Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с ”мисленето” от страна на компютъра с хардуера

Featured Replies

Включването на компютъра няма нищо общо с батерийката!!!

• Отговори 58
  • Прегледи 4,3k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор
преди 1 минута, JKirilov написа:

Включването на компютъра няма нищо общо с батерийката!!!

За моята откачена скрап има, просто спират да работят, слагам нова и тръгва, а странното е, че старите си работят на друг компютър

Вече за четвърти път става, слагам нова и тръгва... вероятно е странно, но е факт

Просто не е вярно. Може да разбутваш там някоя прекъснала шина примерно.

Но я обисни какво точно означава

преди 1 минута, Божидар Богутев написа:

просто спират да работят

???

И още нещо, пазиш ли оригиналната батерийка на дъното или поне записан моделът й?

• Автор

Просто не е вярно. Може да разбутваш там някоя прекъснала шина примерно.

Но я обисни какво точно означава

???

И още нещо, пазиш ли оригиналната батерийка на дъното или поне записан моделът й?

За жалост не, тя се стопи от гръм... Единственото постарадалото от компа беше тя и беше прекалено развалена за да видя каква е и все пак, вероятно може да се провери в нета по модела на самото дъно. Да не смяташ, че правят проблеми, понеже ми трябва специфична?

• Автор
току-що, JKirilov написа:

Смятам, но ще да е голяма рядкост. По модела май няма да може, освен да се пита производителя, но отговори на по-важния въпрос???

Аз не виждам повреда, може и да има, но не я виждам. Инсче, какво да обясня, че не те разбрах, съжалявам

H110M-DGS(L2).png

Взех снимка от сайта, това трябва да е батерията,

След "гръм"....дали само батерията е дала фира? И какво очакваш "да видиш" - с просто око, можеш да видиш забременял кондезатор... нищо друго

Ако е била такава - е обикновена батерийка, а не акумулатор (виж темата дето му се карам на Dark). Toгава сигурно избухването е повредило нещо.

Питам какво спира да работи, не си обяснил дефекта?

• Автор
преди 3 минути, street racer написа:
преди 3 минути, street racer написа:

След "гръм"....дали само батерията е дала фира? И какво очакваш "да видиш" - с просто око, можеш да видиш забременял кондезатор... нищо друго

Въпросния гръм беше преди две години и да, за щастие всичко по самия компютър работи коректно, само батериите, не

"

• Автор
преди 2 минути, JKirilov написа:

Компютърна спира да работи напълно, няма никакъв ток докато не му сменя батерията, в момента в който я сменя, всичко точно

А батериите работят на стария ми компютър, това е странната работа

Пиша от мобилния и понякога ме поправя неправилно, съжалявам

преди 2 минути, Божидар Богутев написа:

Пиша от мобилния

или не говориш български? :angry:

За последен път те питам - какво не работи на тоя тъп компютър? От какво разбираш, че е необходима смяна на тъпата здрава батерийка? Изобщо проблем има ли?

току-що, JKirilov написа:

или не говориш български? :angry:

За последен път те питам - какво не работи на тоя тъп компютър? От какво разбираш, че е необходима смяна на тъпата здрава батерийка? Изобщо проблем има ли?

Явно спира да пали цялата система, той подменя батерията и тя тръгва отново, защо  - не се знае.

• Автор
преди 4 минути, plamen_petrov_80 написа:

Явно спира да пали цялата система, той подменя батерията и тя тръгва отново, защо  - не се знае.

Именно, поне ти ме разбра, благодаря

• Автор

Не и той не те е разбрал.

Напиши бавничко какво излиза на монитора?

Как да пише нещо... компютъра без нея не се включва... а не знам какво им прави... точи ли ги, какво им върши незнам. Но почва да има проблеми с пускането и после няма ток, дори да стартира. Не се включва и за секунда

• Автор
преди 3 минути, JKirilov написа:

Добре, мониторът е тъмен и вентилаторите не въртят.

Сменя ли захранването?

Не, то работи. Вече съм му сменял четири пъти батерията. Преди заводската батерия беше супер, чук, няма проблем. Стопи се и от тогава сменям четири пъти понеже без такава батерия целия компютър няма никакъв ток

Авторе, състоянието на батериите ти можеш да го разбереш най-точно като ги замериш с уред, той ще ти покаже състоянието им вярно и няма да те излъже, а не като ги местиш от  един компютър на друг.

То работи, но може да има дефект. Отгоре

преди 4 минути, street racer написа:

Аз мисля, че трябва спрем с "бона". Дъното може и да е живо още, но човека явно не трябва да пипа поеече

е прав, затова последен съвет - когато компа пак спре, това вероятно няма да е скоро, изключи тока извади батерийката и включи пак!

Всеки комп може да работи и без батерийка!

• Автор

Сега ще обясня за да е ясно. Компа ми не правеше контакт с хардуера. Имаше само ток, но не правеше нищо. Оказа се, че паднало миниятюрно кабелче, сложих го и тогава моята вечна дилема... Преди две год го тресна гръм и заводската батерия умря, от тогава вече ги сменям четири пъти. Но самия комп върви пергектно иначе. Явно иска специфична батерия. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.