Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с ”мисленето” от страна на компютъра с хардуера

Featured Replies

Здравейте, проблемът ми е следният: Винаги сам съм си чистил компютъра и до сега нямах проблеми, УВИ... Когато го свързах се оказа доста странен прецедент... (Единствено има захранване) Вентилатори и другите части на пръв поглед работят коректно, но не свети червената лампичка - служеща за показване логическата работа и общуване между различния хардуер. С други думи, компютъра само приема и подава ток, но без да върши каквото и да е било. Ще се радвам да дадете някакви предложения. Осъзнавам, че вероятно ще се наложи сервиз, но нарочно ги избягвам... Преди години, когато нищо не разбирах бях по сервизи.... Тогава бях с други компютри, става въпрос 2009 - 2012. Проблемите ми бяха само преинсталации, два/три пъти ги преинсталираха... След време им давам работещи компютри пак по същата причина, тъй като не разбирах за да го направя аз.... Върнаха ми компютрите с изгорели дъна, всичко от тях негодно и от тогава сам си оправям всичко. Досега ми се получаваше, сега ще видим. Благодаря за отделеното време и приятен ден!

• Отговори 58
  • Прегледи 4,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Кабели вадил ли си?

Ако да провери JFP-тата дали си ги наредил правилно - Това са ония 5 или 6(според зависи) отделни кабелчета които дават контакт на дъното със двете лампи и бутините към тях(Power и Reset), объркаш ли им местата ефекта обикновено е "Време за приключения". :)

П.П.

Ако не можеш да се оправиш с тях, кажи модела на дъното и ще помагам.

преди 6 минути, Божидар Богутев написа:

С други думи, компютъра само приема и подава ток, но без да върши каквото и да е било.

Айде сега...компютъра станал траф :)

преди 9 минути, Божидар Богутев написа:

но не свети червената лампичка - служеща за показване логическата работа и общуване между различния хардуер.

Това го прави BIOS, а не лампичката. Свързани ли са всички интерфейсни кабели?

• Автор
преди 3 минути, street racer написа:

Айде сега...компютъра станал траф :)

Това го прави BIOS, а не лампичката. Свързани ли са всички интерфейсни кабели?

Знам, че го прави биоса и да. Все пак благодаря! :)

Просто се опитах да го обясня по -просто, че компюютъра в момента като цяло е шумна нощна лампа. 😂

Повтаряш упражнението разглобяване/сглобяване.
Има ли зумер на дъното? Ако да някакъв звук издава ли?
Свали всички памети и го включи. Пищи ли?

И това заглавие защо да не е "Компютъът не стартира след почистване"

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

• Автор
преди 15 минути, Bubbles написа:

Кабели вадил ли си?

Ако да провери JFP-тата дали си ги наредил правилно - Това са ония 5 или 6(според зависи) отделни кабелчета които дават контакт на дъното със двете лампи и бутините към тях(Power и Reset), объркаш ли им местата ефекта обикновено е "Време за приключения". :)

П.П.

Ако не можеш да се оправиш с тях, кажи модела на дъното и ще помагам.

AsRock H110m DGS

преди 3 минути, Божидар Богутев написа:

AsRock H110m DGS

https://www.manualslib.com/download/1071050/Asrock-H110m-Dgs.html

На девета страница на диаграмата гледаш панел 1 там са дадени точно кое къде е, огледай и сотаналите неща дали си ги подредил правилно според упътването.

Успех! :)

• Автор
преди 2 минути, Bubbles написа:

https://www.manualslib.com/download/1071050/Asrock-H110m-Dgs.html

На девета страница на диаграмата гледаш панел 1 там са дадени точно кое къде е, огледай и сотаналите неща дали си ги подредил правилно според упътването.

Успех! :)

Благодаря за съдействието :)

преди 52 минути, Божидар Богутев написа:

Върнаха ми компютрите с изгорели дъна, всичко от тях негодно

Искаш да кажеш че си им дал работещ компютър а те са ти го развали ли?

Знам и не отричам че има всякакви идиоти с 2 леви ръце по-така наречените гаражни самозвани сервизчета, но чак пък до там да стигнат:no-no:

Аз да попитам: За какво се е ползвала машината и била ли е "пържена"?!

• Автор
преди 17 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

Аз да попитам: За какво се е ползвала машината и била ли е "пържена"?!

Не, но често е имала и проблеми със батериите на биоса тях ги пържи. Иначе съвета на Bubbles май свърши работа (тръгна за малко и мислеше, но преди да стартира угасна и не тръгна.) сега пак батерията сдаде багажа и утре ще я сменям. (Вече ми се е случвало четири пъти, иначе, да, бил се е отсвързал миниатюрен кабел. Утре ще да е големия ден, ще го бъде или не... (Ще ви информирам за напредъка) Благодаря на всички за отделеното време! Трябва да има повече хора като вас, велики сте, лека вечер! :)

преди 8 минути, Божидар Богутев написа:

Утре ще да е големия ден, ще го бъде или не...

Идеята е: Прегледайте дънната платка и някъде може да има изгоряла "пътечка".

Има и друго: Огледайте и за подути кондензатори, а така също огледайте и термалната защита, някъде дали няма нагар по присъединителните захранващи кабели. 

Успех!

Отиваш и си купуваш един контактен спрей. Първо почистваш от прах и мръсотия след това пръскаш слотовете на рам, видео, процесор. Със сигурност има хардуер, който не контактува добре поради, прах, мръсотия или окисление.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

Хайде пак батерия? Луди ли сте?

