нямат своя държава?

преди 23 минути, A.com написа:

Виждаш че тоя умник спори "за спорта"  и "на инат" , а не защото осъзнава  реалността каква е била и каква е в момента.

преди 5 минути, M.Николов написа:

Само да питам кюрдите защо все още нямат своя държава?

А защо сърби, румънци, албанци не празнуват 3 март ?

Следващата ти опора ще е нещо за палестинците , предполагам ?  :giggle1:

преди 24 минути, miro20 написа:

А защо сърби, румънци, албанци не празнуват 3 март ?

Ми, примерно защото албанците се освобождават, чак през 1912г. благодарение на Балканската война, г-н Историк!:giggle1:

преди 1 час, A.com написа:

С такава дата за национален празник, такива резултати.

преди 8 часа, A.com написа:

Наистина е тъжно да виждаш как някой отрича качества на народа си с които наистина трябва да се гордее за да се опитва да докаже че едва ли не за нищо не ставаме и трябва да сме вечно благодарни на Русия че ни е "подарила" свободата . Не са слепи разбира се защото когато стане дума за други имперски държави които "подаряват" свобода на някоя държава в миналото и даже и сега критикуват разпалено. Слепи са единствено за Русия. Защо ли ?

преди 9 часа, M.Николов написа:

Ми, примерно защото албанците се освобождават, чак през 1912г. благодарение на Балканската война, г-н Историк!:giggle1:

Е тогава част от Албания е била в княжеството. Какво ще кажеш за :

Член 2. Черна гора. Независимост

Високата Порта признава окончателно независимостта на Черна гора.

Член 5. Румъния. Независимост. Обезщетение ще се изплати на Румъния.

Високата Порта признава независимостта на Румъния, която ще предяви свои права за обезщетение, което ще бъде уговорено между двете страни.

Член 3. Сърбия. Независимост. Граници.

Сърбия се признава за независима. (Следва описание на граничната линия

https://bg.wikisource.org/wiki/Санстефански_мирен_договор#Член_3._Сърбия._Независимост._Граници.

България не е независима а е под официална окупация, но празнува 3 март- датата на тази окупация  .

Член 6. България. Автономно трибутарно княжество

България. Численост на окупационната армия. Разноските ще бъдат понесени от България. Руските съобщителни връзки с необходими складове.

Член 9. България. Данък да се заплати на Турция.

Размерът на годишния данък, който България ще плаща на сюзеренния двор по банкова сметка, която Високата Порта ще посочи по-късно, ще бъде определен със споразумение между Русия, Османското правителство и другите кабинети в края на първата година от дейността на новите учреждения. Този данък ще бъде установен върху средния доход от цялата територия на Княжеството.

България. Ще се сключи споразумение с Турция, за да поеме България задълженията към железопътната компания Русе – Варна, както и към други железопътни компании.

Пълното опразване от руската армия на Европейска Турция с изключение на България ще стане в срок от 3 месеца след сключване на окончателния мир между негово величество руския император и негово величество султана.

...

Как да не празнуваме ... нали ...

Ми, отново стигаме до това, че ти не познаваш историята.:hush:

И Румъния и Сърбия вече са били автономни княжества освободени при предишните руско-турски войни, а в сегашната вече получават пълна независимост от Османската империя.

преди 6 часа, M.Николов написа:

Ми, отново стигаме до това, че ти не познаваш историята.

Цъ - отново се стигна до въпроса: защо аджеба Сърбия и Румъния си нямат трети март. Вместо да са вечно благодарни на руснаците, те взели, че избрали за национални празници събития определили независимостта им и суверинитета, като държави, а не като окупирани територии. А ти, като знаеш история, то много добре ще знаеш, че и ние си имаме такива дати, като техните, ама нъцки - националния ни празник е признателност към друга държава, която ни окупирала.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.