Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за нова гейм конфигурация

Featured Replies

@pepy86, изгледай ревюто на HU.

Не забравяй ,че 2933 е позволена скорост само за i7 и i9. Няма гаранция ,че ще тръгне и на 10400 с B460. Не съм ровил дали някой е успял, но това е официалното изказване от Интел.

• Отговори 61
  • Прегледи 4k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 11 часа, Tommygun написа:

В момента чакам да ми пристигне 3600 + 450 Gaming MAX на MSI(нямаше томахоук) и 16гб 3200 памет. Това за 321 евро.

Горе долу на цената на 10600К.

преди 10 часа, arestant написа:

- цели 4 до 5% на Z дъно с клокната памет... заслужава си отскъде, все пак това са 50 срещу 52 .. 53 кадри или 100 срещу 105 или 150 срещу 156 .. 7.. 8.......

Tова е спрямо 3600 с клок . DeepBlue пре-тества съвсем на скоро с нова бройка 3600 с по-добри ОС възможности.  Иначе процентите спрямо стоковия са 10,1 .  С колко ще паднат при тест с памет 2933 мога само да гадая.

п.п. Томи , не виждам причина да не работят с памети на 2933Мхц на B-дънна платка.  Ако по някаква причина излезе , че са ограничени на тези дъна , тогава съм напълно  съгласен с вас и 10400 ще се обезсмисли спрямо райзена предвид оскъпяването на цялостната конфигурация.

Относно ревюто на Hardware Unboxed  , ми прави впечатления изключително слабите резултати на 9400F спрямо 3600. Вярно е с памет на 2666Мхц  , но чак на far cry поредицата да пада, е абсолютно нереалистично , при положение че при мен 9400F има около 8% предимство. Абсолютно необясними резултати. Давам пример с 3600X + SC2 Hybrid - овърклокната на 2062мхц ядро и +650Мхц на паметта , спрямо 9400F + сток FTW3 1080ti. Няма как паметта да спъва даден процесор , колкото е в тестовете на HU.   Far cry Primal:   i5 9400F + FTW3 1080ti stock    vs   r5 3600X + SC2 Hybrid 1080TI OC .

Иначе с ревюта в нета вече е пълно. Всеки сам да си прецени на кого да вярва. 

Този пич гледам докарва сходни резултати с DeepBlue .   цък!  На 10:50 от видеото  са обобщени неговите резултати както при гейминг , така и на мулти-тред.  Всеки сам си определя дали игри или приложения са му приоритетни при избора на cpu. 

преди 2 часа, pepy86 написа:

Иначе процентите спрямо стоковия са 10,1 .

- колега не ти излиза математиката ако мериш 100 процента срещу 91,9 .... иначе мерих спрямо 10400 с памет 3200, нормално да гледам и клокнатия малко ryzen

Tрябва да се отбележи един възможен източник на разлики в тестовете- сцената. Когато тестваш с вградения бенчмарк има място за bias , затова лично за мен тестове на избрана част от играта както правят HU или PCGH са доста по-репрезентативни. Особенно немците са брутални когато тестват процесори. Правят го на 720р  с макс клокната топ карта и на избрана сцена с над 90% от Worst case натоварване на процесора. Идеята им е като тестваш процесор тествай процесор ,не графична карта. Всеки сам решава къде е истнината за него. А тестове на сцена са по-сложни и са нужни между 3 и 5 записа на данни и осредняване ,за да се избегнат разлики от човешкия фактор. Когато тествахме с Кико едно време, за 3-4 игри отне ненормално количество време. Почти толкова ,че не си залужава човек да го прави, освен ако не му се плаща за това.

Schneller RAM nur auf Z-Chipsatz

Asus hat die ComputerBase-Redaktion in den letzten Tagen im Zuge des Tests zum Intel Core i5-10400F ein wenig detaillierter über die bestehenden Möglichkeiten aufgeklärt. Vom Grundsatz her ist Intels Ansatz gleich geblieben: K-CPUs können auf Z490 umfassend übertaktet werden, Die CPU ohne „K“ kann nicht übertaktet werden, alle anderen CPUs lassen auf Z490 immerhin noch RAM-OC zu. Diese Möglichkeit entfällt auf allen anderen Chipsätzen der 400er Serie. Jedes schnellere Modul als DDR4-2666 oder DDR4-2933 für Core i7 und Core i9 wird dort also künstlich eingebremst, angesichts von günstigen Speicherpreisen eine vergebene Chance.

Ето това за паметта от Computerbase.de .Последното изречение. ...Всеки по-бърз модул от 2666 или 2933 при Core i7  Core i9 ще бъде изкуствено спрян...

Иначе дойдоха чарковете, да видим кога ще си разхвърлям бюрото да го пробвам.

ACtC-3cWooG9H12buqaStxWxtzr0JOeMnNniOI9m

преди 1 час, arestant написа:

- колега не ти излиза математиката ако мериш 100 процента срещу 91,9 .... иначе мерих спрямо 10400 с памет 3200, нормално да гледам и клокнатия малко ryzen

Да , 8.1 е, грешката моя , в бързането понякога стават грешки .  Но при всички случаи не е 4 -5% както написа в предния пост ;) Клокнатия райзен не го гледам , защото не се знае дали собственика на 3600 ще попадне на подобна бройка , нито дали ще има умението/познанията да го овърклокне.

преди 1 час, Tommygun написа:

Последното изречение. ...Всеки по-бърз модул от 2666 или 2933 при Core i7  Core i9 ще бъде изкуствено спрян...

Как да го разбирам? Ако  съм купил b460 дъно и паметта ми е на 3000Мхц , с 10400F ще работи ли на 2933 или ще е на 2666? За мен няма логика да не може да тръгне на 2933Мхц. В крайна сметка разликата никой няма да я хване м/у 2933 и 3000.  То не че и между 2666 и 2933 е фрапантна , но да речем че гоним максимума от това b460/h410 дъно :)  

преди 10 минути, Tommygun написа:

Иначе греда...или Z дъно..

ако е така , това ще е поредната глупост от страна на интел. При липсата на Z490-дъно на цена близка до 200лв. това поколение за мен е тотално безсмилено /в ниския и средния клас cpu-та /. Излиза , че със стария 9400F ще изтискам повече кадри за същите и по-малко пари спрямо 10400. Остава 10-тата генерация Comet Lake като вариант само за почитателите на овърклока. 

При един от вносителите вече има цени на някои от новите дъна на Асус: H410M-K - 170лв., H410M-A - 182лв., B460M-K - 207лв., B460-Plus - 257лв., H470-Plus - 305лв., B460-H Gaming - 330лв., B460-F Gaming - 377лв. По нормалните магазини ще са с 15, 17, 20 лева по-евтини.

Асрок като гледам са наблъскали всичките пълноразмерни с топ-аудиото.

Иначе тоя вносител яко надценки е сложил не че Азис са били някога изгодни. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.