преди 1 час, Емил Костов написа:

Отиваш и си купуваш един контактен спрей. Първо почистваш от прах и мръсотия след това пръскаш слотовете на рам, видео, процесор. Със сигурност има хардуер, който не контактува добре поради, прах, мръсотия или окисление.

+1

Който разбира (понякога) - разбира.

Чистя точно с такъв, подлага се вестник (попиваща хартия, защото изтича много мръсна "водица"!) и наред, отгоре надолу!

Съответно нищо не се разглобява.

Компютърът (по модела на дънната платка), не би трябвало да е окислен за 3-4 години.

Освен ако не е профилактиран добре и средата в която се използва е лоша за него.

Авторът не е предоставил и листата със всички компоненти, за да се разбере повече. Всичко е гадаене до сега:

Crystal Sphere Error 404 или Kак да задаваме правилно въпроси

• Автор
преди 2 минути, oic написа:

Компютърът (по модела на дънната платка), не би трябвало да е окислен за 3-4 години.

Освен ако не е профилактиран добре и средата в която се използва е лоша за него.

Авторът не е предоставил и листата със всички компоненти, за да се разбере повече. Всичко е гадаене до сега:

Crystal Sphere Error 404 или Kак да задаваме правилно въпроси

Какво ви интресува, компютъра е с 8 гб рам ди ди ер 4, интел кор ай 5 6400 скайлейк, видео картата е енвидиа 750 ти ай 2 гигабайта ди ди ер 4 и хард 1 терабайт. Поддържам го, е не го пръскам с разни спрейове, но е чист. Уви, винаги е имал странния проблем да спират да работят батериите на биоса. На това му се чудя, иначе най - вероятно си реших проблема. По препоръка от ”колега” видях нещо като чертеж и се оказа, че е паднало кабелче... Сложих го и да пуска компа... батерията пак умря, поне не са скъпи. Та утре ще се разбвре, ще го бъде или не.

преди 17 минути, Божидар Богутев написа:

Какво ви интресува, компютъра е с 8 гб рам ди ди ер 4, интел кор ай 5 6400 скайлейк, видео картата е енвидиа 750 ти ай 2 гигабайта ди ди ер 4 и хард 1 терабайт. Поддържам го, е не го пръскам с разни спрейове, но е чист. Уви, винаги е имал странния проблем да спират да работят батериите на биоса. На това му се чудя, иначе най - вероятно си реших проблема. По препоръка от ”колега” видях нещо като чертеж и се оказа, че е паднало кабелче... Сложих го и да пуска компа... батерията пак умря, поне не са скъпи. Та утре ще се разбвре, ще го бъде или не.

Целта на спрея е да почисти от прах, налепи, окисления или мръсотия, която ти не виждаш. Това не значи, че ги няма. Задължително се използва подобен спрей при работа с хардуер и въобще, където се налага да контактуват подобни елементи. Не е електропроводим и се изпарява след това. Твое решение е дали ще го използваш или не.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

Разгледай си  внимателно упътването на дъното/ дали се свързани правилно всички кабели.

Възможно и е да имаш изкривен pin на процесора (при монтирането му)

Провери си контакта дали е правилно за-нулен или заземен.

Ако е включиш на друг токов кръг, пак ли се получава проблема с CMOS батерийката.

Използвай батерийки от известни производители.

• Автор
преди 2 минути, oic написа:

Разгледай си  внимателно упътването на дъното/ дали се свързани правилно всички кабели.

Възможно и е да имаш изкривен pin на процесора (при монтирането му)

Провери си контакта дали е правилно за-нулен или заземен.

Ако е включиш на друг токов кръг, пак ли се получава проблема с CMOS батерийката.

Използвай батерийки от известни производители.

Може и да има някакъв странен проблем и с дъното, който прецаква батерийките, но иначе аз не разбирам от тях и всрки път слагам, каквато са ми дали. Благодаря за отделеното време

преди 2 минути, Божидар Богутев написа:

Може и да има някакъв странен проблем и с дъното, който прецаква батерийките, но иначе аз не разбирам от тях и всрки път слагам, каквато са ми дали. Благодаря за отделеното време

Ако не разбираш повикай някой който разбира или отиди в добър сервиз.

Провери си контактите. Ако не можеш сам има ел. майстори.

Така в крайна сметка, ще се разбере от къде идва проблема.

• Автор
преди 3 минути, oic написа:

Ако не разбираш повикай някой който разбира или отиди в добър сервиз.

Провери си контактите. Ако не можеш сам има ел. майстори.

Така в крайна сметка, ще се разбере от къде идва проблема.

То в действителност е много странно. Имам комп с хардуер на 14 години, а няма никакви проблеми. Новичкия ми, който още 4 няма от две години стана проблема с батериите. Най, най - странното е, че спират да работят на новия комп, а ги тествам на стария и всички работят... В рамките на две години четвърта ще сменям

Като му сложа нова работи няколко месеца и айде, пак

Проблема иначе биеше друг за който писах и май се реши, ще напиша утре като пак му сменя батерията

• Автор
току-що, JKirilov написа:

Това как го установяваш?

В действителност тя работи, но не и за компютъра ми, това и аз не го разбирам как става, за да ти го обясня. На стария ми компютър тръгват, дори след като спрат да тръгват на новия... А разбирам, че е време за поредната смяна като спре да се включва компютъра, няколко месеца върви и омагьосан кръг.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.